-
LOGOUT.hu
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Roland861010 #44845 üzenetére
ipadből biztos nem költöttem volna Cellularra hacsak nem kell használod navigációra autóban mint GPSt
40ezer forint felára van, kb 10ezerből veszel egy mobilwifit
-
Roland861010
veterán
válasz Roland861010 #44845 üzenetére
410
-
Roland861010
veterán
Ha jól megy minden holnap érkezik az M2 -es iPad Pro cellural .. Igaz csak 128as de "csak" 440 volt..
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Amilo02 #44840 üzenetére
Koszi ezen már túl vok. Ez soft reset es ugyanabba dob vissza újra boot után . Nekem hard reset kellene ahol újra indul a rendszer
Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
-
Amilo02
aktív tag
-
őstag
Segítséget szeretnek kérni . Van egy 11 pro es az alábbi kijelző kép fogadott a frissítés után .
Mehet a hard reset adatok nem fontosak. Hogy tudok gomb kombinációval hard resetet csinálni hogy újra álljon a rendszer? Gondolom máshogy nem lehet megoldani a lenti problémát .
Ha nem muszály iTunes t kihagynam mert ismeros hagyta itt nalam , hogy oldjam meg. Ha muszály akkor jöhet az iTunes os megoldás is.
koszi[ Szerkesztve ]
Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
-
pzstm
titán
iPadOS 17.1 toltheto
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
Gubu0101
veterán
válasz bmakszim #44831 üzenetére
Csak bele botlottam ebbe az infoba.Amugy nem kovetem figyelemmel ezeket.Ha meg is jelenik valami,azt 1-2 nap mulva olvasom el.Annak erdemes kivarni,aki esetleg most keszul venni ipadot vagy mac-et,nem-e hoz erdemben valami ujitast.Persze,ha lesz uj ipad.
[ Szerkesztve ]
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
Gubu0101
veterán
Ide is bedobom a tech2-os infot(ha meg nem
volt) a varhato uj keszulekerol“hírek szerint lesz M3-as iMac, 13 hüvelykes MacBook Pro, Mac mini, MacBook Air, illetve jön az új iPad mini, az iPad Air, a 11. generációs iPad, illetve egy nagyobb iPad Próról (14 hüvelyk) is voltak már pletykák”
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
feddel
senior tag
válasz Roland861010 #44826 üzenetére
Nem nézem, használom, az iPad előtt már megvolt. A T9-et nézegettem, hogy vegyek-e az Air mellé.
[kép] -
Parson
addikt
válasz feddel #44823 üzenetére
Sokan mások is keverik, ez sajnos ilyen. Pedig nagyon egyszerü megérteni a különbséget, és onnantól tudni fogod, mi miért:
1 Byte = 8 bit
A prefixumok meg értelemszerüen jönnek elé a nagy számok egyszerübb kifejezéséért.
Ennyi.[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
feddel
senior tag
válasz Roland861010 #44822 üzenetére
Fontos a hordozhatóság, strapabíróság. Bicajjal melóba, hátizsákba, fotóstáskába, mezőre...
De megnézem amit írtál, feltételezem hogy olcsóbb és gyorsabb.[ Szerkesztve ]
-
feddel
senior tag
válasz ittakary #44821 üzenetére
Köszi a pontosítást, akkor lényeg az, hogy az Air 5-höz felesleges Samsung T9-et venni, mert a T9-es 2000 MB/s sebességét nem tudja hozni. (Más kérdés hogy ha most vennék, T9-et vennék T7 helyett, mert a Mac-ek ki tudják használni.)
Amúgy tényleg keverem ezeket a MB-Mb dolgokat... -
nagyúr
válasz feddel #44820 üzenetére
mértékegységeket pont fordítva használod, amikor a samsung SSDről beszélsz
Mb megabit
MB megabyte
Gb gigabit
GB gigabytenem tudom hogy az Air 5 milyen SSDvel van felszerelve, de 10 Gb/s = 1250 MB/s
tehát ennél gyorsabb SSDt felesleges venned, ha csak az Air-hez fogod használni
-
feddel
senior tag
válasz ittakary #44811 üzenetére
Külső SSD-t akarok használni az iPad Air-hez. Van egy Samsung T7 ami kb 1000Mb/s, de néztem a T9-et az 2000 Mb/s. Akkor lényegében ha ezen keresztül szerkesztek fotókat LR-ban, lényegtelen melyikkel, csak abban jön ki a különbség, hogy a 32 GB adatot (egy memóriakártyányit) az egyik ~32, a másik ~16 másodperc alatt másol át megfelelő kábelekkel. Jó értelmeztem?
Az Air 5 az 10 GB/s-t tud az USB 3.1 gen.2 szabványú portján, szóval rajta nem múlik ez esetben. -
nagyúr
válasz kchris78 #44817 üzenetére
ez jogos, de pont mintha USAból hoznád haza:
ipadet laptoptáskába beleteszed, a dobozát meg az utastársadnak adodfontos hogy be legyen aktiválva, és legyen rajta mondjuk legalább egy kamerával készített fotó, így már használt eszköznek minősül, senki nem fog tudni belekötni
bontatlanul nem szabad határon átmenni vele, mert az védhetetlen
-
nagyúr
válasz Roland861010 #44813 üzenetére
jó, tényleg látszódik, boldog születésnapot, így két héttel lecsúszva
amúgy renderelésnél bőségesen a CPU/GPU a szűk keresztmetszet és nem az adattároló sebessége
-
bmakszim
senior tag
válasz Roland861010 #44813 üzenetére
A sebesség különbség részben az ssd technológiájából adódik és nem azért mert az Apple a kisebbek esetén silányabb minőségű tárolót használ.
Video renderelésnél pedig nem ez lesz a szűk keresztmetszet. Megnézném milyen hardver tud másodpercenként egy GB-nyi tartalmat kitolni magából, hogy azt ne győzze az SSD írni. Erről számtalan teszt is van a youtube-on, pl M1 Pro és M2 Pro MacBookok összevetése kapcsán. -
kezo0
addikt
válasz Roland861010 #44804 üzenetére
Jah, annyira azért nem sürgős, csak fura, hogy a szokásos források szerint ma kellett volna érkeznie, és mégsem jött. Nem emlékszem, hogy előfordult volna már ilyen.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
nagyúr
válasz Roland861010 #44810 üzenetére
miért a németet nézed? Európában a svájci árak a legjobbak, nézz körül apple.ch-n
tárhely sebesség pedig .... ha azt hiszed hogy számít valamit, akkor iszonyatosan tévúton jársz
két lehetőség van: vagy túl öreg vagy, vagy túl fiatal 1GB/s írási sebesség az mindenre elég
nem volt neked HDD merevlemezes géped? 90es születésű vagyok, csak 5 évet éltem HDD gépen, csak utána lett SSD-m, ami 2-300MB olvasás és 100-200MB írás volt másodpercenként és szélsebes volt rajta minden...
ne foglalkozz ilyen apró információmorzsákkal, mert a saját életedet keseríted meg!
azzal foglalkozz hogy mennyi tárhelyre van szükséged és pénzed és vedd meg azt és kész is vagy![ Szerkesztve ]
-
Roland861010
veterán
válasz ittakary #44809 üzenetére
Amúgy össze hasonlítva a német árakkal nincs akkora különbség, hogy megérje át menni és ott megvenni esetleg.
Jó persze amúgy tudom, hogy azok másképp vannak csak na megjegyeztem.
Én inkább még mindig azon vagyok ki hogy ekkora eltérés van a két tárhely sebességén.
Mac témára meg nem találtam normális áron 16Gb-osat... 450ezer körül mozog az M1 16/256-os verzió.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Roland861010 #44802 üzenetére
rengetegszer le lett írva: egyrészt az USD árak nettó árak, másrészt pedig egy amerikai cég amerikai árai amerikában vannak...
egyáltalán nem releváns ez itt nekünk: ahol a kormány a legnagyobb nyertese annak, hogy a béka segge alatt van a devizánk értéke, és ahol olyan áfa van ami a világon a legnagyobb!!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPad Air 6gen ,Space Gray,M2, 11'',256Gb, Wifi, új, 2026.12.ig garos
- Samsung P5100 Galaxy Tab 2 10.1 3G 16GB
- AKCIÓ!!! RITKASÁG! Microsoft Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- Samsung Galaxy Tab A9+ X216 8/128GB 5G 11"
- Apple iPad Air 4 - Cellular (AJÁNDÉK Pencil 2) 64 GB