Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kornel
veterán
válasz Csaby25 #8638 üzenetére
mondom nem a te méreted.
itt az idei teszt a te méretedben. -
-
knuckle
aktív tag
válasz Csaby25 #8657 üzenetére
én is hetekig olvasgattam utána, és itt is kikértem a véleményeket, mert új gumi kellett. de nem bántam meg a választást, nagyon bevált.
egyik másik tesztben olvastam a Dunlop Sport Bluresponse gumiról és pont arról a méretről, ami nekem kellett, hogy picit talán zajos, de amúgy jó, pedig 67decibel van megadva zajszintnek. nos hát szerintem egyáltalán nem zajos, rohadt jól tapad száraz úton, és nedves úton egyaránt.
nemrég leszakadt itt pesten az ég, és sok más helyen is, és akkor próbáltam ki vizes úton, illetve az aquaplaning témát is, hát azt kell mondjam eszméletlen jó. a téli gumim már fele akkora vízben is érezhetően tolta a kormányt, ez meg mintha száraz úton mennék.
nem beszélve a tényleges fogyasztás csökkenésről.
egy szó mint száz, olvass utána rendesen, és hallgass meg több véleményt, tapasztalatot, és az alapján dönts.
néha a picit drágább, hosszabb távon jóval olcsóbb, nem beszélve a biztonságról, és arról, hogy otthon pedig mindenkit hazavárnak."...ki korpa közé keveredik, az beleesett a moslékosvödörbe..."
-
-
BaLee
addikt
válasz Csaby25 #39319 üzenetére
Így most végigböngészve a lehetőségeket, ezeket meg lehetne még nézni:
Sava Intensa HP2 ~14k-tól
Nexen N'Blue HD ~14.k-tól
Firestone Roadhawk ~15k-tól
Apollo Alnac 4G ~15k-tól
Barum Bravuris 5HM ~16k-tól (jah ez már drágább)De ha azt nézzük, hogy a VP3 meg már 15k-tól a SportTrac 15.5k-tól kapható akkor szerintem nem kérdés, hogy ez utóbbi kettő közül válassz. Egy garnitúránál 4k különbség az semmi.
Ezek most árgépes árak, de hasonlításnak jók.[ Szerkesztve ]
-
2ozzmexy
senior tag
válasz Csaby25 #39434 üzenetére
Oh, mennyit van pofájuk ezért kérni ha nem vagyok túl indiszkrét?
Lassan húzták a nagykerbe Dunaújvárosból a húzóskiskocsin a koreaiak!?
Amúgy nem mindegy hogy 4819 vagy 0520? 9 hét alatt nem romlik meg... bár értem, akkor maradhatna még egy szezont akár...Viccet félretéve, ha egy garnitúrán (4db) 4ezer forint alatt marad a felár, akkor a frissebbet... (plusz 4 ezer, de egy szezonnal többet elmehetsz vele kis szerencsével és ha vigyázol rájuk)
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Csaby25 #39492 üzenetére
Nagyobb a gördülési ellenállása (minimálisan nagyobb fogyi, gyorsabban kopik) a Vredinek. Amúgy kb minden másban a Hankook a jobb, ez egy friss teszt pont a te 205/55R16 méretedben: [link]
Ha nem állandóan tapadáshatáron fűzöd kanyarról-kanyarra a gépet akkor a VP3-at venném.
#nincsbennetarcsi
-
nagyúr
válasz Csaby25 #39506 üzenetére
Kb ugyanazt, mint az XL, "reinforced" az oldalfala. Szerk.: ja, FR-t írtál, nem RF-t, akkor Front Right talán?
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
MODERÁTOR
válasz Csaby25 #46944 üzenetére
Attól függ hogy érted. Ha a felniről leszerelésre kerül a gumi, akkor igen, mindenképp kell a centrír. Viszont ha van két szett felnid, egyiken a nyári másikon a téli és csak átszereled a kerekeket, akkor nem szükséges a centrír, csak ha valami rendellenes dolgot tapasztalsz, pl ráz a kormány vagy hasonló.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz Csaby25 #46944 üzenetére
Nem feltétlenül. Ha csak leveszed az egész kereket és felteszed a másik kereket, akkor nem kötelező. Persze ha a gumis csinálja, akkor ő le fogja szedni a régi súlyokat és újra fogja centrírozni kérdés és apelláta nélkül, mert az neki bevétel, így ki tudja fizetetni veled azt amire amúgy nem biztos hogy szükség volt....
Ha az új szett felrakása után nincsen semmi rendellenes viselkedés, akkor szvsz felesleges.Nekünk a családban mindegyik autóhoz 8 felni és 8 abroncs van nagyon sok éve (20+), egyszer be vannak centrírozva amikor felkerülnek a felnikre az új abroncsok az új szelepekkel és utána csak akkor megyünk a gumishoz ha defekt van vagy valami nem stimmel. Persze ehhez valamennyire érteni is kell hozzá, h tudd mikor kell elvinni, de alapvetően - főleg az ütött súly - nem igazán mozdul el.
[ Szerkesztve ]
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitcoin, Tesla: az egekben a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- World of Tanks - MMO
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Házimozi belépő szinten
- Dell notebook topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.