Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• milestone

tag

Üdv a társaságnak,
    Egy elég fura problémával állok szemben. 3 éve vettem egy R61i-t (újat, szakboltból, számlával), beépített ujjlenyomat-olvasóval és hardveres biztonsági chippel. Mindent telepítettem, az ujjlenyomatomat eltárolta. Használtam, minden rendben volt.
    Most azonban újratelepítettem a rendszert (XP, ideje volt) Custom Factory Recovery módszerrel a RnR-val A Win indulása után a Client Security Solution nevű program kéri a frissen beállított Win-es jelszavam, rendben, elfogadja, majd kéri a TPM (Trusted Platform Module) jelszavam, hogy elfogadtasson (enroll) a CSS-el, mert állítólag korábban az beállításra került... Én nem emlékszem arra, hogy ezt beállítottam volna... Próbáltam egy pár variációt, persze nem ment. Ha mégse-t nyomok, kiírja, hogy "the user couldn't be enrolled with CSS" és lehet használni tovább gépet.
    Egyébként most telepítéskor megint megtanítottam neki az ujjlenyomatom, elfogadta.

Arra határozottan emlékszem, hogy annak idején nem állítottam be a BIOS-ban sem Supervisor, se Power-on, sem pedig Hardisk1 jelszót. Most sincs így beállítva.
    Talán említésre méltó lehet, h. nemrég volt szervizben a gép ventilátor cserére, és mintha azt mondta volna a szervizes, hogy BIOS default-ot állított be. Dehát ettől jelszót nem kérhet.

Egyrészt attól félek, hogy nehogy letiltson a belépéstől, használattól egy művelet után, másrészt vissza akarom venni az uralmat felette, mégiscsak én vagyok az ő gazdája, nem fordítva :)
    Van-e esetleg egy gyári alapbeállítás erre (pl. 1234)?
    Mit javasoltok?
    A BIOS-ban van egyébként bizonyos jelszavak visszaállítására lehetőség, de erre a TPM-esre nincs.

Új hozzászólás Aktív témák