- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Drivv: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
lugosi #84680 üzenetére
Jellemzően ezek céges gépek, garipapíros és számlás TP főleg munkaállomás szerintem fehér holló szinten van.
Egyébként de, van hozzá garipapír, szép TP-s garipapír, olyasmi mint az ideapad, csak sötétebb és TP van rajta
Inkább az ellenőrzés a necces. Sajnos apró nagyon elqrvult. Nem mernék saccolni mennyi cucc van ami fekete, de nem kevés.
-
Tikakukac
titán
válasz
lugosi #84673 üzenetére
Hát most épp volt egy esélyesen lopott gépre majdnem ráfutás. Szóval ha garis vagy nem kifejezetten igényes boltból van az semmit nem jelent. Azt jelenti, hogy igen, kevesebb mint 2-3 éves
Kívül belül átnézés, hallgatás. Kb ennyi, innentől azon múlik mennyire vagy precíz
-
Tim82
félisten
válasz
lugosi #81297 üzenetére
Oké, túltárgyaltuk, én is morcosabban reagáltam, mint kellett volna.
A T420 egyébként szerintem nem érzékeny ilyesmire, mint a RAM chipek sűrűsége, az X220-amból kiindulva.
qnadam: vagy hétvégén, vagy jövő héten lesz nálam egy Nvidiás T510 pár nap erejéig, akkor össze tudom vetni egy (CentOS 7-tel telepített) X201-gyel, de eléggé biztos vagyok benne, hogy a T510 lesz halkabb, fog kevésbé melegedni.
-
Tim82
félisten
válasz
lugosi #81292 üzenetére
Semmi leoltás nincsen abban, ha úgy gondolom, hogy nálam már jobban összeszedték korábban és azt linkelem. Igen, az a jó irány, hogy 1066 MHz-es órajelen fogja járatni a RAM-okat (akár 1333-asok, akár 1666-osak) és a RAM-chipek sűrűségére/szervezésére kell figyelni a topikbeli tapasztalatok szerint (amiket inkább belinkelek, semmint azt mondom, hogy keressen rá).
Mellesleg az a kevesebb munka, hogy emlékeztem, ki kérdezett utoljára ilyet és a neki adott válaszokat linkelem.
A feltételezésedet meg úgy, hogy neked is nem egyszer segítettem, nem csak Thinkpad-témában, külön is köszönöm, jó tudni, hogy nem veszett kárba a korábbi segítő szándék sem.
-
Tim82
félisten
válasz
lugosi #81196 üzenetére
A win10-et külső adathordozóról újra tudom telepíteni, ha később valami rendszerösszeomlás van? Iso-ból, pendrive-ról
Emlékeim szerint a Microsoft Media Creation Tool erre van kitalálva.
-
-
Tim82
félisten
válasz
lugosi #81192 üzenetére
A többit előttem megválaszolták, de ha arra gondolsz, hogy esetleg nem jön be a W10 és a W7-et szeretnéd újratelepíteni, akkor én nem bíznék annyira abban, hogy a W10 nem fogja esetleg elszúrni a gyári, T420-hoz járó W7-recovery-t vagy akár a régi W7 lementését és visszaállítását, amit elvileg elvégez a W7-W10 upgrade-kor (olvastam ilyesmire példát a W10-topikban).
Én javasolnám, hogy Acronis-szal (ha jól emlékszem, azt használtál már) csinálj egy teljes backup-ot az SSD tartalmáról, mielőtt frissítesz W10-re. Mondanám a Macrium Reflect Free-t is, de az emlékeim szerint nem boldogul a recovery lementésével.
De ettől függetlenül a W7-et is újra tudod telepíteni, el kell, hogy fogadja egy sima telepítőlemez/iso is a W7-kulcsot, amid van a T420-hoz.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
lugosi #81042 üzenetére
Hagyományos SSD: anno volt még 9mm, nem sok.
A Thin verziók: 7mm-esek, kb az összes SSD ilyen.
Az UltraThin 5mm, ez azért nem sok gépben van még hál'Isten.
mSata az 2 féle lehet: itt a magasság valójában a hosszúság. Van teljes meg feles. Menne a feles is, csak nincs mibe lefogatni a karit és kiesne. Ezért kell ide fullsize.
-
-
HSM
félisten
válasz
lugosi #78479 üzenetére
Akkor jól használtad a HDD-t, és jól működött a cucc. A "mesebeli" BOOT-időkhöz win8 kell és fast boot, ami nem is igazi bootolás, hanem egy speciális hibernálás, amit épp a mesebeli boot időkért találtak ki. De úgy sem lesz "instant on" a gép, mivel viszonylag sokat szöszöl indulásnál a T420-on a BIOS, azt meg nem tudod megspórolni.
Én már jópárszor beírtam, hogy az SSD csoda sok esetben csak mítosz egy gyors HDD-hez képest, de mindig le lettem hurrogva.De azért nyilván sokkal jobb az SSD, csak sokszor túl van misztifikálva.
-
metal01
őstag
válasz
lugosi #78482 üzenetére
Alignálás -> "Start menü/futtatás keresőjébe be kell írni azt hogy "cmd". Majd a felugró ablakba írjuk ezt: "msinfo32".
A felugró ablakban keresd ki az "Összetevők/Tárolás/Lemezek" almenüben található "Partíció kezdetének eltolása" mellett található értéket. Osszuk el 4096-tal. Ha a kapott érték egy egész szám, akkor a partíció jó.
(Ha nem akkor érdemes újrarakni a rendszert, és a win 7 telepítése során elvégezni a régi partíció törlését és az új létrehozását! Ilyenkor automatikusan elvégzi a telepítő az alignálást vagy magyarul fogalmazva a partíció igazítás.)"
TRIM -> "Start menü/ futtatás keresőjébe be kell írni azt, hogy "cmd" majd a bejövő ablakba azt, hogy "fsutil behavior query disabledeletenotify". Ha a visszaadott érték 0, akkor jó, viszont ha 1, akkor be kell kapcsolni a TRIM-et, ehhez az "fsutil behavior set disabledeletenotify 0" parancsot használjuk."
Valamint a HDS főképernyőjén le tudod ellenőrizni, hogy a teljesítmény mennyi. Ha 100%-on van akkor OK. Ha 80%, akkor szokott a TRIM-mel gond lenni. Ezt írja is a Sentinel.
-
-
Grafirka
őstag
válasz
lugosi #78459 üzenetére
.
Milyen homersekletei vannak? CPU Idle? CPU multimedia pl HD felbontasu mozi ? ill ha kiprobaltad valamilyen 3D alkalmazassal ? Azert kerdem mert ismerosomnek a T510 gepe 75-80 C ha hd felbontasu filmet nez.Mielott SSD re alltal volna at mennyire voltal megelegedve a sebessegevel.Lattam elegge sokan panaszkodtak, hogy "egy kicsit lusta foleg az 5400HDD vel.
-
Tim82
félisten
válasz
lugosi #75304 üzenetére
Csak hogy tiszta legyen (és biztosan egyeztessük, hogy ugyanarra gondolunk
), most a régi, Pentium III-as első T-kről, X-ekről van szó.
Azoknál régebbi gépekkel kapcsolatban szökőévente egyszer van kérdés, amit nem hiszem, hogy Shadowfax-on kívül meg tudnának válaszolni a rendszeres fórumlátogatók.
-
Tim82
félisten
válasz
lugosi #75301 üzenetére
Ezek bekerülnek természetesen, ha máshogy nem, egy áttekintő táblázat erejéig (talán szemléletesebb, mint jó pár bekezdésen át kifejteni).
Az időbeli kezdő határ még kérdéses, én T20/X20-nál húznám meg a vonalat, azelőtti TP-modellekkel legfeljebb egy rövid bekezdés erejéig érdemes foglalkozni. Nem is olyan régen ugye még volt T20-szal foglalkozó kérdés, meg én ismerek is olyan fórumtársat, aki nemrég vett X22-t retró játékokra.
-
-
Kube
senior tag
válasz
lugosi #74858 üzenetére
Én is így látom. Sajnos párszor próbáltam VGA-val okoskodni, nekem se volt túl szép az eredmény. Egy átalakító reméljük megoldja a problémát
HSM:
Most egy 1440*900-ról tolom én is. Monitort akartam először, de rájöttem, hogy jobban járnék egy ilyen T420 csodával. 1280 az borzalmasan kevés már, én most a sajátomét még éppen tűröm, de már érzem, hogy kevés. Nem tudom, hogy az AG mit jelent, kalibrálni se kalibráltam még, de majd igyekszem valami patent dolgot kihozni belőle
Gondolkodtam amúgy X220-ason, de végül a nagyobb mellett teszem le a voksomat. Sajnos a kicsi notiból kevés van, és ha használni kellene szerintem azon a pár colon én megvakulnék
-
Kube
senior tag
válasz
lugosi #74850 üzenetére
Köszönöm a választ, ez jó hír. Későbbi SSD nálam is tervben van
Én főleg programozásra használnám, fejlesztőkörnyezet menjen rajta patentul és készen is van. No meg az integrált tudja az 1080p filmeket, remélem ezzel sem lesz gond. Jelenleg egy C2D E6300 1,8-ast hajtok asztaliban, szóval mindenképpen előrelépés a gép, de azért rá kellett kérdeznem, mivel hosszútávra tervezek.
Tim82: Elnézést, kicsit furcsán fogalmaztam. Úgy értettem, hogy a monitoromon nincs display port. De most néztem, hogy VGA kimenet viszont van a T420-on szóval nincs gond.
Egyébként DVI és VGA között van minőségbeli különbség, ezt csak azért kérdezem mert akkor veszek átalakítót a DVI >> displayport felé.metal01: Megfogadom a tanácsodat, sajnos élőben nem fogom tudni megvizsgálni vétel előtt, így bíznom kell az eladóban. Maximum kérek pár makrófotót. Persze garit is szorgalmazom. Ezt a ThinkVantage-et megnézem majd, mert még sosem láttam.
-
-
válasz
lugosi #74070 üzenetére
Érdemes megfigyelni, hogy a kb 60 fokban állóan összehajtott gépet megtartja a képernyőre állított, a nehezebb alsó részt felülre állító állásban a zsanér.
Ezt régebbi fajta zsanérral nem csinálod meg.
Nekem is tetszik az 50-es széria, szerintem így, hogy vannak trackpoint gombok nagyon jó lett.
-
HSM
félisten
válasz
lugosi #73952 üzenetére
Nálam egy "7.0mm to 9.5mm SSD HDD Hard Drive Caddy Rails for Thinkpad T400 T500 T410 T420" [link] lesz a végleges megoldás, bár alternatívaként elvileg ez is van: [link]. De azért masszívabb konstrukciónak tűnik a módosított gumikeret.
Persze, ha járt gyárilag az SSD-dhez ilyen gumi távtartó, az a legegyszerűbb.(#73955) soldi3r: Sajnos nem, csak magamat szidhatom. Volt ebből a 840 Pro-ból emlékeim szerint a Basic kiszerelés, amit vettem, ami csak az SSD dobozban+a szoftver, meg volt belőle notebook beépítőkeretes és asztali gépes beépítő keretes kiadás is, nyilván picivel drágábban, de mivel nem volt ezekre szükségem, a simát vettem. Nem terveztem notiba szerelni.
Bár most kifejezetten jól jön, hogy az egyik legkisebb fogyasztású SSD, ami csak kapható.
Bár még így is árban leszek a beszereléssel is.
(#73956) Nand_i: Elvileg ugyanaz a keret Google képei alapján. Valamennyire megtartja a gumisínen a csavar, ahogy felfekszik rá, de viszonylag könnyen "elszabadul" a belseje. Az pedig elég rendesen rábüntetne a csatlakozóra.
Tehát nem úgy lötyög, hogy lötyög, de eléggé pici erőhatás is elég beszerelve, hogy megmozduljon. Kézben stabilabb, mivel önkéntelenül is jobban rányomod a gumit oldalról, és ugye az tapad is valamennyire olyankor.
Bejelöltem egy kis képen, miért szidtam kicsit a Lenovo-t, kis nyilacskát tettem a SATA csatlakozó felőli oldalra, ott van egy fül, ami alaból helyén tartja a szerkezetet, de valami érthetetlen okból ilyet nem sikerült a másik oldalra is tenni, így ott ha nincs meg a meghajtó magassága 9,5mm, akkor bizony el fog tudni mozdulni benne. -
-
-
Tim82
félisten
válasz
lugosi #73874 üzenetére
Igen, sajnos, "sima" T420-nál nincsen meg.
hcl: ahogy korábban is írtuk, egyedül az Acronis True Image-ről tudjuk biztosan, hogy - legalábbis a korábbi verziói, de némi kutatás alapján a mostaniakról is ezt írják a Lenovo fórumán - biztosan át tudja tenni a recovery partíciót is.
Egyébként ha garanciális még a gép, én nem tartanám meg a recovery partíciót, ellenben felvenném a kapcsolatot a Smartservice-szel, hogy rendeljek egy recovery telepítőt (ha jól emlékszem, amíg a garancia él, addig egyszer ingyenesen meg lehet ezt tenni). Pár éve még DVD-n adták, ha minden igaz.
-
-
-
-
-
btudos
nagyúr
válasz
lugosi #73627 üzenetére
T420-ba vehetsz mSATA SSD-t*, akkor maradhat a HDD a helyén, és simán tudsz bármilyen szoftverrel (nálam a Macrium bevált rendszerklónozásra) költöztetni úgy, hogy csak bepattintod az SSD-t a helyére, és semmilyen kábel, vagy doboz nem kell.
*Persze csak akkor, ha WWAN modul nincs a helyén, ha jól emlékszem a T420-nál is ugyanaz a megoldás.
SSD-n illik hagyni 10 % szabad helyet, jót tesz az élettartamának és a recovery partíciót sem egyszerű mozgatni, de
mintha nemrég lett volna szó erről itt a topikban.Acronis képes rá Tim82 szerint. -
-
Tim82
félisten
válasz
lugosi #73324 üzenetére
Hivatalos szervízvideók esetleg innen.
Nem tudom, hogy a Smartservice vagy a Delta Kft. rendelkezik-e szegedi szervízzel.
-
-
Tim82
félisten
válasz
lugosi #73304 üzenetére
Az első kérdésre: régen az Acronis True Image volt képes a recovery partíciót is látni, illetve átklónozni. Fizetős program, valamint nem tudom, hogy az utóbbi 2-3 évben kijött verzióknál mennyire maradt meg ez a feature. Az amúgy melegen ajánlott Macrium Reflect Free sajnos ezt nem tudja.
A másodikra: minden további nélkül, attól függően, hogy milyen SSD-t tervezel beletenni. A lehetőségek: mSATA SSD és akkor ki sem kell venni a vinyót a helyéről (ebben az esetben ha van WWAN kártya a T420-adban, annak a helyére lehet mSATA SSD-t betenni), vagy normál 2,5" méretű SSD, ekkor az a vinyó helyére kerül, a vinyót pedig egy Ultrabay keretben az optikai meghajtó helyére lehet tenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Linux kezdőknek
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Hálózati / IP kamera
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- További aktív témák...
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Eladó Lenovo Yoga Pro 7 14ARP8
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest