Hirdetés

2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 08:22:23

LOGOUT.hu

Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#48322) MC Pite


MC Pite
veterán

A kgfb biztosítók többsége már a kötelező biztosítás megkötésekor rákérdez, hogy… “Mindig az évszaknak és az útviszonyoknak megfelelő gumiabroncsot használ (azaz legalább november 1. és március 1. között téli vagy négyévszakos gumiabroncsot) és a gumiabroncsok közúti forgalomban való részvételre alkalmas állapotát folyamatosan ellenőrzi.”
Tehát a kgfb díját már ez is befolyásolja! A kötelező biztosítás kalkulátorral Ön is leellenőrizheti, hogyan változna / csökkenne a kgfb díja, ha az évszaknak megfelelő gumiabronccsal használná autóját.

A CASCO esetén más a helyzet. Szabadabbak a szerződés feltételei, több a biztosító lehetősége, hogy különböző előírásokat elfogadtasson a szerződő autóssal. A biztosító akár kötelezővé is teheti a téli gumi használatát bizonyos időszakokban (pl. november 1. és március 31. között). Ha ezt a szerződés tartalmazza és az autós nem teljesíti, akkor a biztosító mentesül a kár kifizetésétől.

Mindez azt jelenti, hogy a biztosítónak bizonyítania kell, hogy a baleset a nem megfelelő gumik miatt következett be. Ha pedig ez a bizonyítás sikeres, akkor hivatkozhatnak arra, hogy az autós nem tett eleget azért, hogy megelőzze a kárt.

[link]
Normálisabb országokban nem ilyen elnézőek.

TFSi: Sztem hagyd... Tudjuk, hogy ott gyűjtik az eus teszteket, és csinálnak sok sajátot is, pl pont olyan videó is van, ahol különböző hőmérsékleten vizsgálják az abroncsokat, vagy a fél éven át készített tavalyi 4S teszt, hogy minden legyen benne.
Ja, értelmezve a mondottakat, végig kell nézni a videót(egyéb infók is elhangzanak mint írottan, plusz a reference gumik is). Enélkül lehet egyesek átsiklanának bizonyos dolgokon.

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ:új Bryton Gardia radar 32k> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.