- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kedves Tim82!
Köszönöm gyors válaszod! A BIOS-t természetesen a Lenovo hivatalos oldaláról, abszolút biztos forrásból töltöttem le, még a közzétett SHA256-os hash-eket is ellenőriztem a fájlokon. Sajnos a megjelent warning üzenetre vonatkozóan én sem találtam semmi értelmeset, kivéve ezt. ("Did I get any surprises? résznél találod a lényeget"). A srác egy T60-at akart frissíteni akku nélkül és a jelek szerint sikerült is neki, annak ellenére, hogy ő is megkapta a hasonló üzenetet.
Az EC verziót tekintve szerencsére én sem tapasztaltam semmi problémát, a gép azóta is gyakorlatilag folyamatosan üzemel. Azért is gondoltam megkérdezem itt a Fórumon, van-e esetleg tapasztalat régebbi EC verzióval
Köszönöm az akkukra vonatkozó felajánlásod, tisztelettel elfogadom a segítségetbudapesti vagyok, privát üziben jelentkezni fogok.
Üdvözlettel,
Bélabácsi -
Tikakukac
titán
válasz
scream #88998 üzenetére
Akinek van felesleges ideje levelezzen már be smartba, hogy ez hogyan megy.
Nem véletlen nem hoz(unk) semmit a nagy pancsin túlról, mert képtelenség a garit kb. áthozni, Dellnél én 2 évig rágtam a füleket és plafon 1 évet lehetett összehozni, világgari vagy számla, kutyulát nem érdekli.
-
Tim82
félisten
válasz
Bélabácsi #88995 üzenetére
Szia!
Honnan töltötted le a flashelni kívánt BIOS-t? Azért kérdezem, mert ez a rész: "Part ID of System BIOS and new Image File are different (system=7JET30WW, file=79ETFFWW)" érdekes, mintha eleve a legfrissebb BIOS-ra (7JET30WW, aminek egyébként tartalmaznia kell az 1.04-es ECP-t) akarnál valami ismeretlen dolgot (79ETFFWW - ??? - erre nem hoz fel nekem semmit sem a Google, hogy ez milyen verzió, sőt, egyáltalán, mi akar lenni) flashelni.
(Egyébként ha budapesti vagy, akkor van 2 db, évek óta álló X60/X61 tablet akkum, valamelyikben csak van annyi kapacitás, hogy egy BIOS frissítéshez elég legyen, ezeket kölcsön tudom adni. Ugyanígy külső, USB-s optikai meghajtót is.)
Egyébként szerintem semmi gond nem lesz abból, hogy eggyel régebbi verziót használsz Embedded Controller-ből, valószínűleg csak valami apróbb hibajavítást tartalmaz pluszban az 1.04 az 1.03-hoz képest. (Jó lenne, ha drága Lenovóék nem tüntették volna el az EC-re vonatkozó changelog-okat a régebbi modellek esetén, hogy ezt 100%-osra tudjam állítani.) Az biztos, hogy 4:3 kijelzős R61-nél pl. nem volt semmi probléma belőle.
-
Sziasztok!
Előre is elnézést kérek a kicsit hosszabb hozzászólásért, de gondoltam másnak is a segítségére lehetnek a részletek. Szóval a következőkben szeretném a segítségeteket kérni, hátha más is találkozott már hasonló jelenséggel: adott egy Lenovo X60 tablet notebook, amelyen szeretnék BIOS-t frissíteni. Ugyebár a Lenovo saját BIOS update-erének elindításához
• csatlakoztatott és feltöltött akku,
• optikai meghajtó és
• csatlakoztatott AC hálózati adapter
szükséges. Sajnos a fenti 3 közül csak az AC adapterrel rendelkezemígy a Lenovo saját BIOS update-erének elindítására esélyem sincs.
Kutatva az alternatív lehetőségek után ( Forrás1 Forrás2 Forrás3 Forrás4 ) végül csak egy lehetőség maradt: az on-line direct flash-elés. A következő sorrendet alkalmaztam az akku és optikai meghajtó nélküli BIOS update során:• A BIOS update ISO fájl letöltése a Lenovo.com-ról.
• A legfrissebb Phoenix BIOS Winphlash.exe letöltése innen (opcionális, mivel a BIOS ISO-ban már van egy Winphlash verzió).
• A Winphlash.exe-hez tartozó PHLASH.INI fájlban az Advanced=1 beillesztése az [UI] szekcióhoz. Így elérhetővé válnak az "Advanced" beállítások a flasher-ben. Igazából a default beállításokat használtam, csak kíváncsi voltam, hogy milyen beállításokat tekintenek a különböző Winphlash verziók alapértelmezettnek.
• A BIOS ROM-ot a $01AD000.FL1 fájl tartalmazza, az ECP ROM-ot pedig a $01AD000.FL2 fájl. (A fájlnév géptípusonként eltérő.)
• Mivel az update-elés sorrendjére vonatkozóan eltérő információkat olvasni a különböző leírásokban, így a Winphlash-ben először a BIOS-t, majd utána az ECP-t update-eltem. Az ECP feltöltés során a következő warning-ot kaptam: "Part ID of System BIOS and new Image File are different (system=7JET30WW, file=79ETFFWW)
The System Platform may be different from the Image file. Do You want to continue?". A fent megjelölt források fórumaiban szintén említik ezt az üzenetet, ennek ellenére folytatva a műveletet az illetőnek sikerült az ECP upgrade is.
• Esetemben mind a BIOS, mint pedig az ECP fájl feltöltése sikeres volt, a Winphlash semmilyen hibát nem jelzett. Ezt követően újraindítás.
• Egy sor parázás, hogy túléli-e a páciens...
• Lenovo logó megjelenik, hurrá. A BIOS-ba belépve azonban úgy tűnik csak fél sikert értem el, ugyanis a BIOS verziója a legújabb 1.15-öt mutatja, az ECP verzió azonban a korábbi/frissítés előtti 1.03-at jelez az elméletileg az előbb feltöltött 1.04 helyett.
• Ezt követően gyakorlatilag vagy 10x újraflash-eltem mindkét ROM fájlt, különböző sorrendben, kölönböző advanced beállításokkal és különböző környezetekben futtatva az upgrade-et. Ez egyik környezet a Windows 7 Ultimate 32-bit és a Winphlash volt, a másik pedig egy Win98 boot disk egy USB drive-ra kiírva, rajta a Lenovo BIOS ISO fájl tartalma. A DOS környezetben a Phlash16.exe-t használtam az előbb említett fórumok valamelyikén leírtak szerint.
• Az eredmény mindig ugyanaz lett: a BIOS verziója a legfrissebb, az ECP úgy tűnik nem frissült, mivel a verziója még mindig a korábbit mutatja.Esetleg volt valakinek hasonló tapasztalata? Elképzelhető az, hogy a Winphlash sikeres ECP feltöltés ellenére nem frissül meg az ECP? Mit csinálok rosszul?
Mi történhet abban az esetben, ha a legújabb BIOS alatt nem a hozzá való ECP verzió működik? Eddig szerencsére semmilyen rendellenes működést nem tapasztaltam, bár nem igazán tudom mire figyeljek.Előre is nagyon köszönöm!
Üdv,
Bélabácsi -
Tikakukac
titán
Változott a gariztatás Lenovoéknál? Barátunk aprón csapatja 3 év garral a noteszokat bagóért, de legutóbbi emlékeim szerint ezekből 1 év lesz itthon és kell a papírjuk is.
Így 4 ember egyöntetűen így tudta most bent azért kérdezem, mert ebből baromi bukta lesz.
-
dugo_
veterán
válasz
cadeyrn #88986 üzenetére
Láttam, amikor feldobtad. Nekem is csak a modbios ötletem volt, de azt kizártad. Ha Pesten jársz, akkor belepróbálhatjuk az enyémet.
Nekem a T500-ban működik tökéletesen, ráadásul az első slot meglepetésemre még bootolható is. Azon tartok egy 12 gigás win multiverse telepítőt, hogy egy perc holtidő se legyen, ha összecsukom a rendszert.
-
cadeyrn
aktív tag
aliexpress csoda: mini pci-e to usb
Kellően mókásnak tűnik, ráadásul - elméletileg - menni kellene még a [TR[45]00, X200/201 témában is, igaz, ott USB 2.0 lesz belőle, ha felesleges foglalat árválkodik a gépben.
-
Chaser
legenda
válasz
adrian87 #88980 üzenetére
510-es fér bele ennyibe, de abból épkézláb is, 520-hoz már nagy mázli kellene, mivel 500-as után 16:9-re váltott a formula, így 1600x900-ast találsz
ha 1-es is jó könnyebb a helyzet, azoknak nem nagy áruk van, kifoghatsz egy 420-ast
a hp-t konfigtól függően 15-20k körül tudod eladni kb
540-es kicsit drágább ( : minőségben 510 biztos sokkal jobb, elég strapa gépek -
adrian87
tag
sziasztok! Szüleimnek kéne 1 új laptop (HP nx7400 helyett). Ezt mennyiért lehet eladni itt használtak közt úgy, hogy a zsanérok töröttek?
Nekem T500-om van és thinkpad-ot szeretnénk jó vagy működő akku és merevlemez nélkül. A megcélzott ár 50k lenne. Ti melyiket választanátok? T540-es már szerintem nagyon gyászos... bár a zsanér ott is elpusztíthatatlannak tűnik. T500-nál jobb kell, de 1680x1050-es felbontást is szeretnék minimumnak.
Azt is én szerelném és linuxos lenne... vagy, ha olyan lesz akkor winfos. -
Tikakukac
titán
14.1" (1366 x 768) LED háttérvilágítás
(széles látószögű)Aprós T430 hirdetésből. Esküszöm felröhögtem a gép előtt
-
scream
veterán
Ja amúgy a billentyűzet cseréhez.
Azért azt egy picit furcsának tartom, hogy a bill miért nem tudja megjegyezni, hogy milyen állapotban (világítás erőssége) volt leállítás/alvás/hibernálás előtt.
Mármint már akkor is kikapcsol, ha a kijelző elmegy aludni, de a gép maga nem, és nem kapcsol automatikusan vissza, hanem manuálisan kell megint bekapcsolni...
Van rá esetleg valami workaround?
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #88971 üzenetére
Mocsok ritkán merek ilyenekbe nyúlni, ez is inkább érdekes volt. Pont ezért. Ha nem szakosodsz, mint mondjuk nálam x230-ig van mindenből minden, akkor nagyon szívsz. Így meg csere-csere aztán pacsi.
Rendes csatornákon nem hivatalosan ilyet nem is szabad felvenni, pont azért, mert számlázni nagyon csúnya.
-
azbest
félisten
válasz
Speeedfire #88963 üzenetére
Talán megsérült a video kábel, ebayen 10-20 dolcsi körül már látni. [link]
Mondjuk az, hogy rosszul sikerült az összerakás és a touchpad sem mindig működik, hát nem túl biztató. Ha valami megsérült vagy kóbór csavarok maradtak benne, akkor az alaplapnak is baja eshetett.
-
scream
veterán
válasz
Tikakukac #88967 üzenetére
Na igen, ezen utóbb én is elgondolkoztam...
Viszont szerintem az a 3000 + ÁFA bevizsgálás megérheti, hogy megmondják mi a baja. Hátha fél óra alatt megoldható + alkatrész (mondjuk elég wtf áron volt náluk a gyári magyar világítós bill - 32k + áfa, de dolgoznak vitt alkatrészből is).
-
scream
veterán
válasz
SmartService-t tudom ajánlani.
Ugyan javítással még nincsen tapasztalatom, nekem bill-t cseréltek T460-ban (vitt anyagból).
-
RoboGuru
tag
válasz
1. Másik gépben kipróbálni a kijelzőt, ha ott sem jó, akkor olyan kijelzővel kell próbálni ami biztos megy T420-ban.
2. A kijelző kábel mindkét végének megtisztítása, ha ezután sem jó akkor kábel csere.
3. Az alaplap kijelző kábel foglalat tisztítása, végül már csak alaplap javítás marad. -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #88920 üzenetére
Kis adalék hozzá.
