Hirdetés
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- petipetya: Nagy chili topic. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezért nem szabad ezeréves bioson ragadni. Ezért nem ajánlott hibásan telepíteni (legacy módban). Ezért nem ajánlott ezeréves (nem uefi kompatibilis) videokártyát használni.
Bios frissítéssel most megváltoztak a bios alapbeállításai (pl csm kikapcsolva) és máris nem bootol a géped. -
-
cosmo
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Asrock X470 Fatality alaplap.
3.5-ös BIOS volt rajta, én pedig úgy gondoltam hogy a legújabb bétát majd szépen felrakom rá. Végig is ment a folyamat UEFI-ben, kiírta hogy siker, majd jött az újraindítás. Na innen meghalt az egész, soha nem indult újra, hiába vártam. Fekete képernyő, ventik maxon pörögnek, majd néha újraindul. Se kép se hang, csak az rgb ledek és a ventik működnek. Utánaolvastam, hát úgy látszik az asrock olyan biosokat tölt fel amik amúgy nem működnek

Szóval, gondoltam akkor cserélek procit (R3 3600 volt benne alapból, beleraktam egy r5 5600x-et) és semmi sem változott.
A következő a kérdésem, van -e itt valaki aki újra tudná flashelni a bios chipet egy régebbi stabil verzióra?Ezen ugyebár nincs bios flashback szóval csak a DIY megoldás maradt. Privátban nagyon várom a jelentkezőket
-
válasz
cintula187
üzenetére
Minden rendben egy dolgot kivéve:
Platform key unloaded.Ez úgy orvosolható hogy belépsz a win11-be majd restart, újra belépsz a biosba és ott valahol lesz egy key load gomb. Megnyomod és legközelebb már sb-vel fog bootolni.
-
válasz
cintula187
üzenetére
Semmi köze az enrolledekhez.
minden rendben van csak mégse..
Mutass képernyőmentést a biosról és a msinfo32 főoldaláról. -
cintula187
addikt
Sziasztok!
Pár hónapos viszonylag friss win11 OS alatt a BF6 -ot végre kipróbálnám de nem indul secure boot nyafogása miatt.
Ez alapján:
[link]
minden rendben van csak a BIOS van user -en van a secure boot. MI a teendőm? CSM disabled -en, viszont a key managementben enrolled on vannak az alábbiak. Ezekeb törölni kéne és ujra felvinni?
Platform Key (PK): Enrolled
KEK: Enrolled
DB: Enrolled
DBX: Enrolled -
IstvánLászló
őstag
válasz
Doky586
üzenetére
Köszönöm a válaszodat értelek és valamit félreértettél,bios csipnek a híbájáról írtam.
Az alaplap most is fűtyűl és ez a problémám,hogyan tudnám frissiteni is mert a monitoron képet sem add,híddel már mindent is kiprobáltam,de a bios csipje a híbás és ezt programózónak a híányamiatt a bios csipjébe beírnom - újjraprogramoznom így lehetetlen.A csipeszes programózót keresem is éppen: Budapesten idáig nem is találok boltot is ahól éppen kapható is lenne.
-
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Ne keresd a feliratot F10E az utolsó bios 2009-ből. Azt töltsd le, tedd fel ha szükséges.
-
IstvánLászló
őstag
Sziasztok!
Az alplapom régi egy: Gigabyte ga-ma69vm-s2 Soket AM2 -es Amd CPU-val 4GB rammal szereném is megint retroként használni,de ő fólymatósan főtyűl a bippen csak is ezt hallom.
A bios ic-n a felirata nem látható és ezért sem ólvasható el,akinek ilyen lapja talán még megvan,megnézné a 8 pines ic-jén a pontos felíratát és ha ezt megírná is ezért nagyón is hálás is lennék.A táp és cpu és rammok bíztósan is jók, ismimnek más a gépe és a biosnak a felíratát Ő sem tudja elolvasni is mert nem látható és mind a 4darab 1GB -os GEil -el,régen 10 éve jól műkődőtt.
Az elemet már kicseréltem a lapon és mert az alaplapon a biosa - 100%-ig valamiért is tútíra is bíztósan is meghíbásódótt,pedig ESD fóliában tettemel a Amd CPU-val és 4GBrammal a lapban hagytam,mert így műkődőtt tőbb évig és szekrényből így vettem megint most elő.
A csipeszes programózót keresek Budapesten,küföldröl nem szeretnék vásárólni ,de ha itt lenne is eladó is kérem legyenszíves írjón privátot a részleteket majd megbeszéljűk.A fontós ez is hogy ne keljen kifórraszani a SOP 8 pines ict,sajnós a felirata nemólvasható és remélem az ic-ben csak a program híbásódhatót talán is meg.
A helyettesítő tipús számát ezért megkeresnem lehetetlen.
Az ESD követelményeket batartóttam 100%-ig és ísmerem is pótósan mit hogyan is szabad tenni,tehát a lapon a bios ic-t,újjra kellene tudnom programozni,tömören ennyit tudok mondani.

-
-
Deer76
aktív tag
Sziasztok!
Régi Asrock B450M Pro4 alaplaphoz már csak beta BIOS jön ki, érdemes lehet feltenni? A legújabb most szeptemberi.
Ezeket javítja:1. Update AGESA to ComboAM4v2 1.2.0.F.
2. Update fTPM version.
-
poirot
őstag
válasz
--HARDCORE--
üzenetére
Köszi a válaszod, végül úgy oldottam meg, mivel csak 2-3 napos eltérés lehetett SSD között, hogy az "erőszakosabbat" visszamásoltam arra, amit csak bootolás közben lehetett kiválasztani, mindjárt megszűnt az anomália. Természetesen ha valami gond lesz vele, nem esem kétségbe, van még másolatom róla. Köszönöm mégegyszer.
-
--HARDCORE--
senior tag
Esetleg az AOMEI-vel inkább backup image-eket készíteni egy nagyobb tárhelyre? Ha úgysem használod a másik két nvme-t, fölöslegesen "mennek".
Vagy cseréld meg az ssdket hogy az általa preferált legyen az általad preferált is.
Amúgy nálam is így kezdődött valami. Nem onnan bootolt a RVE lapom ahova beállítottam, azután tegnapelőtt megadta magát. végleg nem bootol, hiába látja az eszközöket amik terészetesen másik gépben tökéletesen működnek. BIOS frissítés megvolt, valami más gondja lesz. -
poirot
őstag
Sziasztok!
Egy érdekes problémába szaladtam bele. Asrock B760 Pro Inteles alaplapom van. Most a hónap elején jött ki egy új BIOS frissítés fel is raktam, avval semmi gond. Az alaplapomon van 3 M.2 SSD mindegyikben van SSD, bootolható, a rendszerről AOMEI Backupperrel másolva a másikra és van egy régebbi változat is fent. Szeretem túlbiztosítani magam, szóval nálam ez egy hepp.
A lényeg, a BIOS nagyon jól látja, hogy 3 bootolható eszköz van a gépbe, a sorrendet is beállíthatom és elmentve be is jön a kivánt meghajtón lévő rendszer. Viszont legközelebb ha újraindítás van, a gép az általa preferált M.2-ről bootol be. Már próbáltam úgyis, hogy csak az általam kiválasztott lesz a bootolási sorrendben, a többit letiltottam, akkor is ragaszkodik ahoz, hogy azzal bootoljon be, amit elgondolt. Természetesen bootoláskor ki lehet választani, hogy melyikkel bootoljon, de ez nem megoldás. Esetleg tud valaki megoldást? Köszönöm a válaszokat. -
ClioRS
őstag
válasz
Doky586
üzenetére
A videó úgy néz ki megoldódott, az egyik tv-n nem volt kép csak, a másikon bejött simán.
Viszont cseréltem elemet, de még mindig ugyanúgy elfelejti a beállításokat a BIOS. Teljesen új elem került bele. Bár korábban azt írtam megjegyzi a beállításokat az UEFI-n kívül, sajnos nem, minden visszaáll az alap beállításra. -
-
-
ClioRS
őstag
Van egy mini pc-m ami hibátlanul működött, aztán pihent egy ideig a szekrényben, most elővettem és fura dolgot csinál. Bejön a BIOS töltőkép, majd kiírja, hogy nem tud miről bootolni. Ha belépek a BIOS-ba Legacyra van állítva, ha átállítom UEFI-re akkor a Windows elindul, de előtte a BIOS-nál szürke vagy fekete a képernyő, a TV pedig azt írja ki nem támogatott videó formátum. Amíg áramra van kötve addig minden oké, ha kikapcsolom utána bekapcsol normálisan. Viszont ha kihúzom az áramból utána visszaáll Legacyra és úgy ugye nem indul el a Windows. Minden más beállítást amúgy megjegyez. Próbáltam 10 percig lecsatlakoztatni az elemet, resetet, update-et, kábeleket ki-be, semmi sem segít. Állítani nem állítottam semmit korábban. Mi a problémája és mi a megoldás?
-
-
poirot
őstag
Sziasztok!
Van egy ASRock B760 Pro alaplapom. Fellraktam egy új win11-et, ehez le kellett tiltanom az összes winchestert, meg fizikailag ki kellett vennem 2 M.2 SSD-t fel is raktam minden oké, visszaraktam a többi meghajtót, az is oké, viszont ha leállítom a windows rendszerben, akkor látszólag leáll, de mindjárt újra is indul. Próbáltam már M.2 SSD-ről bootolni, azon a régi telepítés van fent, ott is ugyanezt csinálja, csak a leállító gombbal lehet leállítani, majd evvel indítani, ami azért elég macerás. Esetleg van valakinek valami ötlete. Köszönöm előre is. -
-
Daemon09
őstag
válasz
DravenMoral
üzenetére
Néztem mindenhol. Végül 2 hét után megérkezett.
-
tomcool
csendes tag
Sziasztok! Járt már valaki úgy, hogy tápcsere után nem látta az alaplap az nvme diszket? Az alaplap Asrock B450m az új táp egy bequiet straight power 750W az nvme egy 2Tb-os Kingston. Próbáltam a régi Samsung nvme-t is de azt sem látja. Volt cmos reset is.
-
pellesmartin
tag
Sziasztok!
Tippeket szeretnék mi lehet az alaplapommal,CMOS elem eltávolítás után nem bootol még a BIOS sem!
Gigabyte Aorus B550M PRO-P lap, régóta üzemel a config, teljes BIOS reset miatt kivettem az elemet egy percre, azóta nincs kép, ventilátorok felpörögnek,de semmi több nem történik. Próbáltam újra elem elávolítást,jumper pin rövidre zárását,RAM slot csere,csak egy RAM modullal,BIOS Q-flash pendriveról(ezt nem tudom sikerült -e, nincs visszajelző LED róla,de vártam vele kb 10percet)
Mit próbálhatnék még meg? Esetleg tudtok ajánlani itt a ph-n szakembert akihez eltudnám postázni javításra? Köszönöm! -
Daemon09
őstag
Sziasztok!
Bios-mods.com oldalra van regisztrálva valaki? Hiába próbálkozom, nem jön meg az aktiváló email. Olvastam, többeknek is ez a problémája, de megoldást nem találtam rá.
Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni.Szerk.: Egy Lenovo G580 (2689) Whitelist bios-ra lenne szükségem.
-
FattyDove
őstag
Jött B450 TOMAHAWK bios frissítés.
- AGESA ComboAm4v2PI 1.2.0.F update.
- Improved security by updating TPM firmware for better game compatibility. -
Sanci7426
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni?
Az a problémám ha BIOS-ba bekapcsolom a DOCP-t a gépem nem hajlandó beindulni
Sokszori probálkozásra tudok csak belépni a BIOS-ba, vagy újrarakom a BIOS-t
Alaplap: Asus ROG Strix B850-F
Proci : Rizen 9800 x3D
Ram: Kyngston Fury Renegate 6000MT/s 4x16gb
Előre is köszönöm a segítséget!! -
westlake
félisten
válasz
Blackhole13
üzenetére
Emlékeim szerint ha az említett hibajelenség nem szűnik meg javítási művelet után, akkor az adattároló hiba. Ahogy tudod, teszteld le (Hard Disk Sentinel, stb.).
-
Blackhole13
senior tag
Sziasztok,
BIOS indításnál kapom ezt az üzenetet, ha hagyom lefutni is előjön minden egyes alkalommal. Elindul ezután a windows gond nélkül, csak bosszantó egy jelenség.
chdsk nem talál hibát, ahogy gsmartcontrol sem.
-
benjamin
tag
Köszi az alapdolgokon túl vagyok én is, mert alaplap javításokkal foglalkozik.
Itt ennél megakadtam, mert ez volt az alap hiba amiatt eladták.
A lap nem indult gombnyomásra, amit nálam is reprodukál.Nem értem mi a baj ezzel a lappal, feszek rendben és nem jövök rá a problémára miért jön áramszünet után mindig a D6 hiba.
Vagy a lapnak gyengesége ez, hogy alapban mindig az integráltat keresi és nem vált át a PCIE 16x slotra vagy valamelyik mosfet, pch szarakodik.
Elindítható, most is azon írok, de addigra 5 vagy 6 reset kell meg kivenni berakni alkatrészeket és egyszer csak túlugrik a hibán és elindul, kialszik a vga diagnózis led. Őrület.
-
benjamin
tag
Sziasztok
Gigabyte B760M lap lenne problémám.
Elinditom a gépet és a Post végén megáll D6 hibával és nincs kép, világit a vga diagnosztika led. (Nem ismeri fel a PCIE 16x a behelyezett videokártyát.)
Legfrisseb bios van rajta.Bios reset, mindent kiszedek elem, ram, vga kártya és összerakok majd újraindit és hiba nélkül postol és van kép. Utána semmi gond nincs mindig indul.
Ha elmegy az áram vagy lekapcsolom a tápot akkor kezdhetem ugyanez előről, mert megint d6 code dob a lap. Nem értem nem találom mi a gond.
Valakinek ötlete? Mit lehetne megnézni.
Forumokon olvastam, azt írták annyira érzékeny a lap, hogy nem szeret minden hardvert.
Meg hogy alkohollal a PCIe foglalatot tisztítsam meg mert lehet valamelyik érintkező van elkoszolódva.Köszönöm
-
gyuromoj
veterán
Hali!
Van egy Asrock B450M-Pro4 lapom.
BF6 miatt ma próbáltam a secure boot-ot megcsinálni, ennek alapján.
Első lépésnél figyelmetlen voltam és újraindult a gép, azóta nem dobja fel a bios-ba való belépést, csak fekete képernyő van amíg be nem tölt a windows.
Elemet már kivettem a lapból többször is, de nem változott semmi.
Kérdésem hogy hazavágtam a BIOS-t teljesen és soha többet nem tudok belépni vagy van esetleg valamilyen megoldás rá?
BIOS-verzió/-dátum American Megatrends Inc. P10.41, 2025. 04. 16.Üdv Gyuri

-
-
Márk
senior tag
válasz
DravenMoral
üzenetére
Nem beszélsz hülyeséget, manapság a legtöbb lap tudja ezt a BIOS profil mentése lehetőséget.
-
Orbiteric
aktív tag
Bios guru van-e itten?

soc voltage VDDR_soc
Ez mit állít pontosan?
1.200 helyett 1.180 -
Fuel
tag
Azt mondták más fórumba, hogy ha az AF nem megy, akkor a PRO jelzésű proci se menne. Amit linkeltem 2.31 bios-t, ha azt ráeresztem a gépre .exe fájlal és utána rakom bele a Ryzen processzort, akkor menne-e? Vagy a legújabba is bele van írva a Ryzen micro kód? Mert azok a régi verziójú Ryzen támogatott bios-ok nem voltak fent szerintem. Egy próbát megér ha lefrissítem most régebbire .exe fájlal és utána belerakom az újabb Ryzen procit az említett bios-al ami nem volt rajta, csak windowson át jött 2 db anno, vagy a legfrissebbe is benne van a Ryzen kód írva? Van P06 és P09 alaplap ebből a brand gépből, de mindkettő megkapta anno a Ryzen bios-t. Tehetetlennek érzem magam, próbát megér, vagy engedjem el mert időpocsékolás lenne?
-
GEPESZ66
veterán
Gigabyte alaplapon csináltam BIOS frissítést.
Betöltöttem az optimális beállításokat.
A memória eseteben kellett a profil 1-et kiválasztani,hogy 3200 MHz-en legyen,amit tud a memória.
A BIOS-ban a ventilátor így van beállítva:
CPU FAN Silent
SY FAN Normál
Nem játékos gép, a pocesszor ez:
Intel Core i5-12400 (18M Cache, 2.5GHz up to 4.40 GHz) processzor.
Hagyjam a rendszer ventilátor a normál profilon,vagy azt is vehetem csendesre? -
Fuel
tag
Pár embert itt megvárok még azért, hátha tud valaki ebben segíteni, be vagyok zsongva, azért mert nem megy vele, kár e erőltetni a dolgot, vagy hagyjam a fenébe, én sem tudom pontosan.

szerk.: Jogtiszta Windows is bele van írva a BIOS-ba, ő választja ki automatikusan mi kerül fel, mikor telepíted. Akár írnék a HP Supp-nak is valamit, hátha ők tudnak valami megoldást.
-
westlake
félisten
Inkább passzolom a dolgot. Annak a CPU-nak a mikrokódja sincs benne a BIOS-ban, amivel eredetileg működött, szóval biztos van benne valami csavar. Nem tudom. Próbálkozhatsz akármelyik verzióval, de nem gondolom, hogy régebbivel működne, ha a legújabbal sem működik. Nincs benne logika, hogy "butítsák" a gépet.
-
Fuel
tag
válasz
westlake
üzenetére
[link]
A BIOS-nál kiválasztod a + jelt bal oldalt és ott az alatt a korábbi verziókra szintén a + ra.szerk.: Nekem Windows-on keresztül jött 2 darab anno, nem .exe-t raktam fel, úgy sose volt még, de ennek nem tudom mi a menete, legrégebbitől a legújabbig? Nem vagyok nagyon jártas BIOS frissítésbe.
-
Fuel
tag
válasz
westlake
üzenetére
Ezeket találtam ami AMD-vel kapcsolatos.
02.31 Rev.A
Leírás:
This package is used to update the System BIOS on HP Business Desktop models with P06 and P09 Family BIOS.Javítások és fejlesztések:
-Fixes issue where specific SanDisk USB drive is not listed in F9 Boot Menu. -Adds a feature to support Enhanced Secure Erase command for ATA drive in F10 setup interface.
-Updates AMD Pinnacle Ridge silicon reference code to 1.1.0.9.
-Updates AMD Stoney Ridge silicon reference code to 1.3.0.G. -Adds a feature to support Enhanced Secure Erase command for ATA drive in F10 setup interface.
-Updates AMD Pinnacle Ridge silicon reference code to 1.1.0.9.
-Updates AMD Stoney Ridge silicon reference code to 1.3.0.G.02.35 Rev.A
Leírás:
This package is used to update the System BIOS on HP Business Desktop models with P06 and P09 Family BIOS.Javítások és fejlesztések:
- Updates AMD Pinnacle Agesa code to 1.0.0.A.
- Enhancement to address security vulnerabilities CVE-2020-8672 and CVE-2020-12890.u.i.: Kérdésem az lenne melyiket eresszem rá, ha ki akarom próbálni?
-
Fuel
tag
válasz
westlake
üzenetére
A "02.31 Rev.A", verzióban elvileg már benne kéne hogy legyen. [link]
"Bios + korábbi verzióknál látható." Van valami ötleted?
Bocsánat hogy erőlködök vele, de nagyon fontos lenne, mert ég és föld a két processzor között a teljesítmény. Esetleg a HP a jövőben ír-e újabb bios-t rá, vagy most már tényleg hanyagoljam?
szerk.: A "02.35 Rev.A"-nál is van valami.
Köszönöm!

-
Fuel
tag
Az .exe fájlosokra gondolsz? Mert Windows-on keresztül volt lefrissítve 2x, azt nem tudom melyik verzió volt legelsőnek mikor hozzám került, azóta volt 2x rá amit le is írtam már és az a legfrissebb, de visszateszem valamikor a hetekben a régi procit és akkor .exe-vel felfrissítem a biost, utána csere és hátha.
Köszönöm szépen!
-
Fuel
tag
Sziasztok!
Gondom adódott egy "HP 705 G3 MT" számítógép processzor cseréjével, azt szeretném megkérdezni, hogy van-e rá megoldás és esetleg bios probléma lehet vagy nem támogatja a CPU-t amit vásároltam az alaplap, "AMD PRO A10-8770"-ről váltottam "AMD Ryzen 5 1600AF"-re, az alaplap típusa "HP 8265 AMD B350 (Bios: P06 Ver. 02.45)". Működött a régebbi proci fajtával megfelelően és persze külön VGA-val, de az AMD Ryzen 1600AF-el nem ad képet és csak fullon pörögnek a ventilátorok, elemet már vettem ki 10-15 percig, a gép is pörgött full-on 10-15 percig, de se kép se hang.
Köszönök minden információt!
Üdv.
-
Tomi84
aktív tag
Kis segítségre lenne szükségem, AM5-ös procival/lappal kapcsolatban.
Vettem egy Asus B650M alaplapot és hozzá egy 8500G procit. Elvileg tudja kezelni, gyakorlatilag csak BIOS frissítés után. Az alaplap persze nem támogatja a BIOS Flashback-et, úgyhogy most se kép, se hang.
Volna esetleg valaki olyan kedves, hogy egy update idejére kölcsönadjon egy 7000-es szériás procit? Természetesen honorálnám az erőfeszítést.
-
zetecR
addikt
válasz
westlake
üzenetére
Pontosan; nincs a lapon semmi, csak a CPU, 1 memória és semmi más.
Elindítom a gépet, kiteszi a Lenovo logót és semmi tovább.
Alt+Ctrl+Del-re újraindul.
BIOS recovery módba kiírja, hogy BIOS Recoverying... de nem történik semmi - sem pendriveról, sem CD-ről.
Ha nem rakok bele memóriát, sípol, mondjuk másik CPU-t még nem próbáltam.
-
westlake
félisten
Ha jól gondolom, te egy komplett gépet próbáltál működésre bírni. Ha egy rendszer nem működik megfelelően, akkor az első lehet a BIOS reset, vagy akár a Windows újratelepítése, de ez nyilván a hibajelenségtől függ. Esetedben a következő lépésnek annak kellene lennie, hogy miden olyan elemet lecsatlakoztatsz az alaplapról, ami nem szükséges az alapvető működéshez. Ha így sem működik, akkor lehet próbálkozni a beépített recovery-vel. Ha az sem működik, akkor pedig meg lehet próbálni újraírni az EEPROM tartalmát. De én ezzel csak akkor foglalkoznék, ha az alaplapon kívül minden hardverelemet kizártam már. Tehát végső esetben.
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
van elfekvőben egy régi, 1155-ös Lenovo gépem, IS7XM lappal.
Ha elindítom, megáll a LENOVO feliratnál, nem megy tovább.
Ctrl+Alt+Del-re újraindul, memória hiányt érzékel, a Clear CMOS jumpert átrakva megpróbál BIOS recoveryt, de sem pendriveról, se CD-ről nem történik semmi.Nem is az értéke miatt, hanem kíváncsiságból - mit lehetne vele tenni, merre lehet az újraélesztésének a megoldása - egyáltalán lehet még vajon működésre bírni?
-
Ezt a szöveget ki hogy értelmezi?
Jelenleg a 3.40 van. Aláhúztam: fent nem szükséges, lent szükséges a frissítés.
3.46 ban még egy biztonsági lukat is foltoznak. de beta. Feltegyen azt?
Ki mit csinálna? -
Livius
őstag
válasz
pandras83
üzenetére
UEFI-ből is a beta-át raktad fel vagy egy normált, ami szintén támogatja az új CPU-t?
Nekem volt olyan Intel lap, ami olyan BIOS-val érkezett a boltból, ami egy i3-as CPU szériát nem támogatott, frissíteni kellett. A régi BIOS ellenére bootolás simán ment az i3-val, és a BIOS-ba is belehetett jutni és ott normálisan a Gigabyte QFlash-vel frissíteni a tényleg újabbra ami kellett hozzá.Tehát attól még hogy nem támogatott egy BIOS verzióban még, elég nagy esély van rá, hogy legalább olyan szinten működik, hogy a boot megy, és BIOS-ig el lehet jutni hibás működés nélkül. Persze Windows vagy Linux alatt már jöhetne akármi gond, amikor komolyabb dolgokra használná a CPU-t.
-
pandras83
őstag
válasz
westlake
üzenetére
Az alaplap gyártó (MSI) persze használhatja a support szót, de ez nem változtat a valóságon.
Tehát bármi mehet a cpu támogatási listából a lapba, nem kell foglalkozni a bios flashelgetéssel? Nem értem hogy mire gondolsz valóság alatt. Ráflasheltem a legfrisebb beta biost a lapra, hogy tuti támogassa az 5700X3D-t. Korábban B350-ben használtam, amiben volt 2000-es és 2 db 5000-es Ryzenem. Bele sem gondoltam, hogy a B550 default biossal támogathatja. Ha mégis sikerül értelmezned, leírod, hogy te mit csináltál volna másképp? -
westlake
félisten
válasz
pandras83
üzenetére
Nem sikerült értelmeznem, amit leírtál, de a 3D modelleket nem kell külön támogatnia a BIOS-nak. A 3D modellek a BIOS szempontjából ugyanolyanok, mint a nem 3D modellek. Támogatottság szempontjából persze. A CPUID-jük megegyezik, tehát ugyanazok. Az alaplap gyártó (MSI) persze használhatja a support szót, de ez nem változtat a valóságon. A többi gyártó például nem ír ilyet. Az ASUS-nál is csak "Improve system performance for AMD Ryzen 7 5800X3D"-t írnak. Nálad valami más lehetett a gond.
-
pandras83
őstag
Sziasztok
Leírom röviden a tegnapi alapcserém és bios mizériám, hátha valaki megfejti hogy hol csúszott el.
MSI B350 Pc Mate -> MSI B550 A-Pro
Alaplap ki, új lap be, bios flash-re felkészítve cpu nékül. Bios flash végigmegy usb-ről rendben de a lap nem ismeri fel az 5700X3D-t. ->(7C56vAJ1(Beta)2024-09-05
Cpu led folyamat világít, ventik pörögnek, kártya is pörög de no boot, no boldogság. Kétszer rápróbáltam, a második próbán 5 percig hagytam gondolkodni de továbbra sincs boot.Cpu ki, polcról 5600 be és boot rendben, bios flash ezúttal rendesen uefiből.
->7C56vAD 2023-05-08 (ezzel jött az 5700X3D support, de jóval korábbi)
5700X3D vissza, ledek végre végigmennek és voila boot.Nem néztem meg a lapon hogy mi volt a default bios, de azzal meg sem pórbáltam bootolni az X3D-t. Ez volt a hiba, vagy a beta bios lehetett a gond? Időt akartam spórolni és elb###tam három órát egy alaplapcserével. Szerencsére azóta úgy tűnik hogy hibátlan és nagyon elégedett is vagyok vele.
-
-
Papooo
senior tag
Beszereztem egy (már lecsekkoltan) 3,3v-os CH341a flashert és egy csiptetőt.
A driver megvan, a programok látják, de a W25Q128JVSM chippel nem hajlandó kommunikálni.
Ahol van automata chip felismerés, az a program nem ismeri fel, ahol kézileg állítom be, azzal nem kommunikál.
A 25-ös részébe van dugva, a megfelelő lábak a kellő helyen vannak
Néha már a felcsiptetésnél világít a flasheren a sárga RUN lámpa.
Mi lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121, 100% Akkumulátor
- 156 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Sokszori probálkozásra tudok csak belépni a BIOS-ba, vagy újrarakom a BIOS-t

Ki mit csinálna?