Hirdetés
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Night940607
csendes tag
Nem értek egyet azzal, hogy az 1-2 évenként ugráló embereknél feltétlen valami gáz lenne.
Nekem eddig a ~7.5 éves pályafutásom alatt most van a harmadik munkahelyem.
Az első munkahelyemen 5+ évet töltöttem, végül eljöttem mert már nem éreztem jól magam. Nem megfelelő projektek, szakmai kihívás, szakmai színvonal hiánya és persze az is közrejátszott hogy kaptam ajánlatot egy másik cégtől 38%kal nagyobb fizetéssel.
A második munkahelyemen 1 év 10 hónapot voltam, amely során eljutottam oda hogy cégen belül előléptettek senior fejlesztőnek. A csapatban amiben voltam mondhatni én voltam a team leadnek a jobb keze, emelett mentoráltam cégen belül és szakmai interjúkat tartottam. Az előléptetés után emelték a fizetésemet egy általuk megadott összegre, aminek én akkor tökre örültem. Aztán beszélgettem emberekkel meg kicsit körbenéztem és rájöttem, hogy alulvagyok fizetve a tudásomhoz képest. Ugye aki nem hiszi járjon utána jelleggel el is mentem interjúzni, aztán kaptam is ajánlatot ahhoz a céghez ahol most dolgozok. 55%kal nagyobb fizetést ajánlottak amit elfogadtam végül. Persze jött a counter offer 33%os emelés plusz 1 év után egy egyszer BR1.2Mes jutattás, de mondtam hogy nem. Úgyhogy igazából az anyagiak miatt távoztam hiába minden más rendben volt.
Most a harmadik munkahelyemen vagyok fél éve mint Senior developer és valószínűleg 3-4 hónapot fogok még itt maradni, mert nem érzem jól magam egyáltalán. A szakmai színvonal borzalmasan ordítóan szar, lassan halad minden, nem nagyon van munka egyáltalán, nincs kihívás, egyáltalán nem motivál, meetingek tök feleslegesek, language barrier mert képtelenek egyesek beszélni az angolt. Konkrétan olyan kollégáim vannak, hogy az egyik nem tudja milyen java verziót kell használni a spring bootos projecthez mikor a maven pom.xmljében le van írva. A másik kollégám nem tud létrehozni egy merge requestet gitlabon magától. A harmadik kollégám a sima logolást berakja egy try catch blokkba, amit még a 7 év alatt életemben nem láttam még. Legközelebb biztos már a változó deklarációt is try catchbe rakjuk nehogy elszálljon a kód mert nincs elég memória egy integert létrehozni.
A fő probléma amit látok a csapattársakon hogy vannak olyanok akik már 10-20 éve itt vannak a cégnél és szerintem ez nagyon nem jó. Megszokták a sekély szart, nem látják be, hogy sokkal jobban is lehetne végezni a munkát.. Sokkal szívesebben dolgozok olyanokkal akiknek több munkahelyük volt, azért mert sok mindent láttak, tapasztaltak és tudják mi az ami működik és mi az ami nem.
Nah de jön majd a kérdés, hogy oké oké de megpróbáltad cégen belül megoldani, hogy ne kelljen munkahelyet váltanod? Megpróbáltam hát, beszéltem olyanokkal akik a cégnél vannak illetve voltak és nagyon nem mondtak pozitív dolgokat. Jó, próbáljuk meg! Január elején jeleztem a manageremnek, hogy gond van kéne egy másik projekt ha nem akarja hogy kiugorjak habzó szájjal a home office ablakán és megnézzem milyen a járda az albi előtt. Nos képzeljétek a héten keresett meg hogy lenne egy másik projekt. Mondta, hogy ilyen szuper a szakmai színvonal, ilyen elit csapat stb. Jó nézzük meg, a meetingre bejött a managerem meg a project manager és a scrum master. Beszéltek a tech stackről, ami nagyon jól hangzott, meg maga a feladat is szimpatikus volt. Rákérdeztem, hogy az angollal mi a helyzet, tudom majd szóban használni? Csak magyar csapattársaim lennének, ami nálam red flag, mert szerintem ez visszalépés lenne számomra. Igazából ez a kisebbik gond volt, ugyanis rákérdezem hogy mi a helyzet a munkafolyamattal? Leírta igazából az agile fejlesztést. Jó mondom rákérdezek essünk túl rajta. Code review? Hát az nincsen. KÉRDEZEM, HOGY HOGY NINCS? Hát, bullshit szöveg bla bla bla, a fejlesztők megbíznak egymásban, nincs erre kialakult formális process.
Értitek, mintha templomban lennénk, megbíznak egymásban. Persze, megbízok Bálint testvérben hogy a legutóbbi kommitja nem fog semmit elbaszni az éles rendszeren, ha pedig elbaszta akkor az úr akarta így és ennek meg kellett történnie. Sajnos nálam ez volt az a pont, hogy kiábrándultam a mostani helyből és erősen új hely után nézelődök. A fő okai a korábban leírtak, illetve az hogy elvileg 30-40%kal nagyobb fizetést is kaphatnék máshol. (when inflation checks in)
A nap végén úgyis az számít, hogy megkeresed-e azt a pénzt amit szeretnél és hogy szereted-e csinálni a munkádat, motiváló-e számodra, fejlődsz-e, van-e kihívás. Az hogy a CVben ez meglátszik, hogy van váltás/ugrás nem nagyon érdekel. Nem másoknak akarok megfelelni hanem saját magamnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB CM MasterBox 5 fehér 750W
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Lian LI LANCOOL 207 FSP 750W
- ZTE MF289D nagysebességű 4G / 4G+ LTE Cat12/13 Sim kártyás WIFI router hotspot modem - FÜGGETLEN
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Z790 i9 13900K 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian LI LANCOOL 207 ROG 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Kolink VOID ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15s Gen2 munkaállomás - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T500 4GB W
- Honor 90 /12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
A fő probléma amit látok a csapattársakon hogy vannak olyanok akik már 10-20 éve itt vannak a cégnél és szerintem ez nagyon nem jó. Megszokták a sekély szart, nem látják be, hogy sokkal jobban is lehetne végezni a munkát.. Sokkal szívesebben dolgozok olyanokkal akiknek több munkahelyük volt, azért mert sok mindent láttak, tapasztaltak és tudják mi az ami működik és mi az ami nem.