- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
Megérkezett az ultrabay akksi, így már 2 akksival üzemel a gép.
Gondoltam felteszem a 8.1 win alá a power managert, mert létezik ez alá is.
Más a felülete. Szerintetek a "Maximális akku élettartam" opcival nem tölti fel 100%-ra?
Nem találtam extra beállítást..ennyi amennyi a képen van:Ha valaki ki tud segíteni csavarokkal, kérem keressen meg!
-
törölt tag
-
-
Helmoras
őstag
-
Novics
senior tag
válasz
Aethelstone #68511 üzenetére
Kiszedtem a gépből mindent - ssd, ram, elem -, de ez sem hatotta meg a gépet, pedig illetve volna sikitania. Az aksit amúgy elkezdi tölteni. Tartok tőle, hogy kuka.
-
-
Arlekim
aktív tag
válasz
FoxiestFox #68581 üzenetére
Nagyságrendileg mennyi lenne az ideális "alapjárati" hőfok?
Tényleg ennyit jelentene a paszta? Azt gondoltam itt max 5C különbség lehet, jobb és rosszabb közt.
De az hogy a gpu felmegy 97C-re az félelmetes, és nem értem... -
-
Arlekim
aktív tag
válasz
FoxiestFox #68577 üzenetére
Ezüst, de nem emlékszem a márkára, már kidobtam a fecskendőt.
1 v. 2 g-s, ha jól emlékszem valami hűtőhöz járt. -
-
Arlekim
aktív tag
Üdv!
Van egy nagy gondom, hátha itt tud valaki segíteni.
A gépem:
Thinkpad T500
P8600
4gb
Ati 3650
Windows7 32bit
Frissen pasztázva, kitakarítva.A tpfancontrol szerint a gépem csak chrome-ot futtatva, fix 7es fannal, 69-72C fokos.
CPU 64°C (0x78)
APS 55°C (0x79)
PCM 43°C (0x7a)
GPU 70°C (0x7b)
BAT 51°C (0x7c)
BAT 42°C (0x7e)
BUS 44°C (0xc0)
PCI 56°C (0xc1)
PWR 58°C (0xc2)
Ha játszom néhány perc múlva a gép leáll, gondolom túlmelegedés miatt, majd újabb indítás után a program szerint még (míg le nem hűl) indítás után is 80-85C
Mielőtt szétszedtem volna, akkor is ugyanezt csinálta, ezért is pasztáztam újra.Talán cpu, vagy gpu hiba lehet?
-
Cold5
senior tag
Sziasztok,
Lenovo X220i - (i3) most 4GB RAM van benne. Szeretném 8GB cserélni, 1X8GB legyen vagy jobb lenne a 2X4GB RAM?
-
Wolfskin
őstag
valószínűleg beszáradt a paszta és throttlingol, újra kell pasztázni. (Illetve lehet koszos a hűtő)
az lehet, mert mostanában alapból is elég forró a gép... pasztázni a komplett hűtőt kell, ugye? úgy értem CPU és VGA hűtő egyben... erre nincs valami leírás, tutorial, hogy hogyan, mivel stb.? egyébként alapjáraton neked is cicereg a cpu...?
a driverek elméletileg fenn vannak, a system update rak föl mindent. de lehet, újrahúzom most már a gépet is...
még egy új kérdés: a touchpad nála, full érzéketlen. ha feljebb veszem az egér érzékenységét, akkor az egér nem jó. először azt hittem, hogy hardveresen lett ilyen érzéketlen, feltettem rá egy bontott újat (aminek csak a kerete repedt), de azzal is... szinte használhatatlan.
donjohnson
próbáld a Windows billentyű + P gombbal a 'csak kivetítőt' választani.
igen, úgy működik tényleg... máshogy nem lehet? -
havri1
félisten
Menet közben le lehet húzni a rack-ben lévő HDD-t? Ha leválasztom?
-
Archttila
veterán
Talatam egy elso tulajos peldanyt is.
A gép nem volt még egyszer sem javítva, igazából a zsanérokat sem nagyon használtam, mivel asztali gépként volt használva egy kiegészítő monitorral együtt. Első tulaja vagyok a gépnek. Képeket szeretnék majd feltölteni, ma este valsz. az is meglesz. Magyar billentyűzete van.
Errol pedig sajnos lekestem.
-
Archttila
veterán
Errol a T410-rol mi a velemenyetek? (azon kivul, hogy picit draga)
A telefonba azt mondta a foszer, hogy ok szerviz, de a laptop teljesen hibatlan, nem lotyognek a zsanerok, nem volt javitva, mindossze egy takaritason esett at. Az az igazsag, hogy Szegedi leven nem tudok elmenni megnezni (foleg mostanaban nem) viszont nagyon szeretnek magamenak tudni egy igazan jo alalpotban levo T410-et.
-
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
T400 esetében szélsőségesen ferde helyzetben való tartásnál kattogás jön a ventitől? Bekapott valamit vagy ez megesik?
-
-
Gondwana
addikt
Itt biztosan meg tudják csinálni, még jobbra is, mint az eredeti Lenovo.
Szerk.: olyan kitételt, hogy target price nem olvastam, de vannak tőlük régebbi árajánlataim minimális darabszámmal, othhon kikeresem és beírom.
Szerk.: T530-on is képes ez-az bekerülni a fresnel-fóliák közé, a statisztikai átlag szétszedéses tisztítással csak több kárt csinál ilyen esetekben. Békésebb megoldás a kijelzőcsere ilyenkor, ha tényleg zavar.
-
dabgergo
őstag
Hali,
szerintetek az lehetséges h valami por féleség valahogy belülről bekerült a képernyőhöz (T530)?
Sehogy sem tudom letakarítani a foltot, és ahogy egyre többet nézem olyan mintha nem is kívül lenne hanem belül, bár nem tudom h mit jelent pontosan a belül...
Van esetleg ötlet? -
-
barnam_
nagyúr
válasz
FoxiestFox #68542 üzenetére
T400, most egy P8700 van benne, tehát a különbség csak a +3MB L2 cache.
Alap dolgokra használnám, net, zene hallgatás és film nézés. Viszont hozzászoktam, hogy minden azonnal történik -
soldi3r
veterán
válasz
atomanti19 #68537 üzenetére
W520. De most van egy M4600 eleg jo aron. Illetve ebayen is akad egy £400-ert, ami ha otthon lennek mar nem lenne fenn
-
válasz
atomanti19 #68545 üzenetére
Fentebb van két GPU-Z kép, bár nem tudom, melyiknek lehet hinni, mert elég eltérőek
Szerintem ha adsz neki egy kis plusz kraftot, határozottan erősebbnek kell lennie. -
atomanti19
aktív tag
válasz
FoxiestFox #68539 üzenetére
Az FX 880M mennyivel jobb a 3650 nél?
-
hito
nagyúr
Na erre mondjatok nekem valamit:
Ilyen szalagkábelre lenne szükségem, de valószínűleg még a smartservice sem tud ilyet rendelni
Ericsson C5621GW WWAN kártya alaplapra csatlakozó szalagkábele. Thinkpad Tablet 2-be kéne, de X1 Carbon-ban és Helix-ben is használják még. E-bayen nem lelek, viszont baromi fontos lenne, úgyhogy a nyomravezetői díjat tűzök ki extra nagy tábla Milka személyében
-
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #68538 üzenetére
Minnyá' elpirulok
x200-ban csak ez a bajom, nincs hozzá 6 cellás pana, csak 9-es. De olyat se sűrűn látni.
-
válasz
atomanti19 #68537 üzenetére
W510-W520?
-
Nekem is Chasertől lett Pana akkum, 2011-es, 90%-os, remélem, sokáig bírja majd.
Eddig legjobb befektésem az SSD óta -
atomanti19
aktív tag
Hali!
T és W vonalon, mely masinák jelentenének érezhető előrelépést gpu&cpu teljesítményben Ati-s T500-hoz képest? 1680x1050 felbontas kellene vagy jobb.
Venni akarok egy erősebbet játékhoz. De egyből a 260k-s asusokkal rémisztgetnek :'( -
-
Francia91
veterán
válasz
tototos #68530 üzenetére
Igen, időközben rájöttem, nézve az összeszerelését
De azért tegyük hozzá a T500/R400/R500 és T60-ast is(#68531) havri1
És nem kell kivenni ahhoz, hogy jó maradjon sokáig az akku. Én pl CAD-ezek sokat, szívrohamot kapnék, ha egy 3-4 órás 3D szerkezeti rajz után áramszünetkor elszállna minden
(elvileg 10 percenként ment automatikusan a program, de ha én mentek, abban jobban bízok, cégnél volt már rá példa, hogy hiába mentett, elvesztettem az épp rajzolt cuccost)
-
Francia91
veterán
válasz
CharlieDrop #68528 üzenetére
Palmrest-tel együtt, mint az előző szériáknál, gondolom én. Árat nem tudok
(#68524) havri1
5,5 éves akksi, folyamatosan benne a T500-ban, töltés maximum 80%-ra szabályozva, havi 1-2 alkalommal 100%-ra töltve (mikor viszem vhova), dookolón és adapterről használva a gép szinte mindig
Lehet csemegézni, szerintem egy 5,5 éves akkutól a 20% elhasználódás lóf*sz, nettel, IGP-vel lazán megvan a 4,5 óra üzemidő, HD felbontású DVB-T adást nézve 3 órát simán kibír. -
CharlieDrop
veterán
Sziasztok.
T410 tapipadot lehet külön cserélni?
Ha igen mennyibe kerül egy cseredarab?Köszi
-
csubuka
addikt
válasz
havri1 #68526 üzenetére
Bár lehet, hogy túlzott szőrszálhasogatás, de időnként én is kiveszem, ha asztali pótlékként üzemel... Ott senki se tépi ki a kábelt, nincs olyan helyzet, plusz sosem volt még ily módon áramszünet... persze lehet, de egy tanmese után visszarakom az akksit
PM be van állítva természetesen... Plusz ha berakjuk melegszik és az se olyan jó az akksinak
Tökmindegy, ez inkább ilyen megszokás a konzumer korszakból, ott kivettem és "manuális töltésszabályozással" eléltek azok az akksik is egész sokat.
-
havri1
félisten
válasz
Scooter #68520 üzenetére
Ez biztosan kitolja az akksi élettartamát, ismerve a lithium akkumlátor tulajdonságait, pont ideális tartományban tartja.
Én a nem támogatott (van aki mosolyog a bajsza alatt amikor szóba hozom) oprendszer miatt nem tudom használni a power managert, mert pont ezt a szabályozást nem tudja 8még nem próbáltam, itt olvastam.)
Viszont kímélem az akksit. Csak akkor teszem bele, ha viszem magammal a notit, itthon akksi nélkül használom én is.
Eddig az évek során ez bejött, mai napig van 10 (!!!) éves akksim ami 42% elhasználódással működik még.
Asszony notijban 3 év alatt lett teljesen kuka a folyamatos használat mellett. Igaz ott nincs töltés szabályozás..
Van aki ezt mond, van aki azt, az én tapasztalataim ezt hozták, ha nem kell, nem használjam, tovább bírja.
(viszont 2-3 naponta használatban van természetesen, nem hónapokat áll)(#68521) Aggregátor: Attól függ, mennyiért..én biztosan lecserélném, mert bosszantana a tudat, hogy létezik olcsóé' bele nagyobb, és mégsem az van benne.
De szerintem az a 3mb cach nem oszt nem szoroz.. -
Novics
senior tag
válasz
soldi3r #68519 üzenetére
Azt hiszem nem. Bár ez is kb olyan téma, mint a fotózásnál az UV szűrő használata. Valaki szerint ront a képminőségen, és felesleges, más meg azzal védi a drága frontlencsét. Amúgy a power manager az elsők között mászott fel mindig, és be is lett állítva, hogy ne töltögessen állandóan rá. Ennek ellenére a kapacitása már eléggé lent volt, ezért vettem ki inkább. Ezzel tönkre vághattam benne valamit?
-
-
Scooter
tag
válasz
havri1 #68518 üzenetére
Nekem így van beállítva:
+++ ThinkPad Battery Status (Main)
/sys/devices/platform/smapi/BAT0/manufacturer = LGC
/sys/devices/platform/smapi/BAT0/model = 42T4653
/sys/devices/platform/smapi/BAT0/manufacture_date = 2010-02-19
/sys/devices/platform/smapi/BAT0/first_use_date = 2010-04-08
/sys/devices/platform/smapi/BAT0/cycle_count = 43
/sys/devices/platform/smapi/BAT0/design_capacity = 56160 [mWh]
/sys/devices/platform/smapi/BAT0/last_full_capacity = 48860 [mWh]
/sys/devices/platform/smapi/BAT0/remaining_capacity = 41050 [mWh]
/sys/devices/platform/smapi/BAT0/remaining_percent = 85 [%]
/sys/devices/platform/smapi/BAT0/remaining_running_time_now = not_discharging [min]
/sys/devices/platform/smapi/BAT0/remaining_charging_time = not_charging [min]
/sys/devices/platform/smapi/BAT0/power_now = 0 [mW]
/sys/devices/platform/smapi/BAT0/power_avg = 0 [mW]
/sys/devices/platform/smapi/BAT0/start_charge_thresh = 30 [%]
/sys/devices/platform/smapi/BAT0/stop_charge_thresh = 85 [%]
/sys/devices/platform/smapi/BAT0/force_discharge = 085%-ig tölti csak fel és ott tartja, és 30%nál kezdi el tölteni.
-
havri1
félisten
Meggyőztetek, nem adom
(#68519) soldi3r : Gondolom Thinkapd esetében ez akkor mérvadó, ha a power manager fent van, normálisna beállíva, és nem töltöget folyamatosan a 99%-os akksira a töltő.
Vagy rosszul sejtem? -
Francia91
veterán
válasz
havri1 #68515 üzenetére
Szerintem T410, az még belefér ebbe az árkategóriába, bár a T400-nál elméletileg nem jobb minőségű, itt kezdett el lecsúszni a minőség.... Nálam volt egy ilyen 3-4 nap erejéig, én személy szerint meg voltam elégedve vele, belefér 80K-ba, Alfánál van is garival - számlával 78k körül most.
-
havri1
félisten
1 hetes a T400, belaktam, szuper lett végülis.
Másik kollégámnak megtetszett, meg akarja venni..
Mi lenne az a méltó utód a T400 után, ami minőségnem hozza ezt, de mégis újabb fejlesztés?
Proci, ram, stb..
Ez 65e-br volt, 70-80e ig elmennék max.Kijelző tökéletes ezzel a 14"-al, és a felbontáshoz ragaszkodom (1440x900), jelenleg T9400 cpu, 4gb DDR3.
Touch pad jó lenne ha lenne benne, és akksi is 4 órát mehetne.
Fontos, hogy van egy ultrabay akksim, és egy optibay keretem, amit vinnék tovább. -
Novics
senior tag
válasz
soldi3r #68513 üzenetére
Te ezt mondod, de máshol meg azt írják, hogy ha sokáig nem használja az ember aksiról, akkor kb 2/3 töltésen hűvös helyen legyen az aksi. Szoktam aksiról is használni néha, de jellemzően 220-ról ment.
Köszi a tippeket, majd otthon kipróbálgatom őket. Valamelyik csak bejön.
-
Novics
senior tag
Üdv mindenkinek!
Több, mint 2,5 év boldog, kiegyensúlyozott X200s használat után azzal szembesültem vasárnap reggel, hogy meg sem mukkan a gépem. Bekapcsoltam, felvillant a num/caps lock, a power on szépen világít. De a gép meg sem mukkam. Se kép, se hang. A ventri nem pörög fel, semmilyen elektromos zörej nem jön a házból. Nem is melegszik ha bekapcsolva hagyom hosszabb ideig. Semmi életjel azt leszámítva, hogy a power on és mellette a táp/kábel led világít.
Valami tipp, hogy mit lehet vele kezdeni? Jó lenne, ha nem kéne kukázni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest