- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
426os
őstag
válasz
yodamester10
üzenetére
Na de melyik Pirelli? Igazából hóban nem tervezem használni, kánikulában annál inkább
-
válasz
yodamester10
üzenetére
Golf 7-en 120 Nm a pontos érték.
(8.5 GTI-nél egyenesen meglepődtem, hogy 140 Nm.)Lidl / Aldi nyomatékkulcsok elvileg jók, többen összehasonlították már hitelesített szerszámmal.
-
válasz
yodamester10
üzenetére
Nekem nem tölti be az oldalt, de szerszámot semmiképpen sem vennék Aliról...
Inkább EU-ból megbízható forrásból (szerszámbolt). -
válasz
yodamester10
üzenetére
Több ilyet teszteltünk 2-3 éve, az alis és temus kulcsok szinte mind valamilyen irányban csaltak, ahogy nőtt a nyomaték annál jobban a hitelesitett nyomatékkulcsohoz viszonyítva. 120Nm környékén már volt amelyik 15-20Nm-ert csalt. Viszont a Parkside-os 1-2Nm-en belül volt, azok jól szerepeltek.
-
No.01
addikt
válasz
yodamester10
üzenetére
Eleg szeles tartomany... A 140 szerintem mar sok, de biztos van itt aki ezt tudja pontosan.
Ez a nyomatekkulcs arra lesz jo, h meghuzzd vele, a csavarokat, de ennyiert olyat ami valoban 1.5-340Nm kozott tud nem kapsz az tuti. ...de legalabb digitalis es van benne LED
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
yodamester10
üzenetére
2025 július közepe. Ez igen.

-
válasz
yodamester10
üzenetére
Ha még nem rendeltél, a Cinturato a túra, a Powergy az eco (gazdaságosabb) sorozata a Pirellinek.
-
válasz
yodamester10
üzenetére
Köszi a választ, szépek a felnik, nézelődök a megadott linken

-
válasz
yodamester10
üzenetére
Ez a B. opció.... Megnéztem én is, haver is és ja nagyon úgy tünik. Hááát ebből nem biztos hogy lesz garanciális csere
Másik kérdés: erre a 2 hónapra kapnék 2018-as gumikat, szerencsére jó állapotban vannak. Felrakhatom?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
yodamester10
üzenetére
Igen a teli tesztek meg csak most jonnek oszre.
-
No.01
addikt
válasz
yodamester10
üzenetére
Koszi. Utba nem esik, bar ki tudja... A masik amit nagyon dicsertek 3 kulonbozo helyrol az meg vegkepp az orszag masik feleben van (Debrecen)
tasiadam:
A Hankoknak is van meg hova fejlodnie maradjunk annyiban. A PR es a marketing elorebb jar mar, mint maga a termek. Nem rossz (leginkabb ar/ertek aranyban) de lehetne jobb.
Ehhez kepest egy Kingstar? Amolyan tucat marka, ne varsemmitsokat es akkor nem fogsz csalodni sem.f4lcon:
Koszi! Itt mar tan jartam is korabban. Egy kerdest meger
-
No.01
addikt
válasz
yodamester10
üzenetére
34e??? Meg ha 2 eve volt is az nagyon kedvezo. Szbad kernem egy linket/kontaktot?
Sogi 60-90e kozott kapott ajanlatokat kompletten. (homokszoras, szinter, lakkozas)Amit anno en csinaltattam az meg a 4. evet sem erte el es mar akkor 50e volt a XI.-be
-
gyenesmartin
őstag
válasz
yodamester10
üzenetére
PS4-nél már legelső alkalommal sem voltam megelégedve. Egészen 120 km/h-ig képes elkaparni gyorsításkor. Még a téli Alpin 6 is sokkal jobban tapad 1-2 fok környékén is. Premium Contact 6 emlékeim szerint meg nagyságrendekkel jobban tapadt az Alpin 6-nál. Azzal a gumival max 40 km/h-ig kapartam el.
De mostanában nem vezetek őrült módjára, ott a kisgyerek mögöttem. Napi munkába járásnál reggel fáradt vagyok még, délután meg már fáradt. Egy olyan gumi kell, ami akkor is biztonságosan tapad, ha még csak akkor indulok el.
PS4 viszont nálam legalábbis nagyon de nagyon igényelte a 35 fokot kint és a bemelegítést. Akkor tényleg jól tapadt.
Itt én most csakis gyorsításokra gondolok, hogy ott kapar el nagyon a PS4, kanyarok nagyon durvák vele. -
F_Zolee
nagyúr
válasz
yodamester10
üzenetére
Oké de CC2 volt a téma.
Így bármit be lehet dobni, hogy más esetben nem úgy van. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
yodamester10
üzenetére
Sőt a legújabb ajánlások szerint egyik guminál sem érdemes oldalt váltani csak az első/hátsó tengely között átcserélni fixen megtartva az adott oldalon.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
yodamester10
üzenetére
A CC2?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
yodamester10
üzenetére
Igen, ez 2006-os.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
yodamester10
üzenetére
Max ha repedezett akkor nem fogják átengedni.
-
Snoop27
őstag
válasz
yodamester10
üzenetére
A futófelület szélén található mélyedések nem a viz elvezetésére szolgálnak? Úgy látom itt más szerepük lehet.
-
alázógyík
addikt
válasz
yodamester10
üzenetére
B@szós az a felni, tetszik az autón.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
yodamester10
üzenetére
Na itt meg tarcsi is van ami tekerje. Majd irj rola milyen.
Ujkori profilt merter?
-
válasz
yodamester10
üzenetére
Ezt írják az árlistában. Passz.
kenguru99: igaz de szerintem jó lesz a 35-ös is max kicsit vékonyabb lesz a perem.
-
raziel01
veterán
válasz
yodamester10
üzenetére
Az tény. Kb 4 évig marha jó volt. Utána már észrevehetően gyengébb lett. De valamit valamiért.
-
raziel01
veterán
válasz
yodamester10
üzenetére
5 éves Hankook Ventus Prime 3 így nézett ki:
Ment a kukába. Kb 4 mm körül volt még.
-
válasz
yodamester10
üzenetére
Kenjèk a hajukra az ajánlásukat, nekem egy évnél régebbi gyártású gumi kell, későbbi mehet vissza.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
yodamester10
üzenetére
Oo, jogos. Beneztem. Az SC7-el sem lohetsz melle.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
yodamester10
üzenetére
Vedd meg, az idei ADAC/ÖAMTC tesztet simán megnyerte. [link]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
yodamester10
üzenetére
Jellemzoen februar vege, marcius elejen jonnek az elso tesztek. Szoval kb 2 het.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
yodamester10
üzenetére
Még korai, kb 1 hónap mire kijönnek vele.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
yodamester10
üzenetére
Jo az, elvegre a gumi kozepen merik a profilt a muszakin.
-
brumi1024
veterán
válasz
yodamester10
üzenetére
Allroad, gondolta oda nem kell gumi az terepre van.
-
diegho
nagyúr
válasz
yodamester10
üzenetére
Ha még meglesz, akkor írok.
-
svedmalac
tag
válasz
yodamester10
üzenetére
Ha átlagosan, normálisan közlekedik valaki, akkor nem gáz a nyári meleg neki.
Második telén értelemszerűen nem azt várom el tőle, mint az elsőn, de mint tapasztaltam, szinte ugyanazt tudta! Ehhez szükséges a normális nyomás és a 8-10 ezrenkénti csere.
Ma téptem végig a Dunaújváros-Szhely távot M6-M1-M86 vonalon 150-nel, senki nem mondta volna meg, hogy egy harmadik téli szezonos 46500 km-t futott 4S gumi van az autón! Azt csinálja, amit kell és kész. Ebben a pár napban a 2 és a 11 fok közötti volt a hőmérséklet menet közben.
A következő télig biztosan jó lesz, ősszel eldöntöm, hogy kell-e új vagy finomabb használattal marad-e még télre. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
yodamester10
üzenetére
mondjuk aki 4 évszakost vesz az valószínűleg nem a tapadási határon autózik 24/7-ben
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
yodamester10
üzenetére
A teli se fogja tudni ugyanazt a masodik telen mint az elson, csak mondom.
-
polonic
félisten
válasz
yodamester10
üzenetére
Ez sajnos nem igazán használ semmit.
Cimborám ezzel jött februárban Zakopaneba. Ahol nem tudott felmenni, ott egyszer sem segített ez. -
tboldi
nagyúr
válasz
yodamester10
üzenetére
Nekem is van ilyenem, gondoltam, jó lesz az osztrákokhoz, erre nem szigorítottak a szabályukon?

-
N_A_S
veterán
válasz
yodamester10
üzenetére
Nice!
Én is lőttem ma egy havas képet
-
alázógyík
addikt
válasz
yodamester10
üzenetére
-
Morris
veterán
válasz
yodamester10
üzenetére
Nekem lenne a 205/55R16
Kicsit jobban átgondoltam a témát.
A használt gumit elengedtem.
Újat veszek mindenképpen.
De nem tudom, mit. A Hankook-ot nem szeretnék.
Goodyear nagyon szimpatikus.Aztán nem tudom, hogy egy télies négyévszakost vagy télit. Jelenleg 17" (225/45) Goodyear Eagle F1 Asymetric 6 van. Elképesztően tapad még ebben a takony időben is. Ezt nagyon szeretem.
Van egy garnitúra 16-os felnim ami várja, hogy felgumizzam.

Nem erős az autó (125Le), de szeretem sportosan hajtani.
-
válasz
yodamester10
üzenetére
+ kenguru99
A 205/55R16 nem nekem lesz, egy Golf 1.4TSI-re menne, Magyarország, Dél-Alföld.
Ez lenne a fontos kérdés! Mi a tuti bevált prémium cucc?
Engem a 225/40R18 érdekelhet majd jövőre, igen, kicsit erősebb Golfra.
1. Ebben a méretben [link] olcsóbb a télinél:
Vredestein Q Pro+ 39 (nemrég 36 volt a sima Pro)
Conti 45-6 = 39 (nemszeretem márka)
Goodyear 42-5 = 37 (bénán néz ki)
Michelin 50-5 = 45 (nem tetszik igazán)
Hankook 36 (ha gyorsan öregszik, nem kell)2. Klímaváltozás, nincs hó, nekem nem is hiányzik. Nedves és száraz úton tapadjon. A fővárosban és főútvonalalakon közlekedem, itt takarítják az utakat. Nyáron nyárit használok, most is az van rajta, teljesen OK jelenleg, de vélhetően lecserélem a hétvégén.
A hó mellett a síelés se érdekel. Hóláncom csak dísznek van, méretben sem passzol, csecse felnit használok télen is.Azért kérdeztem így, mert biztos kikalkulálta már valaki, melyik a legjobb kizárólag magyar téli felhasználásra.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
yodamester10
üzenetére
Pont láttam ezt a videót is. Nekem az jött le belőle, hogy semmire nem való.

Tényleg csak egy zokni. Abrazív ellenállása nulla. Szóval kb egyszer használatos.Szóval igen, lánc. Na abból milyet?
Meg tesztből is inkább egy Suzuki Swift legyen az alany, ne SUV meg 4x4!
Hétköznapi autós a célközönség. -
Teasüti
nagyúr
válasz
yodamester10
üzenetére
Pont ennek a faszinak néztem egy videóját ami alapján megfogalmaztam a fenti kritikáimat.
Komolytalan, ha még jó méretű láncot se tud berakni a tesztbe.
Igen, nos én soha nem fogok kimenni az erdőbe 30 centi hóba és fel a hegyre.
Ahol a CC2 önerőből nem tud elmenni, mert akkora nagy a hó, ott már a városi kocsim sem fog utat törni magának. Előbb fog fennakadni a havon.
De az nem derült ki, hogy jégen és fagyott talajon (ahol álló helyzetben pörög a kocsi egy mélyedésben elinduláskor) mi a helyzet. -
saen
veterán
válasz
yodamester10
üzenetére
Bennt van már az összefoglalóban egy pár hete

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
yodamester10
üzenetére
Nem túl szerencsés de a 4S-nek is az a neve: [link]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
yodamester10
üzenetére
Nem tragikus, vannak mikrorepedések a szélén de végig ki van fizetve...
Ha tapad akkor adjál neki. 
-
Dorien
veterán
válasz
yodamester10
üzenetére
És ezzel mit akartál mondani?

Itt a topikban van bőven pozitív 4S tapasztalat, és a gyártók is egyre jobban állnak át ezeknek a gyártására / fejlesztésére. Szerintem inkább a nyár a necces, a mostani magyar tél (max. pár hét hóval, jéggel) nem probléma a 4S gumiknak.
-
kenguru99
senior tag
válasz
yodamester10
üzenetére
"Ezt nem lehet előre megjósolni"
A 2013-mas március 15-ös hófúvást azt nem lehetett előre látni. (bár pár nappal előtte már látszott hogy baj lesz). De ilyen hidegbetörés maximum 10 évente egyszer van." jön a pánik lejtőn lefele meg felfele "
A ország nagy része sík. Én - a dél alföldön - hószállingózásnál többet évek óta nem láttam. És mondjuk te is egy 5 évvel ezelőtti képet tudsz berakni.
Nem kell már a magyar télre téli gumi, bőven elég a négyévszakos. Én őrülnék a legjobban ha nem lenne igazam. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
yodamester10
üzenetére
Azért sajnálom élmény szempontból, hogy már nincsenek igazi telek. Már a Mátrába is elég a 4S gumi.
-
Zsombe
senior tag
válasz
yodamester10
üzenetére
Accord?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
yodamester10
üzenetére
Akkor ez eldolt.
-
válasz
yodamester10
üzenetére
Amúgy mi motivált ebben? A 225/40r18 egy kimondottan jó árú méret, nagy választékkal. A +1 centi szélesség nem adna szignifikáns tapadás előnyt.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
yodamester10
üzenetére
Felni szélességet? Nem tudom mennyivel szélesebbre kéne venni a peremtávolságot ahhoz, hogy 42 mm keresztmetszeti kerületet te kiegyenlíts átmérőben. Lehet már ki kéne nyújtani hozzá a gumit, ami meg a nem kommentálom a dolgot esete.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
yodamester10
üzenetére
Ha nem gyari meret akkor arra hogy belerhet a kerek a bodeba. Meg arra, hogy muszakin, kozuti ellenorzeskor, illetve a biztosito belekothet.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
yodamester10
üzenetére
Az első 90 magas, a másik ~106 magas. Peremtől peremig lenne egy extra 42 mm-ed. Ez garantáltan túllövi a sebességedet az óra által jelzett sebességen.
Autóknál létezik erre vmi kalibráció, mint motorokon a SpeedoHealer és társai? -
válasz
yodamester10
üzenetére
Nem tudom, lehet, hogy hangos, a kipufogó hangosabb

Ez a gyári szerelése a Giulia Q-nak, AR homologizált gumi*. Vízen szar, 15 fok alatt szar, de szárazon, melegben verhetetlen. Ezek a Corsa-k tulajdonságaiban már a semi-slick-ekre hajaznak, 60-as a treadwear-je. McLaren-re** gyártják még ezeket meg Porsche-kra***. A Pirelli nevesített semi-slick-je ugye a Trofeo R.
*másik kép a gumiról, amin látszik a homologizáció jelölése:

**Ez az első méret, a hazai Pirelli forgalmazó csak ilyet tudott beszerezni, MC homologizációval:

***Ezt most hétvégén fényképeztem egy GT3 RS-en a BPC nyílt napon. N0 a Porsche homologizáció:

-
Teasüti
nagyúr
válasz
yodamester10
üzenetére
Lehet azért, mert ki van nyújtva a gumi? Vagy két számmal keskenyebb felni kéne alá.
-
Rick4
félisten
válasz
yodamester10
üzenetére
Elvileg nincs akadálya, de azért azt tudni kell, hogy olyat, aminek van európában megfelelője, pl tévék, műszaki cikkek, ruha, nem sok értelme van a bolygó túlsó végéről elhozatni. Ez is az a kategória, más néven tuti van Európában megfelelője, pl a Sportcontact7, vagy valamelyik, más gyártótól pl Michelni pilot Sport 4S, lesz még ennél jobb sport/ pálya gumi is, és a végén olcsóbb is lesz. Itt pl pont azt mondja, hogy a Sportcontact7, ami itthon is kapható, több paraméterben jobb: [link]
-
Rick4
félisten
válasz
yodamester10
üzenetére
Meg szokott maradni tavaszig, szezonban hamarabb elkell.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
yodamester10
üzenetére
Vettem 4S-t, mar csak a felszerelesre var.
-
Rick4
félisten
válasz
yodamester10
üzenetére
Ez csak biztosító egíyik fizets alóli kibúvási technikája, 100 emberől ha 1-et lezáztak, már megérte nekik. Ninc solyan rendelet vagy törvény, ami előírná az évszaknak megfelelő használatot, vagy a gumi gyártási duátumából eredő korlátozást, profilméység értékek vannak, az is 1.6mm, és ennyi Egy normálisabb ember 3 perc alatt megírja ilyen kifogásra az ellenérveit, akinek ez gond, jó ügyvéd egy levéllel helyre teszi az ilyesmit.
Miután múlt vasárnapról szerdáig mentem a tranyóval 2300-at, gondoltam a Picasso se unatkozzon, így péntekből tegnap estig mentün vele 1050-et, szóval bekerült az autóba egy hát alatt 3300km, próbaképpen visszafújtam a brigdestone-okat 3 barra, de pattogósabb lett, így ma próba előtt leeresztek belőle 0.2 bar nyi levegőt.
-
brumi1024
veterán
válasz
yodamester10
üzenetére
Jonathan is mondja, linkelted. Illetve az ExtremeContact szeriak eddig mindig ottaniak voltak. Kikoltozott USA-ba, szoval nem csak az EU-s vonal van mar nala tesztelve.
-
brumi1024
veterán
válasz
yodamester10
üzenetére
Ez alapvetően USA piacos gumi, be fogod tudni szerezni itthon?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
yodamester10
üzenetére
Vegre nem egy eco gumi.
-
Rick4
félisten
válasz
yodamester10
üzenetére
Szerinted csinálok olyan matricát magamnak, ami jobb lesz, mint az eredeti, és rajta lesz az a méret is?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
yodamester10
üzenetére
Na én meg fizettem az átvizsgálásért ezek meg kapják ingyen.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy pont gonodlkoztam a gyári helyett a sárga Koni-n de akkor le kéne azt is tüsszenteni előtte feketére... Bezzeg a Strongfelx már felárért rendelhető feketében is.
-
Balcsix
senior tag
válasz
yodamester10
üzenetére
-
Balcsix
senior tag
válasz
yodamester10
üzenetére
235/45 R18, 2011-es 2.2 TDCi Mk4 Ford Mondeo kombi, 200 LE.
Köszönöm! Ha úgy lenne én is inkább például a Continentalt venném, de volt már negatív tapasztalatom gumi rendeléssel, illetve mivel jó ismerős a gumis, kicsit hülyén is jönne ki a szituáció, ha nem ott vásárolnám meg, főleg így, hogy már érdeklődtem náluk, stb...
#56515focvis
Köszi neked is! Van esetleg személyes tapasztalatod Pirellivel? Ha igen, számodra mennyire vált be? -
Pukkancs
aktív tag
válasz
yodamester10
üzenetére
Ez a gyári mérete, gyári alufelnin most is ilyen méretű gumi van és nem tűnik túl nagynak vagy nem odaillőnek.
-
Xero
nagyúr
válasz
yodamester10
üzenetére
-
kenguru99
senior tag
válasz
yodamester10
üzenetére
"A Lidl-ben még kapható a kis gumis korong."
Erre tudsz adni egy linket, ha van? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
yodamester10
üzenetére
Ha új a gumi akkor is lehet szr. Focvis az új Nokian-al is így járt. Garban cserélték.
-
Uher
aktív tag
válasz
yodamester10
üzenetére
Nalunk a corsan teli van egesz evben, foleg (kis)varos, kozut is max. 50km korzetben, es igy is elobb fog eloregedni mint elkopni. Kovetkezore 4evszakos megy ra ha meglesz meg.
-
Debilon
addikt
válasz
yodamester10
üzenetére
Majd márciusban a közepe után részemről, de eddig is láttam sokat akik nyarival nyomultak egész télen (valahol meg tudom érteni őket)
-
Uher
aktív tag
válasz
yodamester10
üzenetére
En a het elejen elgondolkoztam rajta
-
rbalint88
veterán
válasz
yodamester10
üzenetére
Az Audin nekem is Pilot Sport 4 van
Teli kereke mondjuk nem lesz, ugyse hozom elo telies idoben, meg a Dachsteinen se volt gond vele kis havazasban (majus vegen). -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
yodamester10
üzenetére
Nem. Passat B7 Alltrackem van.
205/50 R17 (alapméret gondolom hólánchoz)
225/50 R17
225/45 R18
Ezek a méreteim.
Sima B7 Passatnak többek közt
205/50 R17 (közös alapméret)
235/45 R17
235/40 R18 -
stefanitsr
senior tag
válasz
yodamester10
üzenetére
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
yodamester10
üzenetére
Én is egyel akarok járni, cserélni akarom, nem pluszba.
De az 225/50 17 legyen, ne 205/50 17
Nyilván a 18 is jol néz ki -
2ozzmexy
senior tag
válasz
yodamester10
üzenetére
Kolompárék még 6 évig használnák...

-
rbalint88
veterán
válasz
yodamester10
üzenetére
Jo az meg ket szezonra is

-
tasiadam
veterán
válasz
yodamester10
üzenetére
Hogy kopott ki ennyire az éle? Sportosan tolod?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
yodamester10
üzenetére
Igen de ez attól is függ, hogy az adott gyár mekkora területet lát el, mennyit kell legyártani az adott gumifajtából.
Bár most az alapamyaghiányok miatt amúgy is borult a klasszikus gyártási ritmus. Akkor és azt gyártanak amire nagyobb szükség van és van is hozzá minden szükséges alapanyag.
-
válasz
yodamester10
üzenetére
Igen, általában ezt lehet olvasni.
Ehhez képest a nyári gumim 3120-as, ami augusztus első hete, a téli 4317-es, azaz október utolsó heti sütés. -
szabonagyur
félisten
válasz
yodamester10
üzenetére
Nem lehetetlen, én is így vettem pl télit, hogy most nyáron gyártott, de igazából ha tavaly nyári gyártás lenne sem lenne gond.
-
kelly416
veterán
válasz
yodamester10
üzenetére
Nincs jobb hely, mint a padlás? Nem kötekedni akarok, de felvinni abba a konstans melegbe a téli gumit nem túl jó ötlet szerintem. Télen a nyári jó helyen van ott is, de én nyáron nem tartanék ott gumit. Ha jobb nincs, a kert sarkában árnyékban, de ott is hűvösebb van mint a padláson.
-
válasz
yodamester10
üzenetére
Ugyanúgy viselkedne mint egy téli, ma már kis különbségek vannak, azok is a nyárias profilúakkal jégbordán.
juvegamer: a Quadraxer 3 feltölthetően nem lesz rossz, de ezt még teszteknek kell alátámasztani. A Firestone Multiseason Gen02 viszont egy jó ár érték arányú négyévszakos. -
kelly416
veterán
válasz
yodamester10
üzenetére
Hát... van az a helyzet, amikor a téli is kevés. Lehet, ez is ilyen, hogy vagy ügyes vagy, vagy ha egyszer megcsúszott, akkor annyi. Szerintem itt a tudás, a rutin sokkal többet jelent, mint a jó 4S vagy jó téli közti "tudás".
-
athomi
veterán
válasz
yodamester10
üzenetére
Mindig azt hiányolom, hogy konkrét téli és nyári abroncsokkal is hasonlítsák össze a 4 évszakosokat. Valószínűsítem a gyártók ezt nem engedik.
Viszont a linkelt videóban annyi elhangzik, hogy a CC2 egy téligumi tesztben a mezőny több mint felét előzné. Innen azért nagyjából belőhető mit tudnak ezek a négyévszakos abroncsok téli körülmények között.
-
konci79
őstag
válasz
yodamester10
üzenetére
Én is találtam gumitesztet
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
yodamester10
üzenetére
Autoglymet hasznalok, ranezek ha ez olcsobb akkor raprobalok en is.
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
yodamester10
üzenetére
Nem néz ki rosszul. Emögött az az ötlet, hogy amikor csak gurul a kocsi kicsi a gördülési ellenállás, és a contact patch széle fele, ahogy kanyarodsz, gyorsítasz lassítasz ott jobban tapad? Így jó a fogyasztás is meg a teljesítmény is?
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
yodamester10
üzenetére
Köszönöm, de mint mondtam nem optikailag akartam javítani rajta, hanem a gumi rugalmasságát ÁPOLNI.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
yodamester10
üzenetére
Én ezt a játékot buszról is szoktam a dugóban, hát eléggé alja a szitu... vagy valami márkás vagy valami fis-fos. Egy semperit,egy nexen, egy bfgoodrich szinte alig. De egyre gyakrabban tűnnek fel a kicsiszolt dotszamosak... ez valami új trend vagy valami gennyes féreg ebből szedte meg magát hogy felvasarolta a jofogas és fb ingyenelviheto összes kikemenyedett abroncsat, majd egy multicsiszoloval segített a kor problémán!?
Mellesleg szinte hihetetlen milyen autók milyen abroncsokon gurulnak... aztán mindig elgondolkozom hogy akinek nincsen 100ezre felgumizni egy verdát ott a többivel ami nem is látszik mi lehet a helyzet...
-
válasz
yodamester10
üzenetére
Van egy 3. szett kerekem is, 16" lemez + 2014-es sütésű téli Michelin Alpin5. Max. felpattintom azt ha pont karácsonykor esne a hó.

Még kitalálom, mi lesz. Kéne egy faja 17-es felni télire.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
yodamester10
üzenetére
170 lovas osszkerekes auton hasznalok 10 eve 4S gumit, megvannak a korlatai de elheto.
-
válasz
yodamester10
üzenetére
Az a sejtésem, a hazai hómentes teleken, azaz száraz vagy nedves utakon jobban teljesít mint a téli. Havon persze cumi.
-
hemaka
nagyúr
válasz
yodamester10
üzenetére
De azon legalább fék van, nem mint a só nehéz teslán amire rátesznek egy kis fika féket.
Puma K
Azon az indokolatlanul nagy tablettán biztos lehet játszani is, aztán ja végülis a ps4 pléjsztésönnek is megteszi.
-
Badboys
őstag
válasz
yodamester10
üzenetére
Valamikor én is így gondoltam. Ma már másképp nézem a dolgokat. Nagyot változott a világ és egyre nagyobb a recesszió. Az én felfogásom szerint ez így van jól, hogy lecseréltem. Baromira nem mindegy mi fog rothadni a garázsban pár 100000 vagy pár millió. Ezt majd mindenki maga eldönti neki mi éri meg..

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Robotporszívók
- Akciófigyelő: jelentős kedvezménnyel nyit a Honor 600
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Így bármit be lehet dobni, hogy más esetben nem úgy van.

Komolytalan, ha még jó méretű láncot se tud berakni a tesztbe.