Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- [K2]: Synology NAS és a felhő
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoboGuru
tag
Ha egy darabig áll a gép utána megszorul a venti, elég nehezen lehet megpörgetni is és szinte úgy kell bekurblizni. A nyíláson ezt már (másik értelemben is) fújhatom, ki van emelve a billentyűzet úgy használom. A vezeték rendben van. Nem tudom mitől tud így megszorulni, de mikor végre elindul akkor megy mint a mérgezett egér, mintha csak beakarná hozni az eddig elmaradt köröket. Más gépeknél kenhettem rá gépzsírt is, azzal sem volt gond soha.
-
Tikakukac
titán
-
azbest
félisten
válasz
RoboGuru
üzenetére
Nem tudom a többiek miért kennek különböző dolgokat a venti csúszócsapágyába. Gyárilag szerintem mindegyik száraz. Ha valamit belekennek, csak hamarabb fog belerakódni a por szerintem.
Én úgy csináltam, hogy kivettem a hűtésből a ventit. Ecsettel letörölgettem, kifújtam ahol lehetett. A lapátos házat pedig akár ki is lehet mosni, mivel az csak műanyag és a bele ragasztott mágnest tartalmazza. A mágnes felületére szokott rárakodni sok kosz és azzal dörzsölődik össze a motor, amikor piszkos.
Majd a végén a ház belsejét és a motoron a tengely lyukát lefújtam szilikon sprével [link]. Ez teljesen felszárad, síkos felületet hagy maga után. És a port sem gyűjti.
A fan error amiatt is lehet, hogy a fordulatszámot nem lehet már kiolvasni a motorból. Pont vidéken voltam tartalék alkatrész nélkül, amikor így jártam, előbb lassítva próbáltam használni a gépet, mert úgy passzívan épp elment, de aztán kiderült ,hogy a venti pörög ahogy kell, csak 0 fordulatszámot jelzett a program.
-
-
lajoslor
csendes tag
Milyen akkut ajánlotok Thinkpad x230-hoz?
LG és SANYO gyártmányokat láttam a boltok és az ebay kínálatában.
Gyártási idő sajnos legtöbb helyen nem szerepel. -
HSM
félisten
válasz
Francia91
üzenetére
Hát igen, nekem a 15,6"-os notikkal mindig is az volt a bajom, hogy mobil használatra túl nagy tepsi, asztali gépnek meg atom pici.... Én amúgy ezzel 13-14"-al eléggé megtaláltama számításom, ami azt illeti. Nem bántam meg, hogy 2 éve T420-at vettem, egy T410es után.

Amúgy ne nézd le a kis T410-est, prociban teljesen jól megy az, csak a GPU/IGP csirke.
A motorozást is jól bírta, a T420-amban van már nagyjából 4000 km motoron, hátizsákban.

-
Francia91
veterán
Augusztusban voltam Erdélyben motorral egy ismerős társaságában. A hátizsákban ott volt a 8560W lementeni a képeket és videofelvételeket. Na itt jöttem rá, hogy ez rohadt nehéz ilyen utakra, és nem kell nagy kraft arra, amire viszem. Így jött képbe a T410, főleg ilyen áron, ilyen állapotú
(40 ezer) -
-
RoboGuru
tag
Kinek melyik kenőanyag vált be venti tengelyének kenéséhez?
Grafit vagy réz zsír, szilikon zsír vagy valamilyen olaj?Már nem tudom mi jó rá, mert pár hét vagy hónap elteltével megáll a venti. Vagy ez valami mágnesességi probléma lehet?
-
-
Butcher82
senior tag
válasz
Aethelstone
üzenetére
Sajnos még csak 3.0

-
xcds
őstag
Na basszus. Köszönöm, de találtam egyet jófogáson és már lebeszéltem. Előbb ide kellett volna benézni...

-
Csepi95
csendes tag
Sziasztok!
Hallottatok már az Anker akksikról? És ha igen, akkor mi jót/ mi rosszat?
-
xcds
őstag
Sziasztok! Van valakinek R500-ba való n-es wifi kártyája? Lehet, láma vagyok, de aprón nem látok. Régen volt bőven fent.
-
Gondwana
addikt
válasz
batmanéhes
üzenetére
Akkor annyi a feliratozatlan Ultranav Travellernek? Cimkézni kell közfelkiàltàsra?

-
Dare2Live
félisten
Olyan kérdésem lenne, hogy tudja e vki, hogy X200as dokkolora rárakható e X220/X230...?
-
Butcher82
senior tag
T60-ban T7200.... új paszta, por nincs. Alapból 60°-62° fokos, igaz ilyenkor még passzív. Tényleg normális? Van itthon egy T5500 az is így melegszik?
-
Tikakukac
titán
válasz
csubuka
üzenetére
Nem csak ott. Összes IPS meg olykor TN is lefoltosodik. Vannak megoldások, elviekben a nyomkodások miatt is kijöhet. Már régen elhoztam volna azt a gépet, de rájöttem, hogy megint beindult nálam a vásárolhatnék, aztán maradok a T60-ak gyűjtésénél. Olcsóbb hobbi

Matricához pedig: aki körmös (tipik. csajok) annak a Rania is rommá fog kopni sajnos. Nekünk 1 év alatt szétment húgom T400-án. Igaz megtanult vakon gépelni, szóval viszlát

-
Tim82
félisten
válasz
batmanéhes
üzenetére
West fórumtársnál vagy akár a Laptopsystem-nél is kapható, asszem Rana márkanév alatt futó billentyűzetmatricákra nézz rá.
-
batmanéhes
tag
üdv. van valami tuti tipp billzet matricára? köszi.
-
Audison
senior tag
Üdv. T410-be van egy SSD meg egy HDD, de bekapcsolásnál nem mindig látja a HDD-t a gép. Olyankor kiveszem, aztán visszateszem és felismeri, vagy újraindítom a gépet. Ez ellen mit tudok tenni?
-
utgyuru
aktív tag
sziasztok
Egy T430-am van, azt meg lehet csinálni, hogy veszek egy SATA-s SSD-t, és a mostani HDD helyére berakom a "fiókjába" (váltogatva akarom használni), majd később ugyanezt az SSD-t a meglévő HDD mellé rakom optibay-el?
Köszi előre is
-
Retekegér
MODERÁTOR
Üdv! Adott egy T400, amiben elszállt az inverter. Kicseréltem egy bontottra, amivel van kép, viszont forrósodik. Ez mitől lehet?
-
RoboGuru
tag
-
Oscar
tag
Sziasztok,
W520 vásárlásánál mire érdemes odafigyelni? Olyasmire gondolok, mint az X220-nál az eltört palmrest stb.
Köszi! -
gergobox
tag
Sziasztok! Van bármi mód T460-as-ba (simába nem az S-be) 2 SSD-t rakni (2.5", M.2), úgy, hogy mindkettőn legyen bootolható rendszer?
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Az egyetlen, ami talán nyerne valamit, az a netflix, mert az meglepően melegíti a gépet; linux révén kizárólag Chrome alatt megy és ott sem remek. De amúgy igen, dühít, hogy ott a lehetőség, és nincs semmi értelmes bele

-
Csepi95
csendes tag
Szerintem csak billel kapsz együtt hozzá.
-
donjohnson
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
vettem egy sharkoon külső hdd házat és megoldódott a probléma. ezentúl így használom.

-
Kbali
nagyúr
válasz
Tikakukac
üzenetére
Persze van valami bibi a jó kis sanyo akksival, most jeleztem a supportunknak: 111 ciklussal már elvesztette a kapacitása 15-20%-át, ha leesik 20% körülire a töltöttség, pikk-pakk eléri a kikapcsolási határt úgy, hogy már hibernálni sincs ideje. 2 éve használom a gépet, de alapvetően második gép volt, csak most fogtam be elsődlegesnek (különben lenne már benne vagy 400 ciklus).
Vadiúj korában tudta a 6-8 órát, most kb. 3-4 órát. -
Kbali
nagyúr
T440p - tök jó akkuidő nem?

-
Tikakukac
titán
válasz
Richter36
üzenetére
Jó kis gépek voltak, ja. Már lassan azokból is alig látok, nagyon elkopott az ára a későbbieknek amikkel kicsit kevesebb a gond.
A 6-7k kulcsokkal óvatosan, nem véletlen voltak letörölve az apróról egyik nap mikor már nagyon tele volt a töke az üzemeltetésnek. Nem feltétlenül lesz legális-legális egy mennyiségi kulcs csak úgy.
-
Csepi95
csendes tag
-
Richter36
őstag
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Richter36
üzenetére
Biosba nincs sütve, ha a gépen még megvan az a Win ami a gép alján van (ha kopott akkor <1%) akkor olvasható progival.
Utólag beszerezni MS/Lenovotól nem lehet.
Francia91: 20k-ba jött a T60P + elérhető egyik legerősebb wifi benne és gyári kari pluszban plusz egy magyar bill. Árulgatható, de én 10k-ba kicsapnám aztán cső. Ha van időd nyilván más

-
Richter36
őstag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy használt Thinkpad X200-at. Az alján a windows termékkulcsot tartalmazó matrica nagyon kopott, nem tudom kiolvasni a kulcsot. Van valamilyen módszer arra, hogy megszerezzem ezt a kulcsot. Most linux van a gépen, de kipróbálnám az eredeti rendszerrel is. Ha jól tudom Vista business volt amivel piacra dobták.
Köszönöm -
Francia91
veterán
Üdv!
Van egy GPU hibás Quadro-s T61-esem
T7100 CPU, 2 GB RAM, 1680x1050 15,4 kijelző, magyar bill.
Csak az alaplap kuka, minden más jó. Mennyiért lehetne ezt elpasszolni saccperkábé? 15-20-at ki lehet belőle árulni alkatrészenként esetleg? -
Tikakukac
titán
-
Csepi95
csendes tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Hát megérte 13 ezerért
(plusz szállítás /kb. 8 ezer/, plusz az import /kb. 4 ezer/).
Igaz HDD, meg caddy sem volt hozzá, meg RAM sem volt benne, de minden ami kellett, az volt nálam, kivéve az akkumulátort. Ennek ellenére patika állapotban van, aki használta, az vigyázott rá
-
Csepi95
csendes tag
Sziasztok!
Megjött az X201-em a tengerentúlról, akkumulátor nélkül vettem. Hol szerezzek be hozzá eredetit? Ebayen megszaporodottak a "Genuine Original" 5~6 ezer Ft-os piros karikás akkumulátorok (nagyon jó utánzatok). Valaki, valami ötlet?
-
adrian87
tag
válasz
Chaser
üzenetére
Igen 50k-ból akarnék kijönni, mert kb. ~1,5 éve vettem ennyiért halott aksival a T500-om átlagos felszereltséggel.

Amikor a T540-et írtam akkor az L540-re gondoltam. Egyik touchpad-ja sem tetszik.
A HP-ért én még 5000-et is boldogan elfogadtam volna. Milyen jó, hogy kérdeztelek benneteket.

Csepi95 (#88982) : A T4xx-sok csak integrált videó kártyával vannak és a HP-t is amiatt cserélnénk már le (többek között). A kijelző méret pedig azért is számít, mert a szüleim látása nem tökéletes, a 17"-os notik meg túl drágák. Azt gondolom, hogy a 16:10 után a 16:9-es monitoron a pixelek nagyobbak vagy távolabb vannak egymástól. Ezt videóhívásnál vagy képnézésnél a szülők is látják.
Chaser (#88983) : "520-hoz már nagy mázli kellene, mivel 500-as után 16:9-re váltott a formula, így 1600x900-ast találsz
ha 1-es is jó könnyebb a helyzet, azoknak nem nagy áruk van, kifoghatsz egy 420-ast"Mit értettél 1-es alatt?
Akkor a T510, T520, T530 és ezek L variánsai, mint az L530 merevlemez és aksi nélkül mennyit érhet alkudozás után minimum? Ha 60k-ért van hirdetve és hajlandó kiszedni ezeket akkor 50k-ra lelehet alkudni szerencsével... vagy nem?
Na most jól leírtam ami a fejemben volt.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ezekkel szemezek... de a garanciáról simán lemondanék, ha ki is próbálhatom.
http://hardverapro.hu/apro/lenovo_thinkpad_t520_-_156__core_i5-2520m__4gb_ddr3__intel
http://hardverapro.hu/apro/lenovo_thinkpad_l530_156_intel_core_i3-2370m-4gb_ram-250gb_ -
-
Kbali
nagyúr
válasz
SzalaiG
üzenetére
A Tika által említett usanotebook reklámoz ilyesmi szolgáltatást.
-
cadeyrn
aktív tag
Van bármi értelme Crystal HD-t tenni X200/T400-ba, nyerek bármit CPU használaton ill. akku időn, x/h264, ill netflix (linux + Google Chrome ) esetében?
-
Tikakukac
titán
válasz
SzalaiG
üzenetére
Hátttööö, tudtommal rendes konfigolás utthon így webes nincs.
Van 1 kisebb rakat gépsas amit vehetsz és akkor kisker lehozza neked ami a leginkább közel áll hozzá. Ezt meg fogja neked tudni oldani kb. 15 notis bolt, az 5 legnagyobb tuti biztosan. Az egyedi konfigokkal mindig szívás van. AW-kat is így lehet és 4 hét mire lejönnek. Többi márkából egyedi konfigokat pedig rémálom csináltatni.
Szeméyles tanács: RAM-HDD-SSD dolgokat elfelejteni, utólag sokkal olcsóbb, ugyanúgy garis és csak méret/kijelző/procit kell keresned. Az meg lesz bőven.
Mysoft és usanoti akiknél üzleti gép van sok, ott indulnék el.
-
SzalaiG
addikt
Üdv Urak!
Tudna e valaki segíteni, h Magyarországon ki az a hivatalos viszonteladó akinél egyénileg konfigurált T szériás Thinpad-et lehetne venni? Csinált már itt valaki ilyet?
Legnagyobb aksi, 15-17" FHD kijelző, 16Gb ram, ssd+legnagyobb háttértár, USB3 és valami is fogyasztású procira gondoltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Linux Mint
- PlayStation 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Az Intel szerint sokáig marad velünk az Intel 18A node
- Renault, Dacia topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U729x - i5-8G I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8365U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - Ryzen 5 PRO I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen2 - i5-1145G7 I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 G4i - i5-1235U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I NBD Gari
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3438, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Amikkel találkoztam mindegyikben volt valamilyen kenőanyag, és mikor kiszáradt, akkor kezdődtek a gondok. 

(40 ezer)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)