- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo17hu
őstag
Erre a pozira milyen bersavot mondanatok?
-
benczeb
aktív tag
Ismerős kérdezi, hogy mit kérhet ma VP pozira a Morgan Stanley-nél IT területen. Valakinek van friss infója?
-
vans?
őstag
válasz
nhpeti #21194 üzenetére
Gyakornoksag az igazi szerintem is, egyebkent minimum szintre nekem az is segitett, hogy az SAP szervezett az ELTE-n ilyen infoestet, ahol volt egy teszt a vegen, es a legjobb 10-15 embert meghivtak magukhoz egy hetre. Tobb modult gyakoroltunk, segitett azert, meg jol nezett ki a CV-ben kezdokent. Persze ceges kornyezetben utana joval tobbet tanultam joval gyorsabban.
-
nhpeti
tag
Sziasztok!
Előre is elnézést mert abszolút offtopik lesz, de úgy érzem itt találok olyanokat akik tudnak segíteni nekem. Jövő félévben leszek végzős gazdaságinformatikus hallgató. Az egész képzés alatt nem találkoztam, találkoztunk bárminemű ERP rendszerrel (SAP, ORACLE stb..) Hol, miből lehetne legalább alapismereteket megtanulni mondjuk SAP-ból. Vagy csak gyakorlatban lehet majd beletanulni legalább a kezelőfelületbe? -
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
BlueAthlon #21192 üzenetére
Köszönöm, akkor jól gondoltam, nálam kb. pont ez az a szint, amiért megérné felköltözni pestre.
Holnap ki is fog derülni, hogy ezt ők is így gondolják-e -
BlueAthlon
senior tag
Jó lenne látni a feladatkiírást és az elvárt kompetenciákat, de egy net 400-600-as tippel nem hinném hogy túlzottan mellélövök így elsőre arra a supportos munkakörre.
Ha bekerülsz, tessék alaposan kitanulni a gazdasági folyamatokat és átlátni az összefüggéseket egy ilyen ügyviteli szoftver esetében. Ha ezek megvannak, a következő megoldással már sokkal egyszerűbb lesz megbarátkozni, mert arra összpontosítasz, hogy az hogy kezeli le az általad már ismert folyamatot.
Ha van egy kis affinitásod hozzá, akkor ajánlom később a tanácsadói pályát, ahol Te magyarázod el a supportosoknak, hogy használják azt a vackot aminek bevezetéséről meggyőzték a céget ahol dolgoznak. Ebben az esetben a fent említett összeg kétszerese sima liba..
-
Kobe
veterán
válasz
Dr. Mózes #21190 üzenetére
Hat en ezeket a szokombinaciokat kerulom kilometerrol, koltsegvetesi, kormanyzati es tarsai.
Hacsak nem vagy a 4ig feje akkor eleg sanszos hogy ilyen cegnel nem neked fogja megerni melozni
Meg hat a kormanyzati/koltsegvetesi integralt rendszereket is ismerjuk a piacihoz kepest :D -
Kobe
veterán
válasz
Dr. Mózes #21188 üzenetére
Gazdasagi rendszer a kapitalizmus, szocializmus, stb es tarsaik :)
A szo amire gondoltal eselyesen az ERP / vallalatiranyitasi rendszer.
De ott sem mindegy mekkora ceg es milyen rendszer, jezusszive kft valami javas sajat fusirendszerrel vagy nagyobb ceg piackepes ERPval -
Dr. Mózes
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődés képen, pesten egy gazdasági rendszert üzemeltető cégnél mint ügyfél támogató mennyi nettó bérre számítsak?
Feladat lenne az ügyfelek által észlelt problémák, hibák feltárása (nem program hiba, hanem amit ők rosszul kezeltek le a rendszerben), tanácsadás stb.
Köszi! -
azbest
félisten
válasz
OPiiPO #21172 üzenetére
Több helyről is hallottam, hogy küldözgetnek el pénzügyi területről fejlesztőket. A magyar piacon a moratóriumok miatt visszamondanak fejlesztéseket. De nemzetközi szinten is megvágtak több megoldásszálító cégnél kereteket.
A közvetítő/fejvadász cégek persze kapdosnak, hogy ide-oda kéne ember, de aztán mégsem.#21183 Lortech
a hatóságokat nem érdekli, hogy egy cég adott oda másik cégnek alkalmazottat (aka idő alapú elszámolás), mivel fizetés után megy az 50% körüli jatt (adóterhek) az államkasszába. Kifejezetten munkarőközvetítő cégek is léteznek, pláne a képzettséget nem igénylő területeken. Ha közvetlenül saját magát akarja valaki így eladni katásan, akkor van ennye-bennye, ha nem teljesülnének a feltételek vagy az új szabály szerint, ha jobban keres, mint egy portás. -
GeeForGolf
junior tag
válasz
adalbert1 #21184 üzenetére
vagy pl telkó cégnél odaírják a kedvező céges telefon csomagot, de arra már képtelenek, hogy korlátlant adjanak
agyam eldobom h 2021-ben ez még komolyan mindig olyan nagy dolog mo-n. itt a hülye angoloknál, angol hülyéknél havi 20 fontért (háromórányi minimálbér) kapsz unlimited text, call, data csomagot. -
adalbert1
veterán
válasz
kraftxld #21181 üzenetére
Nekem a kedvencem az volt, hogy 2db 21.5-ös monitornak kellett volna csábítóan hatni, miközben az egész nincs egy heti bruttó bére a junior embereknek sem (vagy pl telkó cégnél odaírják a kedvező céges telefon csomagot, de arra már képtelenek, hogy korlátlant adjanak
) .
Illetve az azért szomorú, hogy a munkához alapvető felszereléseket extrának tüntetnék fel.Ha már monitor, volt olyan munkahelyem is, ahol a beszerzés úgy gondolta, hogy jó ötlet olyan monitort vásárolni, ami tükröződős/fényes kerettel és talppal volt szerelve, és semmilyen irányba nem lehetett állítani - mert gondolom olcsóbb volt 10-15k-val, mint egy normális darab (szóval 200 darabnál lehet, hogy megspórolták 2-3 senior kolléga 1 havi bérét, cserébe pedig a legtöbb munkavállaló csak nézett, hogy mi ez a szemét, amit adnak).
Ennek az lett a vége, hogy ha egy olyan kolléga felmondott, akinek korábbi/későbbi beszerzésből volt valamilyen normálisabb monitora, akkor már többen várták, hogy átvegyék tőle, és ő pedig leadja a senkinek sem kellő darabot.Az ilyenekkel amúgy senki nem foglalkozik egy nagyobb szervezeten belül, hogy oké, most spórolunk egy kicsit, de cserébe még jobban aláássuk a munkavállalókban magunkról kialakított képet?
-
Lortech
addikt
válasz
repeter1000 #21179 üzenetére
Kobe leírta a második esetet, de jogilag még az első is szürkezóna lehet, ha munkaerő kölcsönzés címen, tehát akár közvetítő közbeiktatásával a tényleges munkát végző kontraktor ugyanúgy betagozódik a megrendelő szervezetébe mint egy alkalmazott és ott ugyanazt a munkát végzi a megrendelő cég eszközein, ugyanannak a főnöknek a direkt utasításai alapján stb. Ez nem szolgáltatás nyújtás, hanem munkaviszony. Tipikusan mikor eladnak 3 évre valahova... Más kérdés, hogy nehéz egyértelműen fellépni ellene, ezért kvázi meg van tűrve és KKV-k úgy adják veszik egymás között az embereket mint a rabszolgapiacon.
-
Kobe
veterán
válasz
repeter1000 #21179 üzenetére
Van az a ceg, amelyik a projektre a kulsos gardat foglalkoztatja fovallalkozokent, amiben te dolgozokent / alvallalkozokent veszel reszt.
Es van az eset, amikor a kisebb ceg meggyozte a munkavallalokat hogy voltakepp nekik jobban megeri normal munkavallaloi helyett pl kataval beszamlazni a ceget, csak mert igy a ceg es a munkavallalo terhe is alacsonyabb.
Na erre gondolt kollega mint papiron kontraktor.
Csak ok lefele tornazzak a normal kontraktori oradij statisztikat, mert tobbnyire beertek azzal is ha mar a korabbi munkaberuk / megajanlott munkaberuk felett kaptak kicsivel nettoban -
repeter1000
újonc
válasz
Lortech #21173 üzenetére
Mi a különbség szerinted a papíron kontraktor és igazi kontraktor között?
Dolgoztam már külső cégnél projektre "kölcsönadva", ekkor bekerültem egy csapatba és pont olyan voltam mint a többi munkavállaló annál a cégnél (feltéve ha ők munkavállalók voltak, szerintem amúgy azok). Ekkor a külsős cégnél kvázi kontraktor voltam, nem?
Az pedig hogy hogy egy alvállalkozó cégnél én munkavállaló vagyok vagy beszámlázó vállakozó az megint egy külön kérdés.
-
-
Lortech
addikt
válasz
OPiiPO #21172 üzenetére
Lefelé torzíthatja a számokat az is, hogy hazánkban elég erős az adóoptimalizálás miatt "papíron kontraktor" (de egyébként ugyanúgy kézivezérelt IT munkás, mint az összes többi alkalmazott) réteg. Az se mindegy, hogy a statisztikában a tényleges munkát elvégző vállalkozó és egy ügynökség közötti rate vagy egy ügynökség és a tényleges megrendelő közötti rate van.
-
Lortech
addikt
2020-ashoz képest emelkedtek a számok, nem hiszem, hogy covid negatívan befolyásolta volna a rate-eket. Az biztos, hogy bizonyos szektorokban szélnek eresztették a kontraktorokat, de ha konszolidálódik a helyzet, lehet hogy éppen ezen pozíciók bővülnek a kockázatkerülés és rugalmasság miatt (munkáltatói részről).
Nem ismerem a mintájukat, csak spekulálok, de sok multi, aki jól fizet, és aki az ő látókörükben lehet egyébként, egyáltalán nem is alkalmaz ezekben a "tömegpozíciókban" kontraktorokat. -
válasz
Lortech #21168 üzenetére
A beszállítói árazások alapján még ezeket az összegeket is túlzásnak érzem, legalábbis a pénzügyi szférában. Ennyit tényleg nagyon kevés ember, speciális esetekben tud hazavinni.Ezek nagyjából tényleg megfelelnek a Hays-en keresztülfutó maximumoknak szerintem.
Lehet ennél többet keresni, de az a piac nagyon pici szelete, és ott a Hays, és hasonló közvetítő cégek nem kerülnek be a láncba.
-
Lortech
addikt
Ami még érdekes szerintem, hogy a legmagasabb (java, frontend, mobile) fejlesztői kontraktor napidíj 132000-re (~370 EUR) jön ki.
Typical pedig 104000 (~290 EUR).
Software architectnél uez (~390 vs ~325 EUR).
Ezek nem túl acélos számok.Pont ma reggel kerestek 300EUR-ért tapasztalt architekt pozícióra Spanyolországba 300 EUR napidíjért. Máris csomagolok.
szerk: junior java számok teljesen rendben vannak. -
szakika11
csendes újonc
válasz
CyberPunk666 #21164 üzenetére
Ez erdekelne engem
-
szakika11
csendes újonc
Azert vicces h a juniornak irnak 750.000 bruttot a haysben felsohatarnak... nem sok ilyen junior van aki 650-t megkap atlagnak is... kicsit tul van ez love sztem :D foleg a junior resze (java-ra ertem, mert en is javas vok) ja, par palinkan tul vok lehet nem erteni mit irok :D
-
CyberPunk666
senior tag
Ez nyilván a hays elnagyolt kis kirakat kiadványa.
Van részletes és alapos verzió, csak azt sok-sok pénzért (céges lépték) meg kell venni.
De megpróbálok körbekérdezni, hogy hátha valakinek megvan ismeretségi körben. -
-
Egon
nagyúr
-
Gergo1196
újonc
Regisztracio nelkuli direkt link: Hays Salary Guide 2021
-
Egon
nagyúr
Érdemes volt - életemben először - béremelést kérni. Kb dupla annyit kaptam, mint amennyire számítottam, vagy adott esetben a keretből magamra osztottam volna.
-
törölt tag
Kint a Hays oldalán a 2021-es guide.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Vision #21153 üzenetére
Viszont lehet nem lesz jó a kata, mert a mellékállásos Bt.-ben a feleségem beltag és itt azt írják, hogy közeli hozzátartozó alá tartozó cégnél 40%-ot kell pengetnie a cégnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- One mobilszolgáltatások
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xbox Series X|S
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- További aktív témák...
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- OnePlus Open 512GB / 16GB RAM Tökéletes állapot
- Samsung Odyssey G4 S25BG400EU IPS Monitor! 25" fHD / 240Hz / 1ms / G-Sync /
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest