Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tim82

félisten

válasz atesss #66654 üzenetére

Kb. 2-3 hónapja nem működik a Thinklight. Win alatt az OSD kiírja hogy felkapcsolva, de nem történik semmi. Merrefelé lehet a gond ilyenkor leginkább ?

Ami a ThinkLight-ot illeti, a szalagkábel tört meg valahol, szériahiba, cserélni kell, eBay-en egy-két hónapja volt olyan 5k körüli áron (szállítással) eredeti, kb. két hét alatt jön meg. (Csak az idővel állok hadilábon, hogy betegyem a saját X200-amba, nálam a webkamera csatlakozó haldoklik a szalagkábelen.)

Vennék bele egy normális (elsősorban 6 cellás) akksit, mert a mostani gyári 9 cellás jó ha fél órát bír. Annó egy fél-egy éve itt azt ajánlottátok, apróról próbáljak vadászni. Olyat ami a gyári, vagy közel a gyári minőségét tudja, de kb. 15-18e körül adják az eladók (Panasonic pl.). Azóta rendszeresen 1-2 hetente be szoktam írni az apró keresőjébe hogy "X200 akksi", "X200 akkumulátor", "X200s akksi", és "X200s akkumulátor". De sajnos semmi
    Most pedig már sürgős lenne. Van még valami tippetek ?

6 cellás akku-témára:
    - eBay -> konkrét tapasztalat (valószínűleg nem gyári, csak közel olyan minőségű, erről volt anno némi építő vita a fórumban)

Persze, ha esetleg 9 cellásat akarsz, akkor van utángyártott is, amivel szintén van konkrét tapasztalata fórumtársnak.

Abba nem mennék bele, hogy melyiket érdemes stb., olvasgass, nem az én tisztem eldönteni helyetted. (Személy szerint ugyan tartok az utángyártott akkuktól, de SpeedR véleményére szoktam adni.)

Nyilván eBay-ről nem egy, hanem 2-4 hét alatt lesz itt, de HA-n szerintem nem nagyon találsz (nagy kereslet, kicsi kínálat), én fél év alatt 1-2 alkalommal láttam csak itt akkut. (Amikor meg láttam, azonnal le is adtam a drótot olyan fórumtársnak, aki éppen keresett X200-hoz való akkut.)

Szerk.: most nézem, már egyik eladó sem jelöli meg Magyarországot, mint ahova hajlandó postázni. :U

#66658: Viszont fejlemény: kikapcsoltam a BT-t. Most nem csinálja.
    Csak azért azt időnként használnám. Pl. pont most gondoltam hogy aktívabban kéne használnom a BT-s egeremet. A BT-s füles nem gond, mert akkor úgy sem hallom
    Ezeket hol kapcsoljam ki ? Biosban mit lehet ebből ?

Ha szükséges, BIOS-ban az I/O Security menüpontban le tudod tiltani csak a BT-t.

• Chaser

legenda

válasz atesss #66654 üzenetére

Elnyíródott a pilács kábele.
    Valszeg eddig is volt magasfrekvenciás hang, csak nem hallottad. Vagy az SSD váltotta ki, előfordul.
    Próbálj kikapcsolni minden cpu energiagazdálkodást és turbot, hátha.
    Akkut leginkább bayről, aprón mostanában kb nincs semmi. Gyári 6 cellás 7-8k, persze nem panasonic, 6-osból elvileg nincs is.
    Az a matrica jónak tűnik, de passz. Ha érdekel van magyar x200 billzetem:) kamerám is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés