Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: SAMSUNG WW80CGC04DABLE EcoBubble™ technológiával 8 kg mosógép - tapasztalatok
- Gurulunk, WAZE?!
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
T420-on hibamentes a w10? Merjek frissíteni?
-
válasz
Tikakukac
üzenetére
Igen, a Thinkpademnek más külalakra is a garipapírja, mint az Ideapadunknak.
"garipapíros és számlás TP főleg munkaállomás szerintem fehér holló szinten van"
Kár. Egyébként kifejezetten azért kérdeztem rá, és azért tetszett volna meg a dolog, mert a hirdetés külön hangsúlyozta még a garit. Így ugye sokkal kevésbé lett volna lutri használtan. -
válasz
Tikakukac
üzenetére
Sajnos tárgytalan. Amit kinéztem, amikor rákérdeztem a garipapírra, azt a választ kaptam, hogy Lenovo géphez nem szoktak adni garipapírt. Ezt már önmagában furcsálltam, mert 2 Lenovo gépet is vettünk az elmúlt időben, és mind a kettőhöz járt fejléces garipapír. Aztán rákérdeztem a számlára, hogy az eredeti számláját tudja-e vele adni az eladó, és azt mondta, hogy azt sem, mert ő is anélkül vette használtan. Mivel egy (számomra) drágább gépről lett volna szó, ezért így inkább lemondtam a vásárlást.
-
Thinkpad W540-nél használtan vásárolva van valami, amire ellenőrzéskor felhívnátok a figyelmem, hogy mindenképpen nézzem meg?
-
és donjohnson:
köszi!
Azért kérdezem, mert kettő van, egy itthon, egy az irodában, és akarok venni egy második gépet is, de akkor már ne kelljen új töltőd dugdosni. Amikor a második töltőt vettem a géphez (ott, ahol a gépet), az üzletben az eladó azt mondta, hogy valami erősebbet tud csak adni (gyári egyébként), de nem lesz tőle baja a gépnek, hamarabb feltölti az akksiját. Akkor igaza volt, valamelyik nagyobb töltőáramút adta. (Persze fogalmam sincs így 4 év távlatából, hogy melyik van itthon és melyik az irodában
). -
Ugye jól gondolom hogy a T420-nak és a T520-nak ugyanaz a töltőcsatlakozója? Tehát egyik töltője jó a másikhoz.
-
A 4 és fél éves T420-am akksija azt irja, hogy az eredeti kapacitás 94%-át tudja. Én úgy érzem hogy az elég jó. Nem? Mire kell számítani a tapasztalatok alapján, mikor válik kb használhatatlanná az akksi?
-
Lehet, hogy csak nekem tűnt oltásnak, ha így van akkor elnézést kérek!
Egyébként az nagyon jó ötlet, ha ez a kérdés belekerül a topiknyitóba. Arra gondolok, hogy ezek a gépek (T410, T420) most jutnak el az életciklusuknak abba a részébe, amikor a gyári ram kb kötelezően upgradelendő, mert anélkül már nemigen elég a teljesítményük.
Én is így jártam a 420-assal, hogy vagy új gép nagyon sok pénzért, vagy +4 giga ram, és egy SSD a vinyó helyett. A kettő együtt igaz, hogy kb annyiba került, mint a gép használt értéke, viszont ezzel a ráköltéssel még évekig, vagy legalábbis addig, amíg előbb tönkre nem megy, a gépem használhatósága ki lett tolva. Sőt azt mondom, hogy megnézegetve a mostani T széria árakat, olyan gépet, mint amit most használok az upgrade után (i5, 8 giga ram, 500 giga SSD) csak nagyon drágán tudnék beszerezni. Annyira drágán, hogy azon gondolkozok, hogy veszek használtan egy ugyanilyet otthonra, abba teszek szintén +4 giga ramot és egy kisebb, 256-os SSD-t, és szerintem érezhető időre meg van oldva az otthoni gépem (mivel az otthoni gépem sajnos már 7 éves és időnként sok türelem kell hozzá). -
Nem lehetne ilyenkor pedagógiai célzatú kioktatás helyett sokkal kevesebb munkával egy rövid, konkrét választ beírni?
Azért kérdezem, mert az általad linkelt kis hsz-gyűjteményből én így elsőre nem látom a konkrét és pontos választ. Most akkor az a jó válasz, hogy 1066-tól felfelé mindegy? Kérdezem, mert úgy érzem hogy ez a jó irány, de nem vagyok benne biztos.Sose értettem, hogy egy rövid, egy soros válasz helyett valaki képes ilyen hsz-t összehegeszteni, és még nem is válaszol vele a kérdésre, csak leoltja a kérdezőt.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Általában én is így vagyok vele, de nem szeretnék később kicsúszni a támogatottsági időből.
Tim82: köszi, ez jó.
-
Köszi mindenkinek, kb minden megválaszolva, egy kérdés maradt. A win7 újratelepítését, ha működik a win10, nem fogom akarni szerintem (bár semmi bajom a 7-tel, ez csak olyan hörcsögeffektus nálam, hogy van újabb, akkor az kell). A win10-et külső adathordozóról újra tudom telepíteni, ha később valami rendszerösszeomlás van? Iso-ból, pendrive-ról, vagy kiírom lemezre?
Lehet hogy hülyeségeket kérdezek, de időtlen idők óta nem telepítettem windowst, mindig csak olyan gépeim voltak az elmúlt kb 10 évben, amire gyárilag feltelepítették. Ezért tetszik a recovery partíció most, mert nem kell lemezt keresgélni pl.
Édesapám laptopjával jártunk úgy, hogy nem volt meg a gyári recovery dvd, és most nem tudjuk másik lemezről visszatelepíteni a teljesen jogtiszta windowst, mert a dvd meghajtóját nem ismeri fel a win telepítő. Ezért volt hozzá saját lemez, de sajnos elvesztette.
-
Van egy T420-am, amibe ssd lett téve, de a gyári vinyó lett klónozva rá, tehát megvan a recovery partícióm, amiről a Win7-et lehetne telepíteni, ha bekrássolna.
A kérdés. Már egy ideje pattog a tálcán a Win10, és valamikor szeretnék rá upgradelni. A kompatibilitási progi kiírta, hogy ez a recovery partíció disztrójolva lesz valószínűleg a win10 installkor. Kérdés, hogy ez mekkora probléma, avagy probléma-e egyáltalán. Ha behalna a win10 az upgrade után valamikor, akkor hogyan tudom újratelepíteni egy ilyen recovery partíció nélkül? Mi a véleményetek?
-
Az E széria milyen, a minőséget tekintve? T-s gépem van, ahhoz képest tudnám elhelyezni, ha hozzá hasonlítanátok.
-
Szuper, köszi. A wwan nem fog kelleni, de a plusz oprendszert szívesebben tenném külön meghajtóra fizikailag is, így ez pont jó lesz még egy ssd-nek.
Titakukac: én itt éreztem, hogy mintha nem ugyanarról beszélnénk: (#81031) Aggregátor
"ami nem félmagas, működni fog benne (illetve a félmagas is, csak kell hozzá adapter, hogy tudd rögzíteni)."Én úgy tudom, hogy a normál hagyományos ssd-ből van félmagas, meg amihez rögzítő adapter kell, ami a vinyó helyére megy.
Vagy ebből az msata fajtából is létezik félmagas?
-
válasz
barnam_
üzenetére
Szerintem valami félreértés van, én nem a vinyó helyéről beszélek, hanem ahogy írtam, a memóriamodul melletti slot érdekelne. A vinyó helyén már ssd van, engem ez a hely érdekelne, hogy ide mi megy be:
Mert ide ugye teljes méretű msata nem hiszem, hogy beférne...
Ebből gondoltam, hogy ez maximum valamelyik M2 helye lehet:

-
Lenne egy láma kérdésem.
A T420-amban a memóriabővítés mellett van egy üres slot (ahol lecsvarozom az egy csavaros takarólemezt). Jól gondolom, hogy az M2 ssd hely, vagy mellé? -
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Hú ez komoly. Na ezt tutira kipróbálom, köszi.
-
Szerintetek. Ha meglett a T420-ban (i5, 8g ram) az SSD-re csere HDD-ről, de nyoma sincs azoknak a mesebeli boot-időknek, amikről neten olvasok, hanem kb ugyanannyi idő alatt indul a gép, mint anno HDD-ről, akkor mi a helyzet?
-
válasz
Grafirka
üzenetére
Ezekre nem igazán fogok tudni válaszolni, lévén játszani nem szoktam rajta, HD filmet se néztem rajta még szerintem az életben soha.
Régebben játszottam rajta 1-2x, mikor az irodában LAN partit csináltunk, de se a Battlefield 1942, se a C&C Generals nem igazán az a kaliberű játék, ami meghajtaná.
Az én gépemben 7200-as vinyó volt, illetve még meg is van, most azt használom külső backup vinyónak. Semmi különösebb problémám nem volt vele, csak gyorsabbat akartam. Ezért lett a csere SSD-re, plusz tettem még bele +ramot, de őszintén szólva azt is elfelejtettem már, hogy mennyit. Talán +4-et, ha lényeges holnap megnézem az irodában. De lehet hogy beírtam ide a topikba is. -
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Nem feltétlenül. A gagyi, olcsó (stick-szerű) usb "hangkártyák" nem jók. De vannak igen korrekt külső usb dac-ok, nem is olcsók, nem szoktak rájuk panaszkodni. Pl ez szerintem nem rossz.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Inkább állíthatna elő aranyat koszos büdös zokniból. Szerintem ez lesz a nyerő!

-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Mert akkor az még titokzatos

-
válasz
Tikakukac
üzenetére
Nagyon szuper, köszi. Azt fontolgatom, hogy előbb-utóbb csak kellene egy x220 a T420 mellé. És ahhoz itthon is, meg az irodában is van töltő. Ha vennék egy x220-at, akkor lenne egy harmadik töltő, és azt bent hagyhatnám a kocsiban, így akárhol tudnám tölteni akármelyik gépet, nagyon jó felállás lenne.
Használt x220-nál mire érdemes odafigyelni vásárláskor? Egyáltalán nem volt még x típusom.
-
Erről jut eszembe, amit itt írtok, hogy x220. Ugye jól gondolom, hogy az x220 töltőcsatlakozója az azonos a T420-éval?
-
Szerintem a displayport kimenetet kellene inkább használni. Én az irodában, amikor asztali gépként használom külső monitorral és egérrel-billentyűzettel a gépet, akkor nem zavaróan, de észreveszem, hogy a VGA kábelen keresztül nem olyan éles a kép. Egyszerűen csak nem olyan jó a képminőség (szöveg esetén). Ezt én a VGA kábeles megoldásnak tudom be. Sajnos a displayportot még nem volt alkalmam használni.
-
Tök ugyanilyet használok a megjelenése óta(*), napi szinten, irodai munkára. Nagyon sokat viszem/vittem, semmi baja, tartós, jó gép. Az enyém gyárilag az 500-as hdd-vel és 4 giga rammal volt szerelve, múlt hónapban fejlesztettem ssd-re és +4 giga ramra. Évekig ki fog szolgálni még ezzel a felállással.
Ja, ha ssd-re váltasz, akkor nem csak a sebesség fog feltűnni, hanem sokkal halkabb is lesz a gép. Nem gondoltam, hogy az a kis vinyó ekkora zajforrás.* azaz gondolom, hogy a megjelenés óta, 2011 elején vettem a gépet.
-
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Én mikor újonnan megvettem a gépet nem mertem vele kockáztatni, az üzletben gyári Lenovo töltőt vettem (egy otthonra, egy az irodába).
-
A hibrid alvást ugye érdemes bekapcsolni SSD esetén?
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ez valami focicsapat?

-
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Több user különböző mappákban lévő cuccai, nem szívesen figyelném ha van rá progi...
Áhh de mindegy, nem értem miért magyarázkodok, a lényeg hogy működik-e, vagy nem ahogy leírtam, ha lehet hanyagoljuk a faggatásomat, a barkochbázást. Egy egyszerű válasz kellene. Ha tudod, megköszönöm. Ha nem, akkor hagy ne magyarázkodjak már hogy miért szeretnék egy backup feladatra egy backup progit használni egy filekezelő helyett. -
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Adatmentés! Van 6.5 giga doksim, van tizen-pár gigás outlook állományom, van 40 gigányi zeném, és kb 100-150 giga (attól függ mit tartok meg) fotóm. Ezeket szeretném elsősorban menteni. Az a kérdés, hogy ha a Lenovo progival mentem, akkor később ha másik gépem lesz, arra is vissza tudjam tölteni az adatokat. Azt hiszem, ez valahol jogos igény, hogy ne csak ugyanarra a gépre lehessen visszatenni. Pláne ha az eredeti gépet ellopják, totál tönkremegy stb - nyugtassatok meg, hogy a Lenovo R&R nem csak ugyanarra a gépre tudja visszatenni a mentést, mert akkor annak kb pont semmi értelme!
-
Backup kérdésében, mit javasoltok inkább? A win 7 pro backup progiját, vagy a Thinkvantage Rescue and recovery-t?
Az jár a fejemben, hogy a Lenovo saját progija könnyen lehet, hogy jobb, okosabb és többet tud, de ha arra használom a backupot, hogy ha majd mondjuk oda kerülök, hogy gépcsere, akkor a R&R backupját vissza tudom-e tenni a következő gépre? Ha az pl valami oknál fogva
nem Lenovo lenne?Tudok a Lenovo R&R backupjából úgy visszatenni, hogy mondjuk csak file-ok, vagy mappák? Például az Outlook könyvtárát tenném vissza? amiben pst file-jait tárolja.
-
Mikor volt utoljára ontopic hozzászólás ...

-
T420 akkukapacitását (nem T420s sajnos) akkor ahogy a múltkor beszéltük, optibay akkuval nem lehet növelni, ugye? Ez jó lenne, ha esetleg kapna egy 100% megerősítést.
Milyen más lehetőségem van az akku megnyújtására? Van olyan, a gyári alapnál nagyobb kapacitású akku, ami nem lóg ki a gép síkjából? A méret lényeges sajnos.
-
válasz
donjohnson
üzenetére
Érdemes megfigyelni, hogy a kb 60 fokban állóan összehajtott gépet megtartja a képernyőre állított, a nehezebb alsó részt felülre állító állásban a zsanér.
Örülök, hogy megnagyobbították a touchpadet, és hogy visszajöttek a felső egérgombok. A T420-am most újítottam fel és egyelőre eszem ágában nincs lecserélni, de jó látni, hogy jó úton megy a gyártó, és innen fogok választani legközelebb is gépet.
-
Köszi, a Nortonról meg az Acronisról még hallottam régebben, akkor a kettő közül valamelyiknek utánanézek, van-e valami trial verzió.
donjohnson: igen, a nem kilógós. Láttam, hogy van 9-es is, de az a gond hogy így is éppen, passzentosan tudom magammal vinni a táskámban, a plusz akksi az már sok lenne. A jövő héten váltok ssd-re, illetve kicsit több ram lesz benne, hátha valamit javít az akksiidőn is. Fene egye meg, ez az ultrabay akksi nagyon jó lett volna.

Tim82: nem garis már, idén lesz 4 éves. Ez a mostani beruházás egy olyan döntés eredménye, hogy vagy egy új gép, vagy ennek a felújítása. Ez utóbbi mellett döntöttem, mert
- baromira meg vagyok elégedve a géppel összességében
- nincs kedvem újratelepíteni, NAGYON nincs
- úgy látszik +70-80k-ból lesz egy korszerű szintre felhozott gépem
- ami jobb, mint ha újat vettem volna, mert arra 350-400-at nem tudnék kiadni.Elvileg az upgrade után úgy fog kinézni, hogy 8 giga ram, 512 ssd, + 1 esata kábellel ott lesz backupnak a gyári 500-as hdd, külsőre jó állapotban van, kijelzőjének nincs baja. A lenovo tools szerint az akksija az eredeti kapacitás 94%-a, ami közel 4 év után kifejezetten jó szerintem. i5-ös proci, így ezzel a felállással egy új gép árához képest lesz egy minimális ráfordítással egy "irodai erőgépem" - szövegszerkesztésre, netre, levelezésre használom, csak már a boot idők, és a swappolások miatt kezdett belassulni. Gondolom ha jön a win10, az is megköszöni a 8 giga ramot a 4 helyett.
-
Akkor ha jól veszem ki, akkor a sima T420-on (ilyenem van) nincs akku csatlakozó az ultrabay-ban, csak az s-en? Mert akkor nem veszek.
Chaser: a gyári akku, amivel vettem, az van most benne.
Klónozó progit keresek: milyen klónozó progit ajánlotok, ami fontos, hogy át tudja vinni a Lenovo Recovery partícióját is? A jövő héten ssd-síteném a gépet, és át kéne tenni a komplett vinyót az ssd-re. Úgy, hogy van egy C: rajta, illetve a recovery, azaz a teljesen gyári partíciós felállás van a gépen.
Meg megy bele +4 giga ram is, így ezzel a konfiggal kihúzom szerintem míg csak a gép működik egyáltalán.
-
A T420-ba való ultrabay akksinak mi a típusszáma?
Nem tudjátok hol lehet kapni?
-
Azon gondolkodok egy ideje, hogy upgradelni kellene a T420-at, legalább egy SSD-vel. Most egy 500 gigás vinyó van benne.
Megnéztem ezt a videót a youtube-on: [link] és nagyon megtetszett az az ötlet, hogy adnak az SSD-hez egy kábelt, és egy szoftvert, amivel totál át lehet klónozni az egészet az SSD-re. Ez, amennyiben ilyen egyszerű, mint ahogy a videóban szerepel, én is meg tudnám csinálni.
Az lenne a kérdésem, hogy (mivel életemben nem volt még SSD-m), ez mennyire általános, hogy adnak ilyen kábelt/szoftvert az SSD-khez? Vagy ez valami teljesen egyedi dolog? Másik gyártónál meg lehet oldani?
Másik kérdés, hogy 500-as vinyóm van, és 256-os SSD-t tervezek venni. Ha 300 mega szabad helyem lesz mikor ezt a klónozást tervezem, akkor vajon stimmelni fog? A lenovo recovery partíciót át fogja vinni?
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ha év végén elkezdesz W700-akat nézegetni, szólj már nekem is, mert lehet év második felében, vége felé aktuális lesz nekem is egy nagyobb gép! Nézzük együtt. Hátha kettőt veszünk, van kedvezmény

-
-
Ezek a w700-ak, 701-ek használtan mennyiért mennek?
-
és dying_star: köszi!
Este forgattam egy kicsit a gépet, és látom, hogy alapvetően a vinyót se vészes valószínű kivenni, egy csavarozott ajtó tartja, ha jól látom.
De majd keresek erre a wwan kártya helyére rakható ssd-ről egy videót az interneten, hogy hogy lehet kicserélni.
A legjobb lenne, ha esetleg tudnátok egy szervizt, ahol megcsinálják, még jobb, ha esetleg be is szerzik,
-
Na várj, ez a második lehetőség teljesen felvillanyozott. Gyakorlatilag jól értem, ki se kell nyitni a gépet, nem kell berhelni, fogok és beledugok egy bővítőkártyát, és az egy SSD?
Erre át tudnám akkor tenni egy programmal a rendszert, és mindent, onnan tudna bootolni? Kb mekkora sebességre kellene számítani, normál SSD-gyorsaságra?Van az SD kártya olvasója fölött egy slot, amibe most egy műanyag kártya van betéve gyárilag. Az lenne az a csatlakozóhely, amiről beszélsz?
Szerintem ez lehet az: "Bays: One 34-mm ExpressCard slot or 5-in-1 Media Card Reader slot".Ez ami a kép közepén látszik:

Illetve van még belül egy hely, ahova a 3G modemet lehet tenni, annak az előkészítése van meg.
-
Szerintetek: ha a gépembe (T420) SSD-t szeretnék tenni, akkor a rescue partíciót, az oprendszer telepítővel stb át tudom tenni? Illetve, a kérdés rossz, én nem tudom áttenni, tehát szakember át tudja tenni?
Esetleg lehetséges komplett adatmásolás, hogy ne kelljen újratelepíteni, beállítani mindent? Most egy 500-as vinyó van benne, egy 256-os ssd-re gondoltam.B kérdés, hogy az megoldható-e, hogy a jelenlegi 500-as benne maradjon másodlagosnak. Valójában az nagyon jó lenne, rajta vannak a zenéim, dokumentumok, képek (kb 200 gigányi adat).
-
Köszi a válaszokat W ügyben, akkor csak rossz helyeken nézegettem. Megnézem az aprót, köszi.
-
A W széria megszűnt volna, vagy csak én nem találom sehol árlistában? :/
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Forrmell.enn
- Projektor topic
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8365U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Acer Travelmate X314 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP 15 - Intel N4000 I 4GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad E50-70: i5-5G I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo V15-ADA - Ryzen 3 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Bomba ár! HP Revolve 810 G2 - i7-G4 I 12GB I 256GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3755, 100% Akkumulátor
- Bontatlan iPhone 16 (256 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

).

)