Tegnap elvittem a laptopot Tikakukac-hoz, aki megnézte. Rá lett dugva külső monitorra, ott minden rendben volt vele(felbontás, szín).
Szét lett szedve, a kábelek meg lettek mozgatva, de nem volt változás. Ki lett szedve a kijelző, majd megpróbálta másikkal (nem tudom milyen kijelző volt pontosan), azzal csak fehér háttér volt. Vissza ment az eredeti kijelző, azóta azzal is csak fehér háttér van.
Ami érdekes, hogy a fényerő beállítás működik, windowsba lépéskor villan egyet a felbontás váltásakor.
Amikor még volt kép, akkor pedig a jobb oldalon 160px hiányzott, viszont a windows asztalból nem hiányzott semmi se. [link]Ötlet, tipp? Esetleg megbízható szerviz itt pesten? Ritkán használom a gépet, így nem sürgős.
-
hito
nagyúr
válasz
RoboGuru #88956 üzenetére
Na ez baromi érdekes. Akkor tenyleg a hangchip/driver a ludas? Most meg egy X230T-t nézegetek, i7-es procival. Elég jo árban van (78). Csak mar nem mai darab, viszont penztarcabarat
Na annak tuti hurka hangszórói vannak. Sajnos Dell Venue Pro 11 7140-em után szempont lett a hangszóró is. Az nagyon magasra tette a mercet.
-
Tikakukac
titán
Itt szokott a böki lenni általában. Ezért is hagytam fel sok ilyen csereberével, meg irtottam le a kijelzőzést is. Rentábilisen ilyen dolgokat képtelenség fenntartani. Esetleg ha bent dolgozol a tényleges márkaszervizben ahol tudsz 20-30 típust is összenézni 1 héten belül. Na úgy, talán. Minden más ráfizu. Nekem napszámos órabérre sem jött ki az utolsó 2 ilyen kérés. Ami valljuk be, ha otthon vagyok is nagyon karcos, itt Pesten pedig kiröhögne még a csövi is. A szakmai fejlődés pedig nem nagyon véshető fel önéletrajzba így
Rendelj be egy 60-ast és hajrá
-
hito
nagyúr
Valószínűleg bilibe lóg a kezem, de véletlenül nem lehet cserélni az X250 hangszóróját az X260-éra? Utóbbinak elég tisztességesek lettek a hangsugárzói úgy hallom, de nekem elég lenne gép tekintetében az X250 is, csak bele lehessen hackelni az X260 hangszóróját
-
azbest
félisten
válasz
donjohnson #88945 üzenetére
lehet abba a kommersz caddy való. Korábban is volt szó róla, hogy némelyik caddy-ben van kapcsoló, hogy melyik módban működjön. A t sorozatos és a kommersz közt van valami különbség.
1500 forint alatt kapni edgeset is, pl [link]. Kicsit drágábban olyat is látni, amin van fedőlap és nem kell leszedni az optikaiét [link]. -
_q
addikt
válasz
donjohnson #88942 üzenetére
Akkor két lehetőség miatt lehet, vagy a caddy hibás vagy a winchestre nem jó. A winchester ha nem caddyből, hanem a laptop beépített részéből indítod is ugyan úgy nem látszik? Illetve nincs lehetőséged egy másik caddy-vel is kipróbálni? Nem tudom mikori a bios-od, de sokszor azt se hülyeség frissíteni, hát ha megoldja.
-
Fkris
őstag
válasz
FoxiestFox #88941 üzenetére
Azthittem valami különleges a probléma, mert több leírás is csak a disk managerben való formatálást írta, feltételezte, hogy inicializálva érkezik a meghajtó.
Nálam utóbbi művelet is hiányzott, ezért voltam kénytelen jobban beleásni magam, és akkor futottam bele, hogy többen írták, hogy a caddyjükkel nem működik a merevlemez.Itt lett érdekes, hogy belenyúltam-e, de végül megtaláltam, hogy előbb inicializálni, utána formatálni kell, ezt végül autodidakta módon oldottam meg.Jó, lehet egy Thinkpad topicban nem lesz ez mindennapos probléma, de csak egyszer legyen hasznos, hátha betéved valaki, aki szintén hozzám hasonlóan kezdő( környezete szerint már informatikus, mert tud windowst telepíteni, és google-t használni a megoldás kereséséhez..).
Azért köszönöm a némán drukkolást mindenkinek
-
-
zolion01
tag
T440S Wifi probléma:
- továbbra is fenn áll a dolog, másik rendszer pl linux sem oldotta meg:
- ha 2,4-en van a gép és közben a bluetooth egeret is használom szakadozik a wifi illetve az egér is darabos néha
- ha 5GHz-es wifi-n van a gép akkor minden oké, csak sajnos nincs mindenholCserélt már valaki T440-esben wifi kártyát? A whitelist valahogy megkerülhető?
-
Fkris
őstag
caddy, merevlemez, ultrabay, nem érzékeli, nem látja
-
Fkris
őstag
válasz
Orionhilles #88937 üzenetére
Biosban látom a BOOT opcióknál.
-
Fkris
őstag
Sziasztok!
Vettem egy eBay-es ulrabay caddit, és most bele egy merevlemezt, semmi, hiába tettem a gépbe, nem érzékeli.
Disk Manager-el frissítettem, nem érzékeli, illetve a furcsa az, hogy hallani hallom, hogy pörgeti a merevlemezt, de érzékelni nem érzékeli.Köszi a segítséget!
-
cadeyrn
aktív tag
Kérdés: R500 rendes vinyóhelye megeszik 12.7mm-es disket? Az ultrabayről tudom, hogy igen, de a disk helyről nem.
( Ha igen, akkor lehet, h lecserélem a kijelzőhalott T400 homeservert, mert ebben belefér nagyobb kapacitású disk. ) -
zolszi
tag
Sziasztok
T400 notimat akarom fejleszteni ssd-vel, mert már elég lassú. Milyen beépítő keret kell hozzá, ha a HDD-t is meg akarom tartani?
Ez jó lehet?
https://www.aliexpress.com/item/Aluminum-SATA-to-SATA-2nd-HDD-Caddy-9-5mm-2-5-SSD-HDD-Enclosure-for-Lenovo/32606732053.html?spm=2114.01010208.3.1.rwLFfO&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_2_9993_10091_10090_10088_10089,searchweb201603_1&btsid=931dbdff-d03b-4480-9bab-3d98b39938ae
A válaszokat előre is köszönöm. -
Francia91
veterán
válasz
totron #88925 üzenetére
Gondwana csinált régebben T60-asba W500 hűtést. Én anno faggattam róla, sokkaL halkabb és hatékonyabb a hűtése vele
-
totron
addikt
Beszerződött a T60 IPS, vegyesek a tapasztalatok.
Hűtés: level1-en is csak a 3200 körüli RPM-et prezentálja, az 1800 kívánatosabb lenne, megoldás van? Meg minek oda annyi egyáltalán? Alapvetően a T60 elmarad a T500 jóval konszolidáltabb hűtögetésétől.
Kisebb procival megközelíthetné az elődje szintjét hangban (most T7200) vagy ez alapvetően ilyen (ennyivel hangosabb)? Repülőgépturbinaszerű, hullámzó visítás meg gondolom egyedi jelenségm, venti működése idején hallani csak (csak ventit lehet vagy komplett hűtést kellene ilyenkor és mennyi is az?)
A maga módján egy precíz és szerethető gép, király billenccsel, felnyitva hihetetlen jó állapottal, viszont az IPS glow nagyobb mint gondoltam, ami keményen hozzájárul az összességében inhomogén képi hatáshoz, evvel régi gép benyomását keltve (ok, 10 év), befordulós feel emiatt. Fajlagosan ugyan kevésbé, de nem épp low budget IPS Delleknél is jelen van a dolog, szerintem nagyobb mértékben, mint az a kategóriájukban elfogadható lenne, tabletdisplayeknél meg egyáltalán nem jellemző, ennek okairől írhatna valaki.
Amit ad feketében és élénk színekben, azt elveszi az alacsony betekintési szög IPS módra (e ponton összhatásilag TN visszasírva). Gyakorlatilag a képernyő negyede látható helyesen egyidőben horizontális hurka formájában, ami hatást még fokozza a 4:3 aránya. Színvilága sárga, mint állat, aminek azért is örülök, mert magamtól nem mennék "le" erre a kb. 7000K körüli értékre, ami viszont sejtelmesen kellemes. Néha jól jön a kötöttség (itt: fáradtság).No de amiért cserére érett az öccá, az a maximum fényerőtől eltérő működésében volt keresendő: hát a T60-nal sem vagyok előbbre sajnos.
Cirr van, hangosabb + analóg VGA-zajhoz hasonló "örvénylő" háttérzaj, villódzással, igaz, ez a villódzás szerencsére elmarad az öccá által produkálttól, de összességében ugyanott vagyok a mostani versenyzővel is. Max állásban van itt is a legkevesebb bibi, legkisebb vibri, viszont itt az idők során veszett már el annyi fényerő, hogy tolerálhatóbb legyen a kényszerű maxállapot, plusz a sárga (a sárga az új fehér!) eleve sötétebb, mint egy tényleges fehér.
Levezetné nekem valaki, hogy mi történik ilyenkor?Tehát: max fényerő, legkevesebb vibrálás, ellenben szemkiverés is fényerősségileg. Váltok lefele egyet vagy akárhányat, s elromlik minden. Táp (is) lehet ludas ebben (mert pechemre ugyanavval tudom próbálni csak)? Minden eddigi TP gépnél tapasztaltam a jelenséget (cirregés maxtól eltérő állásban, enyhe/közepes/erős vibrálás). A kettő nem zárja ki egymást, gondolom, az érdekel, hogy vesződjek-e tápszerzéssel/inverter-vadászat vagy fogadjam el ilyennek őt. Tudom, uncsi már, de nem nyugszik a lelkem, míg meg nem értem. Aztán meg majd jól elirányítotok más/újabb technikák irányába, mert az R31 óta nagyon nem találom magamat. Kösz a türelmet.
-
Tikakukac
titán
válasz
Speeedfire #88923 üzenetére
Ja, nem, a lolka az a lol-nak a becézése volt
Hát ez így fura. Attól függ merre jársz. Most nekem sincs itthoni munkám csak 2 gép jelenleg, pár másik kollegának sem nagy gond, minden attól függ Pesten merre jársz és neked hogyan kényelmes. A hiba érdekes, az fix.
-
azbest
félisten
Tudja valaki, hogy a T430 ventijéből jövő fehér színű, lecsupaszított végű vezeték mire szolgál? A hűtő oldalára van ragasztva a vége eredetileg. Talán statikus töltés levezetés?
Kitakarítottam már a gépen ventijét, mert kezdett hamar bemelegedni terhelés alatt a 4 magos proci, volt is oka. A dupla lamellés ventillátort ki kellett mosnom (házból kivéve persze), mert az ecset sem tudta teljesen megtisztítani. Gyárilag sincs olajozva, szóval nem para, csak szépen ki kell szárítani. A t61-es ventiknél szilikonspével is beújtam őket, mert száraz és csúszós felüetet adnak, de most nincs itthon.
Ilyenkor persze le kell bontani a ragasztót, amit már soha többé nem lehet ugyanúgy visszatenni. Ezért ebayről vettem kapton tapet és öntapadós fémszalagot. A kapton a kábelrendezésen kívül a műanyag burkolat stabilan tartásában is részt vesz. Gyárilag a két csavar és köztük a beakasztó nem tartja elég szorosan és hajlamos rezonálni a műanyagház peremével a fém hátlap. Így inkább leragasztom pluszban.
Ja és egyébként ismertek megbízható helyet ventivásárlásra? A fenti kép az ebay-es laptop-fan 168 -tól van, 16 usd nála, tőle vettem anno t61 ventiket is, azokra nem volt sosem panasz.
-
Tikakukac
titán
válasz
Speeedfire #88920 üzenetére
Lolka.
Ez hogyan néz ki pontosan?
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
még a nyáron írtam, hogy cooler csere lesz, mert poros és melegszik. Azóta kicseréltem, viszont nem lett a legjobb az összeszerelés (bár nem nyúltam volna hozzá). Azóta win úgy tölt be, hogy kékes a színe, mintha valami hiányozna belőle, a tapi pad néha nem reagál. Ismertek valami jó szakit pesten, akihez el tudnám vinni a t420s-emet? -
cadeyrn
aktív tag
válasz
Francia91 #88872 üzenetére
( előzmény: dual microsd half minipci-e X200-ban )
Másik kártyával semmi, ha csak a 2es slotba teszek kártyát, booloopol a gép, de még a kijelző indítása előtt.
Ezt elkönyvelem 5GBP veszteségnek.( Időközben a Corestore még párszor kifagyasztotta a gépet; kénytelen voltam visszamászni a vinyóra, szerencsére ZFS-sel, így a Corestore most cache-ként üzemel, szóval nem retek lassú a gép, de majdnem
Látom, hogy van már 4TBos, 7mmes SSD, csak ahhoz meg nincs "kedvem". ) -
vikcsi
senior tag
Sziasztok,
14" -os gépet keresek, alkalmanként autocad-re, 3D tervezőre.
60e Ft-ig bezárólag.
Nvidiás T410-ben gondolkoztam, vagy T420-ban is van dedikált kártyás emberi áron?
Esetleg más márka jobban teljesítene?Köszi!
-
zolion01
tag
Sziasztok!
Lenovo T440s, Win10, AC7260 DualBand WIFI
Egyszerűen használhatatlan a Wifi rajta, folyamatosan elveszti a kapcsolatot a routerrel. TP-LINK, ASUS, Dlink mind1 neki.
Az 5GHz-es Wifi-t nem is látja.Nem tudom, hogy ez Win10 probléma, vagy csak rossz a kártya, én már így vettem a gépet.
Ha működik a Wifi, akkor is elég lassú.Találkozott valaki már ilyennel?
-
Aethelstone
addikt
Sziasztok.
Egy kérdés. Úgy néz ki, hogy sikerül szereznem egy i7 2620m procit a t520-as masinámba, de a beszerelésre nem vállalkozom. Akadna-e itt köztetek valaki, aki Budapesten megfelelő díjazás ellenében belerakná?
-
Dave Crank
senior tag
Közben már kutakodtam, és az után tettem fel a kérdést, de most megint átnéztem a touchpad driver beállításokat az egérbeállításoknál, és megtaláltam, SmartCheck settings/PalmCheck.
Úgyhogy már meg is oldódott a problémám, csak néha már elég idegesítő volt amikor 4x-i érintésre vette csak....
Köszönöm szépen azért!! -
yanna
addikt
válasz
Dave Crank #88911 üzenetére
Valami "gépeléskor" "kurzorérzékelésvalami" rémlik, de nem kizárt, hogy ez csak valami Ms Office-s beállítás.
-
Dave Crank
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.Van egy thinkpad t410-m, és valamiért, gépelés után van néha, hogy nem érzékeli ha a touchpadon vezérelném az kurzort...
Esetleg lehet, hogy valami driver probléma lehet, vagy csak beállítás kérdése a dolog? -
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #88906 üzenetére
Meg egy T520 is talán de nem figyeltem
-
-
Tikakukac
titán
Új Bourne filmben is befigyel a jó öreg 4:3-as 15"-os T60
-
donjohnson
addikt
válasz
azbest #88903 üzenetére
meg t430-hoz is létezik a classic keyboard mod, ha valaki arra vágyik.
-
azbest
félisten
válasz
Orionhilles #88899 üzenetére
Nem hiszem, hogy érdemes lenne szétcseszni vele egy jól működő gépet.
Ahogy írják a thermal management nem működik, úgy meg nem vicces, ha leég a proci. Az igazi t430-ban teljesen jól működik az, hogy 100 foknál throttlingolni kezd és felcsapja a venti fordulatot maximumra.Csak a billentyűzet miatt nem hiszem, hogy érdemes instabillá tenni egy gépet. Főleg, hogy nagyon olcsón kapni már t430-cat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest