Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy tudnátok-e ajánlani megbízható webáruházat, ahol nem 1000 éves gumikat küldenek ki?
Köszönöm szépen!
Néztem a bhpguminál egy gumit és ugyanabból 3-at is kilistázott: [kép] Az összehasonlítóban is tök ugyanaz a két felső, csak az áruk más. Valahogy ez nem tiszta nekem.
-
kenguru99
senior tag
válasz
simonjoe #47489 üzenetére
"hajlamos a kagylósodásra a két hátsó"
Fűrészfogas kopásra hajlamos, de ez nagyon sok más autóra is igaz. A munkahelyemen az újabb céges passatok is ilyenek. Ez van, ez nem gumi hibája. Rendszeresen forgatni kell a gumikat (még a fűrészfogas kopás megjelenése előtt), ha a mintázat lehetővé teszi, akkor kereszben is. Plusz megfelelő guminyomást tartani. -
-
válasz
szabonagyur #47492 üzenetére
...szerintem nem rossz guma, talán van itt más is aki ezt használja, és alá tudja támasztani a tapasztalataim. Közben megkerestem a vásárlás idejét és a pontos futást. 2018 jún. 01-e a vásárlás dátuma. Abban az évben 4-5 hónap alatt futott 21400km-t. 2019-ben 23048-at, tavaly csak 16687km-t az idén pedig a téli csere óta 5105-öt. Szóval több mint három éves és csupán 66240km van benne. Na, ezek már pontos adatok!!
-
válasz
szabonagyur #47490 üzenetére
Azt írja a Barum erre a típusra, h extra kopásállóság. Ennek ellenére kopik, csak nem jól!
Az jutott elsőre eszembe, h lefényképezem nektek a profilt, a "mércével", de a futást nem tudom bizonyítani.
-
Ha 70e km szerintetek is jó futásteljesítmény akkor megnyugodtam.
Sajnos a búgás az első szezon után cc 20k után, de erre nem mernék megesküdni, az viszont tuti, h nem ment sokat csendben.
A hordozó egy 2009-es Passat CC, Barum-ra esett a választás, mert sok jót(is) olvastam róla, és talán nem annyira vészes az ára. Sokat megyünk a kocsival, de sem én sem a Zasszony nem egy száguldozó típus, így nem akartunk vagyonokat kifizetni egy garnitúráért. A Barum a Conti csoport tagja, ezzel a búgással megkerestem a Continental-t. Felhívtak és elmondták, h az autónak könnyű a "segge" így ha egy-két ember utazik az autóval akkor hajlamos a kagylósodásra a két hátsó, mert pattog az úton. Megoldásnak javasoltak egy mázsás vaslapot a csomagtartóba. (és ezt halál komolyan mondta a faxi) Vagy részmegoldás, h keresztbe cseréljem a két hátsót olyan 5-7 ezrenként. Szimmetrikus az abroncs, nincs forgásiránya, így nyugodtan megejthetem azt a cserét. Így is tettem, de nagy javulás az első hang megjelenésétől nem volt tapasztalható. Mára eljutottam odáig, h kifejezetten zavar a hangja, nagyon erős, nincs mese, cserélnem kell.
#47488szabonagyur:
Nem fut 12 hónapot, azért van téli igénybevétel is a hozzá illő garnitúrával, ami 4-5 hónap. 1ébként volt olyan hetem, amikor 7 nap alatt mentünk 7k-t, így nem olyan nehéz összeszedni egy év alatt 30k-! -
rbalint88
addikt
válasz
szabonagyur #47485 üzenetére
Szerintem is jo a 70k, engem inkabb az zavar, hogy miert kell mintamelyseg szerint felidosen kidobni mas problema miatt… ha 70k-ra van tervezve, akkor kopjon le addig 2-3mm-re
-
Sziasztok!!
Mennyit futhatnak a mostani korszerű abroncsok? Kicsivel több mint két éve vettem BARUM Bravuris 3HM 97Y XL abroncsot a Passat-ra, 70k az eddigi futás, a profilmélység még bőven jó 5mm köröl mind a négyen, de már annyira búg, h vállalhatatlan.Szóval csere lesz, már megrendeltem az újakat, csak nemtom hova tenni, h csupán ennyit lehet vele menni.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
Nordik #47481 üzenetére
Ha nem repedt akkor visszateheted. Az alumínium nem olyan mint az acél, gyári állapotba visszahozható. Igaz az alumínium "emlékező fém", tehát ezt túl sokszor nem lehet vele eljátszani. És valószínűleg nem alufelnid van, hanem könnyűfém felnid...
(valamilyen ötvözet, alumínium is van benne bizonyos százalékban és wolfram, magnézium, meg még pár dolog)
De teljesen nyugodtan felteheted akár előre is, ha nem repedt valahol, ez nem gyengíti az anyagot. -
Nordik
őstag
Jobb első felnimet gorgozni kell. Nem veszélyes az ütése, de javítani kell. Ha megfelelően van javítva ti visszatennetek előre vagy a javított felninek jobb helye lenne hátul?
Alufelnirol van szo.
-
-
jookomak
őstag
válasz
Tothgera30 #47475 üzenetére
Én fél éve használom, kis hóban latyakban csak úgy süvítettem el a nyári gumis range roverek mellett. Itt brutál meleg még nem volt, 20-25 fokban még nem hallottam nyikorogni. Viszont esőben nem érzem jónak. Nem vagyok egy szuper tapasztalt sofőr, de az aquaplaning mintha elég rendesen jelen lenne.
Illetve egy-egy keményebb "rajtolásnál" kipörög a hátulja, dolgozik az esp. Másfél tonna, 200 ló, hátsó hajtás. -
Pár hét tapasztalata után a Michelin CrossClimate+, úgy néz ki bevált. Kicsit nyúlósabb érzet a másfél tonnás autó alatt mint a nyári, de tapadni nagyon tud. Íven odalépve sem tudtam kihozni a sodrából, és elég halk menetkomfortot biztosít. Bár még csak nyári 30+ fokos tapasztalataim vannak, még télen is kíváncsi leszek mit mutat.
-
MC Pite
veterán
válasz
kenguru99 #47472 üzenetére
Nyilván, én is írtam melyik inkább milyen beállítottságú. Sajátjainkon 4S2 és GY van (de utóbbit ilyen melegben nem használom, az a téli szettem), ellenben a volt autómon próbáltam (az új tulaj lusta, és nyáron is a GY-el jár, ahhoz is télinek használtam csak) és azért nem olyan acélos melegben.
Szóval az egyik itt, a másik ott jó, nincs új a nap alatt.SX4nél lehagytam, 195/65R15 volt.
-
kenguru99
senior tag
válasz
MC Pite #47464 üzenetére
Két kollégám is használja a quadraxer kettest. (Golf 6 205/55R16, Alfa 159 215/55R16). Az alfában most utaztam 400 km-t 38 fokban. Egy pillanatnyi vészfékezés kivételével (akkor megnyikkant egy pillanatra) semmi hangja nem volt a guminak.
De ettől függetlenül ez egy télies négyévszakos gumi. Kezeljük a helyén. -
MC Pite
veterán
válasz
blakey #47465 üzenetére
Hankook 4S2 (208) 185/65R15
Michelin CC+: (P3) 215/45R17
Nexen 4S (Agila): 165/60R14
GY 4S gen2 (X Picasso): 195/60R15
Quatrac5: (F Astra) 185/60R14 (Agilán picikét jobb volt melegben, az volt a Nexen előtt rajta; de a Nexen mindenkor jobb nála ebben a méretben ezen az autón)
Quatrac5: (G Astra) 185/65R15Kérdezték kinek milyen tapasztalata volt melegben, leírtam. elnézést hogy ilyen slendrián módon jelöltem meg az autókat. Motor, évjárat, szín is kell?
-
blakey
titán
válasz
MC Pite #47464 üzenetére
A gumiknál fontos a méret is, amit te tapasztalsz egy bizonyos méretben az nem jelenti azt, hogy ua. a gumi másik méretben is ugyanazt nyújtja. Ezt jól lehet látni a teszteken. Pl. én a Quatrac 5-t (215/55 R17) nem hallottam csikorogni az elmúlt 3,5 évben. Amikor leírod, hogy ez sz@r az meg qrva jó akkor tedd hozzá a méretet is.
-
MC Pite
veterán
válasz
FireFox1996 #47449 üzenetére
Mentem 50°os aszfalton, az alábbiak a tapasztalatok:
Hankook 4S^2: Most a 208-ason használom napi szinten, hasonló mint a gyári Kleber nyári volt, tök jó )közép nyárias-nyárias)
A többi az elmúlt két évben amikor mentünk 4S gumival nyáron:
Michelin CC+: Imserős Prius3asán, egész jó (nyárias)
Nexen 4S: Nem az igazi, de nem veszélyes, de kicsit kenődik, hamarabb csikorog. Agila (közép-középtélies)
GY 4S gen2: Nem az igazi, de nem veszélyes, de kicsit kenődik, hamarabb csikorog. Xsara Picasso (közép-középtélies)
Vredestein Quatrac5: Nem veszélyes, de kenődik, csikorog. F és G Astra, (kb középre hangolt?)
Kleber Quadraxer2: 2 ill 3 évesen SX4en eléggé kenődik, szinte mindenütt csikorog, erősebb lassításnál is olyan hangja van mintha téli lenne. Visszarakta a tulaj idénre is, úgy, hogy még a parkolóban is csikorog vele (téliesre hangolt) -
rbalint88
addikt
válasz
focvis #47460 üzenetére
Ahhoz keves a tunyigbox, hogy a W keves legyen
hogy ON is legyek: az i30-on DOT1521 Michelin Primacy 4 van, 91V-s. 225/45R17. A bicolor felni takaritasa szivas, a szalhuzott reszeken megmarad a vizcseppek nyoma, ha nem torli el az ember. Most kapott kis BSD-t a felni is, hatha ugy jobb lesz.
Egyebkent azert kell megvenni a 17” felnit, mert amellett, hogy szep, csak ez kap rendes gumit (15” lemezhez hankuki kinergy eco, 16” aluhoz michelin energy saver jar) -
Passz. 🤗
Az árkülönbségtől tenném függővé, 1000 Ft/db környékéig nem érezném pazarlásnak a V-st. Pláne hátha kiíratod a limitert, vagy a következő tulaj.
Engem speciel zavar, hogy az előző tulajdonos amellett, hogy (1) nemszeretem márkából, (2) peremvédő nélküli abroncsot tett frissen eladás előtt az autóra, (3) még 88W-re is downgrade-elt 88Y helyett. De már így marad. (én PS4 XL 91Y-t tennék rá)
-
Lexus CT200h-hoz Michelin Primacy 4 esetén 91v és 91h között van bármi különbség, ha úgysem fogok vele száguldani?
-
válasz
Nexen N'Blue 225/45/R17 semmi különös, sportosabb kanyarvételnél sem. Hondán tavaly szeptember óta, most a nagy melegben sincs gond.
Tegnap lett kipróbálva a 170 lovas Minin a Kleber Quadraxer 2 szett (amúgy 2021/06-ik hetiek) 205/45/R17 méretben, full újak 37 fokban, jól meghajtva őket semmi probléma, sőt. Igaz gyakorlatilag az első útjuk volt. -
dj79
senior tag
válasz
Előző négy autónkon négyévszakos gumi (quatrac5, apollo, nexen, nokian) volt, kanyarban előfordult nyekergés a melegebb napokon, de azon kívül semmi dráma.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Conti all season teljesen okes, ma volt is vele veszfekezes és nem volt gond.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Palyan nem mentem de a CC azert kanyarban sportosan vezetve nyikorog kicsit de semmi veszes.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Scooter 4
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Gree klíma AKCIÓS áron beszereléssel együtt!
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Eladó Woom Up 5 szuperkönnyű elektromos mountain bike
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest