- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTibxx
aktív tag
Sziasztok!
Elkezdtem átolvasgatni a fórumot,hogy amit lehet megtudjak a T61ről.4G-ra szeretném bővíteni a ram-ot.Abban tudnátok segíteni a tapasztalatotok alapján,hogy milyet érdemes beletenni,hogy a lehető legjobban ki tudjam használni az erőforrásokat?
Nagyon köszönöm -
törölt tag
Lehetseges e az, hogy egy Intel Pro/Wireless 3945abg kartya nem tud fellepni egy wpa2 titkosítasu routerre? Vagy valamit be kell meg allitanom?
-
Integra
titán
válasz
lezso6 #16994 üzenetére
nézd meg a pontos paramétereket a kettő között. ennél volt olcsóbb t61 és drágább is. ez az arany középút volt. ha a te géped karcmentes és magyar klavis, talán eladható majd 110 környékén. főleg ha az eladás időpontjában semmi mást nem lehet kapni csak angol billentyűseket, mint az én esetemben.
-
Vegha
senior tag
válasz
Lacus MD #16945 üzenetére
én ilyen bill. cimkével vettem az R60-amat anno. elég undorítóan néz ki, de csak addig akarja leszedni az ember, míg egyszer rá nem jön a hasznára: félhomályban (vagy ThinkLight-nál
) kb. 50%-kal jobban látszanak a billentyűk ezzel a matricával. A múlt héten vásárolt T61-re is valszeg ilyet fogok rakni, akármilyen idiótán néz ki.
Ja, és nem utolsó sorban UV aktív is, ami azt jelenti, hogy lassacskán a munkahelyi szerverszobában is ilyenek fognak világítani : ) -
Integra
titán
na itt aztán annyi van, én már ki sem igazodok rajtuk, hogy mi kell notebook-ba..
-
Integra
titán
miért? nem passzentos az ssd, hézag lesz és azt ki kell tömni?
audi: nemtom, valóban soknak tűnik, ha már hdd-ről beszélünk. 7200-es? mennyiért vesztegeted? a mostani 40gb a t42-ben nagyon kevéske, de 2 év alatt egész megszoktam, hogy mást nemtok csinálni, csak netezni vele
ez a bajom az ssd-vel is, hogy úgy megtömök 80-120 gigát pikk-pakk... alapvetően a notebook megy letöltéshez is, mert 700w-os tápú asztali értelmetlen rá.
-
lapa
veterán
akik esetleg szívnak gps-sel lunikszon (én "gpsd stopped sending data"-t kaptam valami firssítéstől), azoknak érdemes lehet az eszköznevet megadni gpsd-nek:
gpsd /dev/ttyACM2
(ericcsson f3507)
érdemes figyelni, mert a gpsd futó gps kapcsolatnál hardveres kapcsolóval kikapcs esetén 100% cpu-t csinál.
@Gondwana: ja értem.
de mi a kérdés a gigabittel? úgyértem a 20MB kábé a várható sebesség, vagy más kéne legyen? én még két ibm x szerver között se tudtam többet csiholni, komoly kártyákkal. mondjuk az nem ma volt.
-
Gondwana
addikt
A T60-ban a HDD-kritikus dolgok nem voltak számomra észrevehetően lassabbak, mint most az X200T-vel (pl. Photoshop indítás, több program között oda-vissza ugrálás, ami 7200-as Hitachival meg-meg fogja néha, az ssd-vel nem volt, a lényeg, hogy értem én, hogy +100MB/s, de nekem a gyakorlatban nem hiányzott - egyébként a tabletben produkált furcsa dolgokat a múlt héten: két helyről pakoltam rá CR2 fájlokat, egyik másolás 20GB, a másik 8GB volt, gigabit etherneten, és a bruttó írási sebesség 20MB/s volt: ha egyik másolást szüneteltettem, a másik felment 20MB/s-ig, nem az olvasás volt a szűk keresztmetszet)
-
-
Integra
titán
igen, lehetett volna, de a céges dellem is ilyen felbontású, nagyobbat szerettem volna, viszont laptopnak a 15-öst már nagynak találtam, úgyhogy ez maradt az arany középút. írok majd ha megjött, kíváncsi vagyok.
a hdd-t valami gyorsabbra és nagyobbra majd ki kell cserélnem, szívesen fogadok tippeket, ajánlásokat. megbízhatóság és sebesség a lényeg. -
mdk01
addikt
válasz
szaszaddd15 #16976 üzenetére
Vmi programot feltelepítettél és annak az ikonja. Jobb-bal klikkre mit csinál ahogy azt már kérdezték.
-
mdk01
addikt
válasz
Integra #16973 üzenetére
Jó döntés. Nekem is ilyen T61-em volt csak 1280x800-as felbontással és 120gb vinyóval. T500-ra cseréltem mert kellett a wwan.
Annyi gondom volt vele hogy az enter és alatta a shift zörgött az erőteljesebb lenyomásnál de ugyanez van a T500-nál is csak a W környékénél. Persze ez bill típus függő is lehet neked nem is lesz ilyen gondod. -
KTibxx
aktív tag
Sziasztok!
Ha valaki keres T60-at ezt találtam (49.9eHUF): http://szamitastechnika.teszvesz.hu/laptop_tablet_pc/ibm_lenovo/ibm_lenovo_t60_laptop_szamlaval_garanciaval_1446519076.html
Valaki tud valamit az eladóról? -
Gondwana
addikt
válasz
szaszaddd15 #16976 üzenetére
Már a múltkor is lemaradt, hogy milyen gép, milyen körülmények között írja ki, meg az is, hogy ha az egérrel fölémész/jobbklikk/balklikk, mi történik, vagy mit ír ki, az ügyeletes jósnak meg eltört a kristálygömbje.
-
Gondwana
addikt
-
Integra
titán
válasz
Gondwana #16970 üzenetére
én elhiszem.
mindegy, vettem inkább egyet németországból. számlára. gondolom ő is azonnal írta volna rólaaki nekem nem tudja megmondani hogy milyen billentyűzet van az értékesítendő gépben, az ott meg is bukott azonnal. minden esetre bearanyozta a napom ezzel az aranyköpéssel, az is biztos
-
Gondwana
addikt
válasz
Integra #16950 üzenetére
Amiket fabferi árul, azok 99%-ban kísértetiesen megegyeznek a notebooksystem kínálatával.
(Az üzletben már többször vettem gépet, eddig mindig rendben volt minden - utoljára az X32-t vettem tőlük - rá is kérdeztem, mondták, hogy fabferi oda jár gépekért) -
Integra
titán
ez nem is rossz
-
-
kraftxld
félisten
válasz
Integra #16955 üzenetére
Szerinem vegyél egy alap T61-et valahol használtan pici pénzért, fillérekért tudsz bele rakni 2x2GB ramot meg egy gyors 7200-es vinyót és még akár 2-3 évet simán kiszolgál.
Ha jól megy az enyém kap még 2x4GB ramot, már 130 USD körül van az ebay-en, egy N-es wifi kártyát, meg ha rámszakad a bank akkor egy 256GB-os durva ssd-t, a mostani vinyó meg megy az ultrabay-be, és a proci/vga-n kívül így is simán megfingatja az új laptopok többségét. Simán ki kell még bírnia nálam még 2 ha nem 3 évet.
-
Integra
titán
válasz
audi100td #16954 üzenetére
nem akarom elkapkodni, de ne tudd meg, ha túl erősen nyomok le egy bill-t máris kikapcsol a kijelzőm
vicces így használni
annyit csináltam hogy úgy állítottam be, hogy ha lehajtom a kijelzőt akkor hibernál és ha visszanyitom és bekapcsolom, akkor resume van és nem kell így erőszakkal kikapcsolni. de ez így tényleg használhatatlan már
tényleg nem tudta mit ad el... valami fiatal huszon pár éves srác lehetett. -
audi100td
nagyúr
-
Integra
titán
válasz
audi100td #16951 üzenetére
ha lecserélem, sem adom el, hanem tesómnak adnám.
és ki tudja meddig használnám, ha kell, akkor ez 2 év is lehet, mert jelen pillanatban csak vakarom a fejem, hogy nincsen olyan amit nyugodt lélekkel megvennék sok pénzért. akkor meg minek?mod:
felhívtam, megkérdem milyen billentyűzet van rajta, mert nem írta, hogy milyen billentyűzet van rajta, fogalma sem volt, mondja, hogy csomó karakter van rajta, német, talán angol/amerikai.. kérdem, magyar ékezetek vannak rajta? mondja nincsen, ezek kollégája gépei, angliából jönnek, nem adja olcsóbban, semennyire sem alku képes.
biztos elviszik tőle, csak nem én. -
audi100td
nagyúr
válasz
Integra #16950 üzenetére
Szerintem 80-85k, januar elejen vettem az enyemet hasonlo kiepitesben 4GB RAM-mal, gyengebb procival (T7100) es FP, webcam nelkül 86-ert.
De atmentetileg biztos jo ötlet ilyen draga gepet venni? Par honap mulva gondolom annyiert lehetne eladni mint most egy T60-ast, ez viszont szerintem lejjebb mar nem nagyon fog menni.
Win 7 32bit-nel meg kb. ugy is mindegy, hogy C2D vagy Core Duo van alatta.
-
Integra
titán
erről mit gondoltok?
gari kb már semmi rá, paramétereiben átmenetileg viszont megfelelne, 2gb ram, win7 32bit futna rajta. ár talán 80 környékén lenne reális.. ? -
kerlas
tag
válasz
Lacus MD #16945 üzenetére
Üdv! A felcímkézett billentyűzetről az esetleges ragaszómaradványokat Clean-es papírtörlővel el tudod távolítani, elég alkohol van benne, hogy feloldja a ragasztót, viszont nem bántja a billentyűzet anyagát. Trackpoint sapkát nemrégiben a vaterán vettem 300Ft/db áron:
[link]
A billentyűzetcseréről pedig: Én is hasonló cipőben jártam, mint te, mígnem ráakadtam a Notebokstore.hu győri üzletére, ahol olyan billentyűmatricát árulnak 1100Ft-ért, amit autókra ragasztható fóliára nyomtatnak (reklám feliratok, stb...) elfedi a teljes billentyűt, rajta vannak az alternatív jelek is, felragasztva alig látszik a különbség, mert a színe tökéletesen megegyezik a billentyűzetével. Gondolom a többi boltjukban is lehet kapni, ja s a srác 13mp alatt vérprofin fel is rakta rá, tehát azzal se kellett itthon molyolnom. -
Gondwana
addikt
Fn+F6
Ezt használja valaki? Érdemes feltenni?
(nem azoktól kérdezem, akik az Access Connectionst is sokallják) -
Lacus MD
tag
Tudnátok ajánlani valami webhelyet vagy valakit, ami/aki trackpointhoz árul cap-et?
Illetve, a gépen, amit vettem angol a billentyűzet, de fel van címkézve. Van ötletetek, hogy szedhetem le úgy, hogy nem jön le az oldószertől az eredeti betű? Mit használjak oldószerként?
Esetleg mennyi egy új, magyar billentyűzet? (thinkpad x200)
-
^Clown
addikt
Ha esetleg egy IBM fan ráakad, kiadhat érte 50K-t, elég ritkán bukkan fel T40p itt az apróban, én speciel még nem találkoztam vele. Reálisan szerintem 42-45K-t ér, ez alatt ne add oda, mert jó az akksi (ráadásul 8 cellás), nagyfelbontású a kijelző, dokkoló is jár mellé, ráadásul ott a P betű a 40 mögött
-
Giovanny
őstag
Köszönöm srácok ! A frissítés megoldotta a problémát
-
ixtom
tag
válasz
Giovanny #16936 üzenetére
Esetleg ez is jó lehet:
a tálcán lévő akkuikonra jobbklikk és ott "Change battery charge mode/tresholds"bár nekem múltkor eltűnt, de restart után jó volt megint...
mod:
#16938 Lehet hogy utángyártott az akksi és azért nem megy?mod2: látom T410-ed van, abban még talán eredeti az akksi
, akkor viszont nem tudom...
-
Giovanny
őstag
Sziasztok, a Power Managerben hol lehet beállítani hogy mikor induljon a töltés ? Mert én nem találtam még...
-
dabgergo
őstag
válasz
audi100td #16927 üzenetére
ThinkPad T61 8889-2MG
T7300(2GHz), 2GB RAM, 120GB 5400rpm HD, 14.1in 1400x1050 LCD, 128MB nVIDIA Quadro NVS 140M, CDRW/DVDRW, Intel 802.11agn, Bluetooth, Modem, 1Gb Ethernet, UltraNav, Secure chip, Fingerprint reader, WinVista Business 64Ezzel a felszereltséggek kb mennyi?
-
audi100td
nagyúr
válasz
Napfénysüti #16931 üzenetére
De, hogy tud ala bekerülni por, kosz vagy akarmi? Nem lehet, hogy valami anyagfaradas miatt? Ha igen, akkor talan van esely cserere. Csak kerdem, nem ertek hozza, de erdekelne.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Napfénysüti #16928 üzenetére
Nekem az X41 volt ilyen, de mar ugy vettem, mondjuk kivancsi vagyok ez hogy lehetseges.
Szerviz nem javitja/csereli? Szerintem hivd fel öket, egy probat meger.
-
Napfénysüti
nagyúr
Jajj de jó, úgy néz ki kosz ment a kijelzőm mögé.
-
mdk01
addikt
Ennek a videónak mi a lényege?
Mert ha az hogy egy félig szétszedett élére ledobott Lenovo-t probálnak meg lealázni akkor hát.....Más:
Tud esetleg nekem ennél a T60 venti cserés videónál egy jobbat linkelni T500-ra?
A ventin lévő ezüst színű ragasztószalagot hol lehet beszerezni? Vagy vissza lehet tenni az eredetit?Köszönöm
-
dabgergo
őstag
Sziasztok!
Mennyi kb egy 3 éves (gari kb pont mostanában járt le) T61 használtpiaci ára? Egészen konkrétan erről van szó. Külsőleg tökéletes állípotú.
-
sipi723
tag
Lenne egy fontos kérdésem! A recovery elindításával az egész merevlemezt törli vagy csak azt amin a rendszer van? (C és D patricióm van, E-n van a recovery)
-
Az-X
őstag
Üdv!
Öcsém szeretné eladni a ThinkPad T40p gépét, de nem igazán tudom mennyi egy ilyennek most az ára. 14"-os 1400x1050-es kijelzővel, 1G rammal, magyar billentyűvel, 8 cellás kiváló aksival... ha ez értéknövelő, lehet tudok adni neki hozzá egy dokkolót is
50K-ra tippelném, de nem szeretnék nagyon mellélőni. Vélemény?
-
mazsonpopo
tag
Tudja valaki hol lehet itthon kapni privacy filtereket? Konkrétan 15,4-es kellene.
-
macikos
addikt
Sziasztok!
Z60m-ről mi az általános vélemény?
-
audi100td
nagyúr
Hasznal valaki esetleg Toshiba vinyot? Ha igen, melyik szeriabol? Kellene nekem egy halk 750-es HDD, de nem tudom mit vegyek, WD black gyors, de nekem tul hangos, WD-böl Blue-t se szeretnek, Hitachi jöhetne szoba, esetleg Seagate. Ezek közül is jöhetnek tapasztalatok, persze az ujabb szeriak erdekelnenek.
Köszi.
-
Kovap
csendes tag
Sziasztok Guruk!
Nagyon láma leszek,ne haragudjatok érte.
A CPU maghőmérsékletét a gép közvetlenül a processzorból olvassa ki,vagy a hűtőrendszeren van valami érzékelő?Hogy kell elképzelnem?
Nagyon köszönöm
P -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
audi100td #16907 üzenetére
Legfeljebb a boot, meg a progi indulások gyorsabbak. Igazából csak azért van windows is a gépen, mert kell futtatni egy rakás régi progit a pollackon, pl. a Maplenek az ősrégi verzióját, mert csak arra van licensze a sulinak, azt meg nagyon nehéz működésre bírni W7 alatt, így maradt az XP, azon egyből megy.
Gyak. a Maplen kívül csak 1-2 játék, mint pl. az Unreal Tournament a magyar káromkodással, ami miatt el van indítva a win, egyéb esetben Linuxozok.Integra: Nem arról van szó, hogy kevés a 40G neki, hanem hogy elveszi a helyet minden mástól. Jelentősen kevesebb helyen elfér egy XP, mint W7.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Integra #16908 üzenetére
+2GB RAM kb. 5-6e Ft, a dokkolot hasznalnad is? Szerintem T-hez felesleges, en is hülye voltam, hogy anno T42-höz megvettem, azota is hirdetem. Ennyit nem aldoznek egy ilyen regi gepre, szerencsevel T400-at vehetnel az arabol, de minimum egy nagyon tuti T61-et. Az X amugy nem annyira veszes 12-es kijelzövel, de 16:10-en jobb, 4:3-mal mar tul zsufolt a billzet, szerintem.
T400: [link]
R500: [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Integra #16904 üzenetére
Mire nem elég? Ahová kevés a 2G, oda már a gép kompletten is kevés. Játszani nem lehet rajta (ami elfut, annak elég), irodai progik sem zabálnak ennyi ramot, valamint tervező progikat sem hiszem, hogy ezen futtatna valaki. Ami esetleg megeheti a ramot maga alatt, az a maple program rettenetek...
Nálam 60G-s vinyó van a T60-ban, így win7 alapból kizárva, van rajta egy XP, meg egy Linux, mindkettőnek teljesen elég a 2G. W7-et nem is nagyon tennék rá, a gépben nincs kvázi semmi, ami miatt megérné azt feltenni, a VGA már 6 éves benne, stb...
szerk: túrd végig az egész aprót itt ph-n, anno az enyémet az utolsó oldalon találtam meg, mert a feladója nem uppolta a hirdetést.
-
Integra
titán
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Integra #16901 üzenetére
W7 x64 nem megy el rajta, mert a CoreDuo proci csak 32 bites. Arra már Core2Duo kell.
A gép nagyon pici, mindennapos használatra szerintem már kényelmetlen a 12-es kijelző, oda inkább egy T60 kellene, még az is elég kicsi.
Proci mindenre elég benne, de azzal a vga-val szaggat a Minecraft... (tudom szentségtörés játékot elindítani TP-n)
Vinyó és akku nagyon jó benne, de csak csikló egér van. Az árat ahhoz mérd, hogy 50-60k között van T60, de jellemzően kisebb vinyóval. -
Integra
titán
erről mit gondoltok? reális ár?
mi az a kiálló bigyó a kijelzőjében? kihúzható antenna a 3g modemhez?
win7 64bit elmegy rajta vagy csak a 32bit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Le Mans Ultimate
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Androidos fejegységek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- BestBuy ruhás topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- További aktív témák...
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest