- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Tutti Georg: A Microsoft 2025. augusztusi biztonsági frissítései hibásak
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondwana
addikt
válasz
milestone #18599 üzenetére
Olyasminek kell lennie, hogy a TPM tartalmának reszetelése (Security menüpont a BIOSban) - mások ezt így magyarázzák (illetve itt van egy kicsit részletesebb körülírás a törlés magyarázása előtt)
A lényeg: restartkor nincs ilyen opció, csak kikapcsolt állapotból bootoláskor! -
milestone
tag
Üdv a társaságnak,
Egy elég fura problémával állok szemben. 3 éve vettem egy R61i-t (újat, szakboltból, számlával), beépített ujjlenyomat-olvasóval és hardveres biztonsági chippel. Mindent telepítettem, az ujjlenyomatomat eltárolta. Használtam, minden rendben volt.
Most azonban újratelepítettem a rendszert (XP, ideje volt) Custom Factory Recovery módszerrel a RnR-val A Win indulása után a Client Security Solution nevű program kéri a frissen beállított Win-es jelszavam, rendben, elfogadja, majd kéri a TPM (Trusted Platform Module) jelszavam, hogy elfogadtasson (enroll) a CSS-el, mert állítólag korábban az beállításra került... Én nem emlékszem arra, hogy ezt beállítottam volna... Próbáltam egy pár variációt, persze nem ment. Ha mégse-t nyomok, kiírja, hogy "the user couldn't be enrolled with CSS" és lehet használni tovább gépet.
Egyébként most telepítéskor megint megtanítottam neki az ujjlenyomatom, elfogadta.Arra határozottan emlékszem, hogy annak idején nem állítottam be a BIOS-ban sem Supervisor, se Power-on, sem pedig Hardisk1 jelszót. Most sincs így beállítva.
Talán említésre méltó lehet, h. nemrég volt szervizben a gép ventilátor cserére, és mintha azt mondta volna a szervizes, hogy BIOS default-ot állított be. Dehát ettől jelszót nem kérhet.Egyrészt attól félek, hogy nehogy letiltson a belépéstől, használattól egy művelet után, másrészt vissza akarom venni az uralmat felette, mégiscsak én vagyok az ő gazdája, nem fordítva
Van-e esetleg egy gyári alapbeállítás erre (pl. 1234)?
Mit javasoltok?
A BIOS-ban van egyébként bizonyos jelszavak visszaállítására lehetőség, de erre a TPM-esre nincs. -
Gondwana
addikt
X220 downthrottling probléma: addig jutottam vele, hogy nem a Lenovo sara, mert állítólag más gyártóknál is, amikor az i7 (i5-nél állítólag nincs ilyen gond) integrált grafikus magja van meghajtva, ezért overclockolja magát, akkor olyankor valamiért leveszi 800MHz-re a CPU órajelét és úgyfelejti, csak poweroff/poweron javítja. Tehát, ha nem i7, vagy nincs meghajtva a GPU, vagy nem az integrált GPU-t használod, nem lehetsz érintett, illetve szerintem elsődlegesen mikrokód-javiítás lesz (igaz, BIOS-updaten keresztül)
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz
BalazsKKa67j #18594 üzenetére
Hali!
Ez azt jelenti, hogy eladó lesz a Tiéd?
Azért remélem, hogy nincs komoly gondja a T23-masnak, mert ugyan nagyon régi gép, de oly sok más helyre kell a T400-ára. Ha viszont költséghatékonyan nem megoldható a gond, akkor tényleg szükséges a váltás.
Üdv
-
lapa
veterán
válasz
Intelligencs #18558 üzenetére
sokat gondolkodtam, hogy számít-e vagy nem a csuklótámasz szélessége. arra jutottam, hogy még a boltban sem biztos, hogy megfelelő választ kapsz a kérdésre. két okból:
-egyész máshogy tartod a kezed egy asztalon, befolyásol a szék támlája is, meg a távolság is. figyeltem magam az elmúlt napokban, és néha nekem is lényegtelennek tűnik, néha meg úgy gondolom nagyon nem lenne jó.
-másrészt egy boltban, pénzzel a zsebben, x-szel az orr előtt az ember a legritkább esetben racionális.
írom mindezt úgy, hogy nem ismerem pontos méretbeli különbségeket. x200s-t kell venni.
-
BalazsKKa67j
tag
válasz
Napfénysüti #18589 üzenetére
Igen tényleg így lehet, a ThinkPad addiktív!
-
N.GÁBOR
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Egy olyan problémám van a T23-mas masinámmal, hogy az USB-k azt hiszem, hogy nem működnek rendesen.A jelenség a következő: Ha bedugok egy pendrive-ot vagy mobilnetet, akkor csak bizonyos pozícióban érzékeli a gép. Ha kicsit is megmozdítom, akkor már nem. Még megpróbálok másik usb eszközöket és reménykedem benne, hogy nem a csatlakozó a rossz.
Ha az lenne, akkor gondolom nem javítható, vagy csak nehezen. Ez esetben lehet, hogy T400-ra váltok.
Előre is köszi a választ.
Üdv
Gábor -
audi100td
nagyúr
válasz
mazsonpopo #18588 üzenetére
gondolom valami BIOS baki, nyilvan javitani fogjak a hibat
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
BalazsKKa67j #18583 üzenetére
Ugye-ugye? Én is így vagyok. De igazából önmagában egy Thinkpad gép tesz függővé.
-
mazsonpopo
tag
Some Lenovo ThinkPad X220 owners report downthrottling, reduced performance
Not so good, not so good...
-
BalazsKKa67j
tag
Ez a ThinkPad topik függővé tesz,kényszert érzek,hogy olvasgassam
Az R500am ventijét szerettem volna kitisztítani,de nem nagyon tudtam hozzáférni,pedig szerintem minden csavart kihajtottam...valakinek van esetleg van valamiféle segítsége egy olyan hozzá nem értő számára mint én?(Azon kívül,hogy inkább ne piszkáljam
)
Köszi.
Üdv! -
SNor
tag
Ha pl. a VX nano görgőjére hasonlít (szerintem igen), akkor a görgetésnek két üzemmódja van. A hagyományos "kattogós" görgetés, illetve a szabadon pörgő görgetés. A kettő között úgy lehet váltani, hogy a görgőt nagyon benyomod erőből (~5mm-et süllyed). Ekkor átkapcsol az üzemmódok között. Abban az esetben, ha nem nyomod le erőből, akkor sima középső gombként fog viselkedni. Ezt pedig setPointban átkonfigurálhatod, vagy a uberOptions-t felrakod, és az adott egérnél letiltott funkciókat is engedélyezi + külön programonként definiálhatod a gombok funkcióját.
-
Gondwana
addikt
válasz
BalazsKKa67j #18574 üzenetére
Hivatalosan 1280x800 helyett csak ugyanolyant adhatnak, de - ahogy Micimackó mondta - méhecskéknél soha se lehessen tudni, lehet, hogy mégis meg tudsz egyezni a szerelővel, hogy akár némi pénzmagért, amikor más nem látja, véletlenül 1440x900 kerüljön a helyére...
-
BalazsKKa67j
tag
Sziasztok,gyors infora lenne szükségem. Egy T400 kijelzőjét cserélik garanciálisan.
Namármost,kérhetek-e bele nagyobb kijelzőt esetleges ráfizetéssel,vagy csak ugyanazt,ami benne volt?
Előre is köszi a segítséget! -
Fifi
őstag
"...A MicroGear kerék kiválóan teszi a dolgát, ahogy kell: szabadon pörög másodpercekig, ha meglökjük, vagy éppen teljesen átlagos módon viselkedik, ráadásul a két mód közötti váltás is egyszerűbb lett, a görgő lenyomásával válthatunk."
ForrásTehát a görgő lenyomása a görgetési funkció kiválasztására való és nem a középső gombot emulálja. A kérdés az, hogy ez átprogramozható-e, mert nekem középső gomb kell.
-
Fifi
őstag
válasz
audi100td #18567 üzenetére
audi100td: Egy dolog számomra nem tiszta, ami sem a Quickstart Guide-ból, sem ebből a tesztből nem derült ki: ebben az egérben nincs is középső gomb funkció?
Esetleg a görgő lenyomása programozható és átállítható a középső gomb, illetve görgetésmód váltására is? Vagy a jobb és bal gomb egyidejű lenyomása eredményezi a középső gomb nyomását?
Azért kérdem, mert én pl. a böngészés közben sokszor használom egy link új lapon történő megnyitásához és nagyon hiányozna.
-
audi100td
nagyúr
szia,
ez nem igy van, szerintem itt szinte mindenki hasznal külsö egeret, megis csak kenyelmesebb mint a trackpoint, a lenovo bt egeret en is inkabb hanyagolnam, nagyon megoszlanak rola a velemenyek, a V470 elegge kicsi, lehet ezert hosszutavon kenyelmetlen lenne, de az M555b-t csak ajanlani tudom, en is azt hasznalom mar par honapja, nem lehet ra panaszom
amugy vasarlas elött eleg alaposan körülneztem mit lehet kapni es nem igen talaltam mas jo alternativat
-
Fifi
őstag
Sziasztok!
Tudom, hogy itt szinte mindenki TrackPoint-ot használ az UltraNav helyett és egy külső egér maga a szentségtörés, de mégis, pl. egy dokkoló mellé jól jöhet egy bluetooth-os egér.
A lenovo termékéről sok panaszos fórumbejegyzést olvastam, ezért inkább microsoft és logitech egereket néztem.
Van valakinek tapasztalata a Logitech Bluetooth® Mouse M555b-ről vagy a Logitech V470 Cordless Laser Mouse for Bluetooth® -ról?
Ki melyiket ajánlaná? Esetleg mégis válasszam a lenovot-t talán nálam jól működik majd?
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Újabb problémám akadt a t20-as ibm-emmel. A DVD meghajtó egyik pillanatról a másikra azt kezdte el csinálni, hogyha megnyomom a kiadó gombot, hallani lehet a kattanást, de nem adja ki a dvd-t csak kb 4-5mm-t eltávolodik a dvd előlapja a laptoptól, de ha megpróbálom kihúzni akkor nem tudom, benne maradt a dvd és egyszerűen nem tudom kinyitni.
Mit lehet ilyenkor tenni?
-
-
válasz
AceTom #18561 üzenetére
dbius: Az SL300-on az alap 1 évet ki tudtam bővíteni 3-ra, ebből gondoltam, hogy lehet a három évre is venni plusz 2 évet.
AceTom: Az az igazság, hogy már az SL300 helyett is T400-at akartam venni, de úgy éreztem, hogy ár/érték arányban SL300-at kell vennem. Egyszerűen sajnáltam a pénzt egy drágábbra, amikor mindenki körülöttem 130k-ért vett laptopot. Egyébként az SL300 nem rossz gép, fasza a billentyűzete, jó a LED-es képernyője, csak nekem még ez is túl nagy és túl nehéz!
Most viszont úgy döntöttem, hogy csak azért is veszek magamnak valami frankó 12"-es x-szériát, ha már ennyire vágyom rá. Asszony hamarosan szülni fog, addig kell megvennem, amíg még lelkiismeret-furdalás nélkül elkölthetek ennyi pénzt magamra. Ha meglesz a gyerek, akkor már körülötte fog forogni minden, addig kell bebiztosítani magamat.
-
dbius
veterán
válasz
Scalpel #18560 üzenetére
Korábban lehetett, de jelenleg az általában alap 3 évre csak 1 év kiterjesztést lehet venni Magyarországon (T,X szériánál egészen biztosan)
Szerk: Nyugati országokban én is láttam, hogy öt évig lehet, ill. van vétlen sérülésre is érvényes kiegészítés, de sajnos itthon az sincs...
-
AceTom
aktív tag
válasz
Intelligencs #18558 üzenetére
Én is pont ezt a videót láttam, amiért a múltkor ugyanerről írtam ide.
Csak kíváncsiságból, miért cseréled le az SL300-at? Merthogy hasonló cipőben járunk, nekem is SL300-am van, de leginkább kíváncsiságból váltanék, hogy milyen az "igazi" ThinkPad.
-
dbius
veterán
válasz
Intelligencs #18556 üzenetére
2 éves garancia bővítést nem hinném, hogy tudnál venni hozzá, (csak 1 évet). Esetleg abban az esetben talán van lehetőség 2 évvel bővíteni garit, ha alapból csak 1 év jótállással lett vásárolva.
-
válasz
audi100td #18557 üzenetére
Köszi az infót! Muszáj lesz valahol megnéznem egyet! Kissé ideges lennék, ha a méregdrága új notimmal bármi hiba lenne. És csak akkor jönnék rá, miután a kezemben van.
Mondjuk nekem sem nagy a kezem, meg a pöcökegér miatt sztem feljebb is tartom, de majd ma otthon jól megfigyelem, hogy az SL300-amat hogyan kezelem. Megnézem mennyi hely van még a szélétől.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Intelligencs #18556 üzenetére
En X200s-t hasznalok, azon is saccra ugyanilyen rövid a palmrest, de ennek nem ereztem hatranyat soha, mondjuk nekem viszonylag rövidek az ujjaim, lehet valakinek zavaro lehet.
Amugy nekem nagyon tetszik az X220 is, ha lenne ra penzem es nem sikerült volna ilyen jol az X200s, tuti azt vennem.
-
Van itt valaki, akinek van x220-asa? Ma majdnem megrendeltem egyet, de elbizonytalanított ez a videó.
Aki használja, meg tud abban erősíteni, hogy vékony a kéztámasz? Illetve hol tudnék én megnézni egy ilyen gépet? Muszáj kipróbálnom rajta a gépelést, addig nem merem megvenni.
Egyébként egy használt x200s és egy új x220 között ingadozom. Az x200s-ra már csak 1 év gari van, és sehol sem találtam helyet, ahol még vehetnék hozzá 2 év garibővítést. Illetve ha veszek hozzá 2 évet, az biztos belekerül vagy 50e-be, akkor meg már közelíti az x220 új árát.
-
Brae
őstag
válasz
^Clown #18547 üzenetére
Végül vettem egy T40-et 35000Ft-ért. Gyönyörű állapotban van a gép, teljesen karc és kopásmentes, olyan, mintha új lenne, az eredeti vinyója van benne és összesen 64 napot ment, szinte bejáratós
Radeon 7500-al szerelt, kíváncsi leszek, hogy lesz-e vele gond. Mindennap fogom hordozni, igaz belül pihe-puha hordtáskában kocsival, de a "jó" magyar utakon remélem nem fog lerázódni a GPU. Szeretném ha egy pár évet kibírna.
lapa ez a sima T40 nagyon halk, ventijéből alapon nem is hallani semmit, inkább csak a vinyó kapargálását. Egyébként az mennyire normális, hogy 25 perc Everest stressz teszt alatt 72fokos a procija? (1500mhz-es Banias)
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
^Clown #18546 üzenetére
2.) Olyan szerintetek létezik, hogy bekrepál egy wifi kártya (Intel 2915bg)?
Minden lehetséges...Ha hirtelen nagy adatforgalom van (pl. elindítok egy torrent-letöltést), egyből eldobja a hálózatot. Ráadásul utána automatikusan nem is tud visszacsatlakozni a hálózatra, hanem FN+F5-tel kikapcs-bekapcs, és csak utána.
Ilyet már láttam, de az Broadcommal volt és szar volt a driver Ubuntu alatt.
Egyszer régen mondjuk egy Intel kártya is megjátszotta ezt XP alatt, mert engedtem, hogy a Windows update drivert frissítsen.
Nézd meg, mi a legfrissebb driver verzió, erőszakold fel valahogy, az talán rendbeteszi. -
lapa
veterán
-
audi100td
nagyúr
válasz
^Clown #18547 üzenetére
Ez mennyire biztos
Nekem nem tünik valahogy logikusnak, gondolom ugyanannyira erintett mint a több longfan-es valtozat (Ati 9000/9600, a hütes nem különbözik a p-n), a BGA-nal meg az volt a gond, hogy akkoriban tiltotta be az EU az olom hasznalatat a forrasztasoknal, mivel parhuzasoman egyidejüleg keszült Radeon es FireGL is, nem hiszem, hogy az egyiknel egyik pillanatrol a masikra megoldottak a problemat, a masikkal meg nem törödtek.
Ha hülyeseget irnek akkor bocs, nincs esetleg valami linked erröl?
#18546: ubuntu alatt scroll: [link] a többire sajnos nem igen van ötletem
sutszi: a T420s vekonyabb es könnyebb, ha minden igaz, csak olyan 1,8kg körül van
-
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy T420 és T420s között mi a különbség?
Nézegettem adatlapokat, de nem volt teljesen egyértelmű.
Amit biztosan kivettem belőle, hogy a T420s-en van USB 3.0. De ezenkívül az anyaghasználat nem egyértelmű számomra. Mintha a T420 kicsit light-osabb felépítésű lenne a s-változathoz képest.
Ne értsetek félre csak érdekelne, hogy is van ez a két típus egymáshoz képest.Üdv
sutszi -
^Clown
addikt
A T4xp-kkel kevesebb gond szokott lenni, viszont arról megoszlanak a vélemények, hogy miért. Van, aki szerint azért, mert kevesebb p-s gép került forgalomba, mások szerint azért, mert ott már kiküszöbölték a hibát / jobb a hűtés / jobb a BGA minősége / stb.
Nekem az a véleményem, hogy nyugodtan vehetsz T4xp-t, a hűtőrendszerét tartsd tisztán, és csak két kézzel emeld fel az asztalról (bár ez minden notira vonatkozik), így tuti nem lesz gond. -
^Clown
addikt
Sziasztok!
Lenne két kérdésem:
1.) Ubuntu alatt (11.04) az X41-emen hogyan lehetne beüzemelni azt, hogy a középső gomb lenyomása után scrollozni tudjak a böngészőben a pöcökegér fel-le mozgatásával?2.) Olyan szerintetek létezik, hogy bekrepál egy wifi kártya (Intel 2915bg)? Ha hirtelen nagy adatforgalom van (pl. elindítok egy torrent-letöltést), egyből eldobja a hálózatot. Ráadásul utána automatikusan nem is tud visszacsatlakozni a hálózatra, hanem FN+F5-tel kikapcs-bekapcs, és csak utána.
Ezt Ubi-n csinálja, de Win 7 alatt is elég sűrűn szakadozott (de ott nem vettem észre összefüggést a nagy adatforgalom és a szakadás között). XP-t majd valamikor felnyomok egyet, kíváncsi vagyok.+1.) Ha beszart a wifi, van esetleg valakinek egy Philips Atheros 5001X+ kártyája? Kettőt is vennék
Thinkwikin-n ugyan nincs felsorolva, hogy X41-be jó lenne, de a szüleim X40-ébe kellene egy, a 2200bg elég gyengécske darab sajnos (tesóm X40-e [Ahteros csodawifivel] ugyanott a nappaliban dupla jelerősséget érzékel...).
Az X41-ben vajon menne ez a kártya? Ha nem, milyet ajánlanátok helyette?Köszi, és bocs, hogy hosszú voltam!
-
Hixon
csendes tag
Hello mindenki!
Valaki nem tudja véletlenül, hogy a T23-as lcd képernyőjét be lehetne-e erőszakolni a T20-21-22-be? Az inverter ugyanaz, azt tudom. Szerintetek eszközölhető a csere, hogy működjön is?
Köszi a választ előre is
-
lapa
veterán
válasz
Gondwana #18542 üzenetére
nem tudtam kibogozni mi a valóság, de elméletileg van ezekben is turbó mód, csak nem olyan. meghogy valami <kriksz-kraksz-technikai-blabla> miatt a programok csak valami 0,5%-nak látják.
azt tudom, hogy a phc-ban külön feszkó van az 1,86ghz-re, és egy másik az e feletti "elképzelhetetlenül maximális" sebességre. különbség is van, mert míg az 1,86 elfut vid 4-en, addig a maxot másfél óra gépfagyasztgatás után 30-on hagytam. szóval turbó mód van, csak összeragadt a marketingnek a szamárvezető, és elfelejtették közölni.
gondolom ez volt a vízérzékelő szenzor leírásával szemközti oldalon a dokumentben...
a b tervem, hogy a géped hardverhibás és megveszem 3 ezerér.
-
Brae
őstag
válasz
audi100td #18539 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, még annyi kérdésem lenne, hogyha mégis lepottyan a GPU, akkor mennyire alternatíva, hogy egy profi szakemberrel ólmos golyókkal reball-oztatom?
Mégegy kérdés, T40-nél mire figyeljek vásárláskor? Azt tudom, hogy az USB 2.0-->1.1 még elő szokott fordulni, mint típushiba, ezenkívül van más is?
-
Brae
őstag
Thinpad T40-et készülök venni, 3db-ból választhatok, 1db Radeon 9000-es és 2db Radeon 7500-as videokártyás. Melyiknél kisebb az esély hogy elengedi a csip a lapot?
-
Ringman
félisten
válasz
Gondwana #18526 üzenetére
köszi a választ!
gari nincs már rá, nem lesz olcsó
most olvasom, hogy az eddig a topicban javasolt laptopinfo szerviz már nem üzemel, az ott ajánlott computerplus-szal van valakinek tapasztalata?
-
Integra
titán
ha veszek bluetooth-os egeret, akkor azt a t520 kékfoga tudja kezelni?!
illetve voip alapú hangátvitelhez is használható a kékfoga? -
Gondwana
addikt
válasz
^Clown #18527 üzenetére
Szerintem csak Engadgetéknak RTFM: ugyibár, jól látszik, hogy a billentyűzet közel nincs a kiszáradáshoz, amikor megpróbálják visszakapcsolni. Nomármost Lenovoék új featureként mutatták be, hogy eláztatáskor egy szenzor kikapcsolja a gépet. Nekem ez úgy lenne logikus, hogy ezt a szenzort is ki kellene szárítani, csak, hát a managercsávónak is illett volna valamit tudnia erről a szenzorról, na, ez a blama! (szerintem már nincs a cégnél)
-
^Clown
addikt
Mégsem annyira vízálló az X1 billentyűzete. Elég nagy blama
-
Gondwana
addikt
-
Integra
titán
ultrabay hdd rack megrendelve, szállitási idő: 4-5 hét
-
mv
aktív tag
SU-ról tölthető az 1.25-ös BIOS X61T-hez.
-
^Clown
addikt
válasz
franc0 #18521 üzenetére
Ezt azért ilyen kategorikusan nem jelenteném ki. Nem tudom, hogy a kolléga gépében milyen GPU van, de ha nem ingegrált, hanem nVidia, akkor én megfontolnám a gar. bővítést. Sajnos a T61-ekbe szerelt nVidia-k típushibásak, újat szerezni pedig egy kisebb vagyon.
Az alaplapon (és a GPU-n) kívül viszont tényleg viszonylag jó áron lehet alkatrészeket szerezni (pl. hűtés, zsanérok, inverter, palmrest stb.). -
rankesz
veterán
nem tudom volt e már
-
yodamastah
őstag
válasz
Gondwana #18508 üzenetére
A nem legjobb igazabol annyit jelent, hogy a feher pont meg egesz turheto 6100k kornyeken, de a teljes grayscale tracking az mar nem olyan jo. A kozepso tartomany kicsit melegbb mint kellene, ezt konnyen ki lehet szedni kalibralassal, csak kell hozza muszer. Szerencsere ebben nincs hiany
A szinhomerseklet kalibralas egyebkent is kornyezeti fenyhez illik csinalni. Pl itthon telen mesterseges feny mellett dolgozom, 2500k-s lampak mellett egy 27es IPS monitorral. Emiatt a monitort joval melegebbre allitom mint 6500k. Szoval igazabol nem veszes az AFFS panel, inkabb amit igazitani erdemes rajta, az az hogy a teljes szurke skala kb olyan szinhomersekletu legyen mint a feher pont.
Ami viszont emlitesre melto meg, hogy az AFFS panel gamutja sRGB-n belul van. Azaz a szinek telitettsege nem valami magas. Ennek ellenere nagyon szep tiszta kepe es jo szinei vannak. Kifejezetten jok a borszinei, es nagyon jol neznek ki rajta a filmek is.
A glare nekem nem tetszik, de kibirom. Cserebe tisztabb a kepe, mert nincs rajta folia. Nagy fenyben eleg jol lathato a korabbi TN-hez kepest.
-
yodamastah
őstag
Ize nem csak az S-ekben van bagolyszarny venti, a sima X200-ban is.
-
yodamastah
őstag
Az S-ekben bagolyszarnyrol mintazott venti van. Ez alap fordulaton annyira halk, hogy teljesen csendes szobaban akkor hallod ha odarakod a fuledet a ventihez. Vagyis akkor is alig, csak erezn ihogy jon ki a levego.
Undervoltolva az LV procit ezen az alap venti fordulaton nem nagyon lehet normal hasznalattal 55 fok fole zavarni, szoval tok nyugodtan lehet ezen az alap fordulaton hajtani tpfancontrollal. En fixen beallitottam 1-re. 720p h.264 lejatszaskor se nagyon megy 55 fok fole igy a cpu. Sima netezeshez pedig teljesen le lehet kapcsolni a ventit. Ha ssd van, akkor gyakorlatilag 0 decibeles lesz a gep. Es kozben nem melegszik fel kulonosebben, szoval kivalo az x200s a zaj/melegedes tekinteteben. En kifejezetten ezert valasztottam ezt a modellt. (0 decibel + huvos keyboard)
-
kraftxld
félisten
-
franc0
őstag
válasz
kraftxld #18509 üzenetére
Én úgy tudom a T61 maximum 4 gigát kezel (forrás: thinkwiki), de mindjárt kijavítanak ha nem így van.
Egyébként mire használod a gépet? Nem feltétlenül lesz gyorsabb a gép több memóriától.
szerk: pont az SSD-t akartam írni
Viszont a Vertex3 pénzkidobás, a T61 még a SATA2-t is moddolt BIOS-szal tudja, nemhogy a SATA3-at...
-
lapa
veterán
meleg tuti nem lesz az ölben tartáshoz, a másik meg a szobatárstól függ. engem már az erősítő súgása vagy a noti merevlemez búgása is zavar, mikor egyébként csend lenne. ilyen szempontból terhelés alatt az s típusok is zavaróak. nyilván nem egy desktop gép zaja, de valamit hallasz, ha mittomén dvd-t rippelsz éjszaka, vagy akár csak ha nézel egy filmet. ilyenkor rajtad inkább füles van, de a szobatárs hallja a zúgást.
persze ezeknél csöndesebb gép nemigen van, szóval azért ettől nem paráznék. én ilyen szempontból intoleráns vagyok.
-
kraftxld
félisten
A T61-embe akarok venni 2x4GB ramot, tud valaki olyan típust ami 1000%, hogy működik?
Mondjuk ezek közül: [link]
De ha van bármelyik másik azt is tudok keríteni, csak nem akarok szívni vele.
Jelenleg 2x2GB kingston van benne. -
Gondwana
addikt
válasz
yodamastah #18494 üzenetére
A gyari szinhomerseklet nem a legjobb, a feher pont 6000k korul van, es ugy amugy is eleg meleg a kepe.
A T60-amba beficcent UXGA (IdTech) panel alap színhőmérséklete 4400 körül, az előtte benne lévő SXGA+ (LG-Phil) pedig még alacsonyabb. Az SXGA+ 5000K kalibrálva siralmas fényerőket produkált (80nit alatt), az UXGA-ból legalább megvan a 130nit 5000K-en.
Az X200T kalibrációs riportját pedig itt posztoltam.Szerk.: Ja, és az X200T natív gammája szerintem csak elvileg 2.2, mert most újabban 2.0-ra kalibrálva használom, és mintha nem szolarizálódnának annyira a sötét részek.
-
Fifi
őstag
Nincs tökéletes eszköz kompromisszumokat kell kötni.
Az általam keresett eszközben kell, hogy legyen touchpad és webcam. A 6 cellás akuval, ha elmegy 4 órát (internet, mail, szöveg- és táblázatszerkesztés) vagy egy 2 órás filmet kibír, akkor az nekem már jó.
Ezeknek az X szériából az X201 felel meg az olvasottak és az általatok írtak alapján. Remélem azért annyira nem lesz meleg, hogy ne lehessen ölben tartani és annyira nem hangos, hogy este egy szobatársat zavarjon alvás közben.
-
lapa
veterán
a lehető legjobb kiépítést szerintem (azaz szerintem) buktad a touchpad-igénnyel, mert az az x200s lett volna 1,8 cpu-val. az kihajtaná a hd-t is úgy hogy nem hallod a zúgást. ennél azért az x201 hangosabb meg gyorsabban merülősebb lesz. persze gyorsabb is, ami az esetek 95%-ban semmit nem jelent (értem egyébként, hogy az asztali gépre utaltál).
az x200s-hez hasonló alacsony feszültségű procit az x201s-be raktak, de az meg csak 1440x900 és nincs webcam. valószínűleg az lenne a teljesítmény / watt bajnok.
nemrég frescho fórumtárs csinált jófajta összehasonlító teszteket (tök más platformon), ahol egy adott, sokáig tartó feladatot végeztetett el a gépekkel, és megmérte a fogyasztást + időt, azaz az összes elvégzett munkát. igazából valami ilyesmi kéne az x-ek hatékonyságának eldöntéséhez is. ha valaki egy x200-zal és egy x201-gyel (neadjisten x201s-sel) ingerenciát érezne egy összehasonlító tesztre összeírnám a keretfeltételeket. mondjuk live ubuntu 10.04 alatt kéne valami videókódolást, superpit vagy ilyesmit csinálni.
-
Fifi
őstag
válasz
yodamastah #18504 üzenetére
És nekem ez linux alatt még mindig elegendő erőforrást nyújt
Bár néha kicsit türelemmel kell lennem, de addig elfoglalom magam mással.
A HD tartalmakra inkább vettem céleszközt, illetve a TV is le tudja játszani. A fene akarja a filmet 24"-es gagyi Dell monitoron nézegetni ventilátor zúgás közepette.
-
yodamastah
őstag
HA a szintetikus cpu benchmarkokat vesszuk alapul, akkor a 2.4-es p4, az kb egy 200-400mhz kozotti Core i5-nek felel meg
-
Fifi
őstag
Fogalmam sincs ;-)
A desktop gépemben is csak egy félévtizedes Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.40GHz van.Jó darabig szolgálnia kell majd ennek a thinkpadnek és úgy tudom, hogy a CPU-t csak forrasztással lehet upgradelni, így ha lehet az elérhető legjobb kiépítést szeretném megkaparintani.
Nagyom csábító ez a hirdetés. A privátba kapott szériaszám alapján itthon is érvényesíthető a 3 év gari ... nagyon nagyon bizsereg
Ha holnap kapok képeket, el is döntöm.
Ára szerintem reális, hisz ez egy 3 hónapos gép. Vélemény?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo 14 Ideapad 3 FHD LED Matt i3-1115G4 4.1Ghz 8GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Garancia
- Acer, notebook, laptop, Ryzen 5 5500u, 16gb ddr4, 1tb ssd, 15.6 col
- Új Lenovo 14 Ideapad 5 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Új HP 16 Elitebook 865 G10 WUXGA IPS Ryzen5 Pro 7540U 4.9Ghz 16GB 1TB Radeon 740M Win11 Pro Garancia
- Asus ROG Flow Z13 WUXGA 120Hz 2in1 Touch i9-12900H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2253,95% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Új Lenovo 16 Ideapad Slim3 WUXGA IPS Ryzen5 7530U 4.5Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest