- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
barnam_
nagyúr
válasz
donjohnson #74597 üzenetére
a t9600 jó ár (bár én 4e-ért vettem a t9400-t), de a többi szerintem nem ér annyit.
-
HSM
félisten
válasz
tothjozsi96 #74596 üzenetére
Sajnos így messziről nehéz megmondani, mi lehet az akksiddal, de nagyon nem úgy működik valami, ahogy kéne neki.
-
tothjozsi96
addikt
Tök jó, lemerítettem az akksiját és most már csak 44%-ig töltötte fel.
Szupeeeer! -
Francia91
veterán
Láttam eladó T9600-ast, T9900-ast és P9700-ast Hardveraprón, szerintem korrekt árakon. Csak szólok, hátha érdekel valakit
-
tothjozsi96
addikt
válasz
FoxiestFox #74592 üzenetére
De, pont ez az hogy hagytam is azon, és szépen le is merítette az akksit majd feltöltötte 69%-ig és megállt a történet ..
(#74593) HSM
Always full-on van ..Mint utólag kiderült nekem LGC márkájú akkumulátorom van.
-
HSM
félisten
válasz
tothjozsi96 #74591 üzenetére
POwer Managerben "Always fully charge" van? Amúgy csinálhat olyat, hogy megáll egy %-on, de azt kéne írja, hogy töltődik.
-
válasz
tothjozsi96 #74591 üzenetére
Nem ment a gauge reset, vagy mit mókolsz most?
-
tothjozsi96
addikt
Az mitől van hogy töltöm a laptopom akkumulátorát, persze közben megy a gép, tehát nem kikapcsolt állapot.
Látom régóta áll 69%-on és megnézem és azt íjra ki hogy nem töltődik. WTF??? -
válasz
tothjozsi96 #74588 üzenetére
Perform reset kell neked jelenleg.
Charge threshold meg cusom, és kb 35 és 90 legyen, úgy nem nyírja el hamar az akkut.
Bár a leírásodból ítélve annak már nem sok van hátra. -
tothjozsi96
addikt
válasz
tothjozsi96 #74588 üzenetére
Közben rájöttem hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz, sorry ...
-
tothjozsi96
addikt
Egy kérdés, optimize for battery lifespan-t válasszam?
Vagy előtte merítsem le és úgy az első opciót? -
tothjozsi96
addikt
válasz
FoxiestFox #74586 üzenetére
Ez elvileg 3.20-as verzió neked mid van?
Jajj de ez valami ős régi most nézem .. -
válasz
tothjozsi96 #74585 üzenetére
Lol, neked hol a battery füled? Mert azon.
-
tothjozsi96
addikt
egy kérdés.
Hol találom? -
HSM
félisten
válasz
tothjozsi96 #74582 üzenetére
Igen. Lekapcsolásig meríted, 0%. Utána teletöltöd, ha nagyon pontosan akarod, 2-3X.
Jó az AIDA kiolvasni, csak ha az akksimérőd se tudja, akkor az AIDA sem fogja tudni belőle kiolvasni a valóságos értéket.Vagy az is jó, amit (#74583) dying_star írt.
-
válasz
tothjozsi96 #74582 üzenetére
Dugd fel töltőre, indítsd el a Power Managert, nyomj neki egy battery gauge resetet, és hagyd magára néhány órát, addig ne vedd le töltőről.
-
tothjozsi96
addikt
Ez a totál lemerítik dolog ez az hogy ki is kapcsol az egész gép?
Most kikapcsoltam a hibernációt tehát elvileg nem szabad hogy leálljon.
Nincs fent semmilyen Lenovo cucc ami szabályozná.
Van valami értelmesebb program amivel mérjem vagy teljesen jó az AIDA?
Úgy érdekelne hogy most mennyit is bír akkor ez az akksi .. -
Tikakukac
titán
válasz
tothjozsi96 #74579 üzenetére
Azért nőtt, mert most pontos az érték, eddig saccolt az akkuban a mérő most meg már tudja mennyit vett ki és mennyit tud berakni.
Nem tett benne kárt semmi.
Az adat eddig is valós volt. A valós adat volt hamis.
-
HSM
félisten
válasz
tothjozsi96 #74579 üzenetére
Az AIDA nem méri, csak kiolvassa. Az akku "mérője" pedig csak akor tudja megmondani, mennyi az annyi, ha teljes feltöltésből totál lemerítik, akár 2-3X is, különben egy idő után csak tippel.
-
tothjozsi96
addikt
És ez miért nőtt ? Vagy nem értem? A hibernálás kárt tehetett benne?
AIDA-val mértem, tehát gondolom hogy valós adatokat ír. -
Tikakukac
titán
válasz
tothjozsi96 #74577 üzenetére
Eddig is 46% volt akkor. Vagy több. Csak még nem csináltál rajta resetet és csak tippelt a progi.
-
tothjozsi96
addikt
Van egy T400-asom és egyik napról a másik napra érdekes dolog történt vele ..
Az a lényeg hogy filmezni akartam és akksi-ról.
Sajnos a laptop lemerült és a windows hibernálta magát.
Az elhasználódás mértéke pedig 29%-ról felcsúszott 46%-ra?
Most ezt meg hogy??? -
törölt tag
Sziatszok!
Nem tudjátok véletlenül, hogy Budapesten hol lehetne ilyen HDD keretet és gumisínt beszerezni? Esetleg nincs valakinek egy elfekvőben?
Enélkül ugye nem ajánlatos egy 7mm-es vinyót betolni a gépbe?Köszi előre is!
-
törölt tag
Srácok! Ez egész jó vételnek tűnik!
hardverapro.hu/apro/lenovo_thinkpad_w500_-_tablet_csere_erdekel
Bocsánat, de mobilról nem tudok normálisan linkelni.
-
Cold5
senior tag
X220 Win7 Pro x64, 71% akku
Fogja magát és néha csak úgy alvó állapotba lép, miközben dolgozom!
Ennyit látok az eseménynaplóba:
Esemény 42, Kernel-Power
A rendszer alvó állapotba lép.Alvó állapot oka: Akkumulátor
Ez mitől lehet?
-
A hibrid alvást ugye érdemes bekapcsolni SSD esetén?
-
-
barnam_
nagyúr
válasz
FoxiestFox #74559 üzenetére
dokkolóban van vga?
azt hittem a cpu-t tuningolod
játékra nálam konzol van, úgyhogy nincs értelme a gpu-t tuningolni -
-
barnam_
nagyúr
válasz
FoxiestFox #74552 üzenetére
OC? Mivel?
(#74555) jani0114: működik, csak programot nem találtam még /ill. értelmét/ amivel használhatnám. Ha bedugom a Supershop kártyám, hangjelzéssel tudatja a Windows, hogy új eszköz van csatlakoztatva.
-
HSM
félisten
válasz
MrSealRD #74556 üzenetére
Igen, ezt írják, miközben pl. Notebookcheck-en meg azt, hogy csak a csúcsmodelleken működött a switchable (utolsó előtti alcím a vége felé): [link]
Aztán nem tudom. De neten is sok panaszt lehetett olvasni, hogy nem lehet az IGP-t használni és energiát spórolni. Szerintem ezt csak olyasvalaki tudná neked biztosra megmodani, akinél van nem Optimusos, nem csúcsmodell T410/T510, friss szoftverekkel, hogy kapcsolódik-e vagy sem. Nekem IGP-s volt.A switchable-t nem próbáltam, elvileg kézzel tudsz kapcsolgatni. Az Optimusnál meg beállítható, melyik programra mit használjon, tehát egyfajta automata megoldás. Persze, ott is lehet kézzel állítgatni. Első hallásra nekem a switchable szimpatikusabb, de csak a felszínét látom a dolgoknak.
Bár végülis szinte bármelyik jó abból a szempontból, hogy segít spórolni az akksival, ami GPU-val azért lényegesen gyorsabban merül.
-
MrSealRD
veterán
Közben találtam a t410/510 VGA váltással kapcsolatban egy ilyet.: [link]
De lehet már csak nagyon fáradt vagyok, viszont ez úgy adja le a történetet, hogy vagy Switchable vagy Optimus de ott a váltás lehetősége. Csak az egyik kézzel míg a másik "automatikusa" megy végbe. Nem?
-
jani0114
tag
Sziasztok! Lenne egy érdekes kérdésem. A laptopomban, mint gondolom szinte mindegyikben, van ExpressCard olvasó. Na már most ez két részből áll. Az egyik a fölső ilyen rugós lapocskával van ellátva. A másik az alatta lévő keskeny nyílás állítólag SmartCard olvasó. Ezt az utóbbit sikerült már valakinek működésre bírnia?
-
válasz
barnam_ #74548 üzenetére
Nekem a gyakori OC alatt jatszas miatt van szuksegem sajat profilra a W500-on.
Mondjuk a jatekon kivuli profilom is jobb a gyarinal, mert a gyari halk, de meleg az alja a gepnek netezes alatt is(na jo, langyos), mig a sajatommal meg mindig nesztelen, de kb hideg(Folyamatosan alacsony fordulaton fixalt venti - jateknal az ellenkezoje).
-
PNP
őstag
X200 Thinklight kábelt javított már valaki? Hol szokott megtörni? Az lenne logikus, hogy az alaplap és az LCD közötti átvezetésnél, lévén minden más ponton (elvileg fix), de akkor hogyhogy ez a hiba sosem érinti a kijelzőt, csak a TLightot?
-
HSM
félisten
válasz
MrSealRD #74531 üzenetére
Van belőle Optimus, de ritka, mint a fehér holló. Nem érdemes építeni rá szvsz.
(#74547) lugosi: Csak azért okosan kell belőni, mert simán megfőzi magát a gép, ha észnélkül van vezérelve a hűtés.
(#74548) Aggregátor: A T420 még turbó nélkül is szereti magát nagyon hamar fellőni 3200rpm-re, ott pedig már hallani. De 5-6 fokkal feljebb tolva a limitet már jól elvan pl. netezve 2000rpm-en, úgy tényleg jó.
Sajnos a kettő közötti üzemmódot nem ismer. Vagy 0 vagy 2000 vagy 3200rpm, vagy mégtöbb.
(#74549) Ringman:
-
válasz
FoxiestFox #74538 üzenetére
Ez valami focicsapat?
-
HSM
félisten
válasz
Ringman #74542 üzenetére
Nekem win7 prof matrica volt a T410-en, amit egy sima SP1-es telepítőlemezről tettem fel, simán elfogadta a kódot és aktiválódott. Ami fontos, hogy ha prof matricád van, akkor profot kell feltenni, más kiadás telepítője nem fogja elfogadni a kódot. Az hogy így jogtiszta-e fogalmam sincs (nem vagyok jogász), de mivel a gép tartozéka a licensz, amivel használom, így bízom benne, hogy igen.
-
Ringman
félisten
hello!
néztem pár T400-at/T410-et neten (webshopban - nem aprón), van amit úgy árulnak, hogy win7 matrica van rajta, de recovery partíció nincs meg.
a matricán lévő kulccsal tudok aktiválni sima (nem gyártóspecifikus) win7-et?
ha igen, az jogtiszta lesz, vagy refurbished win7-et külön kellene rá vennem? -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Tudom,hogy nem topikba hirdetünk, de annyira nem gyakori cucc.
Szóval Thinkpad-be való 300Mbps-es wifi kártya ha valakinek kéne és találna a gépébe, akkor olcsón elvihető, új. Téves rendelés volt. FRU a hirdetésben.
-
Lehet hülye kérdés, de nem találok rajta semmi feliratot erről.
Van egy X220, annak a tápja jó a 110V-os hálózatra? -
-
lajtika
aktív tag
Üdv mindenkinek. Nemrég vettem egy lenovo X200 notit. P8600 procisat.
Feltűnt hogy soha nem áll le a ventilátor. Nem túl hangos de egyfolytában pörög. Az normál vagy valami gond van? Illetve beállítható hogy csak akkor menjen ha a proci túl lép egy bizonyos hőfokot? -
metal01
őstag
Szeretnék egy új külső monitort a T400-am mellé. A jelenlegi 1280x1024-es felbontású és 4:3-as. Mekkora az a felbontás amit a 4500MHD elbír?
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Francia91 #74529 üzenetére
Köszi, hogy ennyire segítőkész(ek) vagy(tok), jól esik.
A helyzet az hogy akitől vettem (Miskolcról), probléma nélkül visszaveszi. Pedig nagyon sajnálom, mert küllemre kifogástalan. Semmi kopás, karc, feszes lógásmentes zsanérok. Vagy mit tegyek? Vegyem fel a kapcsolatot akit javasoltál javításra? Mert tényleg sajnálom. Vagy inkább boltoljam vissza?Áh... Most tudtam meg, javítható ugyan, de 20ezer az ára.
-
MrSealRD
veterán
T410 és T510 esetén, van olyan eset amikor megy az Optimus? Tehát az ingegerált GPU-t és az Nvidia-t váltogatva tudom használni? Ha igen, akkor mi alapján lehet ezeket a gépeket felismerni?
-
Francia91
veterán
válasz
Blue Eagle #74527 üzenetére
Akkor gondolom az ATI driver is fent van... Nem tudok mást hirtelen. Ha továbbra sem boldogulsz, és nagy a bizonyossága, hogy az ATI pusztult meg, akkor keresd meg KillHates-t, Ő megmondja, hogy menthető-e vagy sem. Ha menthető, meg tudja csinálni. Jópár gépet küldtem már neki, eddig csak pozitív tapasztalatom van vele, ért a dolgához.
-
válasz
Blue Eagle #74527 üzenetére
RIP. Garis még?
-
Dhampir
félisten
válasz
Blue Eagle #74525 üzenetére
Nem volt mai gyerek. A BIOS-ban be van állítva?
-
Francia91
veterán
válasz
Blue Eagle #74523 üzenetére
Csak szedd ki a listájából azokat, amiket linkeltem Neked, és azokat Te tedd fel külön. Próbáld meg úgy. bár elvileg jól kéne feltennie a SU-nak is...
-
Blue Eagle
őstag
A lényeg, ha ráengedem a system update-t, utánna vége az egésznek. Jobb esetben nincs kép, rosszabban meg kékhalál.
Vagy nem szabadna nekiadni a system update-t? Valami nem jó drájvot tesz fel? -
válasz
Blue Eagle #74518 üzenetére
Ha régi drivert tettél fel, nem szabadna ilyesmit produkálnia, nem hozzá valót pedig fel sem tudsz tenni.
Szóval ott lesz valami para.. de ne úgy legyen. -
Francia91
veterán
válasz
BIOS-ban milyen módra van állítva a grafikus rendszer? Switchable Graphic-ra legyen állítva. Eztán Lenovo Switchable Graphic Drivert felteszed, mellé a Power Management Drivert. Eztán mehet fel a Power Manager. Ha ezzel is megvagy, működni kell rendesen mindkét grafikus hardvernek, Poer Managerből tudsz váltani a kettő között (akku ikonra jobb katt --> Switchable Graphic menü). Ha az ATI kártyád az aktív, azt le is frissítheted a legfrissebb (és legutolsó ehhez elérhető) Catalyst-ra, ami a 13.9-es verziót jelenti. Ezzel a kis programmal gyorsan és egyszerűen lefrissítheted a HD3650-est, de az legyen az aktív kártya!
Ennyi röviden! Ha a sorrendet betartod, és jó a hardvered, akkor mennie kell így! -
fungi
aktív tag
válasz
Nekem a legújabb driver van fent /T500 Win7 64bit/
EzItt is vannak régi verziók. Nálam ez jó,de nem szoktam a Hd3650-es kártyát használni, jó nekem az egyszerű is,
hűtés is jobb vele, viszont nem játszom...Majd az okosabbak megmondják. -
PNP
őstag
Azt honnan lehet megtudni, hogy egy akku eredeti-e? Mert emlékeim szerint pl AIDA a fake akkura is adott valami sorozatszámot. Amúgy hányféle grafika létezik gyárilag? Mert van egy fekete alapon kék-sárga, és egy piros-sárga változat is.
-
Blue Eagle
őstag
Oké köszi! Most viszont sokkal súlyosabb a baj. Kettő féle ATI drájvot is próbáltam Win 7 64bit alá, de sajnos nem megy a játék. WOT-tal szoktam játszogatni. A kép szétesik, apró sakktáblás lesz, sőt kékhalál is volt. Lehetséges, hogy videómemória gond? A régi kedvenc Mafia2 esetében ugyanez van. Felraktam a próba kedvéért. Nagy a gyanúm, hogy most bevásároltam.
-
fungi
aktív tag
válasz
Blue Eagle #74514 üzenetére
Például Az oldal alján vannak régi verziók.
Nálam a 6.71.00 működik -
Cold5
senior tag
Segítsetek, mert nem találom...
Jól gondolom, hogy X1 Carbon-ból volt olyan amiben van LAN-port és nem kiegészítő cuccal kell megoldani?
Az nem a sima X1 Carbon? Vagy 2nd gen?
-
Zsocy155
őstag
Sziasztok!
Le szeretném cserélni a HDD-t az X200-ban nagyobbra. Van javasolt, illetve van amire figyelni kell?
Köszi -
Francia91
veterán
válasz
Blue Eagle #74511 üzenetére
OSD-bol a legujabb nem mukodik, tegyel fel 1-2 verzioval regebbit. ThinkVantage gombhoz pedig program kell (ThinkVantage Toolbox regebben, a mostanit nem tudom)
-
Blue Eagle
őstag
Miért van az, hogy Win 7 alatt nem bírom rávenni, hogy a fényerő, és a bill. megvilágítás on sreen kijelzése működjön? A hangerő az megy. Vista alatt minden jó volt. Win 7 alatt a Tinkvantage gomb sem csinál semmit.
-
Tikakukac
titán
Margóra: x220 és x230 ventivel óvatosan. Nekem annyira gyenge volt az anyag, hogy elferdült szegény és el is tört de így kb ragaszthatatlanul. Szóval finoman takarítani ecsettel óvatosan, ez már finom szerkezet.
-
HSM
félisten
válasz
Toobee #74508 üzenetére
Hát kérdés, egyáltalán egyezik-e a kiosztása a csatlakozóiknak.
No, meg hogy ugyanott van-e, mert ha nem, meg is törheti a szalagkábelt, ahol nem kéne neki. Ezt nem tudom sajnos neked megmondani, ennek így működnie kéne-e egyáltalán. Érdemes lehet Google utánanézni a dolgoknak, hátha találsz valamit.
-
Toobee
veterán
-
HSM
félisten
válasz
Toobee #74504 üzenetére
Örülök, hogy jó lett.
Touchpadnál elsőszámú gyanúsított nálam a kábele lenne, azt elég nyomorgatós a helyére tenni, én is izgultam összeszerelésnél, hogy működjön.
(#74505) sephi: Intel Flex memory, ilyenkor amíg lehet, dual channel utána ami marad a nagyobb modulból "páratlanul", az single channel. Kicsit sánta megoldás, de még mindig sokkal jobb, mint a tiszta single channel mód.
Érdekes, hogy nem szereti a kivételt, próbáltad az 1GB-os slotjába tenni a másik modult? Elméletileg mennie kéne 1 modullal is. -
F e Z o
veterán
Adott egy X61 Tablet noti. 3gb ram van benne (2+1gb). Most dualban mennek, azt sem értem teljesen hogyan. Kivettem az 1gb-s modult, hogy odaadom barátnőmnek, erre a bentlévő 2gb-s modullal kisípolt memóriahibával a noti. Nem lehet használni egy modullal? Bios-t végigtúrtam nem látok benne semmi erre vonatkozót.
-
Toobee
veterán
válasz
metal01 #74382 üzenetére
MX-4-gyel, Win7-tel tökéletesen fut a kicsike. Ez a hulladék paszta valóban nagyon silány minőségű, bár a hűtőbordán is kellett kicsit alakítani. Még egy kis apró gondom van vele, a touchpad nem akar működni. Szétszedni újra már biztos nem fogom, de szoftveresen még megvizsgálnám, ha van rá mód. Esetleg van tippetek?
-
rgeorge
addikt
válasz
Blue Eagle #74501 üzenetére
Ha erre gondolsz:
akkor az valóban rövidült az évek során, a 20-as sorozathoz alig 1 méterest adtak, de bármilyen jobb minőségű megfelel helyette. -
Francia91
veterán
válasz
Blue Eagle #74501 üzenetére
Adták 6 és 9 cellással is a T500-ast.
-
Blue Eagle
őstag
Szeretnék még olyat kérdezni (tudom fárasztó kérdések
), hogy mekkora akkuval adták a T500 notikat anno. Gondolom a sztenderd a 6 cellás. Csak a azon vacillálok ugyebár, hogy mekkorát is vegyek?
6? 9 cellást?
Más: eredetileg a tápegység hálózati (230 V) lengőkábele mekkora hosszóságú? A T61-emhez (használt vétel egy éve) jó hosszút kaptam kb 1,5 m. Ehhez a T500-hoz pedig épphogy 1m lehet. Volex névvel ellátva, cikkszámmal vagy hasonlóval felcímkézve. Ez utóbbi lehet az eredeti?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged