- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
Új hozzászólás Aktív témák
-
JoinR
őstag
válasz
pető bá'
üzenetére
Igen ez abszolút cége válogatja, sokszor keverik is a dolgokat, de mentségükre szóljon, ez nem egy letisztult pozíció.
Vannak helyek, ahol a SRE / SysAdmin pozíciókat próbálják eladni DevOps néven, ilyenkor rendre kiderül, hogy kb. annyi a közös, mint a HR-en egy recruiter-ben és egy payroll-osban, de nagyjából extrém mély OS tudást képzelnek el, leginkább legacy technológiákkal, igazából az átnevezett, de magasabb hozzáadott értékű (L2/L3) rendszergazda szint, ami egyébként nem lenne túl vonzó senkinek.
Aztán vannak cégek, ahol konkrétan a fejlesztő csapat(ok)ba (5-6 fő) kell egy DevOps, aki hegeszti a CI/CD pipeline-okat, esetleg konténerizálnak, de mellette tudnak kicsit fejleszteni is, ha oda kell beugrani. Ilyenkor a meló akár 50-50 is lehet dev/ops, átlátod a csapat működését, de a felelősséged elsősorban a megbízható CI/CD. Ilyenkor mélyebben kell ismerni a használt infrastruktúrát és a csapat által használt toolstack-et, hogyha gond van, azt ki tudd javítani.
Továbbá vannak azok a magasabb szinteken adódó pozíciók, ahol DevOps "csapatok" vannak, akik infrastruktúrát szolgáltatnak rendszerint több (tucat/száz) fejlesztő csapatnak, újabban cloud-ba migrálnak, ezért ismerik a legújabb technológiákat - ebben dolgozom én is. Nem kell egy CI/CD-ben elemi problémákat megoldania, szintén nem kell koncepció szinten megvalósítania egy komplett public cloud migrációt (arra architect-ek kellenek 5-10 év tapasztalattal), viszont a részfeladatokat meg tudja oldani. Ha felmerül egy probléma, van rá megoldása, ismeri a legkülönbözőbb technológiákat (annyira tág a repertoár, hogy a fenti roadmap-et én is átnéztem, és vannak ott olyanok, amikről nem is hallottam - pedig viszonyag proaktívnak számítok és több cégnél is voltam már). Nekem pont azért tetszik, mivel egy kicsit polihisztor pozíció, mindenre rálát, és mindenféle feladatot el tud látni, max. kicsit lassabban, mint aki kifejezetten ezzel foglalkozik; cserébe változatos a meló, ami pl. nekem szempont.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem lesz idén iPhone 18
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Napelem
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- PlayStation 5
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Mesterséges intelligencia topik
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Végül kiderült, hogy Pat Gelsingernek volt igaza
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy XCover 5 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 1000GB 1 év garancia
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4357, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs