- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- 04ahgy: A múlt, a jelen, a jövő.
- A lány, aki átformálta az életem 2
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
Jól sejtem, hogy W520-on akármit állítok, ha akkumulátorról üzemel, a quadro kártyát nem tudom használni?
-
törölt tag
Nem volt homero a helysegben. A ket paszta kulonbsegere voltam kivancsi, amit sikerult szemleltetni. Ehhez a szoba homerseklete lenyegtelen informacio. Ha a tesztet ket kulonbozo napon vegeznem, akkor nyilvan szamitana. Ugyanabban a helysegben, ugyanazon az asztalon tortent a meres. Ugyanazok a processek futottak a hatterben. Csak harom terminal volt nyiva:
stress
,lm_sensors
,top
.HDD/SSD nincs a gepben, de nem is biztos, hogy szamitana, foleg egy 28-29 fokos SSD, hiszen az epp a gep masik oldalan van a CPU-tol a legtavolabbi ponton. Egy feltoltott akku volt a gepben (talan ez sem szamit), termeszetesen AC-rol mukodtetve.
-
törölt tag
Thermal Grizzly Kryonaut stress (
stress --cpu 2
) teszt
egy X200-as hazban, P8600-as processzorral:thinkpad-isa-0000
fan1: ~3300 RPM
temp1: 67°C (-3°C)
temp2: 41°C
temp4: 65°C
temp5: 26°C (-5°C)
temp7: 25°C (-5°C)
temp9: 45°C
temp10: 49°Ccoretemp-isa-0000
Core 0: 68-69 °C (-5°C)
Core 1: 68-69 °C (-3°C)* Ezek a Kryonaut-al mert eredmenyek. A zarojeles ertekek pedig azt jelzik, hogy adott szenzorral hany fokot nyertem a korabbi allapothoz kepest. Ahova nem irtam semmit, ott ugyanazt mertem.
Nem tudom milyen paszta volt rajta korabban (talan fungi tudja), de frissnek tunt es nagyon konnyen letorolheto volt. Nem mondom, hogy sporoltak vele, de vekonyan volt kenve. Szokasomtol elteroen ezuttal nem sporoltam vele. Ez a huto nem egy tokeletesen sima Alpenfohn Matterhorn, brutal rogzitessekkel. Mindket esetben 20 percig futott a terheles. Ot perc utan nagyabol elerte a maximalishoz kozeli ertekeket, nyolc perc utan pedig mar nem igazan tortent valtozas. A thinkpad-isa-0000 altal kozolt homersekletek szenzorai nem tudom hol vannak elhelyezve, mit mernek, ezzel egyelore nem foglalkoztam. Osszegezve 5000 Ft-ert nyertem 3-5 fokot es lehet placebo, de en tenyleg ugy erzem, hogy a palmrest es a keyboard kevesbe meleg.
Nem mondom, hogy megerte, de nem is bantam meg.
-
Tim82
félisten
T420s Hardware Maintenance Manual (pdf, kattintásra letölti/megnyitja a böngésző) - a doksi saját oldalszámozása szerinti 108. oldaltól van kifejezetten a zsanércsere. 101. oldalon a kijelzőkeret cseréje.
eBay-es kínálat zsanérból és kijelzőkeretből.
Szerintem kb. 1 órás meló lehet megcsinálni házilag.
-
SNor
tag
válasz
Tikakukac #87285 üzenetére
3M polírozó cucc, vagy 3M fólia?
Az ilyesmik a tündérmesékben működnek csak vajon: Advanced Scratch Remover for all Plastics and Metals?
@Chaser: sajnos nincs döglött kijelzőm, de körbekérdezek, hátha van valakinek.
-
Otisz
őstag
Sziasztok!
Thinkpad T420s laptopom eltörött a bal oldali zsanérnál (leejtve nem volt).
A kérdésem: mennyire bonyolult javítani magamnak? Illetve: honnan tudok hozzá szerezni jó áron zsanérokat, meg kijelző körüli belső keretet, esetleg 1600x900-as komplett donor kijelző is jöhetne.Tartok attól, hogy nem éri meg javítgatni, akkor viszont marad asztali gépnek.
-
Tikakukac
titán
válasz
newmoonlight #87284 üzenetére
3M megoldja, több ilyesmit csináltam, ha jó a cucc és van ujjgyakorlat sima
-
Chaser
legenda
válasz
newmoonlight #87279 üzenetére
nem véletlenül mondtam, h egy döglött kijelzőn célszerű először próbálkozni
szerk: kipolírozod az egészet, rá egy matt fólia és kész
vagy csak ahogy van matt fólia, ha úgy látszik akkor oké -
Csedit
aktív tag
válasz
xEon1337 #87278 üzenetére
Ugyanilyen routerrel nálam is eldobálja a kapcsolatot nagyon gyakran az x240. Az x220t gépem is hasonlóan viselkedett. Dokkolón, kábellel nincs ilyen gond.
Előtte egy egyszerű tp-link routerem volt, azzal semmi ilyen bajom nem volt.
Erősen gondolkodom egy router cserén. -
newmoonlight
senior tag
válasz
Chaser #87272 üzenetére
VW Passat nagyképernyős navi kijelzője karcos volt. Tesa-maszkolóval körberagaszt, 3M finompolír-paszta elő, hajrá! Minden karc eltűnt. ... Ja és eltűnt a matt-felület is. Azóta napsütéses időben nem csak karcokat nem látok, hanem semmit.
Ha Snor körbemaszkolja és polírozza, akkor lesz ott egy környezettől elütő folt, ami jobban fogja zavarni, mint az eredeti állapot. Ha nem maszkolja körbe, akkor nem lesz olyan éles a határvonal, de nagyobb lesz a folt. -
Sziasztok!
Lehet, hogy rossz topikban érdeklődök első körben, de talán..
Szóval adott egy X220-as és egy T410-es ThinkPad és egy ASUS RT-N18U router. Mindkét gépben Intel 6205-ös wifi vezérlő van.
Jelenség: 5 percenként eldobja a hálózatot mindkét gép ilyen 20 másodpercre.Sem az okostelefonok, sem az asztali gép TP-Link wifi kártyával nem csinálja ezt. Esetleg valaki tapasztalt hasonlót?
-
Tim82
félisten
válasz
magyarzoltan #87254 üzenetére
Sajnos palmrestből nincs elfekvő.
-
totron
addikt
Számotokra mennyire fontos a kontrasztérték? Mennyi az elvárt/elégséges számotokra? Akinek van széles tapasztalati palettája, elmesélhetné, IBMLenovo háza táján hogyan alakult ennek történelme a régmúlttól napjainkig. LED-es verziók után oly kevésnek hat az 500:1 (mondjuk nekem alapból is, mindig is túl szürke volt, érdekes hogy sehol nem láttam kifejezetten erről panaszkodni embereket, talán olyan 800:1-től felfele kezdődik az igazság). A CCFL-lel szerelt panelek kontrasztja meddig terjed? Akár TP, akár más gyártói vonalon.
-
soldi3r
veterán
válasz
pippin12 #87273 üzenetére
Eleg kikergetni a tucskoket belole. Majd akkor lesz kuka, ha nem tolt, eleg sok tolto ad ki valami hangot, ez a hatranya az olcso alkatresz felhasznalasnak.
(#87269) Chaser, Tenyleg, en is egy halott kartyat kaptam valakitol. Nem is igazan ertettem ezt a melegedesi problemat
-
Sanya
nagyúr
-
pippin12
tag
Ha sleep-ben ciripel a töltő akkor kuka? Bekapcsolva semmi hangja..
-
-
válasz
newmoonlight #87266 üzenetére
én pl firewire kártyát használok benne, meg néha oda mennek az sxs kártyák is. régebben a t510-ben usb3 is volt benne.
-
Chaser
legenda
válasz
newmoonlight #87268 üzenetére
ezért mondtam, ha már az ec felvetődött, döglött pl jó megoldás
én pl adtam régebben másnak, amikor nem tudtam melyik széria döglődik -
newmoonlight
senior tag
válasz
Chaser #87265 üzenetére
Chaser-szaktárs, már mondtam, hogy nem vagyok szakmabéli. E pillanatban határtalanul irigylem azokat, akik bokáig gázolnak működő v. döglött EC-kártyákban, de nekem ennél sanyarúbb sors jutott. Marad a hitel (v. más plasztik) kártya, az utolsót meg félbehajtva teszem be, úgy a többit is beszorítja, meg ad egy rugalmasságot is a konstrukciónak. NASA Technology...
Tim82: Ezen van két USB3-as slot is, úgyhogy a nyílás ezennel feleslegesnek is nyilváníttatott. Béke poraira. -
Tim82
félisten
válasz
newmoonlight #87266 üzenetére
Persze, USB 3.0/eSATA kombó kártyát szoktam oda tenni. (i5-ös X220-am van, nincs alapból egyik sem rajta, ahogy az X201-emen sem.)
-
Chaser
legenda
válasz
newmoonlight #87262 üzenetére
ha csak józan paraszti ésszel gondolkozol
ec kártya, de döglött, problem solvedszerk: ha épp nem találsz döglöttet, akkor leragasztod az érintkezőit ha el akarod kerülni a melegedést, de a merevítés megoldva
-
Tim82
félisten
válasz
newmoonlight #87262 üzenetére
Nem tudom, lehet, hogy működne. Az elképzelés nem tűnik rossznak, de nem emlékszem, hogy olvastam volna arról, hogy bárki is próbálkozott volna ilyesmivel.
soldi3r: vagy ha amúgy nem repedne, akkor a hőtől fog - nálam pont ez volt a szitu X220-nál.
-
Tikakukac
titán
válasz
newmoonlight #87259 üzenetére
Hát biztosan
Az a baj nem közvetlen fekszik fel az alukeretre. Így hiába van kari fölötte ott a levegő.
-
soldi3r
veterán
válasz
newmoonlight #87255 üzenetére
En beletennek egy USB bovitokartyat azert.
-
Tim82
félisten
válasz
Reped is ott. Létezik vakdugó, de nem fog segíteni.
-
Tikakukac
titán
válasz
Az a baj, hogy a keret és a palmrest közötti rés a baj, azt meg kitölteni...max ha gyurmázol azzal megnézed mennyi aztán azt komponensezed ki.
-
newmoonlight
senior tag
X230-ason ugyanott az ExpressCard-slot felett is elég gyengének tűnik az palmrest-szakasz. Megnyomtam, majdnem túl jól sikerült a tesztelés. Nem létezik oda valami vakdugó, ami kitölti az ECard helyét és nem engedi lehajolni azt az 5 cm-es részt? Vagy öntsem ki betonnal?
-
Tim82
félisten
válasz
magyarzoltan #87248 üzenetére
Van nálam egy alaplaphibás bontott meg egy jó alaplapos, de kijelző nélküli X61 tablet, a palmrestje ugyanaz és lehet, hogy van fölös belőle. Holnapi nap folyamán tudom megnézni.
-
metal01
őstag
válasz
magyarzoltan #87250 üzenetére
Elért a műanyag. 9 év szép idő. A mai ThinkPadnek nevezett konzumer kategóriás laposok pár hónap alatt képesek szétperegni. Nézz szét itt az aprón, vagy a bayen, ez utóbbin ~5k HUF-ért láttam palmrestet ingyenes szállítással. Ha szereted azt a lapost annyit megér szvsz
-
magyarzoltan
tag
válasz
FoxiestFox #87249 üzenetére
az as baj, hogy 2 napja ez még negyed ekkora volt, ahol kezdődik ott pont a nagy büdös semmi van alatta - pcmcia foglalat - így kb ahányszor hozzáérek a géphez és megmozdítom tovább reped
márpedig nem igazán asztalon van használva, szóval max 1 hetet adok neki és használhatatlanná törik
-
válasz
magyarzoltan #87248 üzenetére
Nevettem egyet ezen.
Dísznek kell? Nem. Használható? Igen. Nem kell piszkálni, az csak műanyag. -
magyarzoltan
tag
Elért a végzet.... 9 év hű szolgálat és megannyi együtt töltött munkaóra és sokezer megtett kilométer után - az amúgy karcmentes - bár sosem kímélt, dohányzó és nagyon nem táskában tartott X60t-en elrepedt az a kib.....tt palmrest. Azt hittem ez más lesz, egy örök kapcsolat, nem olyan mint az 530-aim meg a 220-am 3 hónap után elhagyott palmrest sarkai, de nem, Ő is megadta magát
Kérdésem az, van e valakinél elfekvőben komplett felső burkolat ehhez a mától már csak szarnak nevezett valamihez - tegnap még szerelem,ma már nyűg - vagy kezdjek el erősen íbéjezni?
-
Tim82
félisten
válasz
csubuka #87239 üzenetére
A sorrend helyesen: először whitelist-mentes BIOS, utána kiveszed a régi kártyát, a fehér antenna fém csatlakozóvégét nem hagyod csak úgy csupaszon lifegni, hanem valamivel leszigeteled azért (ha nincs ilyen gumisapka, akkor asszem, a fekete szigszalagdarabbal körbeburkolás-ragasztás is megteszi), majd utána mehet bele az Intel 7260HMW.
Egyébként még úgy is javulni fog valamit mind a netes fel/letöltési sebességed, mind a belső hálózatos fájlmásolási értékeid, hogy amúgy a routered maradt nem AC-s.
Szóval ha már van, használd ki.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Ha a W520-amat akarom AC7260-asítani, akkor szimplán a HMW modelles karit berakom a gépbe minden buhera nékül, a fehér antennakábelt "lifegni" hagyom, whitelist-mentes BIOS és csucsu? Jelenleg nincs szükségem még AC-re, ámde kaptam ingyen egy 7260-at, szóval akár be is rakhatnám... Olyan BIOS van, ami bevált már valakinél? Ebből nem szeretnék feltétlen úttörő lenni.
-
Tim82
félisten
válasz
newmoonlight #87236 üzenetére
Sajnos azt nem tudok.
-
Tim82
félisten
Amúgy tényleg elég az offból
(szétültetek mindenkit!), nincs ezzel semmi gond. -
skoda12
aktív tag
válasz
skoda12 #87085 üzenetére
Na, szétkaptam a gépet és megkentem mx4-gyel. A gap padekkel tényleg nem volt probléma, jó állapotban voltak. Pasztázás előtt alapjáraton 48-50, terhelés alatt 76-78 fokot mértem a procin. Pasztázás után alapjárat 40-42 fok, terhelés alatt 66-67 fok.
Mondjuk volt a ventiben por is rendesen, valószínűleg a portalanítás is dobott rajta. -
-
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox #87221 üzenetére
Nem gondolom, hogy egy workstation owner meggyozheto.
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #87221 üzenetére
Én anno a 15,4"-os wide T60p-t hurcoltam kilógós akkuval egyetemre, minden nap... Most meg melóba, meg egyéb helyekre a full fémházas Elitebook 8560W-t hurcolom...
Jelentem, még élek, és nem szakadtam meg -
-
all6atos
tag
55-63 fok az 108060p yt video szint lenne emlékeim szerint, főleg ebben az időben.
Ha pörög rendesen ~4k rpm, de büdös, akkor lehet ereszt a hőcső, de majd a szakik megmondják.
A kifújt levegő és a radiátorok meleg ill. forró? Ha elveszed a terhelést pár másodperc és ~60 körülre beáll? -
törölt tag
Mindent kikuztam az X200-bol.
Akku nelkul: 1096g
Akku 6-cell 56.2Wh: 323g
Akku 6-cell 63Wh: 329g
AC adapter 65W: 348g
Samsonite Network 2: 359g (pant +61g)A borzalmas hangszoro +5g, az SSD keret +22g, egy 850 Pro 256GB SSD +47g lenne. Nincs benne WWAN, WLAN (se antenna, se kabelek), bluetooth, webcam es a palmrest fingerprint reader nelkuli.
Mar csak akkor lesz konnyebb, ha a wacom S-PVA panelt AFFS-re cserelem (-30g).
-
Sanya
nagyúr
válasz
all6atos #87215 üzenetére
hőfokot aida-val néztem. TPFC-vel a hűtőt maximumon hajtva (7) windows 10 asztalon, 1db böngészőfül, 1db idle víruskergető és 55 fokos a processzor a 22 fokos szobában.
cpu-t terhelve 100 fokra simán felugrik 20 perc alatt és büdös a gép. ennek tényleg ennyire melegednie kell pasztázás után? paszta arctic cooling mx-4 -
Dhampir
félisten
válasz
soldi3r #87211 üzenetére
Ja, de az Workstation (angol gép és garancia nélküli volt?).
W530 volt nemrég Alfánál is, sőt W541 is, hamar elvitték.
Nekem a T510 (NVS 3100M) és T530 (NVS 5400M) teljesítménye is elegendő, sőt önmagában egy Intel HD Graphics 4000 és 4600 bőven megfelel átlagos feladatokhoz.
Jelenleg AMD Carrizo FX 8800P Radeon R7 APU-ja mindent visz zajtalan hűtés mellett, amire nekem kell.
-
Sanya
nagyúr
van egy lenovo t430-am core i5 processzorral. Megpasztáztam, de akkor is melegszik, 20 perc terhelés után 100 fokra is felmehet a processzor terhelés. Rossz lenne a processzorhűtőm?
-
dugo_
veterán
válasz
Leonard #87207 üzenetére
Ilyesmi Y-elosztókábel kell hozzá:
https://www.pcx.hu//termek/delock-65447-0-2m-3-5mm-jack-eloszto-kabel-817907
Gondolom bármelyik megfelelő, pár száz forinttól indulnak.Esetleg pár telefongyártónál lehet olyan gond, hogy cserélgetik a jack-en a pólusokat, annak utána kell nézni, ha máshoz is akarod használni.
-
Leonard
tag
Sziasztok!
Lenne még egy kérdésem. Valószinüleg lövök akkor egy X230-at, viszont az én gépemen a fejhallgató kimenet és a mikrofon bemenet még külön van, míg ezen már egyben. Mindkettőt használom, egyikben egy aktív hangfal, míg másikban értelemszerűen mikrofon.
Konkrétan mit kell ahhoz vásárolnom, hogy az egy audio kimenetből ugyanígy külön-külön fejhallgató és mikrofon kimenetet varázsoljak?
Előre is köszönöm a segítséget. -
Tikakukac
titán
-
törölt tag
Vettem macis pasztat az X200-hoz es a cooler korul teljes felujitast vegeznek. De ezt kesobbre hagyom, addig is kitesztelem a jelen allapotot valamilyen stress test-el. A csapagyazast mivel erdemes kenni? Valami long lasting premium cuccot keresek. Esetleg van valamilyen ceramic?
A cooler pasztazashoz tudomasom szerint ki kell szedni az alaplapot. A masik kerdesem ehhez kapcsolodik, mert billentyuzet csere is lesz. Ehhez mennyire kell szetszedni a gepet? Erdemes lenne ezt is megvarni?
-
Leonard
tag
Sziasztok!
X200S gépemet hamarosan be kell újítanom és maradnék ezen a vonalon, viszont segítsetek már légyszi, jól látom, hogy X240, X250, X260 nem rendelkeznek konkrét insert billentyűvel? - azaz ezeknél csak Fn kombinációval hívható elő?
Remélem tévedek, mert nekem mindenképp kell rendes insert. X220 és X230-as gépeken tudtom szerint van, de szívesebben vennék már újabbat.
Köszi a segítséget!
(látássérült vagyok, légyszi ne mondjátok, hogy nézzem meg képeken, teszteket bújok.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Formula-1
- Jövedelem
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- One mobilszolgáltatások
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- HP EliteBook 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
- ThinkPad T495 Ryzen 3 PRO 3300U 16GB 1000GB 1 év garancia (akksi hibás)
- ThinkPad T495 Ryzen 3 PRO 3300U 16GB 512GB 1 év garancia (akksi hibás)
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 512GB FHD+ 100% sRGB - 1 év garancia
- Lenovo Thinkpad T540p i5-4200M / 8GB ddr3/ 120gb sata ssd / töltő / akku nincs
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3310
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Mini 64GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest