- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Szólánc.
- N€T0X|N: SSD hűtés
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SNor
tag
válasz
delibab #82293 üzenetére
Az x240/x250 külseje elvileg azonos mínusz a touchpad. De maga a touchpad rész külön cserélhető, így az x240-be bele lehet tenni az x250-ét [link]. X szériába szerintem a fhd már sok lehet.
T szériába viszont jó lehet az fhd, de sima t450-be nem tudom van-e, majd megerősítik
Melegedésre nem tudom mennyivel jobb az 50-es széria.
-
fgordon
senior tag
Sziasztok!
T500-ra (ATI-s) milyen szoftvert javasoltok feltenni, ami a CPU feszültséget kicsit lentebb viszi? Több féléről hallottam. Nincs hatása ennek a 2x4 GB memóriára, nem fagy ki, stabil marad? Mennyire biztonságos ilyet használni? Ha biztonságos, akkor miért nincs ilyen gyári szoftver hozzá?
Ennek az előnyei miben mutatkoznak meg? Van valami hátránya?
Nem csökkenti a CPU teljesítményt?
Ha hálózatról használom, akkor is csökkenti a fogyasztást? -
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #82294 üzenetére
B+
ha jól rémlik van egy 500-as panelem, ha odajutok megnézem. Fogalmam niincs lg-e vagy samsung.
-
Sikerült betörni a jó kis LGP panelem a W500-ban.
Siettem a buszra, egy csúszós folt a járdán, én pedig a gépen landoltam.
Olyat kapott, hogy oldalt a műanyag illesztés is szétpattant a kijelző mentén.Olcsó kijelzőbeszerzési források jöhetnek pü-ben.
-
delibab
senior tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni illetve a véleményetekre lennék kíváncsi. Jelenleg egy x240-t (i5, 8gb ram) használok nagyjából elégedetten, ami nem annyira tetszik az a touchpad illetve a kisebb ékezetes betűk + egy idő után elég melegnek érzem és ölbe már nem annyira kényelmes. A kérdésem az lenne, hogy érdemes e lecserélni x250 vagy t450 típusra? Jobbak mint az x240? A másik kérdésem, hogy véleményetek szerint van értelme a full hd kijelzőnek? Korábban volt fhd notim, de akkor nagyon nem volt értelme mivel a win nem nagyon tudott vele mit kezdeni...
Előre is köszi a segítséget!
-
isukim
csendes tag
Urak!
- Mi a különbség a 32w3436 és a 42w3437 FRU-s modulok között?
- Bármilyen optibay berakható a Thinkpad-okba? Ha nem, miért?Köszi előre a válaszokat!
-
RoboGuru
tag
Igen, a saját bioszának szerkesztése eddig zsákutca, csak microcode cserével még nem megy. Lehet vbios-t is kellene a HD4000 miatt. Mondjuk az is gond hogy nincs egy fasza phoenix bios editor. A coreboot-nál viszont már van bizonyíték hogy elindul!
-
RoboGuru
tag
-
levente88
csendes tag
Sziasztok,
Azt szetetnem megkerdezni, hogy T410-hez van olyan billentyuzet aminek van hattervilagitasa? Vagy csak ez a kamera helyen levo lampa erheto el ennel a modellnel?
Elore is koszi szepen! -
válasz
Pyrandus #82274 üzenetére
Ez nem újdonság mifelénk.
Az én egykori T40-em is jól üzemel még a mostani tulajánál (már én is a második vagy harmadik voltam.).
Mondjuk az USB bug előjött még nálam, de attól eltekintve remek. Pedig az kapott rendesen.. repült, koppant, napi hordozós volt, játszva is volt rajta bőven. -
Pyrandus
tag
Talán érdekel valakit: ismerősöm 12 éves X41-et használ: XP-vel. Lassúságán kívül minden rendben.
-
edk-
őstag
válasz
donjohnson #82271 üzenetére
Igen, találtam én is ilyet, de másik, szintén lenovós oldalon meg írja a 90W-os Ultrát.
Elég nekünk a Pro, csak menjen. A meglévő Ultrát használjuk a 440-eshez.
-
RoboGuru
tag
válasz
donjohnson #82271 üzenetére
A nagyobb teljesítményű Ultra Dock esetén megint csak írja. A Basic-nél is, nem hiszem hogy a csatolófelület más lenne a 90W-os szériánál.
-
donjohnson
addikt
van egy rossz hírem:
pro dock-nál írják az x250-et, ultra dock-nál viszont nem írják az x250-et a lenovo oldalán. mondjuk elég fura. -
edk-
őstag
Üdv,
X250-hez melyik dokkoló jó biztosan? Néhol csak a 40A10090EU Pro Dockot írják, másutt a 40A20090EU Ultra Dockot is. Utóbbiba nem sikerül beleültetnünk az X250-et, míg egy T440p-t gond nélkül fogad.
-
Oscar
tag
Hello,
Azt szeretném kérdezni: az X201-ben még érdemes gondolkozni? Vagy akkor már inkább x220? Az anyaghasználata melyik típusnak jobb? Illetve utóbbinál érdemes-e költeni az IPS panelre? Köszi a tanácsokat. -
-
Poo
senior tag
Ok túltárgyaltuk kell a picsának a T61,lebeszéltem róla a kedves használót :-)
-
kmisi99
addikt
Kösz a válaszokat.
-
kmisi99
addikt
Lenne olyan kérdésem, hogy x220 megeszi e az 1600mhz es ramot, ha megeszi profitál e belőle az IGP vagy lefogja korlátozni 1333mhz re az órajelet?
-
donjohnson
addikt
pontosabban mini displayport van rajta.
-
-
Grafirka
őstag
T430 van HDMI kimenete? (T420 nak nincs csak DP )
-
kmisi99
addikt
válasz
1amarr #82255 üzenetére
Lehet meglennék kövezve, de nekem eddig jó tapasztalatom volt ebayes akkukkal. Barátnőm gépében 1 éve teljesít szolgálatot, még a kapacitása s romlott, és még rendeltem pár ismerősnek pár éve, egyik se panaszkodott. Persze tudom veszélyesebb, elfüstöl leég a gép a ház a család és hasonló dolgok.Amiket mindig mondanak róla.
Bár drága thinpadbe lehet én se vennék, de most egy régebbi gépnél had ne költsem eredeti akkura a gép vételárának a felét. -
1amarr
tag
-
Chaser
legenda
Nem volt ott javítás, legalábbis nem sokat ért. Ki kell fogni. Ár függvénye megéri-e, alkatrészárban igen. T500 nem sokkal drágább de sokkal jobb.
Kiss67 HDD milyen módban van? Lehet megér egy próbát normál AHCI módra rakni ha nem ott van.
szerk: vikcsi Nekem is vannak forrásaim erre-arra, ha valaki megfizeti az abba fektetett időt meg pénzt míg eljutottam oda át is adom
-
Tikakukac
titán
8510W-ben volt ugyanez, mikor vettem akkor 3-ból 2 feküdt alfánál VGA hiba cetlivel és találd ki mikori dátum utániak voltak
Hacsak nem kívánod az extrém sportokat a notikkal is, akkor nyugodtan felejtsd el, nem tudok olyat mondani amiért érdemes lenne ilyen betegágyat venni.
-
-
Poo
senior tag
Sziasztok,
A T61 nvs140M szériában mikor is javították a chip hibát mert készülök venni egyet és ha jól rémlik akkor javítva lett még ebben a generációban valamilyen dátumtól?
-
Kiss67
senior tag
Üdv. Mindenkinek.
Már kérdezgettem itt az embereket, de nem nagyon volt rá válasz.
Vagy mert senkinek nincs Lenovo T450,450s -e vagy mert nem futottatok ilyen eredetű problémába.
Tehát T450s -re nem tudok telepíteni windows7-et.
Az első újraindítás után kékhalál, valami hibával.
Ugyan ez a helyzet egy eredeti Lenovo recoverynél is, miután mind a 4 lemez végig megy és telepítget.
Egyszer csak ujraindítás után kékhalál.
Már több ssd re is próbáltam, ugyan ez a helyzet.
Már T450 re is próbáltam , hátha a 450s be rakott ram a vacak, de ugyan az a hiba.
A win10 simán felmegy GPT be mindenre, de ott meg nem megy a fényerő állatás , valami hulladék driver miatt , amit még nem sikerült megírni jól eddig a lenovonak vagy az Intelnek ,nem tudom.
Tehát most ez a helyzet.
Már több pendrive-ot is kipróbáltam hátha az a gond.
De nem, eddig ez a módszer mindig jó volt.
Valaki mondhatna valamit, ami használ.
Lehet hogy az ssd-n GPT után marad valami , még akkor is amikor leformázom MBR-re?
Pedig már próbáltam azt is hogy töröltem minden partíciót acronis-al.
Az sem segített.
Tipp? -
12.7, és kb bármelyik jó. elektronika nincs benne, csak a kínaiak hajlamosak nagyon erősen világítani
az optikai értelemszerűen ugyanilyen vastag, de en keretet hozzá csak akkor vennék, ha folyton használnám meg vinném. ha viszont így, akkor talán a legjobb lenne egy msata ssd, és akkor a hdd meg az odd maradhat a helyén.a ram elvileg lehet különböző, de ezt azért erősítse meg valaki rutinosabb
-
Tikakukac
titán
válasz
vikcsi #82243 üzenetére
X-es TP-re toltam mindent, sajnos ami azon kívül van totál homályos. Én konkrétan lefizetek embereket, hogy na akkor neked is jó, nekem is legyen jó, nem akarok refundot, ne vágj át. Így ment ez x200 korban is. Most is ez van sajnos, csak így lehet határidőket vállalni, bár néha még így is húzós a dolog.
-
KMA7
csendes tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni. A thinkpad T430-asomat fogom bővíteni ssd-vel és rammal. (samsung evo 850)
a terv a következő: a ssd kerül a hdd helyére, a hdd az optikai meghajtó helyére,az optikai pedig külső házba.
A problémám,hogy nem tudom,milyen/mekkora beépítőkeretre (9,5 mm,12mm stb) illetve optikai meghajtó házra van szükségem. Hálásan venném a segítséget.(ha esetleg tudnátok konkrét típus ajánlani,az lenne a főnyeremény)
A rammal kapcsolatban csak arra lennék kíváncsi,hogy,ha az alap 4gb-t dupláznám, feltétlenül egyforma típusút kell-e vennem?
A válaszokat előre is köszönöm! -
-
kmisi99
addikt
válasz
FoxiestFox #82231 üzenetére
Van 120 as samsungom a HP gépemben, gyakorlatilag annyira nem kellett az extra tárhely, hogy a fél éve összefosott Win10 et csak úgy ott hagytam rohadni egy 60gB os partíción, szóval csak 60 on jól elvoltam. De még nem tudom hogy legyen, mert ugye only SSD vel kb néma lenne a gép, de van egy 1TB os 2,5" HDD-m tele fel szemét fele fontos adat.
-
-
1amarr
tag
válasz
roti86 #82226 üzenetére
Nagyobb akksival nem kéne töltőt vinnem, ha mondjuk az egyetemen használom a gépet, illetve itthon is gyakran használom a fotelből, ágyból, amíg le nem merül, aztán visszateszem a dokkolóra. Erre az utóbbi időben egyre gyakrabban kell sort keíteni, szóval igen, azt hiszem kihasználnám.
-
kmisi99
addikt
x220 gépet mennyire lehet linux kompatibilissé tenni? Lenne egy 8GB os msata SSD-m arra nem sok más oprendszer fér el. Pl az ilyen power manager ilyesmi működik? Ha nem akkor mindegy veszek egy nagyobb SSD-t
-
stork13
aktív tag
válasz
donjohnson #82223 üzenetére
Köszi szépen!
Akkor nézek bele valamit. -
1amarr
tag
Segítsetek dönteni... Mit vegyek a T420-amba karácsonyra magamnak, ha csak egy dologra van keret egyelőre?
- 16e-ért 128 GB SSD-t (a jelenlegi 320 GB gyári Hitachi HDD helyére),
vagy
- 30e-ért 9 cellás akksit Rubinettiből (a jelenlegi 80%-os 6 cellás helyére).Egyik sem létfontosságú, de Ti mit választanátok?
Az SSD mellett szól: gyorsabb rendszer; teljesen csendes üzemelés, ha kikapcsolom a ventit; lesz tartalékba egy 320 GB-s Hitachi lemezem külső tárolónak; minimális súlycsökkenés.
Az akksi mellett szól: a mostani 2 órás üzemidő nyilván sokkal fog javulni; időtállóbb lesz a gépem.
Próbáltam vadászni használtan 9 cellásat hardverapróról, de elég ritkán bukkan fel, a legutóbbi 15kilósat későn láttam meg. Utángyártott nem jön szóba. Szerintetek mennyire érdemes megvenni még addig, amíg lehet egyáltalán kapni? Vajon mikorra fog teljesen eltűnni a piacról?
-
stork13
aktív tag
Sziasztok!
Párom T400-asában haldoklik a billentyűzet. Ez a fajta kiosztású.
Lehet cserélni ezt bármilyen más kiosztásúra (értelemszerűen belevalóra a T60, T61, R61, Z61, T400, T500, R400, R500 sorozatból) vagy ragaszkodnom kell a rajta található PARTS és FRU számokhoz? -
Tim82
félisten
-
Atos23
senior tag
Sziasztok,
Most szeretnék vásárolni egyet a Lenovo T420, T520, T430, T530 közül, Nvidia VGA-val. (Esetleg ha van valakinek, írhat privátot)
A kérdésem az lenne, hogy jól láttam neten, hogy a fentiek mindegyikébe betehető gond nélkül a WWAN kártya helyére az mSATA SSD? (És működik is...?
)
Ha nem, melyikben megy biztosan, illetve mire érdemes figyelni?
Van itthon kb. 3 évvel ezelőttről származó Kingmax 4GB 1333MHz DDR3 Ramom, ezek mennek benne, vagy érzékeny a RAM típusára?
Köszi!
-
válasz
netseft #82212 üzenetére
Nem tudom mi a gond a lenovo thinkpad szervizzel.... Nekem t431s van, eddig volt egy kijelző és fedőlap majd egy billentyűzet cserem mind a két alkalommal hazhoz jottek es ott szereltek meg...
Sajnos anyagminőségi gondok vannak (bár nekem volt a t410zel is es a x230cal is anyag hibam...), de más bajom nem volt még...
-
próbáld meg úgy, hogy nem szétosztod a magvak/szálak között, hanem kiragasztod mondjuk az utolsóra, nekem így működött. a latency egyébként nem feltétlenül lesz kisebb, csak azon a magon, amin a hang drivere megy, de összesen még marad nagy. bár nekem az is kisebb lett
egy ismerősöm mondta az ilyenekre, hogy a számítástechnika nem egzakt tudomány.netseft: egyáltalán mire kell a gép, milyen cpu és vga kell? és hacsak nem valami állványra teszed a vasat, szerintem sokkal kényelmetlenebb lesz, mint egy rendesen beállított asztali monitor. inlkább dokkolót használnék és külső monitort, és akkor nem vagy kötve a noti ips kijelzőjéhez.
-
netseft
aktív tag
válasz
Tikakukac #82211 üzenetére
ThinkPad topicban mindenki Latitude-ot ajánl, azért nem semmi. Ennyire nagy a különbség? Azt tudom, hogy a szervizháttér fényévekkel jobb Dell vonalon. Volt szerencsém sajnos Lenovo partnerhez, bár ez még nem minősíti a többit is. Használnám is a szekrényben pihenő T500-am, ha már nem lenne szegény olyan öregecske hardverileg.
-
Kiss67
senior tag
Üdv. mindenkinek.
Valaki esetleg talált már megoldást a T450,450s gépeknél a fényerő állítással kapcsolatban.
Esetleg akinek már működik is?
Várom az "építő" hozzászólásokat.
Mert nagyon bosszantó hogy egy ilyen kvalitású gépnél ez nem működik.
Mindegy hogy milyen OP van fenn.
Köszönöm. -
HSM
félisten
No, időközben én is eljutottam a tesztelésig... No, ugye nálam már alapból jó volt a hang, nem nagyon voltak megszakadások, csak 4000 körüli volt a DPC WIFI-ről. Pár dolgot kipróbáltam ezzel az Affinity tool-al, de előrelépést nem sikerült elérni. A DPC maradt 4000 körül, próbáltam többmindent többféleképpen beállítani, de a LatencyMon szerint a kritikus WIFI driver mindenképp az egyes magot boldogította, hiába nyomtam rá minden hálózathoz köthető eszközre, hogy küldje szét az összes magra. Érdekes módon viszont szétkenve mintha lassult volna a rendszer, de ezt nem tudom mérésekkel alátámasztani, sőt, lehet csupán a véleltlen műve. (Nálam elég tág határok között mozog a wifi sebessége, néha 70Mbit felett, néha 40 alatt van a szomszédság aktivitásának függvényében, ami mondjuk 23 nyitott weblap újratöltési idejében szignifikáns faktor lehet.)
Mindenesetre visszaállítottam mindent, ahogy volt. Szerencsére LAN-ról 90-100Mbit csontra terhelése mellett is 500us alatt marad az ősrégi HP LAN-driveremmel a latency, az pedig nekem teljesen tökéletes.Érdekes, hogy viszont qnadam-nál jól észrevehető javulást hozott. Úgy látszik, többváltozós a dolog, szóval mindenkinek érdemes próbálkoznia ezzel, akinek ilyen jellegű gondja adódott.
-
netseft
aktív tag
Sziasztok.
Asztali gép notebook-kal történő kiváltásának lehetőségét vizsgálom. Üzleti szériás, Dell vagy Lenovo gép érdekel. Az alábbiak lennének a fő tényezők:
- trackpoint és ultranav (touchpad-dal egybeépített borzalom nem játszik a 40-es szériából);
- matt, IPS vagy hasonlóan jó minőségű, fullHD felbontású, maximum 15" átmérőjű kijelző;
- két lemez kezelése (SSD és HDD).
Ezek a feltételek eléggé leszűkítik a mezőnyt. Sok típusnak is utánanéztem, de lehet nem fedtem le a teljes termék palettát, ebben kérném a segítségeteket. A kérdés az, hogy mik azok a típusok, amik megfelelnek a fentieknek?
Előre is köszönöm az esetleges válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Okos Otthon / Smart Home
- Napelem
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Rekordokra vágyik! Kezünkben az Asus ROG Matrix GeForce RTX 5090
- India betiltja a pénzalapú online játékokat
- További aktív témák...
- Asus ROG Flow Z13 WUXGA 120Hz 2in1 Touch i9-12900H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Nagyon szép állapot!! Lenovo ThinkPad T14s i5-113G7 16GB 512GB SSD
- Precision 5550 15.6" FHD+ IPS i7-10850H T1000 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Remek áron Lenovo Flex 5 14 laptop/2in1/Touch/Ryzen 3 5300U/8GB/256 GB SSD/14"/Gari
- Spectre x360 16 2-in-1 16" 3K IPS érintő i7-1360P Arc A370M 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Eladó 2db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest