- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Gondolom, az [Adaptive Keyboard]-ban lehet valahogy megoldani a standby-ba tételt is.
-
Chaser
legenda
válasz
metal01 #83389 üzenetére
x10 volt az utolsó ami még legkevesebb gonddal jár. De hát ez van, semmi nem tart örökké
Viszont most megint beesett pár pana akku, ezúttal T510 szériás..hát van benne egy 970 ciklussal 87%-osan, nemsömmi'
920 ciklusos 90%-osan. Zömében mind 80% felett van és legalább 500 ciklussal 2010-ből. Nem tudom azt is most sanyo vette meg vagy ki, de olyan akkuk nem lesznek még egyszer jelenlegi állás szerint. Nekem ez is hiányzik már a TP vonalról. Céges gép meg..hát nekem az a céges amit magamnak veszek
-
SNor
tag
-
metal01
őstag
válasz
Tikakukac #83391 üzenetére
Teljesen egyetértek veled. Nálam amíg ez a T420 megy addig megy, utána nekem is max. céges lapos. Rengeteg idő, pénz és energia van nekem is a TP-ekben. Egy ideig még élveztem is a dolgot, sokat tanultam a szerelgetésekkel, szoftverezéssel (alulfesz, stb.), jó hobbi volt, de már csak nyűg és nem látom a jövőt benne. Inkább rakok össze egy normális asztalit majd amikor a lapos elpatkol.
-
metal01
őstag
Ha az én mentalitásomra gondolsz akkor az változik rendesen. Ugyanis kezdek kiábrándulni teljesen. Tudom, hogy nincs "tökéletes" gép, jelen esetben ThinkPad, de hogy mindig legyen valami szarság, pláne az újabb szériákkal, de a 20-assal is, az már elkeserítő. Az abakuszt természestesen (rossz) viccnek szántam. Mindegy, ez van.
-
szaszyka
senior tag
Nekem tegnap jött meg a billentyűzet alatti műanyag takaróelem( az a palmrest talán. Szép, jó, csavarok pont a helyükre kerülnek, szép kis gumibogyók a sarkokon, amire felfekszik a kijelző. Egyetlen probléma, hogy a touchpad nem fér be a helyére, mert az alsó összekötő rész, ami repedni szokott kb 2mm-el vastagabb a gyárinál. Kis faragással remélem jó lesz. Kis szerencsével ki lehet fogni ebay-en is a tökéletes terméket.
-
Chaser
legenda
4-5 éves új genes gép, ahhoz képest nem rossz teljesítmény
na majd a maiakat meglátjuk annyi idősen mennyire estek szét.
metal01 Nálam random BSOD volt 8540-nél. Valahogy ránéztem a ramokra, egyik 1.35V-os másik 1.5-es, lehet amiatt. Mondjuk azóta se foglalkoztam vele
Belegondolva akkor volt hiba ha sok programot használtam, lehet ha használatba kerül a másik modul akkor jön a geb@sz. Csak hangosan gondolkodtam
-
metal01
őstag
válasz
Chaser #83378 üzenetére
Nem szívesen válnék meg a kalibrált profiltól, de egy darabig szerintem visszateszem az alapprofilt. Hátha... Szerzek egy másik kábelt is. Itt az VGA a prociba van integrálva ha jól tévedek. Ha az lenne a baj, akkor a proci hibája lenne? Illetve a proci melegedése is okozhat ilyet?
Amit még nem néztem, hogy ilyenkor a lapos panelje is átvált-e lila árnyalatra, vagy csak a külső monitor.
Na meg a dokk is... Nem egyszerű behatárolni ezt a hibát :/
-
Oscar
tag
válasz
Tikakukac #83369 üzenetére
Jaj de jó, akkor ez általános és normális szétesés?
Ilyenkor kezd el számolgatni az ember, hogy ha minden sérült részt cserélek, akkor már kb. elköltöttem a gép jelenlegi árát. Persze, mint itt a legtöbb tagnak, nekem is szívügyem a kis gép. Mindazonáltal, szerelni még nem próbáltam, de majd..., majd legfeljebb segítségért kiáltok...
Ebay: Kínából merjek rendelni?
-
metal01
őstag
Van egy ASUS PB248Q monitorom (színhelyesre kalibráltatva, icm profil Windowsba (Win7) bekonfigurálva). Külső monitorként használom a T420-hoz ami dokkon van. A dokk és a monitor DP porton van összekötve. A laposban csak IGP van. A monitor néha minden előjel nélkül lilás-rózsaszínes árnyalatúra vált. Egy restart után helyreáll. Mi lehet itt az ok?
- DP kábel?
- Driver?
- Színprofil kavar be?
- Monitor hiba?
- A lapos hardveres hibája lehet?
- ... -
RoboGuru
tag
válasz
zozoka79 #83372 üzenetére
Az Intel GMA HD grafikus chip amivel lehetnek gondok, Win 10 alá nincs illesztőprogram, Win 8 alatt is csak 32bit amivel működik. Fél éves teszt alapján írom ezt, hogy azóta csináltak-e valami működő megoldást arról nincsenek információim. 1 héten belül megérkezik hozzám is egy x201 és majd beszámolok róla hogy az újabb windowst sikerült-e ráerőltetni.
-
-
SNor
tag
Megválaszolom az utókornak: A Fn + szinte bármi gomb kombinációt nem képes érzékelni semmi sem (windows alatt legalábbis). Max az FN-t magát. Maradt a CTRL+nyilak használata és az autohotkey. Mondjuk ahogy nézem az újabb kiosztásokat, már az F-sorból is kikopott ez a kombináció. Remélem jövőre a bekapcsoló gombot is elhagyják.
-
Tikakukac
titán
-
Oscar
tag
Sziasztok!
2011-es gyártású x220-am elkezdte elengedni magát. Egymás után jött ki most egy pár elöregedéssel járó hiba.
Például:
- elpattant a palmrest a bal oldalán touchpad alatt - tudok vele élni
- a VGA kimenet és a DP között egyszerűen levált egy darab a keyboard frame-ből - ez már egy picit jobban idegesít
- az LCD back cover első része (a Lenovo felirat alatti perforációnál) bal oldalon elengedett, lötyög. Olykor nyitásnál ezért leválik a belső keret - na, ez baromira idegesítNincs a gép extrém használat alatt, táskában hordom és asztalon, irodában, otthon gépelek rajta. Nem ejtettem le, nem vágtam oda sehova.
A kérdésem: érdemes ezekkel foglalkoznom? Okozhatnak nagyobb hibát később? Főleg a lcd back cover: itt van vmi egyszerű megoldás vagy cserélni kéne?
Ha úgy döntök, hogy bíbelődök, honnan érdemes alkatrészt szerezni? Ebay?
Köszi! -
whited
addikt
Sajna itt megall a tudomany
A hddn egy friss w7 van semmi mas [link]ekkora user error-t édes istenem, sikerült fordítva betennem és azt hittem fel is csatlakozott
-
zozoka79
tag
válasz
somabe #83341 üzenetére
Én rendeltem tőlük egy lenovo x201-et,fél év garit adnak.megjött rendben meg minden,csak angol win volt rajta,külföldi bill kiosztással.nem is ez a legnagyobb gondom.a 3 usb-ből egy nem működik,azt mondták küldjem vissza,gariba kicserélik másikra,de én nem akarok postára költeni,inkább így használom,nekem nem ér meg annyit,hogy visszaküldözgessem.továbbá elég lassan áll fel a rendszer,nem tudom ezt mért van.ez az első laposom.rosszat nem tudok végülis mondani róluk,hacsak azt nem,hogy nem tesztelik a gépeiket,nincs rá kapacitásuk,ezáltal bárki belefuthat hasonlóba mint én...
-
szaszyka
senior tag
Sziasztok. Ma délután megtörtént első X220 szétszerelésem paszázás céljából. Paszta Cooler Master V1. Processzortelibe volt kenve a régi pasztával, több volt a fényes fémlap mellett a processzor lapján, mint magán a fémes részen. próbáltam leszedni óvatosan orvosi alkohollal, vattával, illetve fültisztítóval, de már eléggé rászáradt, ezért inkább nem erőltettem. A pasztázás jónak tűnik, egyetlen "gondom", hogy amióta összeraktam a gépet, a zsanér melleti kijelzőn, a fedlapon az akku visszajelző LED-je hol gyorsan villog, hol semmi, hol folyamatosan világít. A noti működik hálózatról, benne az akku. Ha kiveszem az akkut, akkor is megy hálózatról. Előfordulhat, hogy rosszul kötöttem vissza az alaplapra a tápkábelt, azért csinálja ezt? Bár csak egyféleképpen lehet rádugni, szóval elvileg hülyebiztos, de inkább megkérdezem, minthogy ismét nekiálljak szétbontani. Ha valakinek lenne valami tippje, azt szívesen fogadom
köszönöm szépen
Szép estét! -
Tim82
félisten
Ha valakit érdekel: újra beszerezhetőek T420s, T430s IPS kijelző upgrade-hez kitek.
Bővebb infó itt.
A sima T420-hoz, T430-hoz való kitről egyelőre nincs szó (ugye volt korábban belőle egy kisebb adag, ami nem volt hibátlan).
-
whited
addikt
sziasztok
az x60 nem támogatja a windows 7-t ? -
-
szaszyka
senior tag
válasz
somabe #83341 üzenetére
Szia. Mikrobotnál akartam vásárolni én is X220-at. Csak pozitív vélemény van róluk, pár srácot megkérdeztem hardverapro-n róluk. Attól függ, milyen az X220? Ha i7-es, akkor talán megéri, de X230-at láttam náluk 75-től. Hardverapro-n hirdetnek még talán egy X220-at dokkolóval, mindennel együtt 80-90-ért ha jól emlékszem. Jófogáson van egy 50 alatt, de általában 60 körül megy. Szerintem hívd fel Mikrobotékat bátran, bemész, megnézed, és ha tetszik elhozol tőlük egyet. Megbízhatóak, és állítólag kultúrált a boltjuk. Én most vettem múlt héten Nyíregyházáról 54-ért egyet, és elégedett vagyok vele.
http://www.jofogas.hu/budapest/Lenovo_Thinkpad_X220_Ci5_128GB_ssd_webkamera_jo_akku_szep_garancia_41970332.htm?first=1
Ebben 128-as SSd van, jó vételnek tűnik, és nem túlárazott. A 80 sok lenne egy i5-ös modellért szerintem. -
somabe
csendes tag
Sziasztok! Mit gondoltok megéri most tn paneles x220-at 80k-ért venni? Esetleg érdemes várni az árak csökkenésére?
-
Chaser
legenda
válasz
kromatika #83334 üzenetére
Valószínűleg cellazárlatos. Futtass le hátha alapon egy batery resetet power managerben, sose tudni. Amit linkeltél belsőt az jó, gyárinak is tűnik kép alapján, meg leírásban is ott van. Ultrabay akku a belső kapacitásnak 2/3-át tudja, sztem elég drága bárhol veszed.
-
kromatika
veterán
Sziasztok..Segítségre lenne szükségem.Adott egy lenovo thinkpad edge s430 noti.Amiben be épített aksi van,nevezetesen ez[link]A gond hogy a noti jelenleg csak hálózatról üzemel.Az aku jelző ikon 46% án,és nem megy sem lejebb sem feljebb.Aida szerint az aksi elhasználódása 21%.Forumon mondták,hogy próbáljam,meg kivenni,az aksit,majd bios reset.Utána hálózatról törölni az eszközkezelőben az aksi drivert,majd visza az aksi.De ez sem hozott sikert.Mi lehet a gond?Sajnos ilyen aksit sehol nem találok,viszont találtam olyat amit a dvd helyére be tudok akni.szerintetek ez jó lenne at enyémbe?[link]
-
Chaser
legenda
válasz
lezso6 #83332 üzenetére
Nem tudom van-e rá konkrét teszt, de hdd/usb hiba szokta jelezni ha gond lehet. Esetleg egy bios friss mehet ha nem volt, lehet a nagyobb kapacitású hdd zavarja meg. Nálam ha jól rémlik szintén 750-es volt benne, de már biztosra nem tudom, rég volt. Ha szenvedős 1024-es paneles sok pénzt nem érdemes rákölteni.
-
azbest
félisten
Nekem nincs vele különösebb bajom.
Végülis a registrybe közvetlenül felvitt akku töltési szabály is működni látszik, de egy újraindítás kellett, hogy ne írja felül (és ha frissül a power management driver akkor is újra be kell állítani).
Úgy láttam, hogy a legutolsó bios frissítés épp valami win10-es kompatibilitást javít, érdemes ránézni, hogy neked régebbi -e. Inkább csak a win10 túl tolakodó néha, vagy túl buta, de ezzel úgy tűnik már együtt kell élni. -
Adott egy X61 tablet frissen telepített Win 8.1-gyel. Nagyon pörgeti a HDD-t, pedig nem gagyi, más gépben jó volt. HDtune teszt közben is folyamatosan fagyogat, nem válaszolgat a program, de azért csinálja, igaz bűn lassan. Ez nagyon nem normális. Valaki találkozott ilyesmivel régi gépnél? Konfig:
Intel C2D L7700
4GB DDR2
WD Blue 750GBMegpróbálom egy Win 7-tel is, eredetileg az volt rajta, lehet egyszerűen így nyilvánul meg, hogy nem kompatibilis az újabb winnel. De azért ez nem kicsit durva.
-
Gondolkodom Win10 telepítésére
Windows 7 kiírtása miattThinkPad T430-ra. Várható valami kompatibilitási probléma? -
QHD, IPS, touch, abszolút meg vagyok elégedve vele, sok helyen lehúzzák, hogy nem jó a fényereje, közben rájöttem, hogy ki kell kapcsolni az adaptív színtónust, attól volt a sötét hatás. Az érintőpanel is hibátlan, tiszta függő lesz az ember, néhány dolog sokkal kényelmesebb taperolva.
-
SNor
tag
Újabb billentyűzet kombó kérdésem lenne:
Az FN+nyilak médiavezérlést vissza lehet állítani valahogy (x230)?
Sharpkeys-t néztem, de nem sikerült. Köszönöm@Tomash95: Gratula, sok boldog percet hozzá. A kijelzője milyen?
-
A héten beléptem a ThinkPad táborba egy új 3rd gen X1 Carbonnal, gyönyörű gép, nem igazán lehet belekötni egy részletébe sem, azt leszámítva, hogy valami oknál fogva kontakthibás a hangszórója,
így első közös kaland a szerviz lesz. Érdekes, hogy ugyan az a jelenség, mint a consumer ideapad y szériánál, kattog a hangszóró, ha megfogom, megemelem visszajön a hang.. De van az a szint, mikor már annyira bejön a gép, hogy ezt is el tudom nézni.. tudnak valamit, vagy csak nekem van karbonfétisem..
A gép ujjlenyomat olvasója olyan, mintha egy fólia lenne behajtogatva a nyílásba, tudja valaki, hogy mi a különbség ezen megoldás, és a régebbi szkennerhez hasonló egységek között?
-
HSM
félisten
válasz
metal01 #83318 üzenetére
Azt mondják a szakik, hogy 0,1V-al kevesebbre töltöd, akkor kétszerannyi ciklust bír 4.0, 4.1, 4.2 és 4.3V között, tehát 0,1V-al kevesebb töltés dupla töltési ciklus. Azt meg már ki tudod számolni a PM adataiból, nálad mekkora a difi 80 és 85% között. Durván amúgy 0,05V-ra saccolom.
-
metal01
őstag
Igen írtad. Erre emlékeztem én is. Nálam jelenleg 75-85 közé van állítva. Remélem ez is megfelelő intervallum. Pont azért állítottam én is ennyire, hogy legyen elegendő kraft, ha akkuról használom. Érdemes 75-85-ről 70-80-ra tenni, vagy ez már lényegtelen. az élettartam szempontjából?
-
HSM
félisten
válasz
metal01 #83316 üzenetére
Szerintem már írtam neked priviben... 70-81% a két határom. Így praktikusan 80%-ig tölti, éppen 4,05V-os cellafeszig. A 70% pedig azért nem kevesebb, hogyha lekapom a dokkról, akkor tuti legyen benne egy napra elegendő szufla. Én ugyanis 0%-ig meríteni sem szeretem, ha módomban áll, mindig adok neki töltőt 20% felett még.
Amúgy 87Wh-t tudna 100%-ra töltve, így 80%-on kb. 70Wh, amivel gazdálkodhatok, ami szerencsére ésszel használva igen hosszú üzemidő a géppel. -
metal01
őstag
válasz
Chaser #83308 üzenetére
Igazából amit írtam. Nem a ciklus a lényeg. Ha nem használom annyit akkuról a gépet adott alkalommal, hogy 20% alá menjen a töltöttség akkor töltőre téve nem kezdi el visszatölteni 85%-ra. Azaz muszáj lenne lemerítenem 20% alá, hogy visszatöltsön. Így, hogy 75-re tettem, tuti, hogy visszatölti 85-re és nem kell manuálisan állítgatom a PM-et, ha pl. 35%-on áll az akku töltöttsége és szeretném akkuról használni huzamosabb ideig.
Más. i5-2540M-et érdemes i7-2620M-re upgradeelni? Ahogy nézem 100 MHz és +1 mega cache a difi. Nekem nem tűnik szignifikáns különbségnek...
-
Chaser
legenda
válasz
metal01 #83307 üzenetére
Nem tudom mit szeretnél elérni
Ciklus szempontjából lényegtelen, hogy pl 75-ről 85-re töltötted 10x, az 1 ciklus. Az is, ha 2x 20-ról 75-re. Nem kell ezt túlmisztifikálni...alsó érték ne legyen kisebb 15-nél, de lehet akár 70 is. Felső meg 95-nél ne legyen nagyobb. Ámbár amit 100-nak jeleznek a sw-ek az sem 100. Van benne egy védelem, hogy ne töltse túl. Gyakorlati értelmes beállítás pl 50/95.
-
metal01
őstag
válasz
Francia91 #83303 üzenetére
Nálam 75 és 85 közé van beállítva. Ha 20-ra állítom be az alsó határt és pl. Csak 2-3 órát használom a lapost akkuról és ~35-40-ig merül akkor még nem kezdi el feltölteni ha töltőre rakom. Így kevesebb kraftom marad a köv. akkuról való használatkor, vagy a PM beállítást módosítva kell feltöltenem megint 85-re. Ha 75-ön van az alsó határ akkor annyit tuti merül egy akkuról használat közben, hogy ha töltőre teszem vissza töltse 85-ig. Vagy én gondolom, vagy csinálom rosszul?!
-
szaszyka
senior tag
válasz
FoxiestFox #83304 üzenetére
Battery maintenence-ben beállítottam 45-85% között. Remélem így már jó lesz, aztán meglátjuk az élettartamot. De ha 2 évig még húzza ez a 6cellás akku, akkor már örülök neki
Köszönöm szépen a segítségeket/válaszokat, bocs, ha fárasztó voltam.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #83304 üzenetére
Az X220 mondjuk túl új gép nekem, nem tudom, milyen cellás akkukkal szerelték őket
Asszem, Sanyo és LG.
*
Nálam 50-86% a beállított értékek. T60-nál anno a 9 cellás, 2006 decemberi gyártású Pana akku a gép nálam töltött két és fél-három éve alatt kb. 4-5%-ot romlott csak ezzel a beállítással, ha lehetett hinni a PM-nek. Így is bírt úgy három órát wifivel, 30% körüli fényerővel. -
válasz
szaszyka #83302 üzenetére
Ennyi. Azért én hetente-kéthetente adnék neki egy teljes ciklust.
Mondjuk 90-95% fölé ne töltsd szerintem, azzal sokat spórólhatsz a kis életéből.
Az X220 mondjuk túl új gép nekem, nem tudom, milyen cellás akkukkal szerelték őket, de a régebbi szériákban a Sony-Sanyo képes volt meghalni némi állástól is, a Panák bírták nagyon jól. -
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #83300 üzenetére
Nekem is be van lőve 20-80% közé, és csókolom, állandó jelleggel ott van a T500-asban az akku
-
szaszyka
senior tag
válasz
FoxiestFox #83300 üzenetére
Bocsánat. Nem értek hozzá, igazából nagyon nem is érdekelt eddig az SL510-nél, de ennél már zavaró a sebességkülönbség, és hirtelen indíttatásból megkérdeztem. Nem hordozom naponta, sokszor hetekig asztali gépként funkcionál a notebook nálam, ezért nem is láttam értelmét naprakésznek lenni az akkutechnológiában, és a minél hosszab akku-élettartam elérésében. Akkor beállítom a POwer managert, oszt csókolom
Köszönöm a segítséget, szép estét
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- EA Sports WRC '23
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged