Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Madwe

nagyúr

válasz Revolit #32857 üzenetére

Nálam egyébként egy újabb motiváló tény jött be, ami miatt váltottam is: a tömeges back to office, hibridre visszaállás. Uh nem voltam rest újra full remote lehetőség után nézni - nem volt nehéz, de azért nehezebb, mint pár éve. Fizuban nem is lett akkora a bump, csak azt nézve fixen nem vállatam volna be (főleg ha juttatásokat is nézem… akkor már marginális a váltás kb)

Lásd ehhez képest ami akkor piac tetején volt: [link]
    most ilyenbe mentem bele:
    Nem: Férfi
    Kor: 34
    Munkakör: Senior DevOps Engineer (3 év dev majd 3 év ops, végül 6 év devops tapasztalat)
    Nyelvtudás: Angol
    Brutto fizetés: 2.100.000 Huf (netto 1.396.500)
    Egyéb: 1 havi sign on bónusz, 7M 4 évig vestelt részvény, medicover blue közeli hozzátartozónak is
    Hely: Full remote

Volt jelentősen erősebb ajánlatom is (2.5M + 10% bónusz + 13. Havi) de ott a tech stack kb ilyen szakmai öngyilkosság lett volna, ennél a cégnél meg igencsak előnyös. Ettől függetlenül ha nem jön be ez a hibrid erőltetés, 2.4M alatt meg se fontoltam volna a váltást, de igazság szerint még ott se, maradtam volna a seggemen… eszembe nem jutott volna nézelődni :)

Egyébként az eddigi 800k cafi elvesztését nem élem meg hátrányként - nem azért mert ne lenne nagy pénz, hanem azért mert én nem tudom mire költeni - otthon van konditermem, otthon készített ételt eszek csak. Így kb küzdeni kellett az elköltéséért… A 10% bonuszt eddig rendszeresen kb megkaptam előző helyemen (9.8% felett mindig) - itt ezt most kb a sign on ellensúlyozza 1 évig, s itt évi 2x bértárgyalás is van 10-20+% értékekkel is akár, előző helyemen a max 5% évi 1x (így pl a netto 1.050.000 felment egészen 1.100.000 forintig 2 év alatt, nevetséges)… soft ígéretet kaptam hogy fél éven belül 2.4 megadják (onnan indultunk) - amit értékeltem, de jeleztem h ígéret nem sokat jelent, ebből lett pluszban a sign on bónusz :)

Fun fact: volt egy cég, aki 100% irodai jelenlétet követelt, hiába mondtam h engem nem érdekel, bíztattak h csak mondjak egy számot s kifizetik. Így kiszámoltam: nekem az bizony 3M + céges autó + benzinpénz mellett lenne kb egyenrangú, s bizony akkor is inkább a full remote érdekelne. Ahhoz hogy bevállaljam ezt (értsd nem csak nettósítom a munkába járást, hanem azt is megnézem az a plusz kieső idő valójában mennyit érne nekem) olyan 3.5+M körül lenne talán érdekes, de valszeg még akkor se :) persze ez full egyéni preferencia, csak gondoltam bedobom, h számszerűsíteni ezeket a dolgokat érdekes számokat tud generálni :)

Új hozzászólás Aktív témák