- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Mondjuk rányomsz egy fél borsószemnyi pasztát a procikupak közepére, majd óvatosan elegyengeted valamilyen plasztikkártyával, mint pl. lejárt bankkártya. De az elegyengetést rá lehet bízni a hűtőre is, többé-kevésbé az is szétnyomja, amikor visszacsavarozod. Én nem fedeztem fel hatalmas különbséget a két módszer eredményei között eddig.
-
madle
őstag
Thinkpad T60 processzorára mindegy milyen sűrűségű pasztát használok? Illetve hány grammot kell rátenni nagyjából? (T7200)
-
Tikakukac
titán
válasz
newmoonlight #87191 üzenetére
Csak nem ide való.
-
Tim82
félisten
válasz
newmoonlight #87189 üzenetére
Valószínűleg erre van más topik is.
-
Chaser
legenda
válasz
newmoonlight #87178 üzenetére
a mac a lóvéról szól, de mint minden kb
csak ők a leggázabbak, elvileg only premium vonal, de szétrohad a töltő és/vagy a kábele...hihiegyebekről nem is szólva
láttam ma boltban t430-at 8x k-ért, olyan volt mint az új, nincs ezeknek már áruk
de magam részéről az 500-ast többre becsülöm
-
törölt tag
válasz
A Mac errol szol.
-
newmoonlight
senior tag
válasz
btudos #87183 üzenetére
Nekem is ez az (non-backlit) x230-as az első TP-m, de imádom. Nem mondom, hogy a szemem nem kívánna plusz 1-2"-t a kijelző méretéhez (az IPS-ről nem is beszélve... hallod, Tikakukac?!
), de azzal a csúcsszuper kompaktságával vigasztalom magam. Szóval nekem jó ez így. A fiamnak viszont (a suliba) lehet, hogy kicsinyke a 12"...
-
Tim82
félisten
válasz
#59070464 #87069 üzenetére
Thinkpad T500 (Win 7 Pro x64 SP1, Intel 5300AGN, 2,4 GHz, egy szobában a routerrel) - eredmény
Thinkpad X201 (CentOS 7, Intel 6200AGN, másik szobában, de kb. 2 méter és egy fal, illetve ajtónyílás választja el a routertől) - eredmény
(Asszem, az is különbség, hogy a T500 3 antennás, az X201 pedig csak kettő.)
Ami közös: UPC 120/10-es netcsomag, TP-Link Archer C5 / 2,4 GHz, kb. ilyen szomszédsággal.
[ Módosította: Qru ]
-
btudos
nagyúr
válasz
qnadam #87180 üzenetére
Az esetek nagy százalékában a 15" is kevés lenne monitor nélkül, de épp ezért használok 14 illetve 12"-es gépet, hordozni sokkal jobb mint egy 15"-es gépet. Amit útközben megcsinálok, arra elég a kisebb méret is, egyébként meg akár otthon, akár bent használom, dokkolón van és van mellette normális monitor is.
Egyébként érdekes, hogy a most hozzám került X230 magyar, non-backlit billentyűzetén jobb gépelni, mint az ugyanilyen paraméterekkel rendelkezőn volt a T430-ban (azt cseréltem annak idején backlitre).
-
-
válasz
newmoonlight #87175 üzenetére
amint az fentebb is állt, a méretezés lehetősége hiányzik win alatt. vagyis van, de nagyon nem az igazi még.
egyébként valóban, nem a fhd-t hiányolom a 12"-ról, hanem a 12" kicsi, mint munkaterület sokszor. mondom ezt úgy, hogy van a 15-ös mellett egy x220-am is használatban -
Tikakukac
titán
válasz
Én is vennék sok ilyet, ember vagyok. Annyi mákom van, hogy az évek során láttam annyi arcot akik összetörtek az árajánlattól és hallottam/kaptam olyan sztorikat, hogy gondolati szint után már leteszek ezekről. Vettem volna én 15" mac pro-t is, 2k12-2k13-ast, csak mikor letörlöd az AR réteget sima kendővel meg kiderül, hogy ja, GPU hibás lesz kb. az összes akkor stoppolok. Plusz megnézem mennyi egy lap. Az általában eléggé hasbavágós.
TP-nél a fogás után elmegy az életkedvem. Lassan 10 évesek azok a T60-anak. 10 év alatt a műanyag és ragasztóipar brutálisat változott. Na, az új gépeken minden látszik csak az nem, hogy eltelt 10 év. Inkább időutazás.
-
newmoonlight
senior tag
válasz
Tikakukac #87177 üzenetére
A Mac erről szól. A minőségérzetről. (Nem lebecsülve a vitathatatlan belbecset.) No meg a presztízsről ofkórsz. De nagyjából minden erről szól már. A látványról.Hogy kiváltja-e a vásárlási ingert. Az, hogy mi van a burkolaton belül és mennyire tartós szerintem már rég másodlagos. Ki venne ma egy olyan mobilt, amire bár tíz éves garanciát adnak, de úgy néz ki, mint a rohadalom? Senki. (Én sem.) Legyen jó érzés kézbe fogni, és működtetni. Erre van igény. A gyártók csak azt adják, amire vágyunk. Illúziót. Átbaxás az egész...
-
Tikakukac
titán
válasz
newmoonlight #87176 üzenetére
Igen ez is sokat jelent, mint a Mac. Jó mondjuk az is ad pluszokat nem keveset.
A felbontásra: ilyen 11" és 18" között azért volt itt már minden nálam, 4k-s csúcspanelek meg alap szutykok. 12-13"-ra HD+ az igazi, 14"-ra sasos versenyzők kacsinthatnak FHD felé, 15"-ra pont jó, 17"-ra FHD is bőven rendben van, de jöhet talán egy WQHD, 18"-ra FHD már neccesebb oda 2-3k azért kell. Ez a natív és azt követve, hogy asztaliban mennyivel nagyobb panelt kellene adott gépsasoknak helyettesíteni. A gond azzal van, hogy nem lehet mindent méretezgetni szabadon. Nem lenne ott gond a 12" 4k-val sem, de még felezve is FHD és natívban meghalsz, méretezéssel meg sokszor win alatt még mindig mókás az eredmény.
Ezt mondom így lassan fél évtizednyi független tesztelgetés után.
-
newmoonlight
senior tag
válasz
Tikakukac #87174 üzenetére
Mákfaktorozás meg hitvita. Ha tetszik egy gép (mert pl. olyan szupi a nyomáspontja a billentyűknek), elnézem neki a tucatnyi kevésbé kiforrott részletét. Engem már azzal levesz a lábamról a TP, hogy annyira letisztult a formaterve, azzal a mattfekete burkolattal és a fém zsanérokkal. Kellemes ránézni. Eladja magát. Marketing...
-
newmoonlight
senior tag
válasz
qnadam #87173 üzenetére
Pár hónapja talán Tikakukac beszélt arról, hogy 12-13"-on felesleges a full HD. Én most 1377×768-on pötyögök és tök elvagyok vele (ráadásul TN-es), de ha itt lenne mellette egy full HD-s (netán IPS-es), valószínűleg sírva fakadnék.
Aki még emlékszik rá, a nyolcvanas években mekkora élmény volt a sokadszor másolt, német nyelvű, hangalámondásos VHS-filmek megtekintése. Ma nyilván hánynék tőlük egy kiadósat. Szóval minden relatív. -
Tikakukac
titán
válasz
newmoonlight #87172 üzenetére
Hát nyilván. De itt mákfaktorozás van.
-
válasz
newmoonlight #87172 üzenetére
valóban, ha hajlamos repedésre, akkor utóbbi esetben biztosan, előbbi esetben csak valószínűleg törik
csak az usb3 miatt nem kell x230, van az az i7-es 220-ban is.
viszont a kijelző felbontása szerintem nagyon kevés, de nyilván felhasználástól függ.
-
Tikakukac
titán
válasz
newmoonlight #87169 üzenetére
Palmrest repedés nem vigyázás függő. Hacsak nem fokon van 0-24, mert akkor tényleg nem érsz a palmresthez.
-
newmoonlight
senior tag
válasz
MrSealRD #87162 üzenetére
Szerintem nehéz általános érvényű megállapításokat tenni. Az én gépemen például soha nem fog elrepedni a palmrest, mert vigyázok rá, mint a hímes tojásra, meg melegedni sem fog, mert semmi olyanra nem használom, ami forralná az agyát. Ellenben kurvára zavar pl. az a gagyi hangerő-szabályozó gomb, amit alig találok meg a sötétben. Ez viszont (mivel nem olvastam róla sehol) rajtam kívül nem izgat senkit. A 420 vs.430 polémia kapcsán meg -ha a logika mentén haladunk- csak nem akkora balfasz a Lenovo, hogy olyan konstrukciós hibákat, amelyek (ilyen darabszámoknál) nem jelentéktelen (garanciális) javítási költségeket eredeztetnek, egy típusváltásnál ne javítanának ki 1-2 merevítőbordával vagy egy fél centivel odébb tervezett csavarral. De -sokadszorra mondom- nem értek hozzá, én építész vagyok.
-
Tin
veterán
remélem, mert én a céges kulccsal raktam fel anno a windows-t. most volt alaplap és panelcsere is a gépben, mivel kb pucér a win7, gondoltam feltolom rá a 10-et próbaképp, de akkor már a saját kulcsával.
mondjuk ssd-ről ment eddig legacyban, kérdés, hogy így legacy, vagy uefi módban kell feltolnom...
(annyira a tökömnek nincs kedve hozzá, de egyszer túl kell esni rajta)
-
btudos
nagyúr
válasz
newmoonlight #87160 üzenetére
30-as szeria 20-assal szemben akkor jo valasztas, ha a mas kiosztastol nem maszol falra, es szereted az USB3-at.
-
Tim82
félisten
BIOS-ba "beégetett" licenszkulcs esetén tudtommal általában véve így működik a történet, legyen szó Thinkpad-ről vagy más termékvonalról, gyártó gépeiről.
Nekem Lenovo Miix 300-nál (ami amolyan Bay Trail Atom-alapú tablet-netbook hibrid-féle cucc) amúgy simán ment a vázolt forgatókönyv szerint, persze ott használtam is a BIOS-ba "beégetett" licensszel aktivált Win 8.1-et a Win 10-re frissítés előtt, de nem hiszem, hogy ez bármit is számítana.
newmoonlight: teljesítményben jó esetben elméletileg 10-15% teljesítménynövekedés van generációváltáskor Intel-vonalon, a valóságban meg gyakran annyi sem, egy nem ULV Sandy Bridge mobil i5 CPU-s gép szerintem tökéletesen elég hétköznapi használatra. Én is egy kimaxolt i5-ös X220-at használok fő gépnek (16 GB RAM, IPS panel, 256 GB-os SSD, USB 3.0/eSATA bővítőkártya, mini PCI-e LTE modem és wireless AC modul, 9 cellás akku) és nem érzem semmilyen szempontból sem szűknek.
Anyagminőségben, billentyűzetben, meg a bővítési lehetőségek fokozatos visszavágása miatt számomra nem opciók az utána jövő Thinkpad-generációk - a *30-as széria még talán, az utána jövőket valószínűleg passzolom, mint idővel szóba jövő fejlesztési lehetőségek.
-
newmoonlight
senior tag
válasz
Tikakukac #87161 üzenetére
A tervezett avultatás persze konstrukciós alapelv ugyanúgy, mint a mosógépnél, a mobiltelefonnál, az autónál vagy a nyomtatónál. Azaz mindennél. Ez a 90-es évek elejétől-közepétől szempont. Csodák már rég nincsenek. Reménykedni csupán abban lehet, hogy amennyit ez (meg a fillérbaszás) elvesz a termékből, annál többet ad hozzá a technológiai fejlődés. (Amire azért nem vennék mérget...)
-
MrSealRD
veterán
válasz
Itt valami félrement akkor. A 30-as és azt követő 40-es és újabb szériákat siratja. Mellesleg jogosan...
A 20-nak még klasszikus billentyűzete van. Egyébként a T430 és T530 gondolom sejted, hogy azonos generáció csak méretkülönbség van...
1,5 évig dolgoztam T530-on. Aztán utána vettem egy T420-at mert jobb. 1 évvel régebbi hardver...de 16GB RAM-al meg a második gen i5-el simán el lehet lenni sok területen. Inkább maxolom ezt a gépet, mint egy újabb széria törjön ketté mert ránézek.Amúgy már nagyon régóta, több generációra visszamenőleg vannak repedési problémák...de nem egyik napról a másikra.
-
Tikakukac
titán
válasz
Ok egyszerű: újabb. De x220-x230 vonalon csereszabatos a 2 gép 80%-ban, szóval ott már csak max laphiba ami dönthet.
-
newmoonlight
senior tag
válasz
MrSealRD #87156 üzenetére
Hasfájás.
Két sarkalatos véleményt látok mindenhol:
1. Minél régebbi Thinkpad-típus, annál kevésbé tartalmaz gagyi anyagokat / megoldásokat...
2. Azért -ha lehet- törekedjünk minél újabb gép megvásárlására...
Szemmel láthatóan feszül némi ellentmondás a két nézőpont közt. Valami oka azért csak van annak, hogy az egyik gép 30-50 ezerrel drágább, mint a másik. Én mondjuk ezért választanám a 30-as szériát a 20-as helyett. De laikus vagyok, mint az állat... -
Tikakukac
titán
válasz
newmoonlight #87155 üzenetére
Olcsóbb ez tény. Cserébe nyilván más oldalról vesz el dolgokat az embertől.
-
Tim82
félisten
Ha az a "preinstalled os licence" Win 7 vagy 8.1, akkor igen, a Win 10 elvileg felismeri és elvégzi magától az aktiválást telepítéskor/telepítés után (függően attól, hogy van-e élő netkapcsolat telepítés közben).
Egészen pontosan használd az MS-féle Media Creation Tool-t, az megoldja a Win 10 telepítő letöltését és boot-olható pendrive-ra kiírását (szerk.: vírusirtó bezavarhat a telepítő készítésébe, azt érdemes addig kikapcsolni - nekem az Avira simán leblokkolta a pendrive kiírás folyamatát). Aztán mehet a clean install.
Windows 10 topik amúgy itt, ha van további kérdés a Win 10-frissítéssel kapcsolatban (nem elzavarás, de licenszdolgokban ott fognak tudni inkább segíteni
).
t52042405ug: ha jól tudom, Conexant hangchip van a T520-ban, nem engedi esetleg a hangbeállításoknál átállítani a dokkoló kimenetére a hangot a Windows?
-
Tin
veterán
és még egy kérdés: ha win10-et akarok rakni a thinkpadre, és elvileg van hozzá "preinstalled os license" a biosban (de az a kulcs sosem volt még használva), akkor mi a teendő?
win10 installer letöltés, és arról egy media creation, majd egy clean install?
-
MrSealRD
veterán
válasz
newmoonlight #87155 üzenetére
Milyen hasfájós véleményt olvastál a T420-ról amit a T430-ról nem?
-
t52042405ug
csendes tag
Sziasztok,
adott egy T520 és hozzá egy 45N6678 tip. dokkoló. Eddig a hang szépen kijött a mini jack kimeneten, de ma reggel már a laptopot bepattintva a dokkolóra csak a saját hangsugárzói szólnak. Ha átdugom a T520 saját kimenetére a kábelt, akkor minden OK.
Meghalt volna a jack kimenet a dokkolón?
Ha van valami ötletetek, kérlek segítsetek.
Köszönöm. -
Tikakukac
titán
válasz
newmoonlight #87151 üzenetére
Még T430-ból sincs FHD IPS. TN-se. T440 meg jesszus. 150k körül már lassan vannak gyárilag elég fullos konfigos E7440-ek ami egészen más szint.
Én x200s-el sokat lehúztam VIK-en, több annál nem is nagyon kell. Otthonra rendes monitor és kész is.
-
newmoonlight
senior tag
válasz
Orionhilles #87150 üzenetére
Szia! Köszi a választ! T420-asról olvastam pár hasfájásos véleményt, azért gondoltam az újabbakra. Az én x230-asomon mondjuk bőven elég az 1366×768 (már ezen is kifolyik a szemem), de -gondolom- 14"-on már valóban elfér az 1920×1080. Mondjuk, ahogy ezeket (8 GB RAM, SSD, IPS) így kezdem összeadogatni, már elég közelről nyaldoshatja a 150e Ft környékét...
-
Orionhilles
senior tag
válasz
newmoonlight #87149 üzenetére
Szia!
T420-at használok, és bár nem járok infós suliba (csak normál gimibe), eddig még nem hagyott cserben, pedig nyúzom rendesen, még virtualbox-szal is.
Ha tervben van komolyabb grafikai dolog (pl.: CAD), akkor érdemes dedikált videókártyával rendelkezőt választani.
A nagyobb felbontású panel és az SSD az később nagyon meghálálja magát.
4 GB RAM az a minimum szerintem, felhasználás függő, ha keret engedi, érdemes 8-ra menni (dual channel miatt iGP-only modell szépen profitál belőle; tudom lehet 2x2 GB is, és akkor is van DC, de azt nehezebb bővíteni később).10-es szépen szalad T420-on, a ThinkPad-féle szoftverek felrakásával
vanvolt kisebb meló, legalábbis akkor, amikor feltettem rá.Szerintem érdemes lenne akár a 20-as szérián is gondolkodni, a keret alsó határából szépen kimaxolhatóak.
20-as széria mellett szól a régi billentyűzet, ha esetleg ez fontos lenne. -
newmoonlight
senior tag
Hali! Tanácsot szeretnék kérni Tőletek. A fiam ősszel kezd egy informatikai szakgimnáziumban. Laptopot vennék neki és egy 1,5-2 kg közötti, 12-14"-os, könnyen hordozhatóban gondolkozom. Az x230-as szimpi (nekem is az van), de lehet, hogy az iskolához kicsi a kijelzője. Árban (és méretben) max. a T430 v. 440-ig mennék el. Tehát úgy 120-140 eFt környékére. I5-ös procira, magyar billentyűzetre és SSD-re gondoltam. Ha TN-es, akkor utólag (valamelyikőtökkel) cseréltetném IPS-re. RAM-ból 4GB elég? Windows-ból 7-est vagy 10-est ajánlotok? Észrevétel? Tipp? Ötlet? Ajánlat?
-
dugo_
veterán
Két régi Nanya van a T500-ban, kb egy hónapja egy Win reinstall után folyamatos memóriahibát (?) dobál a gép, de csak Firefox és Inventor alatt. Külön-külön tesztelve a modulokat a MemTest86 30 ill. 70%-nál eldobja magát. A Win beépített tesztszoftvere viszont nem jelez gondot.
Én elvetném a szoftveres hibát (az elmúlt hetekben még 3x újrahúztam a Wint idegből), ráadásul semmilyen hardveres, driveres környezet nem változott a gépben.A gyári 2x1GB moduloktól egyelőre messze vagyok, addig is ki lehet deríteni magának a foglalatnak a hibáját? 2. számú RAM slot használatára lehet valahogy kényszeríteni a gépet? Ha tényleg egyszerre ment gallyra a két modul, akkor több lottószelvényt kéne vennem.
-
deja vu
addikt
válasz
Tikakukac #87139 üzenetére
Az FF milcem szerintem 14 Bites raw képeket lő, az Eizo Coloredge modellek meg 10 bites panelt használnak 16 bites belső színszámítással. Nem kifejezetten dolgozni akarok, de a képek nézegetése közben is akár látni lehet a különbséget. Egyébként nem is dolgozom, ez csak hobbi.
"Na jól van akkor bika cucc.
"
Ezt viccnek írtam, mert fölhívták rá a figyelmem, hogy nem duplanulla. -
Tikakukac
titán
válasz
deja vu #87134 üzenetére
Ha van mire kitolni a 10 bitet, biztosan, ez is klasszik feature amit nagyon kevesen tudnak kihasználni. Lévén a gép értékének 5-szörösét kell elverni moncsira. Alsó hangon.
Nyaraláson biztos professzionális munkát akarsz végezni? Nem nagyon tudom hirtelen mire kéne nekem 10 bites monitor akár 4k-ban nyaralni.
Na jól van akkor bika cucc.
Épp tegnap röhögtem ki a 965M-es G-s Asust, hogy mi szánalmas, 2/3-a ha megvan az asztali 960-hoz képest alapon. De akkor elnézést kérek tőle ha ez bika, emez diamond-bika
-
Tim82
félisten
válasz
#59070464 #87136 üzenetére
A meghajtó nyitógombjának megnyomása, ellenőrzése annak, hogy kinyílik-e a tálca, illetve beletenni egy lemezt, visszacsukni és megnézni, hogy a rendszered felismeri-e, túl triviális megoldás?
Emlékeim szerint amúgy alapesetben, ha nincsen benne lemez ill. épp nem használja a rendszer/nem nyitod-csukod, akkor nem világít a LED-je.
-
törölt tag
Van barmi trukkje, hogy az X200 ultrabase CD/DVD drive-t mukodesre birjam? X200 rajta a dokkon, AC bedugva, toltes rajta keresztul mukodik. Ethernet szinten. A CD/DVD drive LED-je nem vilagit Mukodni kellene automatan (gondolom en) vagy valamirol nem tudok? Pld. valahol egy titkos kapcsolo (poen), BIOS-ban tiltasi lehetoseg (most nem tudok rebootolni), vagy OS fugges (Linux-on vagyok).
-
deja vu
addikt
Sziasztok!
Az Nvidia Quadro NVS 3100 kirajzolja az 1 milliárd színt, tud 10 bitet? A nevében az van, hogy Quadro, és minden ilyen professzionális vga tud elvileg 10 bitet, nem a teljesítmény a lényeg, az tudom, hogy duplanulla, csak a megjelenítés. Mi a max. felbontás amit támogat, WQHD(2560x1440) 10 Bit, vagy 4K 10 Bit esetleg? Van egy öreg T510-em, azt arra gondoltam, hogy nyaralásra ez a laptop+kijelző bevágni kocsiba és azon moziznék, meg képeket nézegetnék.
-
madle
őstag
Köszi mindkettőtöknek, megbírkozom akkor a dologgal, figyelmesen kipakolom a csavarokat.
-
Tim82
félisten
Ahogy Francia91 is írta, elég egy csillag csavarhúzó hozzá.
Ha nekiállsz, szerintem a gyári dokumentációnál nincs jobb kézikönyv hozzá. Annyira ügyelj, hogy jól követhetően szortírozd a kivett csavarokat és nem lesz gond.
-
Francia91
veterán
-
Tim82
félisten
-
madle
őstag
Sziasztok,
Két kérdésem lenne. Először is, Szeged környékén lenne valaki aki tudna segíteni nekem egy T60 portalanításában és proci pasztázásban? Nem merem szétkapni mert nem értek hozzá, viszont nagyon szeretem a kis masinát.
Másik: SSD-t szeretnék bele, milyen csatlakozósat kell keresnem a HDD helyére? Illetve a HDD-t ezután csak Optibaybe tudom betenni?
Köszönöm előre is!
-
w520 vs win10 tapasztalata van esetleg valakinek?
x220-on próbáltam, ott minden működött szépen (az akksi töltésének beállítása nem, de azt lehet hogy én bénáztam el, mert utóbb egy t60-on meg tudtam oldani), csak az egész olyan nehézkesebbnek tűnt, nem volt olyan szép sima, mint w7-en. -
stork13
aktív tag
Köszönöm szépen a tanácsokat!
Csere lesz, később SSD-t kap a 420. -
-
Tikakukac
titán
Meglátjuk, régen ment még most ezek szerint nem. Áttöltöm valahova
newmoonlight: Kontrasztról nem tudok nyilatkozni, tekintve, hogy TN esetében 12 színed van kb. az is zsírkrétával és -20 fokos betekintési szög, így ha ötször annyi kontraszt van benne sem ér többet az olvadt fagyinál.
Apróra beütöd amit szeretnél és szerintem első találat lesz, szerintem kulcsszavaztam rendesen. Bár ezek szerint nem.
-
Tikakukac
titán
válasz
newmoonlight #87118 üzenetére
1. Érdekes kérdés
2. Azt te tudod érdemes-e. Élményfator az van, TN esetében nem látod mit csinálsz IPS esetében pedig igen. Ami nem gyenge upgrade. Ára: na ez faja kérdés, jó kis brexitelésre úgy megpukkant mindennek az ára, hogy meglepne ha megszokott árban lehetne 3 gömb fagyit is keresni 1 panelen.
3. Mókázást itt találsz Első 5 az IPS második 5 a TN. -
Tim82
félisten
válasz
newmoonlight #87118 üzenetére
Ki.
Érdemes.
X220/X230 viszonylatban nincs, X200-ról találsz fotókat, ha "X200 AFFS TN" kulcsszavakkal keresgélsz a topikban, kb. 2014 február-március környékén, Tikakukaccal nézegettünk pár kijelzőt és ő fotózott. -
newmoonlight
senior tag
1.sz.villámkérdés: x230-as kijelzőjét valamelyikőtök ki tudja cserélni IPS-re?
2.sz.villámkérdés: Érdemes? (Élményfaktor? Kb. ár?)
3.sz. villámkérdés: Nincs valakinek valami(jó minőségű) fotója (egymás melletti) TN és IPS panelről? -
stork13
aktív tag
Sziasztok!
Kis dilemmába kerültem.
Van egy T400-asunk (P8400, 4GB RAM, 160GB HDD, ATI VGA) kissé haldokló akkuval (10-15 perces). Mi lenne a célszerűbb megoldás, eladni így ahogy van (25k körül) és +40k ráfordítással vennem egy 420-at i5-tel (2520M, 4GB RAM, 320 HDD) vagy venni bele egy T9600-ot, egy új akkut valamint egy SSD-t (árban talán még olcsóbb valamivel) és használni tovább? Filmnézésre, netezésre, word alkalmazásokra van használva, semmi extra. -
zsoltix
tag
Lenovo x220 notimon szeretném a power managert feltelepíteni, hogy tudjam szabályozni a töltést. Win10-et használok. A fórumon olvastam, hogy régebbi verziót kéne telepítenem, de sajnos azokkal sem megy. Van már valami megoldás rá? Köszönöm
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kuponkunyeráló
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BestBuy topik
- iPhone topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házi hangfal építés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged