Hirdetés

2024. június 5., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#34851) Qtya123 válasza Citroware (#34848) üzenetére


Qtya123
őstag

Elég sok területről ismerek vállalkozókat és amelyik régóta működik és nem húzta le a rolót, azokban területtől függetlenül egy közös van: nyomniuk kell, mert ha félgőzre kapcsolnak eltapossa őket a piac és a konkurencia.
Nem olyan egyszerű, hogy félgőz=fele bevétel, de még az is milyen jó, mert több, mint alkalmazottként. Max egy ideig. Aztán hagynak ott sorra a partnerek és roló le. Mert a konkurencia teper, fejlődik, alkalmazkodik, változik. És eljön a pillanat, amikor Te már nem vagy jó biznisz. Jó az amit nyújtasz, de a konkurencia már jobb, gyorsabb, olcsóbb, rugalmasabb, stb...

"Valaki létrehozott egy saját szoftvert és azt értékesíti, mindig vannak vevők rá amivel szinte teljesen passzív jövedelemként megkeresne azzal a minimális karbantartással amit igényel, mégis sokat foglalkozik a továbbfejlesztésével és a marketingjével, mikor gyanítom, hogy ennek a felével is fenntartaná a sikert."

Nem értek a szoftverfejlesztéshez és túlzottan az IT-hoz sem, szóval ha hülyeség a nézőpontom, akkor majd kijavítanak a tapasztaltak. DE. Én úgy gondolom, hogy pont illik erre a példára, amit fentebb írtam. Te csak karbantartod az elkészített szoftvert, a konkurencia viszont folyamatosan fejleszti, marketingeli. Ezáltal a tiéd az idők során elavulttá válik, nem felel meg az új igényeknek, nincs megfelelően újítva, stb... Ebből az következik, hogy új ügyfeled nem lesz, a régiek pedig lehet előbb-utább azt mondják, hogy átállunk a másik szoftverre, mert az sokkal jobb, látni is, hogy fejlődik, vannak hasznos újítások benne, stb...

Amúgy nem egy vállalkozó panaszkodott már arról, hogy a gyerekének adná tovább a vállalkozást, de az egyértelműen kijelentette, hogy köszi, de nem. Pont azért, mert látom, hogy mit kell beletenni és én inkább életet és nyugalmat akarok.
Nyilván vannak vállalkozók, akiknél működik az arany középút, de közel nem általános az, hogy felfuttattad, majd utána félvegetációval is elketyeg stabilan, biztosan és megfelelő bevételt termelve.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.