- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Francia91
veterán
válasz
Intruder2k5 #75198 üzenetére
Annyiért igen
-
MrSealRD
veterán
Én is nézegettem... Csak az állapota riasztott meg kicsit... Meg ugye a CPU-t nem tudnám egy "normális" i5-re cserélni...
De amúgy elgondolkodtató valóban.
(#75198) Intruder2k5: Az szép!
Hol találtok ilyen gépeket...Én egyfolytában csak kompromisszumos és /vagy túlárazott cuccokba botlok
-
Én a héten vettem Lenovo T500 / P8700 2.53GHz Core2 Duo CPU / 3GB RAM / 160GB HDD / valamilyen DVD RAM / 1680x1050 kijelző összeállítást 40k-ért, szerintem ez is jó vétel volt.
-
Tim82
félisten
63k-ért van most a Hardveraprón egy Optimus-os, 1600*900-as felbontású kijelzős T420si, ennyiért jó vételnek néz ki. (Nincsen közöm az eladóhoz.)
-
btudos
nagyúr
válasz
Orionhilles #75194 üzenetére
T420, erdemi pluszt nem ad a T430, viszont hatranya akad boven.
-
soldi3r
veterán
válasz
Orionhilles #75194 üzenetére
Semmikepp sem az 1366x768.
-
Orionhilles
senior tag
T420 HD+ kijelzővel vagy t430 HD kijelzővel?
Én az igazat megvallva jobban hajlok a t420 felé, de ha azt mondjátok, hogy megéri a + pénzt és érdemes beáldozni a nagyobb felbontást, ám legyen -
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #75180 üzenetére
Igen-igen
Egy T60p-m volt, T7600-as CPU-val, es FireGL V5250 GPU-val. Egy 1 Ft-ost felpoliroztam mindket oldalan sikba (kozel tukrosre), majd mindket oldalara egy potty paszta, es lass csodat, 8-9 fokot csokkent a GPU homerseklet. Igy lett maximum 92 fok, 3D rendereles alatt
Ha hajtod a GPU-t, ne is varj tole 90 fok alatti hot, ez egy 90 nm-es nagyetvagyu GPU, ennyit lehet a hutesebol kihozni.Ha nincs 1 Ft-os, az sem baj, a lenyeg, hogy maximum 0,9 mm vastag legyen a vegeredmeny, 1 mm mar fesziti a billentyuzetet, igy valoszinuleg a GPU-t is.
-
metal01
őstag
válasz
kraftxld #75179 üzenetére
Az ilyen szürke sűrű takony szerű izé a gap-pad. Azért van ott mert a borda és a chipset között van némi hézag amit a paszta nem tud kitölteni. Valamint a chipset-en lévő kondikat is hűti. Nem tudom, hogy T61p-ben mekkora a vastagsága a gap-nek, általában 1mm szokott lenni. Ránézésre nem tűnik még elhasználódottnak, de le lehet cserélni. Én tőle szotam venni 6W/mK-s gap-et. Fasza cucc. Anno kísérleteztem rézlappal a T400-ban, de sokat nem hozott a hőmérsékleten. (Színtiszta rézlapból csináltattam egy haverral, aki valami gyárban melózik ahol fémeket munkálnak meg). Most a fent írt gap van a chipseten/bordán és nincs gond vele. Még asszem van vagy 2-3 db. ilyen 1mm vastag rézlapom, ha érdekel
-
kraftxld
félisten
válasz
FoxiestFox #75180 üzenetére
Az 1Ft-os elég ritka vendég errefelé, ez a legkisebb amit fel tudnék polírozni, de ennek meg csak a bevonata réz, maga az érme acél:
Gonolom a kollega se ugrik át ide a következő pár napban és a gatyáját se akarja postára költeni átalakított 1Ft-ost postázniHúúú, de most jut eszembe, van otthon egy fél marék amcsi 1 centes, a Los Angelesi reptéren szedegettem a földről unalmamban amíg a gépre vártunk, ha találok 1981-est vagy régebbit annak 93%-a réz
Veszek smirglipapírt és mindenki boldog. -
-
kraftxld
félisten
Még IBM T60p, pöpec állapotban, de fűt mint az istennyila, le is kapcsol ha kap rendes terhelést.
Szétkaptam, a procihűtőn lévő száraz cuccot lecserélem MX4-re, de a chipset meg az ati VGA részen ilyen szürke sűrű takony szerű izé van, ezzel mit lehet csinálni?
Gondolom a VGA is termeli a hőt ezerrel, így 7-8 év után nem hiszem, hogy annyira hatékony lenne itt a hőcsere. -
Köszönöm mindenkinek a választ! A zsanér holtjáték megvan nekem is kicsit, de én igazából nem viszem sehova, nem szoktam lecsukni sem, az már itt lesz az asztalon, tehát romlani várhatóan nem nagyon fog.
Ja, tegnap vettem magamnak, ezért kérdeztem.
-
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #75173 üzenetére
azért zsanérok is kilazulnak, de ennyi belefér
-
válasz
Intruder2k5 #75169 üzenetére
Néha rászáll a por.
-
Tikakukac
titán
válasz
Zsanérok imádnak kilazulni és lötyögni.
-
Tim82
félisten
válasz
Nem nagyon van neki.
-
-
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy a Lenovo T500 modellnek tudtok-e valami ismert, gyakrabban előforduló szériahibájáról?
-
longwild
aktív tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném az alábbiakban:
Van egy Lenovo t400 gépem, melyen az oprendszert (win7 x64) újra telepítettem. Minden működik, kivéve a Intel Wifi Link 5100.BIOSban nincs tiltva, az előlapi kapcsoló aktívra van húzva, de akármilyen drivert töltöttem le eddig a Lenovo/Intel support oldalról, sehogy sem akar életre kelni.
Egyszer már jártam ebben a cipőben de nem emlékszem a megoldásra....
Tudnátok segíteni?
-
Tim82
félisten
válasz
pana0017 #75155 üzenetére
Eretnekségnek fog hangzani a többiek számára, de nézz meg egy használt 2. Gen. X1 Carbont QHD felbontású kijelzővel, bár ez sem fog biztosan beleférni a keretedbe. A méret/súly/üzemidő/kijelző kritériumaidnak megfelel. A billentyűzet hardcore Thinkpad-fanoknak nem lesz elég jó (főleg a kiosztás megvariálása, valamint az érintős gombsor miatt), de ha valóban ekkora laptopon akarsz PS-ezni, akkor nincs jobb ötletem.
Sajnos, Thinkpad T vonalon nem fogsz valóban jó kijelzőt kapni, csak az újabb T440/T450(p) modelleknél, azok meg kívül esnek a kereteden.
Ha kompromisszumot kötsz és kisebb méret (12,5") és felbontás (1366*768) is megfelel, akkor egy IPS kijelzős X220 vagy X230 jó lehet.
-
válasz
qnadam #75149 üzenetére
Erre a TV-out jellemzőre gondolsz, ami a vga-component kábel leírásánál is szerepel?
NOTE: Your display system must support component video (Y, Pr, Pb) signal output function in order for the image to display properly. Please consult with your VGA card's user manual for more information..
NOTE: Specific TV-out feature on video card is required, please check with your video card output specification for compatibility -
-
válasz
Chaser #75145 üzenetére
Sajnos nincs rajta, a régi PS/2 egér csatira emlékezhetsz, hasonlít rá.
[link]Most látom h. (#75142) dying_star fórumtárs linkelt egy vga-s-video adaptert és a tv-nek van s-video bemenete. Ez a csati a hangot is átvinné a tv-re?
Használja vki a T500-TV összekötést a vga-s-video illetve a vga-scart megoldással? -
pana0017
senior tag
Sziasztok. Közeljövőben terveznék laptopot vásárolni. Eddig csak a MBA-t néztem, de az ottani topicban sokan ajánlották a Thinkpad-eket. Tudnátok nekem ajánlani az alábbi feltételek mellett? Képernyő 13-14", SSD, min. 5-6 óra üzemidő, 2 kg alatti súly. PS-nál komolyabb program nem futna rajta, játék nem igazán opció. Az alap elvárás úgy kb. ennyi lenne, esetleg egy MBA-nál jobb kijelző jó lenne. És a keret max. 250-270 ezer lenne, használt is játszik.
-
válasz
qnadam #75141 üzenetére
A vga-scart opcióra nem gondoltam, (#75139) Kbali is ezt javasolta
Azt hittem ki lehet csikarni komponens jelet a dedikált videokártyából. Így szinte biztos nem lesz olyan minőségű a kép, mint akár komponens összeköttetéssel is lehetne, de ha nincs más lehetőség megpróbálom így.
Kezeli egyébként a tv a hd komponenst, a set top boxhoz komponens kábellel csatlakozik és gyönyörű, természetes tűéles képe van a HD csatornáknak, ezért is ragaszkodom ehhez a veterán darabhoz -
válasz
robin112 #75140 üzenetére
nem is láttam ilyet még
akkor a legegyszerűbb egy vga - scart lesz, ha a vga-n megfelelő jelet adsz ki, az a scarton egy rgb jelként kezelhető lesz a tévének. mondjuk hd így nem nagyon lesz, azt legfeljebb komponensen tudnád megoldani, de azt a laptop nem ad ki. meg kérdés, hogy hd komponenst kezel-e a tévé egyáltalán.
-
-
Adva van egy Lenovo TP T500 típ. notebook ATI Mobility Radeon HD 3650 kártyával felvértezve, és jobb ötlet hiányában a VGA kimenetét szeretném összekötni egy régebbi Sony plazma TV komponens bemenetével, hogy azon nézzek filmeket. A hangot jack-RCA kábellel vinném át. Sajnos nincs a plazmán digitális bemenet, így a DVI és a Display port kiesik. Fog ez így működni, vagy van más megoldás is?
üdv -
válasz
Francia91 #75131 üzenetére
Köszi az 5leteket, megpróbálom
A MemTest-et eddig a régi+új modullal együtt, valamint csak a régi modullal futtattam. Csak új modullal még nem, ez egy jó teszt lehet.
Szerintem este tolok rá egy Windows-t is és egy CoreTemp / HWInfo mellett indítok egy Prime95-öt. Ezzel figyelném a hőmérsékletet, egyúttal terhelném a CPU-t és a memóriát is dolgoztatnám.Üdv,
-
tothjozsi96
addikt
Aki Core 2-es processzort használ az az alábbiakat nem vette észre?
Mondjuk ha megnyitsz egy új lapot a böngészőben kicsit minthogyha megakadna megnyitás közben, mintha beakadna.
Nekem nagyon nem futnak jól ezek a böngészők, vagy nem tudom, próbáltam Operát, Chrome-ot és Firefox-ot de mindig volt hogy ha neteztem mintha így kicsit néha ez az de beakadna, így az animáció.
Nem tudom mi okozhatja, 3gb ram? Core 2 P8400? Nem értem, elég lassúnak érzem a gépem, pedig SSD-vel megy, igaz előtte folyamatosan egy asztalit használtam és I5 3570k-val ment de most nagyon lassúnak érzem a böngészést is, másnak nincs ilyen hasonló észrevétele, véleménye?(#75132) csubuka
Egyszer volt rá példa, de azóta nem láttam hasonlót.
Szó szerint egyszer 30%-ról leugrott 10% környékére, de tegnap például nem fordult elő és tegnap is merítettem, pár % volt vissza és 80%-ról indultam el vele és szépen bírta. Igaz hogy 1 óráig tartott a csoda de bírta .. -
csubuka
addikt
válasz
tothjozsi96 #75128 üzenetére
De olyat nem csinal hogy hirtelen ugrik a toltes nagyot lefele hasznalat kozben? Nekem azt csinalta... de ha masik akksival kiprobalod a gepet ugyis feny derul a turpissagra...
-
Francia91
veterán
válasz
Bélabácsi #75130 üzenetére
Első próba: Először egyik modullal, aztán csak a másik modullal futtasd a MemTest-et.
Második próba: Kéne valamilyen hőmérsékletfigyelő program, ott egyből látod, ha valami melegebb a kelleténél
Ha időnként hallod aventit az nem gond, a T400 a leghalkabb TP-k egyike (A T500 mellett)
-
Sziasztok!
A napokban vettem használtan egy T400-as notebook-ot (üzletben, garanciával), ezzel kapcsolatban szeretnék egy kis segítséget kérni. Amikor a MemTest86+ (legújabb verzió) fut, akkor általában egy-két passed (tehát sikeres) teszt ciklus után egyszerűen megfagy a program és csak a power gombbal tudom kikapcsolni a gépet
- eredetileg egy ezeréves BIOS futott rajta, ez is sikeresen lefrissült a legújabb 3.24-es verzióra. A frissítést megelőzően ugyanez volt a jelenség.
- a biztonság kedvéért a BIOS frissítést követően mindent a gyári beállításokra állítottam vissza az új verziónál (Load Setup Defaults).
- 2 x 2GB Samsung modul van a gépben, a MemTest86+ ezen kívül soha semmilyen memória hibát nem jelzett, Windows-t egyelőre még nem próbáltam telepíteni, de ilyen-olyan live Linux boot CD is gond nélkül futott.
- a második 2GB-os modult a napokban vettem, korábban egyedül az eredeti 2GB-os modullal is ugyanez volt a jelenség.Azt szeretném kérdezni, hogy más is tapasztalt-e hasonlót ezzel a típussal? Esetleg lehet valami melegedési probléma? (a ventit hallom időnként pörögni, ha azzal lenne baj, akkor szerintem máskor is megfeküdt volna...)
Ms este megpróbálok egy Windows install-t, esetleg egy Prime95-öt is, ha az végigfut akkor nem lehet nagy gond
Csak idegesít ez a MemTest fagyás dolog...
Előre is köszönöm!
Üdv,
-
renee7
tag
Sziasztok!
Adott egy Thinkpad T400, ami hetek óta nagyszerűen megy XP-vel, (a munkám köt hozzá.) Mivel viszont a géphez van egy jogtiszta Windows Vista Business licenc, gondoltam szerzek egy telepítőt és felteszem. Így is csináltam, dual bootban. Aktiválás, SP2-re frissítés, Win updatelés simán lezajlott. Feltettem a Lenovo System Updatert, a hozzá való SP2 patchet-is, majd elindítottam, és miután leokézom, hogy a rendszerem Windows Vista Business EN, közli, hogy az én rendszeremhez nincs elérhető csomag. Pedig tudtommal ez a gép így került forgalomba, az alján van a Vista licenc matrica. Mi a gond, mit tehetnék?
Köszi előre is.
-
csubuka
addikt
válasz
tothjozsi96 #75125 üzenetére
Akksi lesz az leginkább, ilyet döglött akksis gép produkált nekem. Az is töltött, egyszer csak megállt egy adott százaléknál, látszólag semmit sem csinált, majd felugrott 100 százalékra némi idő után.
Mennyit bír akksiról?
-
tothjozsi96
addikt
Ez miért lehet?
Van egy T400-asom még mindigés az akksiját töltőm, írja a windows egyik pillanatban hogy töltődik, eltelik 5mp akkor írja hogy nem töltődik. De így szépen lassan csak feltölti, csak néha megszakad a töltés.
A gépet használtam már hálózati adapterrel is és nem volt semmi gond, hogy kevés lenne a kraft, vagy valami probléma.
Ez inkább akksi hiba vagy hálózati adapter hiba? -
Orionhilles
senior tag
T420-on érdemes win7-et telepíteni, utána 8.1-re frissíteni vagy mehet a 8.1 azonnal rá?
A power manager az tényleg hasznos? -
-
-
soldi3r
veterán
Melegedni bizotsan nem melegedett rendellenesen.
(#75110) dying_star, Emlekeztem valami hasonlora, meg XP-rol, de 7-en nem talaltam sehol. Nem is gondoltam volna, hogy az msconfigban lesz. Koszonom. Ez egyebkent nem csak a BOOT-ra vonatkozik?
(#75113) babicsbalu, Itt mar csak a felirat van meg a ThinkPadbol. Igaz, csak X240 volt nalam, de azt 4 perc nyomkodas utan visszacsomagoltam a dobozaba. Annak legalabb a kijelzoje szep volt.
-
scream
veterán
Láttátok ezt?
Ha nem az a kijelző lenne benne, nagyon elgondolkoznék rajta.
-
-
proof88
addikt
Sziasztok!
R61i-be tudom hogy mennek a T8xxx és T9xxx procik. A kérdésem az, hogy a P8xxx procikat is kezeli-e? Legfrissebb BIOS van már rajta.
Köszi!
-
HSM
félisten
válasz
soldi3r #75107 üzenetére
Gyanús, hogy valami nem úgy működött, ahogy kellett volna neki (pl. thermal/power throttling, memóriakonfig).
Amúgy affinitásnál/programbállításokban is megpróbálhatod, hogy csak 4 szálat adsz renderelni, és meglesed, mi a pálya. Ha nem futnak vackok a háttérben, akkor így aludni fog két mag.
Amúgy az indítási opciókban is állítható, hány maggal induljon a win. -
Tim82
félisten
válasz
soldi3r #75102 üzenetére
Szerintem (ha nem csal a BIOS szimulátor
):
Config -> CPU -> Core Multi-Processing -> Enable / Disable
De ha minden igaz, ezzel azt lehet elérni, hogy csak egy mag működjön.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Egészséges életmód
- Everest / AIDA64 topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nyaralás topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest