Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• CyberPunk666

senior tag

válasz Marky18 #23731 üzenetére

1, iszonyatosan nagy kitartás és elszántság kell hozzá, mert elképesztően durva a tempo. Ez tehetségtől is függően egy heti 50-60 órás dolog az első felében és onnantól is 40+.
    .
    2, vagy kell ilyen irányú előélet (okj, középsuli, hasonló egyetem (random mérnök), hobbi), vagy valaki aki tud segíteni, SOKAT, BÁRMIKOR.

Aki tényleg nulláról kezd és minden reklámozott baromság, az nem fogja bírni. A végzettek többsége már legalább valami határtetülettel találkozott.
    A mentorok egy része nagyon szar, használhatatlanok.
    .
    3, korábban úgy volt, hogy az első negyedénél (~3 hónap) a programnak ki lehetett szállni az egészből és akkor egy jelképes 20 000 forintot kellett fizetni.

4, aki végig tudja csinálni az általában talál is munkát. Még a legrosszabbaknak is sikerült elhelyezkedniük. Van lehetőség visszamondani munkát, ha nem tetszik és nem csak elméletben. De azért itt, ha nem helyezkedsz el, és nem teljesítessz nagyon kiemelkedően a vizsgán, akkor meg lehet szívni. De igazából, aki átmegy, azt biztosan el fogják vinni, azért is engedik át. De azért simán megbuktatnak olyanokat, akiket elvisznek a cégek, ha nem 100% a teljesítménye.

Az is az igazsághoz tartozik, hogy korábban voltak, akik direkt kirúgatták magukat / elcseszték az interjúkat, hogy ne kelljen kifizetni a képzést és garanciában ingyen legyen nekik az egész. Gondolom erre adott válasz, hogy aki nem helyezkedik el az meg is bukik és akkor nincsen bíróság, ahol bizonyítani kell az iskolának, hogy direkt nem helyezkedik el, hanem tiszta sor, hogy akkor fizetnie kell.
    Nyilván egy ilyennel nem könnyű a bizonyíthatóság a bíróságon.

Nekem több ismerősöm is végzett ilyen helyen. Van két közeli codecoolos (egy rokon, meg a legjobb barátom barátnője).
    Mindketten találtak munkát, a haver nője java fejlesztő br 800-ért 2-3 év tapasztalattal. Mondhatni bejött a dolog, bár a codecoolt utálta. (2. pontra visszautalva, az ő párja senior sw fejlesztő)
    A rokon is elhelyezkedett, neki még nincs nagy lóvé, de a sínen már rajta van és irányban van (neki én voltam a senior sw fejlesztő, a 2. pontra utalván)

2. pontra talán megoldás lehet, ha az alapokat megtanulja előtte munka mellett és úgy kezd bele, hogy a változó, függvény, ciklus, elágazás már nem ismeretlen. De totál nulláról én javasolnám az előtanulást. Illetve a mentorok minősége miatt egy közeli szakmabeli ismerős nagyon kelleni fog.

Új hozzászólás Aktív témák