- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digi és a követeléskezelő házassága... (újra nincs netünk)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke farmerzsebe
Új hozzászólás Aktív témák
-
nihill
őstag
Van itt más gond is amit "belülről" látok.
Nagycsaládos de már iskolás gyerekekkel a nagy "milla esőből" kimaradtam, de pl. az új házra adott 10M-ra jogosultak lettünk volna, mégsem vettük igénybe. Pont a legjobbkor jött, épp költözés előtt álltunk, de átgondoltuk hogy az "ingyenpénzzel" kisebb házunk lett volna és nagyobb hitelünk, így maradtunk inkább a használt mellett -nem bántuk meg.
Autó is kb. ugyan ez, nemrég vettünk egy használtat, oké hogy van arra is támogatás, de a Dacia nem vonz, ami meg esetleg tetszett volna, ott -2,5M után sem adtunk volna ki rá annyi pénzt, csak azért hogy autónk legyen.
Pedig IT-sként mindkettőt megengedhettem volna, ha úgy döntünk.
Viszont ami szerintem gond(-lesz majd), hogy körülöttem az összes nagycsaládoson pont az ellenkezőjét látom, erre a pénzre kb kötelező jelleggel mindenki rá akar mozdulni, anyagi helyzettől függetlenül, kerül amibe kerül ebből nem akarnak kimaradni.
Olyan emberenkél látunk mostanában új házat/kocsit, akikről azt se értettük, az eddigi életét hogy tudta épp kihozni, nemhogy ezeket majd ezután fenntartani.
Facebook nagycsaládos csoportban pl. volt olyan bejegyzés, hogy "megérkezett az új autó jajj de örülünk, reméljük tudjuk majd fizetni a törlesztőt" -gratulálok... nem kell ide deviza hitel, megoldják a nélkül is maguknak az emberek a bajt.
Nemhiába volt cikk róla, hogy az állam nagyjából negyed ennyi autó támogatással számolt -amatőr módon úgy gondolták, az emberek majd gazdaságilag tudatosan fogják ezt igénybe venni. Mert most kb. minden nagycsaládos a küldetésének érzi, hogy neki azonnal és bármi áron, de új autót kell vennie. -
axioma
veterán
Most nem emlekszem van-e gyereked, de hogy ha van akkor jo esellyel nem mondasz olyan marhasagot hogy harmadik autora (ertsd: felesleges, mert 2 vezetni tudo szemely van egy normalis csaladban) kolti egy gyerekes csalad a befolyo penzt, tehat inkabb tippelek arra hogy nincs. Azert se ertem az eszmefuttatast, mert ugy indult a dolog, hogy a gyerek tamogatasat magadtol veszed el. Hat szolok, hogy a felneveleset is. Ha ehhez jon varatlan penz, akkor annak nagyobb fele fog a gyerekre koltodni, kisebb felebol meg kicsit kozelebb kerulhetsz ahhoz, aki nem vallalt gyereket, de hogy ebbol luxuskiadasra telljen, hat ezt a felso 1-2%-on kivul nem tudom elkepzelni. A senior IT-s meg igy onmagaban alkalmazottkent max. felso 10-15% savban van, tehat aki itt olvas az kozeleben sincs annak a hatarnak.
-
Mercutio_
félisten
-
addikt
válasz Sweet Lou 6 #17394 üzenetére
Szomszed csalad is csak azert vallalt be egy extra gyereket, mert akartak egy nagyobb lakast. Nyilvan a panel mar nem volt jo, valami menobb kellett. Szerintem a fizetesukbol a futesre se fogja futni, de sebaj.
-
Sweet Lou 6
addikt
vagy szimplán szerencséje volt, DE tett azért, hogy jobban menjen neki
a szerencse az aztán tényleg az ő érdeme
Én azt látom amúgy, hogy nagyon sokan csak a pénzért vállalják be a 3 gyereket és elkoltik magukra. Aztán az ilyen családoknál majd ha a gyerekek felnonek, semmit se fognak látni ebből a vagyonbol mert addigra már nem marad belőle semmi...
Az egész mostani szocpol arra jó, hogy pörgeti a hitelezést (ezáltal a gazdaságot), meg az esküvő bizniszt.
sweetlou6.wordpress.com
-
Kobe
veterán
Pont erre talaltak ki a nemzethy programot, hogy az a reteg aki fel tudja merni a helyzetet es 1 gyerek utan azt mondta STOP, vallalja a 2. vagy 3at
Polgari partkent elhiheted h nem a C kategoriasokra es zsakfaluban csaladi potlekbol elo kepzetlenebb retegre akartak loni, ott megvan a gyerekszam csokkal egyutt vagy anelkul is, felesleges tolni oket
Csak azt nem gondoltak vegig, hogy aki beleilleszkedik az o ideal kereszteny csaladkepebe, megvan a kepzettsege es egzisztenciaja, annak 90% tamogatas nelkul is bevallalna / bevallalta az ahitott szamu gyereket, ergo max masodik harmadik autora vagy lakasra jo az a love amivel oket toljak
Tapsi, BeZol : a teljes kimaxolhato tamogatas, valami 50 akarhany millio. Ennek 20%a a babavaro.
Statisztikailag az eselye annak, hogy tomegevel fognak 0 helyett 1et vallalni, joval nagyobb, minthogy tomegesen fognak 1rol 2re vagy 3ra valtani.Akinek cseszi a csoret a tamogatasi eltorzultsag, az valszeg azt is latja, hogy pl a cafeteria is evek ota teli van 0%os csaladi elemekkel, normalis cegnelcafeteriabol megint havi 30-50e forint ingyenpenz...
0% adozik a cafeteriabol, anyus Szja mentes lesz, de amugyis jart eddig a szemelyi kedvezmeny, csok igy csok ugy, lassan mar vezerigazgatoi poszt, voros szonyeg es a 72 szuzlany varja a gyerekeseket...[ Szerkesztve ]
-
BeZol
őstag
Melóban is csak a fikázása megy annak, ha valaki babázik, és h milyen jó szinglinek lenni (30-40éves nők). A te indokaid egy másik oldalról jönnek, de kb. hasonló a végkimenet, hogy minek gyereket nevelni. Na meg ez a pesszimizmus a köbön, én nem is értem mit sír ennyi embernek a szája.
Inkább nézzük egy másik irányból a dolgot...
- Akartál volna gyerekeket? Nem? Akkor ugyanott vagy mint voltál.
- Csak 1 gyereket terveztetek (remélhetőleg kiléptél a 4ever alone zónából amíg nemzőképes maradtál, sok nő nem hiába ragad le 1 gyereknél)? Kaptok 10m Ft kamatmentes hitelt! Jobb mint a semmi! (meg még pár apróság)
- 2 gyereket terveztetek? Itt is jár pár apróság, de kaptatok 7m Ft kamatmentes hitelt és ingyen 3m Ft-ot. A 0-hoz képest tök jó!
- 3 gyereket terveztek? Itt már jár minden! Fullos CSOK 10m Ft új ház/lakásra. Ingyen 10m Ft babaváró (ha jól sikerült a gyerekek időzítése), 15m Ft fix 3%-os lakáshitel, ÉS talán idén bejön, hogy szja mentes lesz a feleséged is. Na meg persze 2,5m Ft jár új 7személyes kocsira is.Szóval a családi adókedvezményeken kívül talán kb semmi más nem járt eddig a gyermekes családoknak. Közben 1,5 alatti a "Teljes termékenységi arányszám, egy nőre", BP-en pedig konkrétan 1,15 volt 2018-ban. Ha így haladunk, szépen el is fogynak a magyarok és szépen majd bejönnek ide eleinte a vendégmunkások, aztán lesz itt keveredés rendesen, hát még ha a víz is elfogy egyszer India környékén és megindulnak a népek erre... Volt anno egy cikk, h itt MO.-on 20m ember élhetne úgy, hogy az még nem túlnépesedés.
Nekem sem tetszik ez a nemzeti szaporító program, meg h tenyészállatnak nézik a nőket, viszont ahogy a statisztika is mutatja, 1-2 gyerek után a többségnek elhalt a történet. Ha mindenki 2 utódot nemzene, a balesetek és betegségek miatt még így is fogyatkoznánk. Be kell látni, hogy a fő cél a 3 utód kell h legyen. Most erre jöttek elég magas ösztönzők, és ha eddig valaki nem tudta volna bevállalni, az majd a babaváró 10m Ft-jából kigazdálkodja (ingyen pénz, csak okosan kell vele bánni).
Szóval ha eddig egyáltalán eljutot valaki odáig, h legyen házastársa és mellé 1 baba is, és itt nem mertek volna anyagiak miatt továbblépni, azok megkapták az ösztönzőket, hogy 3 gyerekig is eljussanak. Az, hogy retrospektív megkapják a 3+ gyermekes nők a szja-mentességet, az tulajdonképpen egy tisztelgés előttük, hogy ilyen "hazafiasak" voltak.
Nem értem miért kell negatívnak lenni és még adni egymás alá a lovat...
Nézd akkor úgy a dolgokat, hogy kevesebb jut mészáros és haverjainak, mert ebből még TE is kaphatsz. Úgyhogy a negativitás, irigykedés helyett (vagy bárminek is nevezed azt, ami miatt ilyen hozzáállásod van a dologhoz), szerintem ideje ismerkedni a másik nemmel és összehozni vmi csodálatosatAz meg, hogy csak a tehetősebb réteg kapja az ingyen pénz, hagyjuk már. A tehetős valószínűleg azért tehetős, mert tett azért, h tehetős legyen. Odatette magát tanulmányai során, a munka során, vagy szimplán szerencséje volt, DE tett azért, hogy jobban menjen neki ÉS a családjának. Igen, lehetne progresszív a juttatás, de akkor megoldanák úgyis, hogy járjon ígyis-úgyis, meg azért most emiatt megkülönböztetni a másikat? Hát ami jár, az jár, legyen az csóré vagy gazdag. Az adóztatást lehetne talán módosítani, de nyugati példa, hogy akkor a gazdagok áttelepülnek más kevésbé adóztatós országba. Nem lehet minden tökéletes és mindig mindenkinek megfelelni. Be kell látni, hogy a szingliséggel nem jutsz sokra.
Jó drágák az ingatlanok és a bérlésük is, tehát közösködnöd kell másokkal, amiből remélhetőleg belátható időn belül az lesz, h a pároddal "közösködsz", mert egyedül nem boldogulnátok. Aztán jobb munkával több zseton is jár majd és máris nem lesz szűkölködés.
Az, hogy alig van bölcsi/ovi, azokra ha jól tudom most írtak ki pályázatokat, 2 éven belül lesz egy csomó Az oktatás viszont ratyi, azt én is aláírom, és félek h vmi agymosoda épül ki.
-
félisten
> Az ember alapvetoen nem egy olyan osztonleny, amelyik dug mint a nyulak, hanem ha utodot tervez, akkor elotte szeretne megbizonyosodni rola, hogy a gyereknek annyi eselye es lehetosege lesz mint 1800as evekbeli gyermekagyi lazasnak
A valosagban meg elegge ugy tunik, hogy minel magasabb az eletszinvonal, minel biztonsagosabb az elet, annal kevesebb gyereket vallalnak a csaladok.
while (!sleep) sheep++;
-
Kobe
veterán
válasz Strezi #17382 üzenetére
A problem ott kezdodik, hogy ez egy retrospektiv tamogatas, nem pedig progressziv, mig az osszes letezo statisztika szerint nemhogy no, de csokken a szuletesek szama, igy azokat a csaladokat tamogatni ahol mar megvan a 2-3 gyerek, nem fog tul sok valtozast jelenteni, cserebe viszont kitomik csaladonkent 40-50millaval oket. 3 gyerek, hacsak nem a putriba akkor azert eselyesen nem alberletbe szuletik es nem toyota yaris a csaladi auto, igy ezek a tamogatasok inkabb ingyenpenz egy tehetosebb retegnek mint tamogatas a legjobban erintett retegnek.
Az ember alapvetoen nem egy olyan osztonleny, amelyik dug mint a nyulak, hanem ha utodot tervez, akkor elotte szeretne megbizonyosodni rola, hogy a gyereknek annyi eselye es lehetosege lesz mint 1800as evekbeli gyermekagyi lazasnak, vagy attol azert jobb.
Ingatlan arak az egekben, a realber csokken, bolcsode, ovoda alig van, az iskolak szarok, az egeszsegugrol nem is beszelve.... Ezek nem igazan hozzak meg szerintem a kedvet a nemzethy szaporitoprogramban valo reszvetelre.... -
addikt
Sok nagycsalados van a kornyezetemben, vannak 3-4 gyerekesek es hat gyerekes csalad is. Akiknel jol keres apa es anya, ertsd, fejenkent millio netto felett, nekik semmi szukseguk a tamogatasra, de kihasznaljak mert "ingyenpenz". Ahol egyebkent alig megy ketto gyerek nevelese ott vallalnak inkabb a teljes anyagi bizonytalansagra harmadikat, mert ingyenpenz. Persze nevelni mar nem jut penzuk, meg az uj hazat/lakast fenntartani se. Keves embernek valodi segitseg ez sajnos.
-
vzozo
senior tag
Végre támogatják akinek több gyereke van!
Apaként mondom, illetve sok-sok barátunk, rokonunk elbeszélése alapján mindig arra jutok, hogy nem a 2 és 3 gyerek között van a nagy szakadék (ugye háromtól már frankó vagy a magyar rendszerben), hanem az egyről a kettőre jutásban. Mert az elsőt még mindenki akarja, álomnak és csodaszép valaminek gondolja, aztán eljön a szülés és a babaévek, és utána jön az ÉS akkor most...?
SZERK: egyébként magasról teszek a magyar támogatásokra meg adómentességre, mert amúgy sem érint. Csak kívülállóként (gyerekmentesként) könnyű ugatni, hogy milyen jó és stratégiailag átgondolt (sic!) a rendszer.
[ Szerkesztve ]
-
Nerd
aktív tag
Mindenkinek a joga hogy eldontse hogy akar-e gyereket.
A problema az, hogy brutal egyetlotlenseget es feszkot okoz a tamogatas, es annak a merteke es nem csak a gyereket vallalok es a gyereket nem vallalok kozott, hanem azoknak is akiknek kozepiskolas koru gyerekuk van, es mondjuk csak 2 gyereket vallaltak, most meg pislognak az SZJA mentessegen stb... 2016-tol sokat er a gyerek, elotte levok kevesebbet ertek. Majd veget er az eszement tamogatas es akkor majd a a 202x utani gyerek is kevesebbet er majd...
-
Strezi
őstag
Effektíve meg is dőglesz. Mégis mi mmarad utánad ha nem a gyerekek?
Végre támogatják akinek több gyereke van! Az, hogy ez a rendszer ösztönöz-e arra, hogy több gyereked legyen, az más kérdés....[ Szerkesztve ]
Deye rendszerek felügyelete, javítása - Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
bandus
veterán
válasz Jhonny06 #17373 üzenetére
ne felejtsd el azt az irdatlan tamogatast amit allam bacsi ad neked ahhoz a 2-3 gyerekhez, csak ugy repkednek a tizmilliok ha egyedul vagy, vagy nem lehet gyereked akkor meg meg is dogolhetsz vagy jatszhatod az orokbefogadasi torturat.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
axioma
veterán
válasz Jhonny06 #17373 üzenetére
En vagyok a feleseg, szoval en estem ki de ossz a 2 gyerekkel 3 evre, gyes-en mar apuka volt (akkor mar munka mellett is lehetett, nem engedhettuk meg hogy itthon maradjon). De mar jo regen, kisebbik is 16 mult.
Szerintem a tamogatas nem ott kezdodik, hogy kirepult de segitsunk neki anyagilag, de teny, hogy az is kellhet. De pl. vettunk ugy 150e ertekben ritkan tovabbadott berendezesi targyat olyan apukatol, akinek ez a penz jobban kellett mint a targy - mert a gyerek a Corvinusra jar, pedig hasznaltak volna amugy.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz freaghill #17367 üzenetére
Teszteles par evig vicces utana nem. Ha kesobb fejlesztoi palyara mennel, akkor jo irany lehet, egyeb esetben en nem ajanlanam. Inkabb devops, az most jol is fizet es meg jo sokaig igy is lesz.
ps. Egyebkent a legfontosabb kerdes pont az, hogy szeretned-e csinalni. Sose leszel jo valamiben amit nem szeretsz, igy aztan sok penzt se fogsz vele keresni.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
válasz axioma #17328 üzenetére
Esküvőt simán, bár az nem egy nagy kiadás. Mármint persze, nem kevés pénz, de ha sok millió van félretéve, akkor nem egy nagy kaland. Egy lakás árához képest pláne nem. Jelenleg irdatlan pénzt kell keresni ahhoz, hogy komolyabban tudj több gyereket támogatni. 1-2 gyereknél még talán belefér, hogy lakást veszel nekik (inkább 1), de már ahhoz is nagyon tehetősnek kell lenni. Feltéve, hogy 0-ról indulsz, de venni akarsz családi házat, közben nyugdíjra félretenni, közben nevelni a 3-4 gyereket és viszonylag kényelmesen élni, elmenni nyaralni, befektetni. Közben ugye a feleség kiesik sok évre a munkából. Ezek után még komolyan megtámogatni több gyereket.. nagyon necces.
A támogatás szerintem alap, de az ingatlannál meg kell húzni a határt, mert esélyes, hogy mindenki jobban jár, ha inkább megtartják a szülők a pénzt. Vagy csak egy részét kapják meg.
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz freaghill #17367 üzenetére
Ha automation testerként kódolnál, akkor egyéni szájíz kérdése, system engi vonal azért más, inkább sre, devops irányba mozognék onnan. Ha manual testerről van szó, akkor semmiképp, sőt ha manual testerek vannak még a cégnél, amúgy is add be a felmondásod s menj el normális helyre
-
freaghill
őstag
Van lehetőségem a jelenlegi helyemen először részben, aztán később teljes munkaidőben tesztelést tanulni, és aztán meg ebben dolgozni.
Érdemes lenne ez nekem szerintetek vagy nem?
Most azt a részét hagyjuk, hogy szeretném-e csinálni, hanem racionálisan gondolkodva, érdemes lenne-e vagy sem?
3 év SysAdmin tapasztalatom van, jelenleg is System Engineer poziban vagyok.Köszi!
-
addikt
-
nagyúr
válasz GeeForGolf #17363 üzenetére
& Strezi
A konkrét számokat láthatod azon a kommenten amire válaszoltam.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
Mercutio_
félisten
válasz azbest #17355 üzenetére
Az szép
250-ből megvan egy 2 szobás albi rezsivel + ha 2 öreg van már egy fulltime szakápoló bére is kijön.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
Nappal itt is silencium van de ahogy hazaérnek suliból a pulyák van trappolás, hancúr. 9-10 körül már csucsu van, szóval nem para, átlagos zajok, semmi bulika vagy házimozi, csak ahogy öregszem egyre háklisabb vagyok
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
azbest
félisten
válasz Stanlee #17352 üzenetére
Múltkor láttam egy nyugdíjasoknak szóló szegedi hirdetést. 3 misi a beugró a bérleti jogért, aztán fejenként 250eft körül a bérleti díj egy szobáért.
Ja és 3000 fős faluban is 200 feletti a havidíj (nagymamám miatt próblátam utánanézni), és ezért csak ott lehetsz, minden kiadást, vásárlást, kelléket magadnak / rokonaidnak kell állnia. Ahogy olvasom az a hmv-s még diszkont, mert tán ~ 60 eft körül van a havi költsége.
[ Szerkesztve ]
-
@tco@
aktív tag
válasz axioma #17349 üzenetére
Ófalu nekem is szimpi, ez jó irány pl, nyugis, de közel van minden (is).
Hegyoldalban nem olyan árak lesznek amit nyugdíj előtt szívesen kiadna az ember szerintem), meg minek a fasza kilátás ha úgyse látom majd szemüveg nélkül, és 70 évesen jégen csúszkálni az autóval, háát
Én külvárosi sík részre, kicsi egyszerű kertes házba mennék. Ami kis munka lesz egy pici kerttel és a házon, a gyerekek segíthetnek elintézni, leszervezni (10-20 évente tetőcsere stb).
Panel és zajok: én nem tudom hol lakik mindenki, de nálunk nappal is szinte full csönd van általában, nem is értem mikor haveroknál meg háború van körben[ Szerkesztve ]
-
Stanlee
őstag
Nekem tetszik a nyugdijas lakopark Hmvhelyen is. Nem olcso, de kapsz nagyjabol 5 misiert egy kisebb lakast, amiben 2 ember el tud lenni. Van terasz, meg hozza pici kert (par m2), ha valaki nagyon akar viragot ultetni. Napkozben van orvos, ejszakara meg van apolo az egesz letesitmenyre. Szoval ha epp valami bajom lesz, tudok egy hozzaertobb embert hivni, napkozben meg a helyben levo haziorvoshoz el lehet setalni.
Ez meg nem az a szint, mint ahol nagymamam van az otthonban, igaz az sem tul rossz, de elegge kollegiumi viszonyok uralkodnak.
En abban az egyben bizom, hogy sokaig el tudom magam latni, aztan meg gyorsan megmurdalok :-)
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
axioma
veterán
válasz Mercutio_ #17350 üzenetére
Na igen, ezt szerintem majd akkor, az aktualis allapotokbol felmerve az elonyoket es hatranyokat tudja majd mindenki maganak eldonteni. En se mondom meg most, hogy melyik lesz jobb. Ha nincs szigetelve a panel, akkor a rezsi miatt nyugdijaskent biztos szivas... vagy ha egyszeruen olyan reteg alakul ki, akivel nem elne egyutt az ember. De ha addigra epulnek valodi berlakasok mai kovetelmenyekhez kis teruleten sok lakassal, az mar magaval hozza hogy ott csomosodnak a szolgaltatasok. Majd kiderul.
-
Mercutio_
félisten
válasz axioma #17346 üzenetére
Még messze a nyugdíj, de én már az átlagos panelzajokra is morgok néha, kétlem, hogy 65-70 évesen ez változik, bááár, ha addigra eleget romlik a hallásom talán
Kertes házzal pedig az a baj, hogy mindig van valami tennivalóEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
axioma
veterán
Ofalura gondoltam, de csak mert mashol nem ismerek nagy lakotelep mellett cs.hazas reszt igazabol, a Zemplen utcaban meg laktunk. De van pl. a Becsi utnal is vegulis balra emeletesek, jobbra a hegyoldalban meg draga telkek/hazak, csak az azert nem ugyanannyira kozlekedheto. Az tuti hogy fel kell keszulni az utolso koltozesnel arra, hogy lesz amikor nem leszunk autovezetesre kepesek es akkor is alapveto dolgokat onellatasban megoldjunk, ezert ivodott be nekem ez a nagy lakotelep melletti kis haz.
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz Mercutio_ #17338 üzenetére
A lagzi pont az az idoszak, amikor nem kikoltekezniuk kene, hanem a leendo eletukre gyujteni. Mi peldaul kaptunk olyan rokontol is ajandekot, aki nem volt ott, mondvan tudja hogy o most megteheti de nekunk meg jol jon es emlek is lesz (a'gytakaro) - mi megtehetjuk majd ugyanezt amikor oda erunk evekben. A flancos eskuvoket utalom, de az is a masik veglet hogy 9-en voltunk ossz, bar en ennek igy jobban orultem - de tudom, hogy jellemzoen es a mieinknel nem igy lesz.
Sweet Lou 6: hat nalunk se tapsikolt a csalad de ugyis deviansnak tartottak mar ugy is, nem osztott nem szorzott Teny, a szuloket azert nem hagytuk ki, de azert jol ereztuk magunkat, a tobbi rokonnal meg nem foglalkoztunk - ezert is volt erdekes gesztus az a'gytakaros sztori.[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
Ja ez nyilvan mas, nem eron felul az egyszem fiamnak jellegu... eddig se igy lettek nevelve (bar ket lany). De amiben lehet, anyagilag is tamogatom. Plane hogy gyanithatoan mire a hamut is mamunak mondjuk, az agglos nagy cs.haz helyett eleg lesz egy modernizalt lakotelepi lakas kettonknek, mert ott a lakasajton kivul nincs dolgunk cserebe kozel van minden szolgaltatas, kozlekedes. Ebbol a cserebol azert "ne'mi" plusz toke kinez. Ha meg nem - felfujom a pofam es Bekas mellett de kis cs.hazat szeretnek - akkor meg ott a megtakaritas hogy a rezsi nullazhato.
-
őstag
válasz Orionk #17297 üzenetére
Annak függvényében, hogy tapasztalt vagy kezdő, illetve mennyi hétvége van, akkor 250-450 nettó lehet a két határ. Facebookon lenne érdemes a gyógyszerész csoportban keresgélni. Az is kérdés ilyenkor, hogy árulnak-e szépészeti termékeket(Vichy), illetve mennyire nyomják a patikalátogatók egyes kéréseit, mert azok alapján még extra cash.
Semper fi!
-
Sweet Lou 6
addikt
hát, nekünk pont nagyon minimal esküvőnk volt, a két tanún kívül csak a nagymamaink jöttek el (nem mellékesen egyedül ők támogatták valamennyire anyagilag is). az a szülő aki egy fillért sem ad már gyerekként se a nevelés során, ne várjon el semmilyen esküvőt. én pont azt veszem észre a környezetemben hogy a család elvarasai rohadt nagyok az esküvővel/lagzival kapcsolatban, de közben támogatás meg 0. sokan azért is nem tudnak osszehazasodni ismerősök, mert család részéről a hatalmas csillivilli esküvő az elvaras, viszont nincs egy milliojuk az esküvőre (azt meg nem merik meglepni mint mi).
sweetlou6.wordpress.com
-
DanielLong
senior tag
válasz Resike #17318 üzenetére
Ez megint olyan kérdés, hogy nincs objektív válasz rá... (ellenben a fórumban jól lehet osztani egymást). Legyünk már realisták, két átlagos vidéki szülő mondjuk évente 5 millát keres ergó 60 év alatt hozná össze a 300 millát... Ja igaz, hogy nem mennek ennyi pénzből Hawaiira nyaralni, de ne dőljünk be annak, hogy a boldogság majd ettől fog igazán függeni. Van akinek mondjuk a 80 milla infla feletti kamata is elég, mert nem tart fenn magas életszínvonalat és lesz olyan, akinek évi 12 millió alatt nincs élet. Bár egyébként utóbbiak szerintem kis tudatos önfejlesztéssel hamar lehozhatóak a fogyasztói társadalom hipnotizációjáról.
(#17317) adalbert1
Szerintem amíg olyan kérdéseken lamentálsz, minthogy miképp lehetne felkészülni az early retirementre meg a teljes karrierváltásra és hogy az mennyi pénzt igényelne, stb, addig egyszerűen nem állsz készen arra, hogy megtegyél egy ilyen lépést. A nagy (és kicsi) vállalkozók sem úgy kezdték, hogy, na akkor van 300 millám tarcsiba most majd belekezdek életem projektjébe. Neki kell állni, akár zéró pénzzel is, bár aki ehhez passzoló személyiség, az úgysem gondolkozik ezen annyit. Biztonsági játékkal szinte lehetetlen, hogy felépíts egy üzletet magadnak, főleg, hogy a bevételedet lehetetlen előre megmondani. Aki nagyon eltökélt, de kockázat kerülő, az a heti 40 óra mellett elkezdi mondjuk a vállalkozását, de ez rohadt kemény dolog és nem fogsz hamar egyről a kettőre jutni.(#17329) FLx és a gyerektéma
FLx, rajtad mindig érezni, hogy a szülői támogatás hiánya nagy feszültséget szült minden pedigrét élvező másik embertárssal szemben. Szép, hogy ilyen büszke vagy a saját lábon való megállásodra, de szerintem ha nem akarod folyton a saját egzisztenciád másokéhoz mérni (versenyeztetni), akkor boldogabb leszel. Off vége, nem akarok személyeskedni.
Ezt a gyerektámogatás kérdést sem lehet olyan egyszerűen behatárolni, hogy képzés státusza "abszolvált" és akkor már nincs több pénz. Persze egészséges lenne, ha utána már a csemete nem kérne segítséget otthonról, de ezernyi helyzetben a szülő úgy gondolhatja, hogy mégis ad. Sok tudományos vagy zenei pálya pl. nem épp a legjobb fizukkal indul, de a gyereket nem is a gazdasági megtérülés miatt vállalja az ember. Egymás boldogságáért családon belül szerintem teljesen normális valamennyi megtakarítást feláldozni, csak persze ne az önállóság kárára. -
Strezi
őstag
Ez mennyire igaz! Két hét alatt szerveztem le az esküvőnket, az álltalam akkor ismert legjobb étterembe (Tata, tópart). Asszonnyal feldíszítettük a termet meg a kocsit, és remekül éreztük magunkat a meghívott(kb. huszon) emberrel, szűk családi körben + közeli barátokkal. Másnap zsebből fizettem a cehhet, meg kitakarítottunk... Azóta is kellemes emlék!
Deye rendszerek felügyelete, javítása - Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
adalbert1
veterán
Érdekelne a dolog .
Minél többet gondolkozom, annál inkább úgy érzem, hogy elégedetlen vagyok a jelenlegi helyzetemmel, pedig papíron sok minden jó van benne: jól keresek, sokat lehetek HO-ban - viszont szakmailag elég kevés érdekes dolgot csinálok, a teamből sok olyan kolléga lelépett akivel szakmailag vagy emberileg jó volt együtt dolgozni, illetve a napi mókuskereket is unom, hogy mindig ugyanazokat a köröket futom ugyanazokkal az emberekkel - lehet, hogy szimplán csak munkahelyet kellene váltanomMadwe: inkább hangosan gondolkoztam, és talán leginkább magamnak fogalmaztam meg a fenti kérdéseket. Szerintem ezt a témát meg lehet közelíteni több oldalról is, lehet úgy csinálni, hogy legyen elég tartaléka akár 20 évre az embernek (ezt viszont szerintem egy kényelmes életszínvonal mellett nehéz itthon elérni a nagy többségnek), vagy mondjuk csak pár évre elegendő tartaléka legyen, esetleg beleszámolja részben a szörfoktatásból származó jövedelmet is. Illetve attól még, hogy valaki szeret és jól tud szörfözni (ide bármilyen hobby behelyettesíthető), lehet, hogy nincs meg minden kompetenciája ahhoz, hogy jó szörfoktató legyen, vagy hogy erre egy sikeres vállalkozást építsen.
A thread többi részéhez: ja, a netflix szerintem is elenyésző költség, azt pl. biztos nem mondanám le, de ha még mellé odateszem az HBO Go-t és a Spotify-t, akkor sem tartom túl nagy összegnek őket, illetve amit megspórolnék rajtuk, az szerintem nem lenne arányban azzal, amit kényelem terén vesztenék.
Szerintem amúgy valami arany középutat érdemes megtalálni: az se jó, ha az ember feléli az összes jövedelmét, illetve az sem, ha kenyéren és vízen nyomorgó milliárdos lesz . Szóval kellenek a pénzen elérhető élmények, kütyük, stb, de azért egy viszonylagos anyagi biztonság is.
axioma: nekem egy 2 éves gyerekem van, és nagyon élvezem a dolgot. Viszont az tény, hogy ha az ember early retirement-ben gondolkozik, és nincs valami tényleg nagyon jó jövedelme, akkor azért visszavethetik a gyerekvállalás és nevelés költségei rendesen a megtakarítás felhalmozását (és azért az út végét még nem is igazán látom, hogy mondjuk mennyivel fog többe kerülni 5-10-15 év múlva). Viszont sokkal boldogabb vagyok vele, mint nélküle lennék megtakarítva a rá költött pénzt .
-
Mercutio_
félisten
Most ne is a lakas beugrorol beszeljunk, hanem mondjuk a lagzirol.
Aki nagy esküvőt akar, annak legyen rá pénze. A szülők fizetik dologról mindig a más farháttal a csalán verése jut eszembe.
Főleg mert a nagy esküvők a legritkább esetben nyújtanak pozitív élményt. Vagy anyagilag, vagy fizikai és pszichés fronton vállalják túl magukat és mire eljutnak az eseményig tixta ideg mindenki.
Egy szűk család+haverokkal külön egy buli pedig simán bele kell férjen, különben mire alapozva akarnak közös jövőt...Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
addikt
válasz tboy93 #17334 üzenetére
Nyilvan mindig ezzel lehet a legjobban ervelni a hulyeseg mellett. Akinek nincs gyereke annak nincsen csaladja, rokonai, ismerosei ahol latott jo es rossz peldakat? Pl. ehenhalas szelen levo szuloket akik mindenuket a gyereknek adtak ok meg le se szarjak oket? Kozvetlen csaladban tudok olyan szulot akinek egy rakas jelzalog van a hazan, mert kellett ezmegaz a kisfianak. Most meg utcara fog kerulni...
Nem azt mondom, hogy semmit ne adj a gyerekednek, de gondolj a sajat jovodre, ha a gyerek nem tud es/vagy nem akar majd teged tamogatni kesobb. Ennyi a trukk.
-
addikt
válasz axioma #17333 üzenetére
Vannak fokozatok. A segitseg kell lehet az is, hogy ne haljanak ehen. Erre nyilvan nem mondasz nemet. A kellene venni uj kocsit, uj tv-t, uj mobilt meg stb. az mar mas. En mar csomo dolgot akartam nekik venni amugy, mert eleg szarul elnek, de nem fogadjak el. Ennyit errol.
-
Madwe
nagyúr
válasz axioma #17326 üzenetére
Én csak a FIRE dolgait írtam le, én nem tartom jónak. S az általában úgy indul, h lemondod még a netflixet is h spórolj a havi kiadásaidon, csapvizet iszol és nem jársz el sehova, de gyereket végképp nem vállalsz, s akkor esetleg "nyugdíjba" mehetsz 30-40 évesen Legalábbis a legalja ez, nyilván jobb keresettel esetleg néha már belefér a kimozdulás, esetleg a havi netflix számla, de gyereket tervezni FIRE-el az már egy olyan magas szint, amit itthon sztem kb alig valaki tud bevállalni.
Részemről én inkább gyerek párti vagyok
-
addikt
Attol fugg milyen helyzetben van az ember. Nyilvan ha mar van egy rakas megtakaritasod a kovetkezo 20-30 evedre amikor nem tudsz keresni, akkor a tobbit lehet adni a gyerekeknek. Egyeb esetben azt kell mondani a csemeteknek amit nekem is mindig mondtak: ...ameddig a takaro er...
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
OK. Hany evesen keresokepes a gyerek manapsag? Egyetem utan akkor kb. 25 evesen. Jo esellyel addigra 55 a szulo. A regi rendszerben akkor mar amugy is nyugdijba mehettem volna mint no...
De en meg olyat nem lattam, hogy valakinek van penze, de nem tamogatja a gyereket is, mondvan kezdjen nullarol, jot fog neki tenni. Ha nincs mibol az mas kerdes, de legalabb alkalomszeruen kolcsont vagy vissza nem teritendot adott celra ad. Most ne is a lakas beugrorol beszeljunk, hanem mondjuk a lagzirol. Mi nem csinaltunk nagy felhajtast (oka nem csak anyagi), de te peldaul nem fizetned -legalabb reszben - a lanyaid eskuvojet, csak mert addigra mar kepes keresni? -
addikt
válasz axioma #17326 üzenetére
Gyerekeket addig erdemes a sajat megtakaritasaid terhere tamogatni amig valoban keresokepesek nem lesznek. Utana nem jo otlet, mert ha elkoltod rajuk a nyugdijadra szant penzedet, akkor nem garantalt, hogy tudnak majd segiteni a sajat fizetesukbol te meg ehen is halsz. Szoval igen, kifizetted az oktatasukat, adtal a kezukbe szakmat, oldjak meg. Ezert lesznek felnottek. Engem eleve igy neveltek, nulla forintot kaptam a csaladtol es nem is varnek el semmit. Szuper erzes, hogy minden vagyonom a sajat tisztesseges munkambol van.
-
axioma
veterán
Egymas utan ha jol remlik 5 (lehet hogy 4) "interju", mindegyiknek _minimum_ a fele a leheto leghulyebb behavioral kerdesek (mindegyikben szandekosan olyan szitu, ami kb. eselytelen hogy kialakuljon, meg persze nyomasgyakorlas hogy TE vagy az egyeduli felelose egy bazi nagy bukasnak stb. stilusuak), es meg a technikai reszen is egyetlen olyan volt ahol erdemben algoritmusra voltak kivancsiak, egyben mondjuk volt egy keves, amugy meg latszolag architekt temaju kerdes, valojaban azert ott is inkabb viselkedesvizsgalatnak tunt (elso par mondat utan modositas olyan iranyban hogy ne ferjen bele amit addig alkottal - bar lehet hogy csak mindig epp rossz iranyban indultam, de a tobbi resze utan nem lepodnek meg ha inkabb szandekossagrol lenne szo).
Ez egy majd 1.5 evvel ezelott Bp-en tortent interjuztatason volt. Termeszetesen nem vettek fel, de mondjuk eleve csak interju-gyakorlasnak szantam, eszem agaban se volt akkor mar kimenni abba az iranyba - ha mozdulok akkor az nemet nyelvteruletre lesz. -
-
Strezi
őstag
Gyakorlatilag ezt csináltam én is. 40 évesen átváltottam távmunkára. Ugyan továbbra is programozok (c++, játékok), de sokkal több időm van minden másra... már látom, hogy ez a munka amit szivesen csinálok, nem akarom, nem kell feladni.
Ami pedig az anyagiakat illeti, takarékoskodni, felhalmozni majd abból élni, szerintem is teljes tévút. Pláne "gazdagon" meghalni...Deye rendszerek felügyelete, javítása - Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Kobe
veterán
válasz adalbert1 #17317 üzenetére
Azert usa eleg mas dimenzio, fizetesben, felvevopiacban.
Ott egy 110 millas orszagban ahol alapbol nem lehetetlen jol keresni, lehet alapja, es lehet penzt keresni vele.De nalunk, ahol ugyanerrol a temarol egy szulok penzen megtolt aranyifju szamit a mozgalom ellovasanak.... Nekem inkabb a szanalom magasfoka ugrik be :)
-
Madwe
nagyúr
válasz Resike #17318 üzenetére
De ezeknek a FIRE mozgalmaknak az alapja, h az infláció feletti hozamot nézed csak, s csak abból élsz, leegyszerűsítve. Az az 5% kamat az pont arra jó, h nagyjából 30-40 év múlva is annyit érjen az a 300 milla, mint amennyit ma ér.
Adalbert1 nem értem a kérdéseid. Az egész szubjektív, h kinek menniy az annyi havonta amivel megelégedne, vagy kinek mi a hobbija pl, amivel szívesen foglalkozna. S ha valóban hobbinak akarod, nem pedig megélhetésnek, akkor nme pár év megtakaritással kell nekivágni, hanem 20 évnyivel, alsóhangon. Már ha tényleg anyagilag függetlenül akardo csinálni, amikor nem a megélhetésed függ tőle.
[ Szerkesztve ]
-
adalbert1
veterán
"Az lehet, hogy 40-50 evesen eletmodot valtasz, es masra helyezed a hangsulyt, mint elotte, azaz pl. nem irodaba jarsz dolgozni, hanem ... (tetszoleges ertelmes elfoglaltsag behelyettesitheto). Szoval szerintem az, hogy valaki elmegy szorfoktatonak, az nem visszavonulas, hanem palyamodositas (csak lehet, h ettol sokkal boldogabb lesz)."
Erről esetleg vannak jobb írások, hogy miként lehetne rá felkészülni, milyen irányba érdemes elmenni, stb? Néha elgondolkozok azon, hogy nem biztos, hogy a következő 30-40 évben a jelenlegi életmódomat szeretném folytatni, pl. egy ilyen szörfoktató szerű dolog szimpatikus lenne (igaz, szörfözni nem tudok ).
Gondolom nem ártana kiszámolni legalább nagy vonalakban, hogy mennyire fenntartható az adott életvitel, hogy változnak az ember bevételei, mennyire válnak esetleg időszakossá, stb.
Illetve az anyagi oldal mellett azért azt is fontos lenne vizsgálni, hogy mi az, amit ténylegesen szeret csinálni az ember, illetve ha már nem hobby, hanem attól függ a megélhetése, akkor lehet, hogy idővel ugyanolyan teher lesz, mint az irodai munka - szóval most így hirtelen azt látom, hogy kellene egy pár évre elegendő megtakarítás, hogy egy ilyenbe nyugodtan belevágjak.Kobe:
"Aki blogol rola meg hasonlok az is azert teszi mert love jon belole, vagyis annyira fuggetlen anyagilag es a tokejebol el, hogy azert kell neki a hirdetesekbol, clickbaitbol befolyo alamizsna...."
Ha jól emlékszem, Mr Money Moustache-nak éves szinten 400k usd-t hozott a blogja (vagy valami hasonló összeg, a pontos postot most nem találom, illetve ez pár éve volt, azóta lehet, hogy jóval többet), ami jóval több, mint amit anno alkalmazottként keresett . Nekem az a furcsa, hogy ilyen jövedelemmel és megtakarítással is viszonylag szerény életvitele van (már amerikai léptékkel nézve) - igaz, ha hirtelen elkezdené szórni a pénzt, akkor valószínűleg a blog olvasottsága is visszaesne.travix: én ha nyernék a lottón, akkor még valószínűleg abban az évben felmondanék, és átgondolnám az egész életemet, illetve megpróbálnék sokkal értelmesebb, hasznosabb célokat keresni/megfogalmazni, mint az, hogy másoknak profitot termelek
-
Drizzt
nagyúr
-
vzozo
senior tag
válasz travix #17311 üzenetére
Egyébként mennyire gyakori a 60-70 feletti programozó cégen belül? Én még nem láttam.
Hogy olyan korban programoznak-e még a szó szoros értelmében, azt nem hiszem, meg aztán én pipa lennék, ha 60 felett bárki programozónak nevezne (ha valaha fejlesztésre adnám a fejem ) - akkor azért már illik valami jó kis architekti poziban ülni, és a sok évtizedes tapasztalattal megmondani a frankót.
Illetve nem szó szerint vett "fejlesztők" ők, de pl. Dave Cutler, Bjarne Stroustrup, Andrew Tanenbaum vagy az RSA-s arcok tudtommal a mai napig aktívak, 70-en felül is.
-
wowaccount
csendes tag
válasz GeeForGolf #17298 üzenetére
márpedig nem olyan nehéz az átjárás a stackek között (inkább félelmetesnek tűnhet), főleg ha nagy multihoz mész dolgozni. Az időd nagy részében nem kódot irsz, hanem kodot olvasol, design docot olvasol, ticketeket tologatsz, tervezel, meetingelsz stb. Pont nem fog számítani, hogy ki kell gugliznod hogyan célszerű json-t parsolni, vagy az aktuális ORM-mel hogy kell megoldani valamit. Persze ehhez kell hogy legyenek erős alapjaid. Ezt úgy mondom hogy 10 év .NET után váltottam Java/Python/Linux-ra (senior pozi).
-
travix
aktív tag
Pont ezen gondolkoztam minap, ha lottón nyernék se hagynám ott a munkát, ahogy idős koromban se szeretném. Ha rajtam múlik 100 évesen is csinálom csak lehet nem 8 órában, hanem 4ben.
Szerk: Egyébként mennyire gyakori a 60-70 feletti programozó cégen belül? Én még nem láttam.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Flex77 #17305 üzenetére
Azt erdemes szem elott tartani, hogy normal esetben ez nem azt jelenti, h 40 eves korban abbahagyod a munkat, mert az (dokumentaltan, tudomanyosan alatamasztottan) agyhalal es lerohadas. Az lehet, hogy 40-50 evesen eletmodot valtasz, es masra helyezed a hangsulyt, mint elotte, azaz pl. nem irodaba jarsz dolgozni, hanem ... (tetszoleges ertelmes elfoglaltsag behelyettesitheto). Szoval szerintem az, hogy valaki elmegy szorfoktatonak, az nem visszavonulas, hanem palyamodositas (csak lehet, h ettol sokkal boldogabb lesz).
> Kíváncsi lennék ki mit gondol a szükséges pénzről (realitásoknál maradva), a havi megélhetési költségekről (feltételezve, hogy nincs család).
Nagyon-nagyon kevesen (egyszamjegyu szazalek) vannak, akik csalad nelkul kepesek visszavonulva boldog eletet elni.
while (!sleep) sheep++;
-
addikt
70-80m azert nevetseges ja. En azt mondom mondjuk 2-300 millio befektetes es meg ugye ingatlan es egyeb vagyon felett lehet gondolkodni realisan a dologban. Legjobban tetszik, hogy eljunk kenyeren meg vizen a legszebb eveinkben, hogy amikor mar bottal mennel nyaralni, akkor legyen penzed valakire aki felsegit, ha elestel.
-
Kobe
veterán
Kovezzetek meg de en ujhullamos hipszter szarsagnak gondolom az egeszet.
Aki blogol rola meg hasonlok az is azert teszi mert love jon belole, vagyis annyira fuggetlen anyagilag es a tokejebol el, hogy azert kell neki a hirdetesekbol, clickbaitbol befolyo alamizsna....Szvsz az, hogy az eletszinvonalat egy gyeptelepi kutya szintjere redukalja az ember, es orul hogy az atlag 20 ev nyugdij helyett o 50-60 evig elhet egy szobapafrany szintjen, az sem nem anyagi fuggetlenseg, sem nem kovetendo pelda.
Ebbol kifolyolag az ilyen "guruk" altal megfogalmazott szintet (idehaza 70-80M et mondjak also hatarnak), nyugodtan szorozd meg szerintem 5tel, abbol mar kenyelmesen el lehet eldegelni.Van ismerosi korben aki 1milliard+ gurigazik, megsem gondolkozik a visszavonulason.... Gondolom nem ok nelkul.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
En annyit latok, hogy aki jo munkaero es sokat keres, ergo barmikor visszavonulhatna, az nem fog soha. Mert szeret dolgozni, pont ezert keres sokat... Van par ismeros aki mar nem tudja hova rakja a penzet, de 80 evesen is dolgozni fog az fix. Illetve magam reszerol azt mondom, hogy ha visszavonulnek, utana sokkal jobb eletszinvonalon akarok elni, mint elotte. Nem ugyanolyanon, nem rosszabbon. Ehhez pedig qrvasok penz kellene.
[ Szerkesztve ]
-
Flex77
csendes tag
Sziasztok,
Remélem nem lesz túlságosan offtopic a téma.
Arról szeretnélek kérdezni titeket, hogy van-e valakinek saját, vagy ismerősi tapasztalata az otthoni környezetben való korai visszavonulásról. A korai alatt mondjuk a 40-50 év közöttit értem, nem az extrémebb, húszas, korai harmincas években történőt. A legtöbb blog, ERE-től MMM-en át livingafi-ig (ez utóbbit ajánlom minden IT-s figyelmébe), azért amerikai környezetet vesz alapul, publikus magyar egyedül a 30asnyugdijas van, de ő is ritkán ír, akkor is csak FB-n, főleg általánosabb dolgokat.
Kíváncsi lennék ki mit gondol a szükséges pénzről (realitásoknál maradva), a havi megélhetési költségekről (feltételezve, hogy nincs család).Pixel 3a
-
addikt
válasz Drizzt #17302 üzenetére
Amazon mindenkit megkeresett aki el es mozog. Amugy nyilvan nem mindegy milyen az eletrajzod, pistike bt sose fog megkeresni, ha latjak, hogy komoly cegeknel huztal le 10 eveket, mert ugyse vallalod el gombokert a ganyolast. Nekem nincs magyar ceg az eletrajzomban sok eve, nem is keres meg kkv, elotte siman jott mindenfele.
-
Drizzt
nagyúr
válasz GeeForGolf #17300 üzenetére
Nem tudom velem van-e a baj, de BT/kkv-k szinte egyáltalán nem keresnek meg, maximum toborzó cég mögé bújva. Ellenben bankok, pénzügyi cégek, szoftver-monstrumok dögivel. A FAANG-ból csak az egyik A betűs keresett meg nagy gyakorisággal, de egyszer amikor elmentem interjúra, nem vettek fel. Bánni nem bánom, egyedül a lokáció miatt lett volna érdekes. A munka szerintem nem lett volna se érdekes, se jó. Utána még vagy 1-2 évig azért más-más csapataik kerestek. Interjújuk viszont érdekes élmény volt. Tipikusan olyan interjú, amire szerintem ha nem készülsz hetekig, esélytelen átmenni rajta. De lehet most errefelé visszafogták a toborzást.
I am having fun staying poor.
-
kexksz
addikt
válasz GeeForGolf #17300 üzenetére
Talan pont kis cegeknel kellenek "specializalt" emberek, mert Bela es Tarsa Kft. PHP zokniwebshopjanak arra van szuksege, nem egy rendes mernokre, aki mar az interju felenel kimegy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest