Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Drizzt

nagyúr

válasz Madwe #22671 üzenetére

Okés, de mennyi esélyt látsz rá, hogy 3 év múlva meg 3 milliót fogsz keresni? Én személy szerint nullát. Ha erre rendezkedsz be fejben, akkor csalódni fogsz jó eséllyel. Kimondottan szerencséd(, illetve természetesen lehet, hogy jó tudatos választásod) volt, hogy devopson indultál el, mert abban éppen meg tudtad lovagolni azt a hullámot, ami arról szólt, hogy a devops fontossága és fizetései nagyot nőttek. De azt magad is írtad a devops 3 éves hayses változásaiból, hogy az alja, meg a teteje nem nagyon változott. Ahhoz, hogy megint duplázz 3 év alatt, az kellene, hogy a teteje megugorjon. Persze van mindig 1-2 ember, aki bőven felé tud menni a max. tipikus fizetéseknek, de ahhoz azért kell mák és valamilyen kivételes képesség/készség.
    Ha meg nézzük azt, hogy 3 év alatt saját értékelésed szerint 30%-ot vesztett a pénz az értékéből, 100%-ot meg nőtt az állandó bevételed, akkor miért lenne fura, vagy tragédia, ha pár évig nem kapnál fizetésemelést? Ugyanúgy előrébb lennél még évekig, mintha anno nem nőtt volna kirívóan a fizetésed.
    Én nem vagyok meggyőződve róla, hogy IT-ban további jelentős fizetésemelés lenne várható, főleg a tető közelében levő embereknél. Ha mégis lesz, akkor azt inkább kellemes meglepetésnek fogom venni, mintsem elvárt eseménynek. Főleg a covid hordoz olyan riskeket, ami miatt én mondjuk a tipikus hayses mostani 1.5 tetejű fizetéseket 3 év múlva 1.5-2M közötti sávba várnám, 1.8-at valószínűsítve leginkább.
    Például ha a Javát nézed, ott 2018-ban 1.4M volt a teteje, most meg 1.6M. A devops fizuk is szerintem elérték azt a szintet, ahonnan felfele már csak ilyesmi mértékű araszolás lehetséges.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés