Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz Andrew_31 #42482 üzenetére
Köszi mindenkinek!
Igazából nem akartam ezzel egyébként a topikot és lakóit terhelni, de annyira boldog vagyok muszáj volt megosztanom az egész világgal. Még facséra is kitettem, pedig oda jó ha 2-3-4 havonta belépek egy-két percre. De ilyenkor semmi sem számít.
talpas: igen most egy jó darabig minden project elnapolva. Nem fognak zúgni a gépek. Tesó majd csak később lesz császározás miatt, de tervben van.
(#42487) szab.tam: jöhetnek nyugodtan, bírom a kiképzést. Egyébként tényleg apás szülésnek indult, de idegességemben majdnem hánytam, így kinn maradtam. Végül így lett a jobb, mert így én kaptam meg a gyereket pátyolgatásra. És igen "csecsemre vettem", azt mondták, hogy mivel anyu most nem tudja a testéhez szorítani tegyem meg ezt én, mert a gyereknek szüksége van rá. Tényleg egy-két perc alatt megnyugodott.
(#42492) Satyricon: igen sajnos az a project most pihen, anyagi és egészségügyi okok miatt is (mármint az enyémek miatt, baba és anyuka jól vannak és ez a legfontosabb).
(#42495) Eddie141: az már 36-os karikás műsor lenne.
(#42496) macko20: persze fogok. Nagy családi fotós vagyok.
(#42497) feco72: igen egyelőre ez volt a leghosszabb project, de igazából még úgy 20-30 évig fog tartani, szóval valószínűleg ez is lesz a leghosszabb.
(#42499) pcgamer01: Ahogy macko20 is írta Imre lesz. A családban ő lesz a negyedik aki örökli az apja nevét.
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #42494 üzenetére
De ő az. Csak az is egy hosszú távú projekt része lett volna. Ha más nem, akkor a vasárnapi ebédhez, amikor mennek anyósék...
imibogyo Gratula a pici imihez! Túl sokat már ne barkácsolj rajta!
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
Insane Tower - fanlesstech.com
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
szab.tam
nagyúr
válasz MasterHUn #42507 üzenetére
az ilyenkori örök kérdés: kondenzvíz. mert itt nemcsak a beltéri egység hőcserélőjén fog lecsapódni, hanem onnantól egészen a gépig.
(#42509) HookR
a blokk megmunkálása gyönyörű.
a szerkezeti felépítése érthetelen,
az alsó 2-3 sor ok, de a felette lévők már túl távol vannak a procitól.
az alsó sor sincs eleve közel.
megnéztem volna a túloldalát is. hogy végig van-e fúrva, vagy csak zsák-, zsebfuratok.
utóbbi esetben nem lehet rendesen betolni a csövet...nem tartom kizártnak, hogy az én egyik hűtőm volt az ötletgazda.
ez a blokk sem tökéletes, de szerintem kevesebb az elvi hiba benne...egyébként passazv hűtésben nagyon összeszedett oldal a fanlesstech.
még engem is párszor kiposztolt Olivier.***
(#42510) Baltoafarkas
látom, emlékszel, és vágod is a témát.[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
törölt tag
válasz szab.tam #42511 üzenetére
Meg egyébként is a 36 hőcső rengeteg. Szerintem a megalkotó fejében csak dizájnelemként funkcionál, nem a hűtés erőssége volt a fő szempont. A megmunkálás szép minősége is alátámasztja, hogy inkább kinézeti funkciója van, mintsem hűtési. De szerintem azzal sincs probléma, gyanítom elviszi a legtöbb procit.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz MasterHUn #42514 üzenetére
Ez a dac árnyékolása akar lenni.
Még kell rajta reszelni, aztán össze kell drótozni az egészet. -
Ribi
nagyúr
válasz MasterHUn #42516 üzenetére
Ha durván akarok fogalmazni akkor külső hangkártya. Digitális adatot kell beleadni gépből, vagy CD, vagy más lejátszóból, azt dolgozza fel a középső cucc ami az árnyékolást kapja, majd ezt alakítja analóggá, ami utána mehet az erősítőbe. Jobb szélen vannak a dacnak kellő különféle feszültségeket előállító tápok, azoknak kell a trafó. Bal felső és alsó a szimmetrikus kimenetet alakítja aszimmetrikussá (XLR->RCA), plusz erősít egy keveset.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
Igazi kókány kérdésem lenne.
Adott egy USB-s töltőfej, MP3 lejátszóhoz, 300mA-es. Meg van Li-po, és Li-ion akkum, amit nincs mivel tölteni.
Ha direktbe rákötöm ezeket és manuálisan, pl műszerrel figyelem mennyire tölti, abból mekkora gáz lehet?
Vagy hogy érdemes Li-Po-t tölteni? -
Danex
addikt
válasz quailstorm #42523 üzenetére
Tudtommal meg se próbáld ha nem akarsz tűzijátékot
A töltést az MP3 vezérli ami a töltőből jó eséllyel 5V USB-t kap. A Li-ion akksit asszem max 4.2V-nál többet tilos tölteni (ennek utána kéne olvasni).
Per pillanat én 2 Li-Ion töltőmet vágtam haza bénázásom miatt, így egy régi Sony Ericcson F500i telefonnal töltöm a Li-Ion akksijaim.
Illetve ajánlom EZEN fórumot, mert inkább ott tudnak szakszerűbb tanácsot adni
-
törölt tag
Nekem mikor régebben szétment a telefon csatlakozója közvetlen USBről nyomtam bele 5V-ot az akkuba. Tök mindegy meddig hagytam rajta, nem lett baja és faszán feltöltött. Majdnem egy évig használtam így. De szerintem az akkuban volt az elektronika azért nem pusztult meg.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
Valami nyák van az akkuban
Jó, és akkor B-terv, egy olyan teló amihez van töltőm, abba forrasszam be. OK, de ilyenből fölös és barmolható csak egy van, a Siemens A35. Az meg erősen Ni-MH-hoz van tervezve.
Esetleg van egy Samsung S5230 alaplapom ami jó. Tulképp össze is rakhatnám, tehát érintőhibás tella. -
MasterHUn
senior tag
nah szóval van egy yamaha A-550 erőszítőm ami az össze mély hangot recsegteti. nem kell átirányitani az erősítős topicba mert ott kb 2 hét után mondtak egy fél mondatot. kéne tudni hogy mi lehet a gondja meg nem vinném boltba hátha van itt valalki aki megtudná esetleg javitani
Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
Danex
addikt
válasz quailstorm #42527 üzenetére
-
quailstorm
nagyúr
De ez egy mordály az enyémhez képest
Nekem csak simán telefonakkut kéne tölteni. De akkor azt mondod az 5 volttal ne kínáljam meg akkor se ha olyan kicsi. Azzal az adapterrel S5230 nem tölt fel, mert 80%-nál hamarabb merül mint tölt...Várjunk csak, van egy félig elfüstölt G705-öm ami még bekapcsol, de pl középső gomb kuka. Azt meg lehetne barmolni talán.
[ Szerkesztve ]
-
Danex
addikt
válasz quailstorm #42530 üzenetére
Mindenféleképpen egyezzen az akkuk fajtája és a polaritásra is nagyon figyelj. Nálam bejött ez a módszer, de ezek tudnak robbanni így nem merek felelősséget vállalni
-
zalman90
őstag
válasz quailstorm #42523 üzenetére
Én védelem nélküli 18650 es lithium akksi cellákat töltöttem fel minden gond nélkül egy régi sony ericsson töltővel asszem 5V ês 500mA voltak az értêkek
De telefon akksit is töltöttem ezzel a modszerrel... Persze multiméterrel folymatosan figyeltem a feszültséget.. Az a lênyeg hogy szigoruan tilos 4.2 v fölé menni
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
tatabike
őstag
Kész ez az izé.
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
bandi94
tag
Valaki tudja hogy az LVDS csatlakozó pontosan mire jó? A mini itx lapomon van ilyen, erős a gyanúm hogy laptopok kijelzőjét ilyennel pároztatják az alaplaphoz.
Epiphone Les Paul with Seymour Duncan SH2-SH4 Hot Rodded set
-
kmisi99
addikt
Mennyire lenne bonyolult egy ide hdd-t usb re kötni? + lenne egy 12V os 2A tápom. Tudom kapni 2000 átalakító szettet de ez mégis ingyen lenne.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest