- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
juj, már simizem az ssd-t, csak még nemtom berakni
még eltesztelem az office mui-t, aztán akkor jöhet a bios flash, remélem nem cseszem el.. valami spécire oda kell figyelni? -
dbius
veterán
Nem tudom, hogy a gépekhez adott licenc mit enged meg és mit nem, de pl. OEM x86-os Win7 vásárlása esetén, ha bővítesz 4 gb-ra, akkor használhatod legálisan, az EULA megsértése nélkül az x64-es verziót is - csak ugye lemezt nem adnak hozzá OEM-nél, azt külön vagy megrendeled MS-től, vagy kölcsön kérsz egyet a telepítés erejéig -
Szerk: A fenti infó 100%, mivel én magam beszéltem MS ügyintézővel ez ügyben telefonon. Fiaimnak vettem 32 bites OEM Win7 Home Premiumot, de RAM miatt váltottam x64-re.
Szerintem a Notebookokhoz "adott" oprendszereknél - azok is OEM-nek minősülnek, nem? - is van ez a legális átjárhatóság 32 és 64 bit között. De a pontosítás végett itt kérdezz rá: [link]
Ha megerősítik a véleményem, akkor én a helyedben azt a rendszert raknám rá, amit gyárilag adtak hozzá, csak épp x64-es változatban.
-
ladik
csendes tag
Sziasztok!
Beléptem én is a klubba egy x201-el. Minden klassz, csak win7-et kell rajta cserélnem, mert most nem az eredeti van rajta. Akitől vettem, küldeni fog nekem 2 féle recovery disket, egy win7pro 32 és egy win7ult 64-et. Gyárilag a 32 bites oprsz volt telepítve, viszont a gépben 4gb ram van. A dilemma az, hogy melyiket rakjam fel. A 32bites esetén nem lesz kezelve a 4gb ram, a 64 bitesnél pedig nem tudom, hogy átmegy-e az eredetiség ellenőrzésen.
Nem fogok minden vackot telepíteni a gépre, egyszer szeretném rendesen összerakni a rendszert. Hajlok a 32 bit felé -ha már van licensz hozzá-, mert nincs kedvem azzal szórakozni, hogy csesztessen a win, hogy mekkora veszélynek vagyok kitéve a hamisítók által.
Még sose raktam fel recovery disk-ről windows-t, állítólag nem kér product key-t (mondjuk akkor nem tudom minek van a matrica a gép alján). Ez gondolom nem azt jelenti, hogy nincs is semmilyen ellenőrzés.
Mit javasoltok, melyiket kellene választanom? -
Integra
titán
Ha vki tudja BobMaster mobiljat, kuldje el privben pliz, kitoroltem veletlen...
-
Integra
titán
válasz
audi100td #17290 üzenetére
20 percet zümmög a gép egymagában és kész, nem egy világ vége projekt
amúgy sem zavar, mivel megy a helyére majd az ssd. remélem a meglévő keret jó lesz hozzá, néztem tegnap a t61 user manual pdf-jét, és emlékeim szerint úgy irták, hogy mindegy hogy hdd vagy ssd megy bele, pontosan passzolni fog. -
HartgeH3-2.8
addikt
Ez annyira cool
-
metal01
őstag
Az SU hetek óta nem tud feltelepíteni egy frissítést (package did not install).
"Fix for Issue of HDD with HDP Detection for Windows Vista/7"
Google nem volt a barátom.
ötlet?
-
Integra
titán
zsir, köszi urak
viszont akkor azt a hekkelt biost kell majd telepitenem a gépre, amiről beszéltetek korábban. -
Integra
titán
válasz
audi100td #17279 üzenetére
veszek egy 80 gigás x25-m ssd-t, nagyon nehezemre esne visszaállni hdd-re az asztali ssd-s gép után. aztán majd az optikai meghajtó helyére beteszek egy normál hdd-t. ahhoz van a lenovonak valami rögzitő kerete amit meg tudok venni?
mod: miért nem lehet számtech boltban kártyával fizetni? eszem megáll...
-
Integra
titán
válasz
audi100td #17276 üzenetére
én meg nem mondom mi van neked a t42-ben, 1204x768, oszt csókoltam. ja, meg, hogy kikapcsol mindig
a t61-nél meg a káva alső peremén végig jól látható fényes csík világít, mintha ott jobban feszítené a panelt a káva. vicces. amúgy sokkal szebb a kijelzője és nem csak az 1440x900-as felbontás miatt.
hdd-vel mi van? holnap még nem érek rá boltba menni venni, de kedden igen..mdk: néha jól jönne erősebb fényerő, ugyanakkor én is azok közé tartozom akik inkább lágyabb fényerővel nézik, vagyis a jelenlegi max fényerő bőven elég nekem, és sötétben még ezt is leveszem érezhetően.
-
mdk01
addikt
-
Integra
titán
észrevettem valamit, mintha a t42 kijelzője erősebb lenne fényerőben mint a t61-é, létezhet ez?! egymás mellett használom a kettőt már egy ideje és mintha gyengébb lenne a t61 fénye.
-
dbius
veterán
válasz
falaci2002 #17268 üzenetére
Örülök, hogy sikerült végre megoldást találni a problémára, bár furcsa, hogy a win7-hez kiadott driverrel nem megy, csak a vista driverrel.
-
Integra
titán
válasz
sutykuru #17267 üzenetére
megvan mi volt a hiba, szerintem ezt a gépet szétszedték mikor vissza adta a cég, és kipucolták, ami biztos, mert tényleg patyolat belül minden, egy porszem se volt benne. és nem nyomták vissza rá a klavi csatlakozót rendesen.
elmentem a ramért és most szétszedtem és kipucoltam a csatlakozókat, és mikor rányomtam a klavi csatlakozót, hatalmasat kattant. na ebből gondoltam, hogy túl können jött le a csatlakozó. és láss csodát, faszántosan működik minden, azonnal érzékelte az ultranav menü is és lehet ki-be pipálni máris.
megnyugodtam....
a 8 giga ram is szépen duruzsol, már csak a hdd kell -
falaci2002
tag
Sziasztok!
Ha valakinek ilyen problémája lenne, mint az alant leírtak, akkor a megoldás:
Telepítsd fel a Lenovo honlapjáról a Vista 64-bit-es VGA driverét a Win7 op. rendszeredhez. Kicsit fura, de működik.
Köszi az itteni segítők jóakaratát!" Miért nem tudom állítani a gépemen a fényerőt????
SL300 a típusa a laptopnak, és sem a gombokkal, sem szoftveresen nem reagál a kijelző. A csúszkákat mozgatom, kiírja az adatokat, de a kijelző nem reagál.
WIN7 64 bit-es op. rendszer van fenn. Minden driver telepítve a Lenovo honlapjáról (szerintem), még a bios-t is frissítettem." -
Integra
titán
válasz
audi100td #17264 üzenetére
az előbb teljesen lehalt a tapipad is, most meg újra megy.
kontakt hibás lenne? este még kipucolom a csatlakozókat, legalábbis megőróbálom.
de a pöcökegeret akkor sem értem mi a baja. nem akarok nekik levelet írni hogy nem megy, amíg nem próbáltam meg minden lehetőséget.
szerinted a t42 klaviját rádughatom a t61-re és fordítva hogy kiszűrjem hogy a klavi a rossz? -
Integra
titán
-
-
Integra
titán
kiszedtem a 4 memoria ikonos csavart, hogy veszem le a palmrestet letörés nélkül?
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Integra #17246 üzenetére
Letöltesz egy Ubuntu CD-t, alapból ha beteszed a gépbe, rögtön indíthatod a memtest86+ -t. A telepítős ilyen-olyan memtestek nem érnek semmit.
Ezen menüpont mellett ott van az Ubuntu kipróbálása, ütsz rajta egy entert, ő elindul, és megnézed, mi van a pöcökegérrel. Ennyi az egész. Wint telepíteni 2x bonyolultabb.
Lacus MD: jellemzően a tápköri alkatrészek (tekercsek) valamelyikének a minősége nem megfelelő, és alul terheltségnél sípolós hangot ad ki. A jelenség bár zavaró, de ártalmatlan. Volt már ilyen alaplapom, vidkarim, PDA-ból is hallottam már füllel ilyet, meg persze a T60-am is ciripel, ha aksiról megy, és nincs terhelve.
-
Lacus MD
tag
Sziasztok!
Azt szeretném tudni, az mitől lehet, hogy egy notebook kijelzője különféle fényerősség mellett enyhe "sípoló" hangot ad. Csak max fényerőnél nem. Marha idegesítő annak ellenére, hogy halk. (x200) Vigyem szervízbe?
-
Ringman
félisten
válasz
Integra #17238 üzenetére
Próbáld meg, hogy bios-ban kikapcsolod a touchpad-et, hátha.
Ha már ott vagy, kikapcsolhatsz mindent, amit nem használsz, (vagy fizikailag nincs rajta - soros/párhuzamos), pl. modemet és ujjlenyomatolvasót, az utóbbi növeli a bootidőt, vagy legalábbis régebben volt ilyen probléma.
szerk: a trackpoint-nak driver nélkül is működnie kellene.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Integra #17238 üzenetére
Hm, akkor remelhetöleg csak valami szoftveres gubanc lesz, en is csak azt tudom javasolni, hogy probald ki ubuntu live cd-röl, par perc az egesz. Ha igy sem jo, kapd szet es nezz körül a kabel körül. De nagyon furan hangzik, ha jol emlekszem meg X41-en is volt TrackPoint frissen huzott rendeszeren, driverek nelkül, Xp-n es Win 7-nel is.
-
-
dbius
veterán
válasz
Integra #17229 üzenetére
Ejha, az baj
Eszközkezelő mit mutat róla? Esetleg Linux Live rendszeren nem tudod megnézni, hogy ott működik-e? Nem tudom, ha a Tied ultranavos, akkor ezt érdemes feltelepítened: [link] és ezt is: [link]
Egyébként a gépedre innen tudod összeszedni a Lenovo cuccokat. Érdemes átnézni, mert a Lenovo System Update nem mindig lát minden elérhető cuccot.
-
dbius
veterán
válasz
Integra #17227 üzenetére
A Lenovo Power Managerben be tudod állítani, hogy az akkut mikor töltse pl. csak akkor kezdje el tölteni, ha 40% alá esik a töltöttség, ill. azt is be tudod állítani, hogy hány %-ig töltse fel, az akku kímélése érdekében
Na ezt nem tudod a Win7 saját energiagazdálkodásával, mivel spec. szoftvert igényel.
Szerk: Itt egy kép, hogy miről beszélek:
Nekem így van beállítva az akku töltése.
Ill. kiemelném, hogy a TP-k Linux alatti támogatottsága is kiemelkedő, a fenti extra elérhető Linux alatt is.
-
audi100td
nagyúr
-
lapa
veterán
válasz
kraftxld #17187 üzenetére
nyilván okoskodás megint, de szükség lenne a nasra akkor is, ha ebbe raknál 2 x legnagyobb vinyót, meg majd a minipci-e ssd-t? úgyértem nem lehetne ez a nas?
nem erőltetni akarom a dolgot, csak nálam nagyjából az van, hogy amint emberi áron kapható lesz a minipci-e, a jelenlegi drágán vett 2,5" ssd fölöslegessé válik. szóval nem feltétlen jó ötlet egy vinyóhelyet bukni az ssdvel, vagy hogyakarjam magának kifejezni.
na most jól magamra dobtam, hogy a t61 lehetne 2 x 500gb "hideg" fájl meg bakupszerver. hű.
meg ennek kapcsán jól megszívtam a 12,5mm vinyóval is, mert azt nemtom berakni sehová, esetleg flexxel.
-
kingabo
őstag
"Érdekes, nálam most a 8.15.10.2182-es Lenovo driver van fenn, és sem a SU, sem a WU nem jelez frissítést
"
Én ezért nem használom egyiket sem driver telepítésre (su-t egyáltalán nem), a lenovo oldaláról leszedett drivereket kézzel rakom fel. Rss-ben (ha a lenovo is úgy akarja) megjelennek az új driverek (2-3-.. nap késéssel). -
dbius
veterán
válasz
kingabo #17216 üzenetére
Hát, most elbizonytalanítottál, mivel én úgy tapasztaltam, hogy a WU nem a Lenovo driverét tette fel nekem
És nem is ment vele az OSD, csak miután kézzel felraktam a lenovo cuccát.
Érdekes, nálam most a 8.15.10.2182-es Lenovo driver van fenn, és sem a SU, sem a WU nem jelez frissítést
Gyorsan fel is rakom az újabbat, amit linkeltél
-
kingabo
őstag
Az ugyanúgy a lenovo félét teszi fel!
Nálam 2010.10.15-ei 8.15.10.2226 számú van fenn (alig 2 hónapba tellett a lenovonak kiadni a sajátját), wu semmit nem talál, Intel oldalán 2011.02.18-ai 15.17.16.64.2302 számú a legfrissebb, de van egy januári is... -
Ringman
félisten
quadro nvs 140-nél saját tapasztalat alapján vista 32 bit és w7 64 bit alatt is megy.
bár ez itt off, de idepad s12 ion-nál is jó az nvidia driver
(#17210) Orcsi
ebay/hardverapró lehet beszerzési forrás, aprón szoktak bontott gépek lenni. szerintem ibm-nél drágább lenne az alkatrész, mint a géped
-
Orcsi
aktív tag
Sziasztok,
T42-es notim Fan Errorral egyszerűen megállt.
Egy T42 type 2373 WYNről van szó amibe egy FRU 13R2657 hűtő kéne.
Valakinek ötlete hol tudok ilyet beszerezni .. ?!
IBM Spare Stock Request Handler 1117.Budapest,Budafoki ut 60. az még élő beszerzési forrás ?!
Üdv,
-
dbius
veterán
-
Ringman
félisten
válasz
falaci2002 #17206 üzenetére
Hát furcsa.
Nekem is csinált olyat régebben a T61 olyat w7 alatt, hogy kinyitottam, nem lehetett állítani a fényerőt, becsuktam-kinyitottam, utána ment.
Erre a kijelző-driverre gyanakodtam: [link].
Esetleg a lenovo-s vga-driver helyett tedd fel az nvidia/intel oldaláról letölthetőt. Nekem is az nvidia gyári driver van fent.
-
kraftxld
félisten
válasz
Integra #17203 üzenetére
Simán jó, rácsörögsz a legényre, összefuttok, belenyomod a gépbe, futtatsz egy memtest-et 5-10 percig, ha nincs hiba akkor mindenki örül és odanyomod neki a pénzt. Szerintem a 12e/db elég jó ár a 4 gigás modulért.
Én is meg akartam venni, csak már hugom visszaadta a Lenovo-ját amiben tudta volna tesztelni, ide a világ végére meg nem küldetem ki teszteletlenül. A Micron meg jó márka.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo mini laptop suli kezdésre!
- Bomba ár! Asus N551JQ - i7-4710HQ I 8GB I 256GB SSD I GT845M I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V330-15IKB: i7-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V130-15IKB: i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP Omen - i5-7300HQ I 8GB I 128SSD + 1TB I GTX1050 I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Új Dell 13 Inspiron 5310 FHD+ IPS i5-11300H 4.4Ghz 8GB 256GB Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest