- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
metal01
őstag
válasz
Tikakukac #86298 üzenetére
LR és PS elmegy simán a T420-as laposomon is. Nap mint nap használom őket. I7-2620M-el IGP-vel röccenésmentesen működnek. 2540M és 2520M-el is menne szerintem... Itt inkább a panel kérdéses. TN panelen PS és LR elég kaka. Én is külső kalibrált IPS monitorral tolom a fotók szerkesztését. A lapos panelén gyakolatilag lehetetlen színhelyesen dolgozni. (Pedig LG-Philips). Oda IPS kell. Abból is kalibrált (ha van rá lehetőség).
-
Tikakukac
titán
válasz
lambysv #86297 üzenetére
csak GoPro felvetelek,es fotok szerkesztesere(Photoshop Lightroom) hasznalom
Igen, másik topikban szoktak ilyen kis "csak" és "de" kitételek lenni. W-s TP ritka és drága, Dell fehér holló, HP-t találsz majd, 8560W-t kapsz 110 körül, az alatt ilyesmire nem bohóskodnék mást.
-
lambysv
újonc
Sziasztok!
Hozzaertök tanacsat szeretnem kerni.
Pillanatnyilag egy Lenovo B576e-t hasznalok,ezt szeretnem erösebb gepre cserelni.
Thinkpad-et szeretnek,de nem igazan tudom,melyik lenne a legjobb valasztas.Internetezesen kivül,csak GoPro felvetelek,es fotok szerkesztesere(Photoshop Lightroom) hasznalom a gepem,az lenne a legfontosabb,hogy ez utobbi kettöt tudjam,gyorsabban,hatekonyabban vegezni.
Ujszerü,hasznalt gepben gondolkodom,max.100 ezer forintig.A leirtakat figyelembe veve melyik Thinkpad-et ajanlanatok?
Elöre is kösz a segitseget! - üdv -
-
Tikakukac
titán
válasz
AxBattler #86294 üzenetére
Az eladónál van akkor a világ első olyan TN paneles X gépe, aminek a kijelzője transzformálódott IPS kijelzővé.
Mindenképpen hívja ki a szellemirtókat, lehet az egész lakás ilyen náluk.
SN alapján megvan a gyári konfig, ha nem cserélték az kidobja. Egyébként meg Aida, vagy 2 +4 csavar és tutira mentek. Ha lilul oldalról akkor meg mondanom sem kell. Szép, de főleg csodás TN nincs. Nagyon maxosan Mac és AlienWare, nyomokban ritka és eldugott típusok.
Amúgy ragaszkodjon is hozzá, hogy nem IPS. TN árban ad el IPS gépet, nekem évente van 1-2 ilyen szerencsém max
-
Üdv!
Érdekelne, hogy az X220-at hányféle TN kijelzővel szerelték?
Csak mert ma láttam egy csodás panellel rendelkező példányt, sajnos eddig csak fakóbb darabokhoz volt szerencsém. A mellette lévő X240-et legszívesebben lehánytam volna, annyira nagy volt a kontraszt, az eladó pedig ragaszkodott hozzá, hogy biza' nem IPS...Hol az igazság?
Eszközkezelőben nem tudtam ellenőrizni, driver-ek még nem voltak rajta... -
yanna
addikt
válasz
rgeorge #86292 üzenetére
Kis történelem,érdekesség
-
rgeorge
addikt
válasz
dash17291 #86291 üzenetére
Smartservice pl.
-
dash17291
tag
Sziasztok,
Budapesten melyik TP szerviz az ajánlott? Az AlbaComp-nál azt mondták, hogy a javítást Székesfehérváron csinálják. Egyáltalán, használtan, vásárolt termékre érvényesíthetem a gyári garanciát? (Blokk, és a készülék paramétereiről szóló papír megvannak, a hivatalos Lenovo oldal szerint pedig még garanciális a masinéria.)
-
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #86285 üzenetére
annyi több évesen elfér, jah
Tin csókoltatom a könyvelőt
cég is vásárolhat magánszemélytől, adásvételi kell hozzá, ennyi, el tudják számolni
nincs áfa? nincs, de nem is pl 100k+27 áfa hanem 100k áfa nélkül, ui. összegben
és ott vannak a használt géppel foglalkozó shopok, pl alfa, 27%-os áfával, nála is van most 7440 de nem fhd, és nála nyilván érthető okokból drágább mintha kéz alól veszel egyet akinek pénz kell hirtelen vagy váltani akar másra
az valami felhősödés lehet, vagy több pixel ki/be égett, valamit csináltszerk: Dhampir
én vagyok a szakszerviz
azt meg ne már, h használtál sokkal rosszabb gépet régen, hát jah, 100k-s acerhez képest még akár jó is lehet, kár h 4x annyiba kerül és bc
egyébként vicc, múltkor megnyomogattam pár kirakott gépet, volt köztük 200k-s vostro - átnevezett inspiron már -, dellek, lenovok, na melyiknek horpadt be legkevésbé középütt a billzete? a 100k-s acernekde meló mert nem haladok
-
Dhampir
félisten
válasz
Chaser #86284 üzenetére
Tesztelni én is többfélét teszteltem, volt amit szoftveresen installáltam, drivereztem is, meg bámultam konferenciákon, találkozókon.
A szervizelés más tészta, notebook esetében komolyabb szerelést mindig a szakszervizre bízok, bár súlyosabb esetre csak régebbi Fujitsu Lifebook esetében került sor.
Kicsi igényű lehetek, mert nekem minden tetszett, használtam sokkal gányabb gépeket is régen.
(#86285) dying_star
A T530 fedele szénszállal erősített.
-
Tin
veterán
válasz
Chaser #86282 üzenetére
használt nem játszik, céges gép, melóra használom. de most, átfutva a lehetőségeket és megnézve az árakat, és tudva, hogy ez a bikaerős gép kb 150-et ér használtan (akkor is, ha szinte új), nem nagyon van opció. inkább kérek egy másikat, ezt meg leadom javításra, és használom tovább. a kijelzőt remélem kicserélik, eléggé durva ez a hotpixel, vagy nem is tudom, mi ez, konkrétan egy 2-3mm-es fehér folt a kijelző közepén, de valami alsóbb rétegben.
néztem én is a macbook-ot, de drága. baromi drága. ha meg olcsót veszel kis felbontással, annak meg semmi értelme.
-
-
Chaser
legenda
válasz
Dhampir #86280 üzenetére
én meg már láttam pár százat
ami szeret törni náluk a hátsó sárga powerusb, ha sokat pakolnak egymásra, de az meg már nem rendeltetésszerű használat
ami nekem nagyon nem tetszik, nincs pwm free verzió, konkurenciánál van és a panel is sokkal értelmesebb...így át kellett állnom az ezüst részlegre
többi hátránnyal még együtt tudtam volna élni, de a panel eldöntötte a kérdést gyorsan...napi 10 óra után sem fáj a fejem, 510-nél 2-3 óra után szemem/fejem mindenem, van aki nem érzékeny rá, én sajnos az vagyokszerk: Tin
ha kicsi kell és okos én vadásznék egy fhd ips-es e7440-etkb árában meg is lesz
14" de 13-as méret és eléggé korrekt jószág
én most majdnem vettem egy mac 13-as retinát, de 13-as méret egész nap kicsi, hordozni ritkán kell és ahhoz qrta drága is, ha meg külső kijelzőre kötöm megint ott vagyok vehetek hatod annyiért is pocsék kijelzővel kis gépet -
Tin
veterán
válasz
Chaser #86279 üzenetére
ja, én külső kijelzőről használom, illetve néha a sajátjáról. annyira nme vészes azért, irodai munkára megfelelő, de ennyi. azért is bosszantó, mert amúgy bikaerős a procija, teljesen rendben van a billentyűzete, és minden más is teljesen oké vele, de egyszerűen annyit szívtam már a thinkpadekkel, hogy megutáltam őket. ráadásul nem is kell ekkora tégla, egy 13-assal jobban ellennék, azért van a külső kijelző.
csak most érted, eladom mondjuk 150-ért, mit vegyek helyette? a billentyűzete még be se kopott igazán annyira keveset volt használva.
-
Chaser
legenda
ez marketing bullshit és a vezetőség hibája, ez a panel olyan amilyen, nyilván a specben megadottakat hozza, fényerő, kontraszt, stb, de finoman szólva is "emberi fogyasztásra alkalmatlan"
cserélhettem volna ips-re, min 50k és garinak annyi...nem ér annyit
az tetszik amikor azzal jönnek, de lehet rá kijelzőt kötni...jah lehet, meg billzetet is, csak az a gond az nem fér a notebook táskába úgy és az ágyban/fotelben sem tudom használnileglényegesebb dolgok közt vannak ezek egy mobil gépnél, főleg bc. szinten
500-as még nekem is van egy, kijelző már nincs rajta, de komplett vékony kliensként ok
majd ha összedobok egy desktopot az lesz a letöltő kliens, ráhackelem valahogy az egyik monitor hátuljára
-
Tin
veterán
válasz
Dhampir #86276 üzenetére
nem, ez szériahiba volt, mondom. nekem 3x cserélték a burkolatot, és eltörött magától néhány hét alatt. mindig ugyanott. valószínű a keret alja 1 mm-el nagyobb volt, mint a palmrest, ami rápattintódott, és azon a ponton volt a leggyengébb.
Chaser: kína. gyártani tudnak, ha ott állsz mellettük, és figyeled, amit csinálnak, és te tervezel mindent. abban a pillanatban, ha kreativitás kell, és az bonyolultabb egy tüzijátéknál, egy étkezdénél vagy egy mosodánál, akkor megállt a tudományuk.
-
Chaser
legenda
válasz
Dhampir #86276 üzenetére
erre azt tudom mondani 500/510-esen ilyet még nem láttam, pedig járt már a kezem közt pár db
az külön jó, hogy pár hónap alatt nem jött ki..de hallottunk itt már eleget x30 kieső gombokról is, vicc
apukád miatt részvétemszerk: Tin
azt hittem az a csimej' csoda ami a 850-ben is van, a szörnyű enyhe kifejezés rá, nagy baki, csodálom hogy vitték tovább a g2-be is, első után kirúgtam volna az egész bandát aki leokézta -
Chaser
legenda
-
Tin
veterán
válasz
Dhampir #86272 üzenetére
az enyémnek pont ugyanez volt a baja! 3x cserélték a burkolatot, aztán mondtam, hogy ne vicceljenek tovább... akkor cserélték ki a T540p-re.
amúgy mennyit érhet egy T540p, core i7, nvidia, 8gb ram, fhd kijelző, alig használt állapotban?
természetesen miután leadtam és megjavították.
-
Tin
veterán
na, sikerült végre a notin rábootolni a pendrive-ra, a linux alól sem látja a kábelt bedugva, tehát megdöglött. mókás, kb 20x használtam az ethernet portot, és az asztalon állva, hozzá nem nyúlva döglött meg kikapcsolt állapotban.
amúgy, ez egy cseregép volt: az előző t530 gép burkolata magától megrepedt többször, 3 javítás után cserélték egy t540p-re. ez se volt bontatlan, de amúgy zsír új.
- indulóban a gép háza törött volt, cserélték
- a töltője hibás volt, cserélték
- az akkuja 3 töltési ciklussal cellazárlatos, vagy nem tudom,. de kb a névleges töltöttség 70%-át tudja, de mivel 9 cellás, bőven elég ez is (néha 50%-ról leesik 1%-ra, de nem vészes).
- kb 1.5 évig állt a dobozban (nem használtam), most kemény 2.5 hónapja elkezdtem használni
- a kijelzőjén már van több helyen hotpixel, több egymás mellett, gyönyörűen néz ki, de mindegy is, mert a kijelzője a létező legolcsóbb maradék kínai hulladék (FHD, de bár ne lenne az)
- múltkor nem ment az ujjlenyomat-olvasó, de pár restart megoldotta.
- most ez a lan foglalat, vagy a kártya döglött megnettó 3 hónapnyi használat mellett én ezt egy szar szemét ipari hulladéknak gondolom. ja, és ez egy bruttó 400 ezres gép...
ennyit a lenovóról. van egy T500-am valahol az egyik szekrényben, az még gép volt. sosem volt vele gondom.
-
Tim82
félisten
Egyébként ugye tudjátok, hogy van HP notebook meg EliteBook topik is?
-
Chaser
legenda
válasz
Dhampir #86265 üzenetére
olvass vissza sztem...
6570b régi viszonylag régi széria, ivy, azóta van haswell, skylake, talán közte broadwelles gép is volt, de az nem valószínű
8570p is rendben van, az is ivy, elhiheted nem probook szintde az a probook is jó
meg egy gépből ne akarjunk statot levonni, nagyon rossz elképzelés
ez gyakorlatilag 8560/70p csak nem full alu házban, az se lepne meg ha az alaplapjaik egyformák, bár így csati kiosztást nézve nem feltétlenül egyformák a lapjaik
T510/520 is oké
itt megint az van, hogy 8560/70-nél van pwm mentes kijelző, ami vicc, hogy nem mind az...de nekem van egy 8570-em ami pwm mentes, innentől meg ha nagyobb kraft kell és notebook az is meg van oldva, de nyúzógépnek 8540 az igazi - már csak a kijelzője miatt is, überalles' kategória annak ellenére hogy tn - , ezt ha le is rúgom az ágyról röhög egy jót még karc sincs rajta
szerk: off és offend
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
válasz
Chaser #86261 üzenetére
Érdekes, mert konzumer Lenovok el vannak kényeztetve driveresen (például Z50-75 W7,8.1, W10 kipipálva, Ubuntu is)
Alfától vett HP ProBook 6570b notim is nagyon masszív, bár még csak másfél éve megy, de teljes megelégedéssel használjuk.
Természetesen a T510-el sincsen gond, az még masszív ThinkPad.
Szeretnék egy 650 G1-et, bár a fedele már nem olyan, mint a régi ProBookoké, mert "huppogós".
-
Chaser
legenda
régi szériák a tuti...nem véletlen használok 8540-et
akinek kevés 8570
persze ezek is elromolhatnak, de jóval kisebb eséllyel mint az újak és számottevően olcsóbbak is, pár raklappal szervizeltem belőlük is, nagy gondok nem voltak
8540-nél vga, mert nem pasztázták őket újra, azok hullósabbak voltak, de mxm-es, cserélhető
de ez a kijelző meg billzet, masszivitás áááááááááálom6-7-et lehet venni egy mai utód árán
-
Tin
veterán
már másodszor mondja, hogy invalid boot device. mindkét gépen. asszem ez a linux még mindig csak hekkereknek való
-
Tin
veterán
válasz
Chaser #86259 üzenetére
egy linux live-ot már felraktam, de egyik gépen sem volt hajlandó rábootolni.
most az unetbootin-en próbálom ezzel: linuxmint-17.3-cinnamon-64bit, hátha ez már működésre bírható.
a lenovo meg egy kalap szar. nem tudom mi az, ami megbízható, és jól működik, de ez biztos, hogy nem. a dell-el is voltak rossz tapasztalataim, meg az összes többivel is (ez már a sokadik laptopom).
mostanában már mindenkinek azt javaslom, hogy vegyen akciósan olcsó gépet, és ha beszarik, azonnal vegyen újat, az előzőt gariztatni, aztán eladni.
-
Chaser
legenda
válasz
Dhampir #86260 üzenetére
első passz, másodjára töltőáramkör, de esélyes h elsőre is az volt
tömeggyártás van, bc. szinten is
de ha már valami eleve tré kár megvenni, itt legalább maga a gép minősége rendben van
fele olyan vastag mint az előd 8570p, jóval könnyebb is, nyilván nem annyira masszív, de ultra kategóriában oké, viszonylag korrekt billzete is van, anyaghasználattal sincs gond, tapipad is nagyon rendben van
csak nem kell a masszivitást egy 8540-hez v. akár az utód 8560/70-hez hasonlítani, ez más ligában játszik
de pl driverezés is gyors, hp komplett telepítő csomag le és onnantól 5 perc, 850 g2-nél ue.
nem olyan mint itt volt 40 v 50 szériánál, se az intel oldaláról nem megy fel a vga, se a lenovotól, külön kell kérni a supporttól működő divert
ha 850-ben gondolkodsz nyugodtan veheted, arra figyelj ne a fhd verzió legyen, hd+ verzió látatlanban azt mondom értelmesebb, de nálam csak fhd fordul meg ebből a szériából -
Chaser
legenda
marad a live linux, ha ott sincs változás win reinstall
mindig úgy szokott elromlani előző este még jó volt, következő reggel már nem...szerk: Dhampir lehet hibás bármi, nekem is másodszor garizták a 850g1-et 1 év alatt, de
ha nem az a hitvány 10k-s fhd kijelző lenne benne ub. katban az egyik legjobb, sőt
viszont ezek az új tp-k már pfffffff
dell, hp, fuji, nem feltétlen ebben a sorrendben, de leghátul lenovo, már kb minden téren, régen qa support is kiváló volt, ma meg pfffffpfffffffffpffffffffffffffffff -
Dhampir
félisten
-
Tin
veterán
válasz
azbest #86256 üzenetére
windows 7 x64 latest
pénteken működött, kikapcsoltam a gépet, hozzá sem nyúltam, nem volt elmozdítva sem, meg semmi. ma reggel bekapcs, és azóta nem működik. nem volt semmiféle windows update azóta (kézire van állítva).
dying_star: megtörtént már korábban, semmi változás.
-
azbest
félisten
Milyen oprendszer?
Csak azért kérdem, mert régebben volt az inteleknek olyan vicce, hogy linux után win alatt nem volt hálózat, ha ott lekapcsolta és újra linuxra kellett menni és ott visszakapcsolni.
Egy live linuxról is érdemes lehet megnézni. Hátha win tett fel velemi hülye updatet.
-
-
-
Chaser
legenda
válasz
azbest #86246 üzenetére
bátraké a szerencse nah
sutszi milyen support kell még a w7-hez?
8540-en is azt használom, a 8570-en is azt fogom
ha koca játékra összedobok egy desktopot majd arra esetleg megy w10Tin tudom kocsogseg', de normális gépet kell venni
live linux alatt megnézném, esetleg egy új winnel
ha a probléma fennáll hw-es eredetű -
Tin
veterán
sziasztok!
t540p-ről lenne szó. a hiba:
a lan port nem érzékeli a bedugott ethernet kábelt (a led sem világít)
- pénteken még ment, kikapcsoltam, hozzá se nyúltam, ugyanott volt, ugyanabban a pozícióban, ma reggel már nem megy
- a kábel jó, a mellette lévő géppel megy
- a mellette lévő gép kábelével is próbáltam, azzal sem megy
- fali portok jók, kipróbálva
- lenovo connections eltávolítva, de úgy se megy
- adapter enable/disable megvolt, semmi
- nic driver update, semmi
- adapter uninstall/install, semmi
- diagnosztika amúgy nem jelez hibát, az eszközzel látszólag minden oké, csak azt mondja, nincs bedugva a kábel
- a gép ugyan valamivel több, mint 2 éves, de csak 3 hónapja van használatban, tehát kvázi újötletek?
-
MrSealRD
veterán
(#86248) Tikakukac : Egyébként pont ez lenne most a cél. Az utóbbi pár évben annyira össze-vissza lett minden itthon, hogy már tarthatatlan. Most éppen a konszolidáció folyik. Normális backup-ok....Jól összehangolt rendszer itthon...
(#86249) NewmanHD : Van 2-3 erős jelölt. De sokkal több időt igényel a váltás mint gondoltam... Ráadásul rájöttem, hogy teljes váltás nem is opció... De ez már ilyen saját hülyeségem...
-
Tikakukac
titán
válasz
MrSealRD #86247 üzenetére
Legyen teljes rendszermentésed, de fullos. Főleg ha esetleg az időkiesés nálad pénz is. Nehogy egyszer a fél UI eltűnjön magától, aztán 4 mérnök informatikusnak kelljen nálad is csóválnia a fejét, hogy: na bazzeg, na ilyet még én sem láttam, pedig adtunk már ki mi is érdekes kódokat. És ez nem 10 éves gépen volt, hanem gyakorlatilag legújabb hardveren, amiben még wifi sincs és asztali.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Chaser #86245 üzenetére
Azért mert a Win7 elég erősen unsupported. Van ez a gép, aminek az ég világon semmi baja nincs. A sebessége is rendben van. ( Átlagos netes használat mellett olvasásra, tanulásra van használva. Mostanában kicsit kódolásra... ) Nincs racionális indok arra, hogy a gép le legyen cserélve.
Ha most azt mondod, hogy Win10 miatt cseréljek gépet, akkor kb ugyanaz lesz a helyzet mint évekkel ezelőtt volt minden új Win megjelenésénél mikor ment a hőbörgés, hogy egy OS miatt nehogy már gépet kelljen fejleszteni...amibe mindenki nagy egyetértésbe belement.
Szóval leszámítva azt hogy a Lenovo lefossa a támogatást nincs semmi gond a géppel. Sőt! Állítólag gyorsnak kéne lennie, hiszen még fejlesztettek is a Win7 óta az MS-nél.
Ha kritikus hiányosságba ütközöm akkor marad a Win7. De ha van rá egy kis esély is, akkor megpróbálom mert jelen pillanatban csak előnyeit látom a dolognak, hátrányát nem nagyon...
Ha lenne egy jól bejáratott workaroundom hogy áttérjek valami értelmes linuxra aminek tényleg LTS akkor már rég megtettem volna...
-
azbest
félisten
válasz
Chaser #86245 üzenetére
én például azért dobtam fel, hogy megnézzem azon futtatva jobban megy-e a potplayerből a 3d lejátszás, mint 7 alatt. Elsőre jobbnak tűnt, de aztán inkább a friss és egyéb program mentes telepítés lehetett inkább az oka. Nem mintha rendszeresen néznék 3d filmet, de kíváncsi voltam rá, hogy milyen a dlp projektorommal
-
Tim82
félisten
válasz
#59070464 #86242 üzenetére
Inkább kb. méret és célcsoport alapján lehetne őket.
Most kb. az utóbbi 10-15 évet veszem alapul:
Kifutott szériák:
- A széria: eleinte 12", majd főleg 14" és 15" méretű modellek, részben budget, részben egészen komoly workstation jellegű modellekkel (pl. itt volt először IPS panel). Kb. 2003 környékén kifutott, az R széria egy-két modellje talán tekinthető utódnak, meg a p végű T modellek.
- R széria: eleinte kifejezetten budget/small business kategória volt és a korai modelleket az Acer bérgyártotta az IBM-nek. Majd kb. az R40/R50 környékén az IBM visszavette a gyártást is. Onnantól kezdve nem is volt rossz, az R5* szériában volt ráadásul opciósan elérhető olyan workstation modell, amelyik QXGA (2048*1536!) felbontású IPS panel került (R50p egyes változatai). De nyilván ez a B. A. időkben volt (Before Apple), ezért az nem számít.2009-cel megszűnt, az L széria tekinthető az utódjának. 14-15" méretek.
- SL széria: inkább rokon az Edge-kkel meg IdeaPad-ekkel, mint a Thinkpad-ekkel (részben a firmware/BIOS is), de Thinkpad néven futott. 2009-cel megszűnt, ennek is az L széria tekinthető az utódjának. 14-15" méretek.
- Z széria: rövid életű, összesen két generációt futott termékvonal, első widescreen Thinkpad-ek itt jöttek ki + volt egy-két multimédiás feature. Némelyik modell titán fedlapot kapott és itt is volt workstation modell (Z61p). 14-15" méretek.
- W széria: kifejezetten workstation jellegű, 15"-17" modellek (csak itt volt 17" méretben Thinkpad). Ha jól rémlik, akkor ezt a közelmúltban vezették ki, ehelyett kb. a P széria van.Jelenleg is futó szériák:
- L széria: budget/small business, R és SL széria utódja egyben.
- P széria: workstation modellek, akár szerver (Xeon) procikkal és egyéb nyalánkságokkal.
- T széria: 14" és 15" modellek, "thin & light" business gépek. Vannak Ultrabook-jellegű változatok (s végű modellek) és workstation-öknek tekinthető modellek (p végű modellek) is.
- X széria: a subnotebook vonal, jellemzően 12" körüli méretek, illetve X* Carbon néven fut egy Ultrabook-jellegű, 13" körüli méretű modellvonulat is.Edge-ket nem is említem, meg van most mindenféle kutyulás ("Thinkpad Yoga") az utóbbi 1-2 évben, erre nem is veszem a fáradságot, hogy kövessem, mi merre hány méter.
-
Tikakukac
titán
válasz
#59070464 #86242 üzenetére
Termékpaletta áttekintőt akartam írni, mert itthoni is lett pár új típus és gatyába akartam rendezni a dolgokat kicsit a házunk táján.
Nem mernék olyan sorrendet felállítani. Típusonként meg konfigonként is baromi erősen változik. T450-et néztem, mert lenne 1-2 gép kb. olcsón. Megláttam azt a backlight parádét és sírva vertem be a tableten az X-et. E736 Fuji amit nagyon várok, 3 hét múlva kérek egyet, abban van minden bizadalmam.
-
Tikakukac
titán
-
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox #86233 üzenetére
Ez nem abc sorrendnek tűnik.
Postodban mi alapján állítottad sorba azokat a szériákat?
-
MrSealRD
veterán
Thinkpad T61 vs Win 10 | Round 1:
Telepítés után 2 eszköz volt problémás az eszközkezelő szerint. Ezt a Win Update orvosolta is. Úgy, hogy ezt nem is akartam. De ahogy látom a driverek frissítése sokkal erőszakosabb mint a korábbi Windowsok esetében...
A Roboguru által javasolt Lenovo-s dolgokat felraktam. Így tudtam állítani az akku max töltöttségi szintjét.
A PM az semmilyen módon nem hajlandó települni. Access Connections-t meg sem próbáltam.
A gép gyorsan és stabilan tette a dolgát. Kritikus problémával eddig nem találkoztam.
Lenovo System Update felejtős. Nem lát az semmit sem már...A hangkártyához feltettem egy régebbi verziót mint amit a Win ajánlott alapból. Ez konkrétan a Lenovo utolsó verziója. Erre azért volt szüksége mert hangerő szabályozáskor a 0-2 szint közötti váltáskor pattant egyet a hangszóró.
Egy apró probléma van viszont. Nem működik a némító gomb. Ezt sem hotkey sem egyéb keyboard customizer féle varázslás nem oldotta meg. Erre esetleg tud valaki megoldást?
-
-
-
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #86230 üzenetére
kiöregedtek már azok a panelek sajnos, 8540-é is nagyon durva, az ver eddig minden tn-t felbontástól függetlenül amit láttam, közelíti a t60 ips szintjét szemből, de még dreamcolor fhd ips-t nem láttam hp-ban
soha nem gondoltam volna akkoriban h egyszer váltanom kell a sötét oldalról... -
-
Francia91
veterán
válasz
Chaser #86227 üzenetére
Eddig remek, a hűtést megoldottam, valamint úton van egy gyári új venti is hozzá, az még javít rajta
A teljesítményeltérés viszont nem piskóta a T500-ashoz képest, és én még azt hittem, hogy a T500-as gyors az SSD-vel... Hát ez meg baromi gyors
Turbo Boost-ot visszavettem (-8 fok), csak konvetrálásra kapcsolom be, minden máshoz elég a Core i5 2520M teljesítménye -
Ed_007
aktív tag
Majdnem Thinkpad (W sorozat): Lenovo W500 géppel, dokkolóval és anélkül lehet-e két külső monitort használni?
Elvileg elképzelhetőnek tartom (pl. az egyiket a dokkolón levő, a másikat a gép Display Port kiemenetéről, vagy az egyiket az analóg VGA, a másikat a Display Port csatlakozón keresztül hajtva).
Sajnos nem tudom kipróbálni, s mielőtt megvenném a második külső monitort, jó lenne megbizonyosodni róla, hogy használható lenne - van ebben tapasztalatotok?
Másik kérdésem, hogy ha nagyobb felbontású monitort kapcsolok a géphez, mint a specifikációban megadott maximális 2048x1536 felbontás, meg fogja tudni hajtani (csak a monitor natív felbontása helyett kisebb felbontással)? -
dash17291
tag
Sziasztok, a T430-ba melyiket javasoljátok az alábbi kettő közül:
-
∂яσнυη
senior tag
Sziasztok!
Tegnapi nap folyamán gondoltam kipróbálom mit bír a W520 akkuról. Egy 102 ciklusos 42T4912 van benne. Szokásos ceremóniám eljátszom: Throttlestop cpu powersaver pipa+multiplier 800 Mhz-ig+Video Playback profil kiválasztva+maxi fényerő. Film indít, néz...
Egészen a közepéig nem is volt gond, amikor hirtelen elkezdtek eltűnni a százalékok. De olyan szinte, hogy mikor figyelmeztetett, hogy rakjam tápra, már nem értem oda. Így lett a filmnézős 5órából(amíg az elején rendesen veszítette a töltöttséget, addig az üzemidő értékek is korrektül változtak) 2 óra se.
Ez mitől lehet? Rég volt használva akkuról? Vagy ismerkedjek még ezzel a Power Management alkalmazással?
-
thgergo
tag
válasz
stranger2006 #86218 üzenetére
Esetleg csökkentett módban is tehetsz egy próbát.
Jelen tudásom szerint ez az egész 32bites ~3-4Gb limitáció driverek miatt lett betéve a windowsokba utólag. A driverek az eszközöket a 32bites cimtér felső részéről címezhetők, ami pont a 4Gb alatti tartományra esik, emiatt lesz egyre kevesebb címezhető ram ha több eszköz van a gépben. (windows server, de még kezdeti XP-kben is bekapcsolható volt 4gb PAE feletti címzés, de akkor meg pl videókártya nem volt...)Lehetséges volna hogy egy 32bites driver van "felerőltetve" a gépdre, és az limitálja a 3gb feletti címteret? Egy reistall-t pl megpróbálnék, meg ahogy előttem írták egy live linuxxal is letesztelhető hogy nem hardveres a probléma.
-
dugo_
veterán
válasz
stranger2006 #86215 üzenetére
Annyit mondjuk megnézhetnél valami live Linux alól, hogy az látja-e. Ha ott oké, azzal ki is zárnád a hardver/bios hibát és lehetne a Winre koncentrálni.
-
Chaser
legenda
válasz
stranger2006 #86215 üzenetére
a win is 100% kezeli, nekem is volt egy évig x200-am 8gb rammal
nálad valami tsúnya' gond van, hogy mi az passz
nincs olyasmi biosban, h 32/64 bit mód? rég néztem már be tp biosba
milyen win? gyáriról image, vagy valami hackelt hülyeség? -
stranger2006
tag
válasz
#59070464 #86209 üzenetére
Sziasztok!
Köszi a screenshotot, Windows-osra gondoltam, Linuxnál biztosabb voltam, hogy kezeli, de nekem Win7-re kell.
Sajnos nem jutottam túl a gondon, az még továbbra is fennáll. Amikor még ment, és beletettük a 8G-t, a BIOS és a Windows is látta, csak 2.96-ot írt szabadnak, ezért kérdeztem tőletek.
Próbálom helyrepofozni, mert nagyon hiányoznak a rajta lévő cuccok, és a gép is :-( -
Chaser
legenda
válasz
jjeahh #86213 üzenetére
én a webshopot is kalibrálatlan x200 bh panelen csináltam, fényképeket is azon tettem rendbe
a legvégét amihez már kicsi volt a 12" azt egy 24-es hp graf monitoron javítottam, elég műtermi lett a végeredmény, persze még lehetne jobb is, majd következő kanyarban az lesz, nagyjából már tudom h kell fotózni amit akarok
aztán teszteltem rengeteg egyéb kijelzőn, meg ismerősök segítségével, mindenhol hozza a kötelezőt, persze min. ips-en a legszebb a történet, voltam olyan barom, hogy a zöldre építettem mindentami ugye szeret minden kijelzőn másképp látszani, egyiken korrekt, másikon már libafosch ua. a színkód, de úgy tűnik megoldottam
azzal pl nem számoltam, hiába találom meg a legjobb színkódot, ha a nyomtató nem tudja lekövetni még, és hiába pro ipari nyomtatóde azt is megoldottuk
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Chaser #86212 üzenetére
Grafikával mondjuk nekem sem volt gondom kalibrálatlan monitoron sem, de fotókkal-videókkal sajnos igen. Most, kalibrált monyón pl. ha előtúrom és megnézegetem a régi fotóimat, amiket még kalibrálatlan monitoron dolgoztam fel, elég ijesztő, hogy sok képen mennyire el van csúszva a színhőmérséklet, meg a színek
-
Chaser
legenda
válasz
jjeahh #86211 üzenetére
nekem ilyen gondom nincs, sőt
már kalibrálatlanul tudom mire képes valami, utólag olvasva teszteket panelekről ehhez szó szerint elég jó szemem van
vicc a telóm pl, a rettegett xiaomi, vannak benne icc-k és elég korrekt
igazából egy monitoromat sem kalibráltattam még, olyan pro grafikus melót nem csinálok, de a graf. monitorokon utólag ellenőrizve az eredményt is elég korrektül össze szokott jönni amit akarok -
jjeahh
nagyúr
válasz
∂яσнυη #86206 üzenetére
Sajnos a szem nem megbízható, csal, nem az számít, hogy melyik tetszik jobban, hanem az, hogy melyik van pontosabban belőve. A legjobb az lenne, ha valahol vagy valakivel bekalibráltatnád egy jó kalibrátorral dispcal-al. Személy szerint én magamnak kalibrálom saját hardverrel és őszintén megmondom, nekem absz nem tetszett az elején az eredmény, hosszú évek alatt megszoktam a sz*r ledes tn panelek durván kékes képét, ezért kalibrálás után nagyon barnás-sárgának, vörössesnek tűntek a kalibrált monitorok, kijelzők, kellett 2-3 hét, amíg megszoktam...
Persze, ha nem végzel grafikai munkát, nem retusálsz fotókat, videókat, akkor nem létszükséglet egy rendes kalibrálás
-
Chaser
legenda
válasz
#59070464 #86209 üzenetére
ettől sztem már nem érzi jobban magát...
jah egy kis vicc a másik oldalról, eszemf@szommegáll' kategória
8570-et néztem most, pwm mentes-e..hát igazából 3 fajta panellel találkoztam, hd+ mind
valami se, színhelyességre az volt talán a legjobb, pasztel színeknél legalábbis, de pwm-es
1-2 auo-t is láttam, semmi extra, pwm-re meg se néztem
lg, de nem lg-p, pasztellekben nem olyan jó, de egyébként korrekt, kicsit hidegebb árnyalatú, ez viszont 100% pwm free
hogy még típuson belül is mért keverik ezt elég pfffffffffff -
Chaser
legenda
válasz
sztikac #86205 üzenetére
ez nem tp specifikus kérdés, ennyi erővel már w10-et is felrakhattad volna
ugyanúgy lehet upgradelni 7-ről, de bármelyiket
NewmanHD azon túl vagyunk, sokan használtuk/használjuk 8gb-tal a kicsit, 400/500-ast is, ua. a chipset
nála érdekes gond lehet, nem tudom bios default kellemetlenségén túljutott-e már -
törölt tag
válasz
stranger2006 #86180 üzenetére
-
Chaser
legenda
válasz
ezsolti #86203 üzenetére
passz, de akár ebayen megtalálod az nvs inteles frujat
65tol már van 430, sztem nem érdemes lappal foglalkozni, gyanitom magában 20-30k kéz alatt, ha nem tudod cserélni az is fizetős, ha defekteset sikerül szerezni megint jó pofa dolog
billzetet kapd ki, száradjon par napig a gep, hatha -
ezsolti
tag
Tegnap este sikerült megitatnom egy kis teával a T430-am. Ki tudtam kapcsolni win alól rendesen, nem pukkant és/vagy sötétült el magától. Még az ujlenyomat olvasó is villogot tehát kapott áramot. Akksi ki, laptop darabokraszed, törölgetés, szárítás. Reggel összeraktam, az ujjlenyomat olvasó még mindig villogott de nem indult el a gép hiába tettem rá az ujjamat és a bekapcsoló gomb megnyomására sem történt semmi. Újra szétszed összerak és most már nem villog az ujlenyomat olvasó és nem reagál a bekapcsolási kisérleteimre sem. Amikor a tápcsatlakozót bedugom a töltés jelző nem villan fel a fedlapon, gondolom ez azt jelenti, hogy minimum a tápáramkör (és a billentyűzet) elszállt.
A tea a billentyűzet bal oldalára ömlött, kapott az alaplap is sajnos a cseppálló bill a kb1dcl folyadékkal nem bírt el.
A XVI kerben vagy a közeben tud valaki jó szervizet ahova vihetem bevizsgáltatni és otthagyhatom javíttatni is?
Ha ott nem akkor hova érdemes vinnem ahol jól de nem aranyárban javítanak.Az alaplapon nvidia chip van, ha tudtok ilyen aladó lapot az is jó lenne!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ingatlanos topic!
- Apple MacBook
- Kuponkunyeráló
- Linux Mint
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged