- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
senior tag
válasz
CPT.Pirk #1429 üzenetére
Kösz!
+
+ : Azzal a gonddal találkozott már valaki, hogy a jelenlegi, legújabb hordozható(Portable) sorozatos hibaüzenetet ad, ha egy saját (a telepítés alatt megadott) könyvtárat akarok neki "megmondani"?
-
5leteseN
senior tag
Sziasztok!
Ezen program "teljesen" free?
Üzleti ajánlatot is írhatok vele?
(...üzleti felhasználásra is ingyenes-lehetséges?)...
!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Jack Oneill #1424 üzenetére
Most már lát új verziót. Na de mi tartja vissza a letöltéstől? Mindegy, rárakom kézzel... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Jack Oneill #1424 üzenetére
Azért furcsállom, mert én is írtam már ilyen szoftvert ami tudta magát autó frissíteni, de abban ha a "versionquad" 4 értékéből bármi változott, akkor azt már frissítésnek tekintette.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az normális, hogy a Still 24.8.5.2 nem talál frissítést, miközben már március közepe óta kint van a 24.8.6?
Eddig működött az auto update és engedélyezve is van. Ha rányomok az ellenőrzésre akkor szerinte a 24.8 az naprakész.Héraklész: Rejteni és rögzíteni is lehet oszlopokat. A másik kérdésre meg talán valamelyik keres függvény használata lenne a megoldás.
-
Héraklész
tag
Hogyan lehet azt megbcsinálni, hogy a táblázatban mondjuk csak 3 oszlop legyen, a többit ne lehessen görgetni/látni?
Illetve hogy egy terméknévhez egy cikkszám tartozik, a mellette lévő oszlopban/cellában, de bármi is történjen, ezek össze vannak kapcsolva, semmiképpen nem csúszhat el a cikkszám a nevekhez képest? -
Jack Oneill
veterán
válasz
Jack Oneill #1420 üzenetére
Sikerult!
-
Jack Oneill
veterán
Sziasztok! Segitseget kernek! Szeretnem a temaszint rendszer tema szinetol elterore tenni, mert az fekete. De az uj verzioban ez a fekete szornyu. A papir szine is fekete. Alapra hol kell visszarakni?
-
válasz
csferke #1418 üzenetére
CTRL+SHIFT+F2 vagy a CTRL+F2-t (Függvénytündért) is kipróbálhatod, lehet ez is megfelel, nem kell az F2 működését módosítani, de ha az F2 működését változtatnád meg mégis, akkor Eszközök/Testreszabás -> többi a képen
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Lenne még 1 kérdésem.
Be lehet-e álltani / hogyan, hogy F2-re ne a cellában lehessen a képleteken módosítani hanem CSAK az Input line-ban?
Excel-ben van ez a lehetőség.
A LibreOffice-ban ezt nem találom.köszi
-
csferke
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1416 üzenetére
Lesz ebből valami. -
válasz
csferke #1415 üzenetére
Formátum/Oldalstílus, többi a képen.
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Lehet-e / hogyan képet, *.jpg-t, betenni a Calc fejlécébe?köszi
LibreOffice 25.2.03
-
movax
őstag
Újabban azt csinálja a LibreOffice, hogy magától frissül a háttérben és defaultol minden korábbi beállítást. Ma történt, nyitom a doksit és minden gyári beállításon van, frissült magától 24.8.4-ra. Ezt vajon miért kellett?
-
modflow
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #1412 üzenetére
Köszi azért.
-
válasz
modflow #1411 üzenetére
Igen, legújabbról van szó, de Én nem találtam benne ilyen lehetőséget.
Itt kérdezték pontosan azt, amit Te is keresel és itt merült fel a Detektív is (idei a kérdés dátuma és az arra adott válasz is.)lehet, hogy valaki tudja a megoldás, Én nem találtam rá.
-
modflow
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #1410 üzenetére
Akkor a legújabb verziója se tudja?
próbáltam ha Ctrl-al egyszerre többet kijelölök és úgy F2, de akkor is csak az elsőt színezi. -
válasz
modflow #1409 üzenetére
Akkor ezt benéztem, bocsesz...
Találtam egy ilyet, mi szerint ezt nem lehet kivitelezni, de "szerencsére" ott a Detektív...
Megnéztem mit produkál a Detektív hát ez bexarás, ezt egyszerűen nem merem elhinni...Ez közröhej, bravo, bravissimo!
Ahelyett, hogy ezt a "szájba tekert" detektív-t fejlesztették, csak a már meglévő algoritmust kellett volna használniuk (mint Edit módban (F2))... -
modflow
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #1407 üzenetére
1. Igen, igen igen
2. Nem. 7.3.6.2.n1 (x64) (céges, nem tudom frissíteni)
3. Igen, átvált
4. Igen. Csinálja is, a képleteket mutatja a képletezések helyén.
De nekem az kell. hogy ha pl.A oszlop B oszlop C oszlop
1. sor 5 10 =A+B
2. sor 12 20 =A+Bha C2-re megyek bill.kurzorral , jelölje az A2-t és a B2-t színesen karikázva, mint az excel.
Jó itt mondjuk nem C2 lett.
De ha C7-ről megyek billel lefelé, már nem mutatja a színes jelölést, csak ha F2-t nyomok. -
válasz
modflow #1406 üzenetére
Gyorsan felpakoltam az Angol nyelvű LO-t, jól látható, hogy ez esetben nem az ALT+. bill. kombón van a funkció... (ezért kérdeztem az előbb az 1. pontban azt, amit)
-
válasz
modflow #1406 üzenetére
1. Magyar nyelvű OS alatt, Magyar nyelvű az LO, Magyar nyelvű billentyűzet?
2. Legújabb LO-t használod (mert most Én azt telepítettem 24.8.2.1)
3. Itt, ha bepipálod a képleteket (és alkalmaz gombon katt), akkor átvált rendesen?
4. Ellenőrizd, hogy az ALT+. hozzá van-e rendelve bármihez is, ha nem állítsd be.
Eszközök/testreszabás többi a képen. -
modflow
veterán
Sziasztok!
Az hol lehet ebben a csodás programban beállítani, hogy ha átváltok képlet mutatásra (ALT+.) akkor ha rámegyek a képletes cellára, akkor mutassa egyből a forrást cellakijelöléssel, belekattintás nélkül, mint a MS excel?
Azaz itt olyan legyen, mint ha F2-t nyomnék a képletes cellán. Mert úgy mutatja, de csak azt az egyet, ha lépek kurzorral, újra kel nyomni. De én azt szeretném, hogy ha kurzorral megyek, úgy mint az excelben a képlet forrását mindig mutassa az aktuális cellára kijelölésekkel.
-
akyyy
senior tag
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne, hogy van egy két fajta kézi vonalkód olvasó (most fejből meg nem mondom az egyiknek a típusát, a másikj symbol ds9208.
Az egyiknél mindenféle gond nélkül beolvassa a QR és vonal- kódokat a windows is, meg a libreoffice is.
viszont a symbol ds9208-nél gondok vannak. Ha jegyzettömbe olvasom be a szükséges kódot, szépen beírja (meg szerintem egy entert is rak a végére). De a LibreOffice-ban valami teljesen más, rövid számsort ír, majd behozza az oldalsávot, mint navigációt, vagy tulajdonságot, van, amikor függvényt akar berakni. Minden más programban jól csinálja, de itt nem. Hol, mit kéne beállítanom? Próbáltam nyelvet változtatni, karakter kódolást keresni, de nem találtam semmi megoldást erre.
-
Most tettem fel a 24.8-at, de esik kel. Szinte minden doksi kiakasztja. Nálatok stabil?
-
-
Calc ban van egy több tízezer sort tartalmazó listám, de csak egy oszlop (A) az egész. ABC sorba raktam, kiderült, sok teljesen azonos elemet tartalmaz. Ezeket kéne automatice törölni, hogy minden azonosból csak egy maradjon. Hogyan lehetne ezt? -Előre is köszi!
-
roli2024
kezdő
Az „oldalak laponként” beállítást háromra változtattam, mert három oszlop van, így megjelentek egymás mellett egy kinyomtatott lapon a kijelölt oszlopok.
De egy újabb probléma jelentkezett: az első oszlop elejéből lemaradt néhány karakter.
Csökkentettem a margót, még több maradt le, ha növeltem (pedig nem tűnik logikusnak), akkor sem oldódott meg.Majd még próbálkozom, de pár telefonnal sikerült elintéznem, hogy 2024-ben ne nyomtatgassunk már, ha nem muszáj. A kereséshez, kigyűjtéshez úgyis az eletronikus változat kell, papíron ki fog kínlódni? Az is igaz, hogy az egyik főnököm csak a kinyomtatott leveleket olvassa el, így aztán soha nincs képben...
Köszönöm a segítséget! -
roli2024
kezdő
Köszönöm mindkettőtöknek, holnap délelőtt megint megpróbálom.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
roli2024 #1396 üzenetére
Lehet nem ertem pontosan, de en szinten ekkora oldalakkal dolgozom a munkahelyemen, de lazan mukodik, a dolog. Kijelolom, amit nyomtatnek, nyomtatasnal meg bepipalom, hogy kijeloles nyomtatasa, tulajdonsagoknal meg beallitom a kivant oldalbeallitast. Nalam nem volt meg ezekkel gond. De ha lenne is, akkor elrejtenem az nem kello oszlopokat, sorokat es csak a nyomtatando tartomány maradna.
-
-
roli2024
kezdő
A probléma: van egy hosszú (2000+ sor) táblázat három oszloppal.
Ezt kellene kinyomtatni, de kinyomtatva (természetesen csak egy kis részével teszteltem) nem kerül a három oszlop egymás mellé (pedig vízszintesen elférne az oszlopokban lévő szöveg), hanem egy oldal A oszlop, a B a következő lapon, a C-nél dettó. Tehát három különböző lapon jelennek meg, nem pedig egymás mellett...Már mindenhol kerestem rá megoldást, de csak arra jutottam, hogy külföldön is kínlódnak az ilyen problémákkal.
Valami ötlet, javaslat, tanács? Köszönöm.
-
Ablakos
őstag
Legutóbbi dokumentumok nyitásánál mindig figyelmeztetés kapok, hogy várakozik a nyomtató kapcsolatra. (Esc töröl) Nem tudom, hogy ki lehet ezt kikapcsolni? Eszem ágában sincs nyomtatni.
Próbáltam az alkalmazás beállításokban nyomtatás fájlba lehetőséggel, de ezt az opciót nem engedi kiválasztani. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nyitottam egy bugreportot [link] , mert nagyon zavaró, hogy amikor egyik doksiból a másikba másolok tabokat, akkor ha az eredeti tab egyik képlete az eredeti doksi egy másik tabján lévő cellára hivatkozik, akkor ott belenyúl a calc a képletbe, és beteszi az eredeti fájl elérési útvonalát.
Erre csak az a megoldás van, hogy find and replace-el kiszeded kézzel ezeket, de eléggé vacak így megcsinálni.
Rögtön kaptam egy wontfix-re állítást, de nem értem az indoklást, hogy ez a viselkedés így miért jó. Meglepetésemre tegnap valaki más is nyitott egy ugyanilyen bugreportot [link] .
Ahogy nézem a találatokat, ez már az OpenOffice-os időkben is így működött, azóta nem lett erre valami jobb megoldás implementálva.
Valakinek nincs LO fejlesztő ismerőse, hogy kicsi hátszelet kapjon ez a probléma? Csak egy chekbox kellene a másol-beilleszt ablakra, hogy ne piszkálja a képleteket...
-
-
válasz
Jack Oneill #1389 üzenetére
Azzal jó. Feltegyem azt vagy várjam meg amíg bekerül a javítás "sima" verzióba?
-
Windows10 alatt (de Linux Mint alatt is) a Libre Office 7.6.5.2 verziójától Hiba 540-et ad vissza ez a http kérés:
=WEBSZOLGÁLTATÁS("http://api.marketstack.com/v1/eod/latest?access_key=zzzzzzzz&symbols=XXXX")
Frissítés előtt működik. Böngészőből megy. Arra gyanakszom, hogy a http-t nem engedi ki vagy https-re módosítja valami biztonsági okból.
Az api ingyenesen csak a http-t támogatja.
Nem találok erről semmilyen beállítást.
Tudtok segíteni, valami megoldást? -
Ablakos
őstag
-
csferke
senior tag
24.2.1-es kiadás
Ha Ön technológiai rajongó, korai alkalmazó vagy gyakorlott felhasználó, ez a verzió az Ön számára készült!
7.6.5-ös kiadás
Ez a verzió valamivel régebbi, és nem rendelkezik a legújabb funkciókkal, de hosszabb ideig tesztelték.....
Itthonra kell és szinte csak majd a szövegszerkesztőre lesz szükségem
Sz.tem neked bőven elég a 7.6.5 is -
válasz
alratar #1384 üzenetére
Nem a februári Google kavarás az oka?
-
alratar
addikt
sziasztok,
Amikor megpróbálom a GDrive-ot hozzáasni, az alábbi ablakot dobja.-Mi lehet a gond?
-
Jenne
őstag
válasz
Jack Oneill #1382 üzenetére
Köszönöm.
Akkor a 24.2.1 verziószámú a frissebb. Máris töltöm és telepítem is. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Szeretnék kérni egy kis segítséget. Feltenném ezt a LibreOffice programot, WIN 10-re 64 bit, de nem tudom, hogy melyiket töltsem le és telepítsem. Ehhez kérnék segítséget. [link] 24.2.1 vagy 7.6.5. Nem tudom mi a különbség a kettő között ezért nem töltöm még le, megvárom a válaszokat.
Itthonra kell és szinte csak majd a szövegszerkesztőre lesz szükségem, de fontos, hogy tudjon magyarul is a program.
Köszi előre is segítséget. -
válasz
Donki Hóte #1379 üzenetére
Nem próbáltam, de az új beállításokkal nem tudod elmenteni sablonnak, és beállítani alapértelmezettnek?
-
válasz
Jack Oneill #1376 üzenetére
Igen, köszönöm, valóban itt lehet eltüntetni a munkalap nevét és az oldalszámot
(Viszont nem jegyzi meg ezt a beállítást, minden alkalommal ezt állítani kell
Nincs valami olyan beállítás, hogy ez legyen az alapértelmezett stílus
)
-
válasz
Jack Oneill #1376 üzenetére
Oldalstílus, de ott a pont.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Donki Hóte #1375 üzenetére
Formatum
Oldalbeallitas es ott lesz az elofej es elolab. -
-
válasz
Donki Hóte #1373 üzenetére
Beszúrás -» Élőfej, és élőláb
Itt állíthatod be, hogy mi legyen fent, és mi legyen lent. -
Próbálom a LibreOffice csomagot, küzdök, mint disznó a jégen
Calc programban készítettem táblázatot, most szeretném nyomtatni, de a kinyomtatott oldalon felül ott van a munkalap neve, alul meg az oldalszám. Hogyan lehet ezeket eltüntetni nyomtatáskor (de úgy, hogy soha többet ne jelenjenek ezek meg semmilyen táblázatnál sem)?
Határozottan úgy emlékszem, hogy egyszer már sikerült eltüntetni ezeket a tök felesleges feliratokat, de egyrészt visszajöttek, másrészt másodszorra sehogyan sem találom az eltüntetés lehetőségét
-
-
DiVaD
senior tag
-
A súgó is leírja pár mondattal a teendőket, de ez a videó részletesen bemutatja hogy mit hogyan.(Angol nyelvű, de hang nélkül is elég érthető).
Az nem biztos, hogy ez a BlueRing benne van a listában, de az Awery Zweckform 3669 is pont ilyen kiosztású. Plusz a Formátum fülön te magad is módosíthatod a méretét.
Ha elakadsz valahol írj, és szívesen segítünk. -
DiVaD
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyen járok-e, de végülis LibreOffice segítségével szeretném megoldani ezt a projektet.
Adott például egy ilyen etikett címke: [link]
A kérdésem az lenne, hogy létezik ilyen template valahol LibreOffice-hoz?
Illetve a saját projektemnél kb. így nézne ki egy címke:
-------------------------
- Minta János --
- #1 --
--------------------------
Valahogy megoldható az, hogy a fenti név egy "változó" legyen? Tehát, ha kicserélem egyszer a nevet, akkor a többi szövegdobozban is változik.
Gondoltam amúgy egy Brother címkenyomtatóra is, de bevallom ez sokkal költséghatékonyabb lenne, illetve amennyit használnám nem igazán termelné ki az árát (sőt leginkább semennyire...).
Előre is köszönöm a segítséget -
-
Ablakos
őstag
válasz
Jack Oneill #1365 üzenetére
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Jack Oneill #1365 üzenetére
Lehet, a 24 az a 2024es ev
-
24.2
Mi a rossebes fityfene ez a verzió ugrás? -
Ablakos
őstag
Nem sikerül a felhő nyitás/mentés. Sem a gdrive, sem a onedrive nem működik. Próbáltam alkalmazás jelszóval, de bármelyiknél "The specified device is invalid".
Tudja a megoldást valaki? -
Létezik a baloldalihoz hasonló élsimítási beállítása Draw-ban?
L
-
krealon
veterán
válasz
csferke #1360 üzenetére
"Hol lehet (ha lehet) a Calc-ban beállítani, hogy F2-re ne a cellában keljen a képletben a változtatásokat bevinni hanem CSAK felül a képlet sorban??"
A Shift-Ctrl-F2 -vel lehet közvetlenül az input line-ra ugrani.
https://ask.libreoffice.org/t/jump-to-input-line/54418 -
csferke
senior tag
Sziasztok!
Látom, hogy eléggé "halott" a topik de azért megpróbálok kérdést feltenni.Hol lehet (ha lehet) a Calc-ban beállítani, hogy F2-re ne a cellában keljen a képletben a változtatásokat bevinni hanem CSAK felül a képlet sorban??
Sok esetben a cellában megjelenő képlet elfedi a képletben lévő hivatkozásokat és így átláthatatlan.
köszi
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Lenne néhány kérdésem a LibreOffice Calc-al kapcsolatban.
1. Hogyan lehet Élőfejbe berakni egy *.jpg-t?
2. Szeretnék egy bizonyos cellába íratni egy dátumot (mentés dátuma - SaveDate, vagy nyomtatás dátuma - PrintDate) amely értelemszerűen csak csak a megadott feltétel teljesülésekor változna. Hogyan kivitelezhető? (Az csak "hab lenne a tortán" ha ezt megtehetném pl. Élőláb-ba)köszi
-
zsoltip
őstag
válasz
zsoltip #1351 üzenetére
LibreOffice alatt miért nem tudom az Amazon Corretto féle Java környezetet elfogadtatni? Nem eszi meg sem a 11, sem a 17es verziót, de a neten van panasz már a 8asra is.
Oracle féle Java telepítése nélkül nem tudom megoldani?
((Esetleg, rosszabb, de még nem a legrosszabb esetben Oracle Java portable... gondolom.)) -
krealon
veterán
Feltételes formázással valósítható meg az igényed, ha a dátumokat tartalmazó cellák valóban dátum tipusúak.
A kapcsolódó dokumentáció
https://help.libreoffice.org/latest/hu/text/scalc/01/05120000.html -
ggg666
őstag
Sziasztok!
Azt meg lehetne valahogy oldani, hogy a Calc-ban beírt élelmiszerek lejárati idejét egy oszlopban, a megadott idő előtt mondjuk beszínezze vagy hasonló? -
Cs1csó
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #1354 üzenetére
Igen Calibre
-
Hogy kell érteni, hogy "átkonvertáltad? Valami külső progival csináltad? Mert ha igen, arra semmi szükség. Simán töltsd be az LO-ba az RTF-t és mentés másként ODF-be, akkor nem szabadna ilyen "elválasztó jelnek tűnő" valamikkel tele lennie (pl. lehetnek ún. feltételes elválasztók is).
Ha esetleg nem megy, akkor belinkelhetnéd/megoszthatnád ezt az RTF-t, ránézek. -
Cs1csó
titán
Sziasztok van egy könyv (rtf formátumban volt de átkonvertáltam odf-be a libre saját formutámába)
amiben van több szó ami tele van elválasztó jelekkel, ezt a LibreOffice szürke kiemeléssel jelzi is de nem tudom javítani:
Ezt lehet valahogy javítani? -
p5quser
tag
Sziasztok!
Nem jutok dűlőre a calc indirect függvényével.
Az A4-ben lévő cellák egyben munkalap nevek is. Egyszerűen nem találom a megoldást rá, hogy B4-be behívhassam a 2023.07.28 nevű munkalap C12-es celláját. Az excelINDIREKT(SZÖVEG(A4;"éééé.hh.nn")&"!C12")
függvényének megfelelő calc függvény a nyűgöm.
Előre is köszönöm! -
zsoltip
őstag
válasz
Jack Oneill #1350 üzenetére
Okay. Köszi. Várom a többieket is.
3.) LibreOffice alatt miért nem tudom az Amazon Corretto féle Java környezetet elfogadtatni? Nem eszi meg sem a 11, sem a 17es verziót, de a neten van panasz már a 8asra is.
Oracle féle Java telepítése nélkül nem tudom megoldani?
((Esetleg, rosszabb, de még nem a legrosszabb esetben Oracle Java portable... gondolom.)) -
zsoltip
őstag
Javasoltok kérlek topicot, ha nem jó helyen vannak a kérdések?
Köszönöm előre is.1.) Elektronikus aláírás, nem magáncélra, hanem üzletire, melyik cégnél a legolcsóbb? Vagy akár ingyenes... Nem digitális, hanem elektornikus, hiteles, amiről beszélek.
Igyekszem ez ügyben tájékozódni és okosodni az elmúlt időszakban, de igazán kíváncsi vagyok mi a véleményetek. Egyáltalán melyik fórum foglalkozik ezzel igazán? Nem találtam pörgős topicot a témában.
Mi a vélemény Doky586 fórumtárs által javasolt GPG (PGP) Kleopatra
alkalmazásának lehetőségéről?
Egyelőre nem látom, hogyan tudnám ezt használni PDF aláírásra.
PDF alatt nem feltétlen szöveges anyagot, hanem pl. DWG-ből származó PDF állományok aláírását is értem.
Erre keresek tehát megoldást.2.) Naptár esemény meghívó küldése után lesz egy levél a levelező kliensben erről.
Majd arról is, ha elfogadják a meghívást.
Ha törlöm ezen az üzeneteket, törlődik az esemény is.
Nem szeretem az ilyen sallang feleslegeket.
Le tudom tiltani, ki tudom kapcsolni, hogy nekem ezekről ne küldjön felesleges leveleket?
Alapvetően ez Outlook alatt történik, de ha jól vélem full ez a helyzet opensource kliensek alatt is. -
Sziasztok!
Be lehet állítani LibreOffice-ban, hogy a word, ppt vagy excel fájlokat ne szerkesztésre, hanem csak megtekintésre nyissa meg alapból? Ha nem, akkor megtekintésre mi az ajánlott progi? -
gyulank
addikt
válasz
GoodSpeed #1343 üzenetére
Végre normális sötét téma van! Épp az előbb prób áltam sötét témát beállítani emiatt, és rettenet volt. Aztán láttam, hogy van frissítés, most telepítettem, ezzel már néz ki valahogy. A másiknál fehér maradt a betűs+számos rész, meg a szummás is. És az előre telepített sötét téma is rossz, de ez simán is jó, de kombinálva a sötét sémával is jól néz ki.
-
gyulank
addikt
Időt szeretnék számolni hőmérséklet függvényében. Úgy, hogy lenne egy feltételezett exponenciális függvény, aminek a görbéje grafikonon keresztezné a 25°C 2 órát, és az 5°C 12 órát. Szóval talán közelítve kijönne belőle, hogy ha 25°C-on 2 óra, 5°C-on 12 óra, akkor pl. 14°C-on hány óra. És eltolva, ha 25°C-on pl. 4 óra, akkor 14°C-on hány óra.
-
válasz
Jack Oneill #1344 üzenetére
Igen, én is ezt tapasztaltam, hogy világos témánál átvált. Amúgy ez a Dark Mode a Windows-ban, már vagy 8 éve sláger, a Windows 10-zel kezdődött. Oké, rácuppantak a népek... de már uncsi. A LibreOffice meg már majdnem visszahozza a sötét DOS korszakot
-
Jack Oneill
veterán
válasz
GoodSpeed #1343 üzenetére
Kegyetlen lett, meg lehet szokni, de ez rettenet elsőre. A rendszer témát veszi alapul, szóval ha a windows sötét, akkor ez is az. Ha a win-t világosra állítod, akkor ez is az lesz. Még olyat nem találtam, hol lehet külön állítani programon belül.
Nem lenne rossz, ha nem lenne ilyen agresszív fekete. -
Ezt a fájást hol lehet átállítani ?:
How to Enable 'Dark Mode' in LibreOffice (debugpoint.com)Mert nálam a menü úgy lett dark, hogy nem kértem
-
gyulank
addikt
Néha valahogy sikerül úgy kattintanom, hogy egy vastagabb kurzor villog, és kicseréli a szöveget amit írok. Ahogy írok, nem tolja a töbit, hanem felülírja. És nem tudok mitz csinálni. Elkattintok, máshol is ezt csinálja. Ha olyan helyre kattintok ahol nincs semmi normális, de visszakattintok, kijelöl feketén egy betűt.
-
BestofJAVA
tag
Azóta sikerült találni?
Próbálom megkönnyíteni matematikai életemet. A LibreOffice Math képletszerkesztőjében lehet valahogy egyesíteni a bal oldalsáv tetején kiválasztható csoportokat (függvények, operátorok, stb.)? Szeretném, ha az összes látható lenne a bal oldalsávban egyszerre.
Emellett a Writerben megjelenő plusz két matematikai eszköztár
(az egyik Extensionből, zöld 3d testekkel;
a másik, piros matematikai jelekkel, a Programok hozzáadása menüvel került oda)
rá kattintva kinyitja a makró ablakát, és végeérhetetlen írásba kezd. Helyrehozhatók? -
válasz
ledgeri #1338 üzenetére
Tényleg nem tudom hova akarsz kilyukadni.
A libreoffice.hu oldalon az utolsó hír szól a 7.2.5 megjelenéséről. Ha ráböx a letöltés gombra, átdob a központi letöltő oldalra, ami a 7.2.7-et ajánlja fel.
Akár az FSF akár LO fordító csapata megérdemli a támogatást, nélkülük nem lenne magyar nyelvű verzió. Ugyanakkor ahogy írtad is, az .org-os oldalon ott a donate lehetőség, amivel a (The Document Foundation) alapítványt támogathatod. -
ledgeri
nagyúr
A libreoffice honlapja a libreoffice.org. Nem a libreoofice.hu, vagy otrs.fsf.hu.
Nem magyar program, így kicsi az esély arra, hogy .hu-s oldalról töltené a világ...
Mondjuk az külön gyalázat, hogy 7.2.5-öt lehet letölteni onnan, mikor már rég kint a stabil 7.2.7, és a fast 7.3.5.
Átnézném azt is -ha jobban érdekelne-, hogy mennyire liszenszképes, hogy ha valaki adományozna a programért, a fordítók magukhoz irányítják az embereket... -
válasz
ledgeri #1336 üzenetére
Pontosan mire gondolsz?
A segítség - » Hibabejelentés átdob az fsf.hu oldalára, ott az otrs.fsf.hu link átirányít az fsf.hu főoldalára. Magyarul zsákutca. -
Közben válaszoltak az fsf.hu-tól:
... valóban így működik. Ha a szerző nyitja meg a dokumentumot, akkor odaugrik az utolsó szerkesztés helyéhez, ellenkező esetben a dokumentum elejéről indul. Viszont a Shift+F5 billentyűkombinációval továbbra is oda lehet ugrani az utolsó szerkesztés helyére. -
válasz
ledgeri #1333 üzenetére
Azt sem egyszerű megkeresni, mert bárhol lehet, sőt, nem is biztos hogy itt megtalálható.
-
ledgeri
nagyúr
Ilyenekkor én azért megnézném az eredetit... mert láttam olyan, de olyan félrefordításokat, hülye neveket, miegymásokat akár windowson belül, akár hivatalos Blu-ray-es Terminator film adott jelenetének szinkronjában és feliratában (mind a kettő mást mondott mint az eredeti, és egymáshoz képest is), hogy csak na, lehet az van, hogy aki fordította, az mellékattolt az adatbázisban vagy valami.
Open source, közösségi fordítás árnyoldala... De előző miatt akár te is javíttathatod -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mióta a cégnél megkaptuk az MSO 2019 professionalt, azóta felértékelődött bennem a Libreoffice, de különösen a calc.
Összehasonlítva a céges gépen (ssd, 16GB ram, Ryzen 3600), egyszerűen lassan indul az Excel. Várni kell, esetenként másodperceket is. o.O Ráadásul animál dolgokat, ami tovább lassítja az érdemi munkát.
Egyik excelből másikba bemásolni valamit az borzalom, mert gyakran abbahagyja a "hangyázást" a forrás doksiban, akkor vissza kell klikkelni, újra rányomni a másolásra és akkor lehet beilleszteni végre. Calc bezzeg beilleszt bármit, mert ott van a memóriában.
A táblázat adott oldalainak nyomtatása meg egyszerűen ostoba ahhoz képest, ami a Calc-ban van.
Miután érdemben utoljára a 2003-as MS office-t használtam a cég termékei közül, én feltéteztem, hogy ha már pénzbe kerül, akkor jobb is mint az ingyenes alternatívák... Na nem, nem jobb, de legalább drágább.
-
-
-
emzeperix
tag
Sziasztok!
Bocs az "egyszerű" kérdésért, de pár hete a frissen telepített LO nem nyitja meg a saját dokumentumait, egyszerűen csak "kiakad".
Több gépen, több verziót próbáltam.
Mi a megoldás?
Bocs, ha "vótmá". :-) -
sisi22
aktív tag
Libreoffice calc-hoz tud valaki matematikai es / vagy fizikai kepletgyujtemenyt, amikkel tablazatba irt adatokkal grafikonon lehet abrazolni pl. mozgassal, homerseklet valtozassal, stb. adatokat?
-
gyulank
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #1308 üzenetére
Konkrétan azt kéne megoldani, hogy vannak ezek a fix adatok, ezek biztosak, működnek.
Először ki kéne számolni mindennél, hogy a megadott érték hány lambda, aztán látni kéne az összefüggést a sorok közti különbségekben a lambda változásával. Aztán ez alapján kiszámolni az üres helyeket, amikből a pirosak érdekelnek engem elsősorban, de az lenne a jó, ha mindet ki lehetne számolni. -
válasz
gyulank #1307 üzenetére
"Olyat lehet csinálni, hogy ne kelljen begépelni egyenként, hogy pl. z6/a2; z6/b2 stb.? Mert ugye, ha elkezdem tovább húzni, akkor a z6 is változik."
=$Z$6/A2
Így a Z6 nem fog változni a képletben(pontosabban a $Z$6), vízszintesen másolva B2/C2/D2 stb esz, függőlegesen meg A3/A4/A5 stb lesz.Második kérdésedre is ez a megoldás, bár katyvasz az egész, mert pl.
"Szóval, hogy pl. B1/A1=A2"
Ilyen képlet nincs. A2 cellába lehet olyat írni, hogy=B1/A1
."de ha átmásolom A2-t A3-ba, akkor továbbra is B1/A1 lesz"
Nem, nem az lesz. Ha egérrel átmásolod, akkor A3 képlete=B1/C1
lesz, még véletlenül sem=B1/A1
(F2-vel (ha ráállsz A2-re és nyomsz egy F2-t, kimásolhatod a képletet, majd B2-re állva ismét F2 és beilleszted, de mivel A3-tól Z3-ig másolnád, így biztosan egérrel tennéd))"...az első A2 eredménnyel...
Nincs ilyen, hogy "első A2", csak A2 van. Erre cellára lehet hivatkozni relatív-, abszolút-, és vegyes hivatkozással. [link] -
gyulank
addikt
Olyat lehet csinálni, hogy ne kelljen begépelni egyenként, hogy pl. z6/a2; z6/b2 stb.? Mert ugye, ha elkezdem tovább húzni, akkor a z6 is változik. A másik, hogy át lehet rakni új sorba az eredményeket számként, úgy, hogy számolni lehessen velük újragépelés nélkül? Szóval, hogy pl. B1/A1=A2, és változtatnám B1-et, de ha átmásolom A2-t A3-ba, akkor továbbra is B1/A1 lesz, pedig én az első A2 eredménnyel szeretném osztani az új B1-et. És ezt így ennyivel egyszerű átírni, de mondjuk ezt A3-Z3-ig meg kéne csinálni, és az se baj, ha sok tizedestörtig megmarad a szám, ha nem is látszik, de számolásban benne marad.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Megcsináltam a céges template másolatát odf1.2 alatt, sikerült tök hasonlóra. Ebből az lett, hogy a kimentett próba odf az szétesik MSO2019 alatt, de az ugyanabból kimentett docx nem.
Viszont a docx-et meg nem lehetett normálisan szerkeszteni, ott a stílusokkal volt gond aminek valószínűleg az az oka, hogy más logika szerint, egymásból származtatva vannak a megcsinálva a címsor stílusok.Lehet feladjuk, és word-öt MSO alatt csinálunk majd...
-
válasz
CPT.Pirk #1301 üzenetére
Egy ún. címlapot szúrsz be. Formátum/Címlap/ahogy a képen van.
UI: Ezt a -igaz nagyon primitív- doksit elmentettem ODF 1.2-be, a Word 2021 (tudom, Te 2019-t használsz) kifogástalanul jelenítette meg.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Most készül egy odf 1.2-es teszt doksi. Viszont egy dolgot nem tudok elérni sehogy se, az pedig az, hogy ne legyen külön élőfej és élőláb az első oldalon. Akármit állítok ebben a témában, az első oldalhoz mindig önálló élőfej és élőláb kerül.
Van erre ötletetek?
Új hozzászólás Aktív témák
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest