Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Citroware

addikt

Na, tegnap elkezdtem fullban tolni a kretént.

Eredetileg az volt a terv, hogy körülbelül 1-2 éven belül eljutok technikai tudásban olyan szintre, amivel a biztos munkahelyem mellett valamilyen egyéb vállalkozásnak nekivágnék. (több ötletem is van, de egyik sem teljesen kiforrott)
    Abban hittem, hogy ami a technikai tudáson túl ennek sikeres indításához szükséges, az soft-skillekel és internet segítségével megszerehető, és nem lenne szükség képzésekre menni.

Most gondoltam egyet, és változtattam ezen a terven. Internet és AI segítségével csináltam egy ütemtervet magamnak a hátterem, céljaim, és a munkám mellett rászánható idő alapján, hogy milyen képzésekben vegyek részt, ami nekem jó lenne.
    Ebben szerepelnek különböző gyorstalpalók, például Business Strategy, mini-MBA, digitális marketing, szerződésjog, networking, és hasonló kurzusok, nagyrészt nemzetközileg elismert egyetemek oktatói által közzétett online kurzusok. Tudom, nem egy igazi MBA egyetemi képzés szint, de elméletileg sokkal jobb lesz így az adott tudás / rászánt idő arány. A bizonyítvány nem érdekel, az eddigiekkel is szívesen kitörlöm (A tudás számít). Továbbá, mivel kisebb képzések, jobban titokban tartható. Vannak kétségeim afelől, hogy örülnének-e a munkahelyemen, ha látnák, hogy ilyen irányba orientálódnak a céljaim.
    Egyébként is általánosságban abban hiszek, hogy sokszor fordul elő az, hogy felesleges nagyon belemenni elméleti részletekbe oktatások során, amikor úgy is elfelejti az ember és csak a lényeg marad meg, vagy éppen az elveszés a részletekben kilöki a lényeget a fókuszból. Néha a kevesebb több - ez nem biztos hogy ebben az esetben is így van. Ezzel csak megmagyaráztam magamnak a lehetséges okokat, amiért lehet, hogy így járok jobban a teljes értékű képzés helyett. :DDD

Elkezdtem az elsőt. Egyelőre úgy tűnik, hasznos lesz, továbbá ki kell emelnem, hogy sokkal könnyebben emészthető és kevésbé fárasztó tananyag, mint a technikai területek - nem ehhez szoktam hozzá munkám és eddigi képzéseim során. És még érdekes is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés