Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ice&Lime
veterán
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Elore is bocsi ha kicsit ertelmetlen a kerdes, de meg nem hasznaltam dokkolot es ezert kerdezem.
Adott egy hp laptop es a hozza valo ac adapter.
Ha dokkolon szeretnem hasznalni a dokkolon levo portokkal a laptopot, mint tobb usb, lan, stb. akkor a dokkolohoz kulon kell meg a dokkolonak venni egy toltot vagy belemehet a laptopnak a toltoje is a dokkoloba?
Vegulis feltetlen szukseges meg kulon egy masik tolto a dokkolohoz is? -
Ice&Lime
veterán
válasz
hallador
üzenetére
De ha a garancia papíron az áll hogy 3 év és hogy a bolt ahol vette gondoskodik a 3 évről, az nem a vásárló dolga, hogy a bolt ezt hogyan oldja meg, hiszen a bolt jól tudja mit vállal és mit állít a garancia papíron, akkor a vásárló kezében a garancia papírral mit is kéne még tennie, illetve nem lenne érvényes az a bizonyos garancia papír?
Azt mondod, hogy ha visszavinné 1,5év múlva a boltba a garancia papírral, akkor a bolt elhajtaná és a vásárlónak saját költségen kellene javítatni a készüléket ahol akarja, a garancia papírt meg eldobhatja?
Azért elég meredek lenne, ha ez így is működne. Persze lehetséges, de ilyenre volt már példa? -
Ice&Lime
veterán
válasz
szmolcsi
üzenetére
Ilyesmiféleképpen. (Egyébként 7-zippel ki lehet csomagolni ezeket, és a rompaq könyvtárban megtalálod a .bin fájlt is)
-
Ice&Lime
veterán
Csak érdekesség képpen, egy jól szellőző laptopban egy 2,5"-es nem melegedő ssd (igen, vannak ebből is ilyen-olyan típusok különböző hőmérséklettel) kb. 32-35 C között szokott lenni nyáron, ez tényleg laptop és ssd függő. Előfordul olyan is, hogy nem 32-34 C hanem 42 C, ott nem jó a szellőzés, nyilány az ssd-nek nem baj, de melegebbet csinál. Nézd meg a tiéd mennyi, mint ssd mint hdd hőmérséklete.
-
Ice&Lime
veterán
Akkor, mint előbb írtam, többlet hőt termel az amúgy sem jól szellőző házban a hdd és a többlet hő miatt jobban tekerhet a venti. Ez az egyik. A másik, hogy azért nem árt ha ránézel közben a feladatkezelőre is, hogy nem e fut valami a háttérben, ha nincs ilyen ás pöpec alap 0-1%-on van a cpu terhelése, akkor igen, a hdd ad annyi plusz hőt, hogy kicsit jobban tekerjen a venti. Ha ez zavar, akkor használd külső tárhelyként a hdd-t és belsőre csak az ssd-t, ha a dvd író nem kell hagyd benne, vagy vedd ki legalább könnyebb lesz egy felesleges nehezéktől a gép.
Az, hogy2018-ban minek tesznek még dvd rom-ot laptopokba, érthetetlen. -
Ice&Lime
veterán
A hdd meg a csend nem igen járnak együtt, de azért vannak elég jó hdd-k amik ahhoz képest csendesek, csak az ugye próba után derülne ki, hogy mi az ami az egyénnek tetszik. A hdd topikban talán megkérdezhetnéd, hogy van-e egyáltalán olyan (mert régebben bizony voltak, de most már ki tudja ugye...), ami csendes és hűvös típus, de lehet akkor az meg lassú lesz, "jól" ki van ez találva.
Talán ha nem jön össze, akkor jobb külsőként használni a hdd-t. -
Ice&Lime
veterán
Simán lehetséges. A dvd író önmagában nem ad meleget, viszont a hdd igen, sőt, vannak olyan típusok, amik nagyon tudnak hőt termelni, na most pl egy ilyet beteszel oda, ahol végülis nem volt "semmi", akkor az hirtelen plusz hőforrás a semmiből a gépháznak, amit pluszban elkéne vezetnie, viszont, ha ez a hp laptop egyébként sem jól megoldott alulsó burkolatának a szellőzése, akkor az a hő bent ragadhat, amivel köszködnie kell a ventinek is.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
A tp ugyan ugy egy fontos resze a notebookoknak, mint a billentyuzet peldaul. A regebbi hpknal meg nagyon jo tp-k voltqk, sot!
-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Bocs felreertettek, a bazari muanyaghoz hozzatartozonak tarsitottam a touchpadot es gombjait is, ezert lett bazari muanyag, a gagyi tp miatt, mert hiaba low end azert a tuochpad eleg fontos szokott lenni es kene lennie egy normalis minimumnak.
Egyebkent a femhaz nem fontos, nem mindig feltetlenul az a jobb. -
Ice&Lime
veterán
válasz
313313
üzenetére
Akkor végülis az egész háza mindenestül olyasmi lehet, hogy az alkatrészeket éppenhogy össze tarja valami bazári műanyag a látszat kedvéért, meghogy ne lehessen azt kijelenteni, hogy nem lehet használni.
Kicsit már unalmas az, hogy aránylag jó alakatrészeket egy eldobhatós műanyag pohárba teszik. Kb. már ott tartanak, hogy egy átlag motort belepakolnak egy kartonpapír karosszériába, aztán legyél boldog vele és ugyan annyiért...
Azért a hpnak régebben az alsó kategória sem volt ennyira alsó-olcsó szint, mint mostanság.
Miért kell 300-500ezret fizetni, hogy egy laptopnak normális touchpadja és gombjai, billentyűzete legyen?.... -
Ice&Lime
veterán
Sziasztok! Már rég írtam ide.
Tudnátok felhasználói tapasztalatot mondani a mostani hp 250 G6 notebook-okról.Olyasmik érdekelnének, hogy zsanér minősége-mennyire feszes/tart, touchpad és gombjai minősége-érzékenysége-hangja, billentyűzet használhatósága, a hangkártya minősége software-sen (most nem a hangszórók hogy szólnak, írták máshol, hogy az elég gyér lett), mennyire olcsó műanyag a háza-szerkezete mit bírhat, van belőle ryzen-es változat, szervizelése milyen-futáros vagy be kell vinni, dgpu-s érdekelne így hűtési tapasztalatok is jók volnának? Egyenlőre kb. ennyi, bocs a sok kérdésért, de ez már csak így megy, a többit később.
Köszi előre is a tapasztalataitokat!
Volt már pár hp gépem, de inkább az elitebook-okat használtam sokáig jó tapasztalatokkal. Persze ahhoz képest ez más kategória nyilván, de valami kéne, valami mostani dgpu-s változat. -
Ice&Lime
veterán
Az offsite azt jelenti, hogy kimennek érte, elviszik, pár napot náluk van, javítják, majd visszaviszik neked.
Az onsite az, amire te gondolsz, ott jönnek ki és a helyszínen javítanak.
Az offsite-nál, ha nem software-s illetve háttértárolós a hibajelenség oka, akkor jobb ha kiveszed a hdd/ssd-t. -
Ice&Lime
veterán
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Van egy régebbi hpfancontrol nevű program, csak már 5 éve nem lett frissítve, az még jó volt a pár éves elitebookokhoz, talán ehhez is jó. Csak nem árt figyelni milyen értékeket adsz meg benne.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
korpicschess
üzenetére
Ha eltávolítod az amdsdrivert akkor esetleg az nem oldja meg a problémát?, már ha nincs rá szükséged.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Igen, ez így van, általában a hynix ramok szoktak jók lenni.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
adika4444
üzenetére
Hát az.
Most azt próbáltam a bios-nál, hogy usb3.0-ás portba becsatlakoztattam egy usb2.0-ás toldókábelt és ahhoz az usb3-as pendrive-ot, és érdekes, mert úgy minden esetben, többszöri ellenőrzésre is felismeri a boot menüben a pendrive-ot. Viszont ha megint csak magát a pendrive-ot csatlakoztatom a "csupasz" usb3.0-ás aljzatba, akkor már nem ismeri fel a boot menüben a bios.
Ez miért van?.... -
Ice&Lime
veterán
Feltettem már máshol is a kérdést, de aztán ki tudja, nem e hp téma ez is.
Van egy usb 3.0-ás pendrive, win7-ben teszteltem, feltettem hozzá az usb3-as drivert, a sebességeket hozza legalábbis egyszer így, egyszer úgy.
Van vele pár furcsaság.
-újból és újból csatlakoztatásnál párszor kiírja az intel usb 3.0 monitor, hogy ez az eszköz gyorsabb tud lenni, mindezt usb3.0 porton csatlakoztatva, ami érdekes
-mérésnél szintén usb3.0 porton mikor hogyan mér, mert van hogy usb2-es közelítő értékeket, és van hogy rendesen a 3.0-nak megfelelőt
-és hogy USB3.0-án BIOS-ban a Boot menüben 5-ből 4szer nem látja a notebook a pendrive-ot, USB2.0-án viszont igen.Mindezt úgy hogy feltettem az usb3.0-ás drivert .exe telepítőből, mert anélkül nem is működött.
Itt most akkor a pendrive, a notebook alaplapja, a 3.0-ás usb csatlakozója, vagy a driver a nem jó?
Az előbbiekben már volt gond az sd kártyával, pár hsz-el előbb. -
Ice&Lime
veterán
válasz
Kolondrum
üzenetére
Most, hogy így szó esett róla, többször is csatlakoztattam, és volt olyan, hogy egyáltalán nem ismerte fel, olyan mintha benne sem lett volna, aztán másolás közben is volt olyan, hogy jó-pár másodperce lefagyott, majd ment tovább,,,érdekes ez.
És persze, hogy nincs hozzá 2013-asnál újabb driver, miért is lenne...
Akkor ez tényleg olyan, van is meg nem is.. -
Ice&Lime
veterán
válasz
Kolondrum
üzenetére
Egyébként ez egy régebbről maradt sandisk 1GB-os microsd kártya még nem hc-s, adapterrel.
Érdekes, mert windowsban felismeri és lehet használni a kártyát, aztán beletettem másikat, az már microsdhc és azt is kezeli.
De, lehetséges, hogy ettől zavarodott meg a gép indítás előtt? De akkor utána miért volt jó vele?.... Jó kérdések. -
Ice&Lime
veterán
Volt valami furcsa 8470p-vel, mi lehet?
Meg be nem kapcsolt allapotaban (azelotti nap delautan jo volt) elotte csatlakoztattam az sd card olvasoba egy sd card adaptert egy regebbi sima microsd kartyaval, majd bekapcs. A logonal megallt a kep es blinkelni kezdett a caps lock es a scroll num lk, egymas utan 3 vagy 4szer 5 villogast, ami ugye az alaplapot jelzi.
Aztan abbahagyta es beleptem a biosba, majd ujrainditottam, akkor mar nem alt meg a logonal es nem blinkelt.
A winben megjelenik a kartya es olvassa is.
A bizt. kedveert vegeztem egy par tesztet, biosban memoria es hdd gyors tesztet, ami lefutott.
Aztan ranyomtam egy aida64 10perces tesztet minddel (cpu fpu cache system memory gpu), nem volt problema.
Azota vegeztem tobb ki-bekapcsolast es ujrainditast, eddig nem jelzet.
Vajon mi volt ez? -
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Egyebkent egy 15" notebookon mi ertelme van az 1920x1080 felbontasnak, minek?
Csak papiron hangzik jol, de a gyakorlatban inkabb hatrany ilyen kis kepernyon.
(Es persze van nagyobb is...) -
Ice&Lime
veterán
válasz
adika4444
üzenetére
Attól függ hány % az a különbség terhelés alatt, ami megvan pl. egy 1366x768-as és egy 1920x1080-as felbontású azonos hardware között, így ennek függvényében fog ez a venti fokozatára is kihatni. Ha pl. csak pár %, pár fok, az már átmehet a következő venti fokozatba.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Csak kiegészítésnek: Én általában nem szoktam használni 1 napnál tovább a gyári telepítést, hanem majdnemhogy rögtön friss os. telepítés, és akkor tényleg saját ízlésnek megfelelően van beállítva a gép,, mert olyan sok-sok-sok és sok minden van előre telepítve, hogy az már szinte egyenlő a használhatalan kategóriával.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
üzenetére
A recovery managert, amiben van az os., driverek, programok, beállítások.
Mielőtt törölnéd bizonyosodj meg arról, hogy mentetted a particiót, ha az kell.
Ha friss os. kell, akkor magad fogsz minden drivert, programot, beállítást megcsinálni rajta és a rendszer mentését is. -
Ice&Lime
veterán
Koszi az infot, akkor ezt jobban megkell majd vizsgalni, tenyleg nem mindegy akkor hogy milyet, remelhetoleg megadjak hozza ezt az adatot. De amit multkor linkeltel forumtars, vajon milyen minosegut arul?..
(#41731) Hf77: alul, a nyitogombnal van betolva az also burkolatba, csak ki kell huzni.
(#41732) gepa7: probald meg hwinfoval is esetleg.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
sunyimenyet
üzenetére
Ha sokat szeretned a szabadban hasznalni, akkor keves lehet.
De nem artana eloben is megnezned, nem csak netrol.Vagy: utolag kicserelteted benne a kijelzot egy jobbra.
-
Ice&Lime
veterán
Tudja valaki egeszen pontosan, hogy 8470p-hez hany mm vastag ho-parnacska kell, esetleg meg hanyszor-hanyas?
(mobilrol) -
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Ha majd lesz, kicsit irj rola, hogy van e minosegbeli kulonbseg a g1-hez kepest.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Mármint nálad, vagy általában? (mert már van g3 705 pl.)
-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Már volt nálad a mostani g3-as elitebook? Van minőségben +/- változás a g1-hez képest?
-
Ice&Lime
veterán
Szerintetek itthon hol lehet kapni "hő-párnácskát" (valami minőségibb fajtából)?
-
Ice&Lime
veterán
válasz
TomiTheHero
üzenetére
10-25k körül vannak.
-
Ice&Lime
veterán
Valamelyikotok kapott mar szet 8470p-t 1366x768-as kijelzoset, hogy pontosan milyen tipusu kijelzo van benne?
-
Ice&Lime
veterán
Az i5-2540m más foglalat, mint az i3-380m. Lehet, hogy van i5-2540m-el szerelt példány, de abban más alaplap van, más foglalattal. Szóval ennél maradna amit korábban írtam, az i5-580m (#40674), de annyira nem sok értelme lenne (nem is lenne könnyű beszerezni).
(#40680) hoffman: apróhirdetésekben hátha van olyan.
-
Ice&Lime
veterán
Átlagfelhasználásra elégnek kellene lennie még ma is, de persze attól is függhet milyen program/alkalmazás.
Ha probléma nélkül fogadja azt az i5-ös procit, az valóban nagy előrelépés lenne cpu téren. De a kérdés, hogy megér-e ez neked plusz 10-14k-t amíg használod azt a gépet (meddig bírja még). -
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Na igen, egy i5-580m jöhetne szóba.
-
Ice&Lime
veterán
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Romanow
üzenetére
Hát, nem tudni melyik driver mit pakolt be és hagyott ott a rendszerben maga után, ami bezavarhat a továbbiakban, megvan erre is az esély persze.
Általában nem valami jó ötlet komplett chipset exe csomagot feltelepíteni, inkább csak belőle a szükségeseket eszközkezelőben. -
Ice&Lime
veterán
válasz
Romanow
üzenetére
Akkor akitől vetted kérdezd meg (hátha tudja), hogy pontosan melyik, milyen vga driver volt fent, esetleg driver lemez ha volt-van.
Mert akkor jónak kell lennie azzal a bizonyos driverrel ami rajta volt, azt kéne megtalálni akkor..(a hp oldalán kipróbáltad az összes fellelhető hps vga drivert hozzá?)
-
-
Ice&Lime
veterán
válasz
martinkahhw
üzenetére
Van hogy 1 évet is kell várni egy jó driverre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Remek áron dobozos új Asus Tuf Gaming FX507VV/i7-13620H 16GB 512 SSD Nvidia RTX 4060 144Hz garancia
- 14"-os 5.gen core i5 Dell notebook kiárusítás! AkciÓÓ
- Dobozos ÚJ Lenovo Legion 5 2.5K OLED i7-13650HX 32gb ddr5 1 TB RTX 5070 Garancia
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo Tablet 10 - Intel N4100 I 8GB I 128SSD I 10,1" WUXGA I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GAMING PC! i7-13700F / RX 9070 XT / 32GB DDR5 / B760 / 1TB NVMe / 850w Gold! BeszámítOK
- Samsung Galaxy S21+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 27% - BeQuiet! Pure Loop 2 FX 360mm Vízhűtés!
- LG UltraGear 27GR95QL-B OLED Monitor! LOL Editions - 2560 x 1440 / 240 Hz / 0.03ms / G-SYNC
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest