Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kornel
veterán
válasz diegho #14791 üzenetére
Nem lesz kemény tél.
Szeptember +2 fokkal volt melegebb magyarországon, mint az eddigi mérések atlagai voltak.
És a tendencia ez fog maradni, ezek már bizonyított tények.
Ha nem hegyekben lakik valaki, vagy nem oda jár síelni autóval, akkor nem látom azokat a körülményeket, ahová annyira kellene a téli gumi.
Városban takarítják az utakat, autópályákat főutakat szintén... -
törölt tag
Sziasztok
Felni esetében ha ET47-es a gyári méret, az ET40 az jó lehet még? Okoz-e bármi problémát? -
diegho
nagyúr
válasz Kornel #14787 üzenetére
2010-12 között csak négy évszakost használtam, akkor mindenki le akart beszélni róla, de megvettem. Nem csalódtam, jó volt (Kléber) a maga szintjén, de a nyári Energy Saver és a téli Dunlop/Barum sokkal jobb volt azonos körülmények között ugyanazon az autón. Itt a nagy kérdés az, hogy ha jön egy kemény tél, akkor hogyan viselkedik egy olcsóbb 4 évszakos. A legolcsóbb vállalható téli - Barum - biztosan jól.
-
Laybee
őstag
Ha nem lett volna még Autobild téligumi teszt 2016
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Lassan el kéne gondolkoznom téli gumi szett beszerzésén (vagy netán meg is venni). Új Megane-hoz kellene szett, felnire szerelve, mert nem akarom a felnin cserélgetni a gumit. Nem hinném, hogy jót tenne neki.
Totál tanácstalan vagyok, mert azt sem tudom, hogy a nyári gumi méretben nézzek, azaz 205/55/R16-ot, vagy eggyel kisebbet 195/65/R15-öt. Ill. a másik dilemma, hogy alufelnivel, vagy acélfelni+dísztárcsa. Ha meg alufelni, akkor mégis milyet. Nincs kedvem órák/napok hosszat keresgélni. Szóval kíváncsi volnék az ötleteitekre, hátha itt megvilágosodom
Ja, amúgy ha ez számít: Bp-en lakunk, hétköznap itt van használva munkába járáshoz az autó, de pár hetente, hétvégén, hosszas autópályázás is játszik, Szabolcsba, és Csongrádba.[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
válasz Gergőke88 #14786 üzenetére
Adac-nal bármi elhasal, ami nem fizet nekik eleget 😉
Érdekes másik 10 teszten pedig vállalhatónak szerepel a legtöbb 4 évszakos.Nekem eddig semmi bajom vele, bár még nem hajtottam meg, fektav most még biztos hosszabb, mint a PS3-al volt, de még mindig rajta vannak a szőrök.
Ellenben kanyarsebessegben legalább annyit, vagy még többet is tud szárazon, mint a PS3, ma nézegettem mikor esne le az M3-M0 felhajtónál 70-ig még simán bírja, tovább nem erőltettem, majd ha bent lesznek az új gátlók 😉 -
diegho
nagyúr
No, de végül is a gumisom ajánlása ellenére valószínűleg cserélni fogom a télit, a kérdés az, hogy mit vegyek, gyakorlatilag 4-5 opción gondolkodtam, éves 10k km futásra:
1. Barum Polaris 3
2. Hankook W452
3. Apollo Allnac 4g All Season
4. Vredestein Quatrac 5A nyárim 2011-es Vredestein SporTack 3-as, még van minta rajta bőven, szerintem 2 szezont elmegy bőven. Ha pusztán anyagilag közelítem meg a dolgokat, akkor a 4 évszakos lényegesen olcsóbb. Felnim 8db van és összesen 8 gumim is, tehát ebből meg a téli vásárlás lenne az adott. A méret 185/60 R15 és most XL-es gumik vannak fent, szerintem következőbe is azokat vennék.
TaaT tudja és én is tudom, de látjuk az ADAC tesztet, ahol a 4 évszakosok nagyon elhasalnak mindig.
[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
Ma voltam gumisnál, megnézettem a 2010-es Dunlop téli szettet, hogy mit tegyek vele, azt mondta tegyem fel nyugodtan még 1 télre. Kérdeztem mi a véleménye a 4 évszakos gumikról, azt mondta, hogy szerinte nem erre az éghajlatra valóak, mert itt túl nagy a hőingadozás és ez okozza a legnagyobb gondot. Szerintem Anglia, Írország éghajlata az igazi 4 évszakos környezet, a Magyar külön szettet kíván.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz golfvariant #14769 üzenetére
Jófogás, racing bazár, autoalkatresz.hu
-
golfvariant
aktív tag
Hol lehet kapni jó áron tartós acél/lemezfelnit?
[ Szerkesztve ]
-
Vesztor87
senior tag
Sziasztok!
Hazaértem görögből, elvittem a járgányt a gumishoz, mivel úgy nézett ki hogy kaka a nyári, mentek fel a téliek (közben sokat romlott az idő, már kb. aktuális is lett vna amúgy is). Azt mondta hogy nincs szövetszakadás, igaza vt gabor9991 kollegának, a belső része ott találkozik, szal nem para. Ellenben a 4 gumiből 3-ra mondta azonnal hogy az eldobós, tehét kuka.. a negyedikre azt mondtam hogy ott hagyom, 6-7 éves barum 5 mm profillal, apróért menne el, nem bohóckodik hogy itt tároljam fent a lakásban. Felment a Polaris 3 szett.... hát ég és föld. 140-nél is csendes az autó, nem akartam elhinni... A réginek már 80-ál kezdett hangja lenni, nagyon durva a különbség. Igaz, most eső van, volt egy kis surrogás, de így is jóval halkabb volt mint a nyári.
Egy valami eszembe jutott még. Ennek az autónak van pótkereke, a gyári akármilyen (talán michelin, vagy vmi jó márka, már nem vágom), azt most át kéne gumiztatni? Az a helyzet, hogy az a kerék sosem volt a csomiból kivéve, szőrös még, tehét 1 métert nem futott. Ugyanakkor 13 éves, de jóformán fény sem érte. Eddigi élete során az autó garázsos volt... -
nesa
veterán
-
Laybee
őstag
Sziasztok! Egy 11 éves Ultragrip7-et feltennétek télre, ami 6mm profilú, nem repedezett? Az autó pár ezer km-t menne. Köszi!
-
őstag
válasz Atlantis #14754 üzenetére
Pl. a maxigumi oldalán elég jól oda van írva minden gumihoz, hogy milyen plusz tulajdonságai vannak, többek között amelyik olyan, annál a peremvédőt is jelölik.
De sajnos a többi webshopban két látszólag ugyan olyan guminál csak a cikkszám tér el, utána meg nyomozgathatsz, hogy vajon melyik peremvédős, melyik nem..
"Less but better" - Dieter Rams
-
Atlantis
veterán
válasz choco01 #14755 üzenetére
Azért annak nem feltétlenül hinnék, van, ahol szélességtől függően a mintázat is más és mégis ugyanaz a kép szerepel.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Atlantis
veterán
Azt honnan lehet előre tudni, hogy egy gumi peremvédős vagy sem? Nem nagyon szokták feltüntetni a webshop-ok...
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
nagyúr
A gumiabroncs.hu-nak nagy +1, mar nem eloszor bizonyitanak nalam. Tegnap rendelt gumi most jott meg, korrekt a futarszolgalat, elore orara pontosan megmondjak mikor jonnek. Keresemre 1 even beluli dot számmal ellatott gumit kuldtek, 2216. Mehet fel lassan a teli pacsker asszony verdajara
-
choco01
addikt
Most kaptam emailt egy ezressel csokkent az arra.
Tájékoztatunk, hogy az oldalunkon kiválasztott termék ára az általad megjelölt összeg (16 990 Ft) alá csökkent, így árfigyelésed lejárt.
Michelin CrossClimate XL 175/65 R14 86H
Michelin CrossClimate XL 175/65 R14 86H
Ár: 16 935 Ft-tólApplikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
gabor9991
őstag
válasz Vesztor87 #14747 üzenetére
Nekem is ilyen volt a bridgestone turanza oldala, írtam egy mailt a magyarországi képviseletüknek, mert egyik gumis szerint szálszakadásos volt, másik szerint meg jó ez így, tehát elküldtem a mailt egy képpel, és legnagyobb meglepetésemre válaszolt egy mérnöke a cégnek, megnyugtatott, hogy használjam nyugodtan az abroncsokat, mert ez nem hiba, itt van a gumi végtelenítve, oldalról megvilágítva szinte minden abroncson látható a végtelenítés helye.A másik amit írt, hogy a szálszakadás kifelé dudorodik, a végtelenítés pedig ilyen befelé mélyülő oldalfal, de ez a futófelületen nem látszik csak az oldalfalon.
-
tabaga
tag
válasz focvis #14746 üzenetére
Ha az illeszkedés rossz, akkor ha megnyomogatná elvileg ugyan olyan ellenállással kellene találkoznia.
A legbiztosabb, ha ránéz egy gumis.
Ha a többiek tanácsára mégis ezekkel a gumikkal vágsz neki az útnak, én óvatosságra intenélek és arra, hogy bizonyos időnként szemrevételezd őket, nem növekszik-e a "hupli".Vesztor87: akkor esélyes, hogy valami kátyú okozta. Felniken nem látszik semmi? Ha a pótkerék jó, azt én mindenképp feltenném előre.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Vesztor87 #14740 üzenetére
Ezzel lazán hazajöhetsz, nem lesz semmi probléma. Ha ilyen lenne, akkor lennél gondban: [link]
Nekem sem teljesen egyenletes az oldalfal a 7 éves gumikon (Michelin Energy Saver), amivel idén vettem a kocsit, de gondoltam, hogy ezt az évet még kiszolgálja (a gumiban egyébként összesen kb. 20.000 kilométer van). Valószínűleg a szakszerűtlen tárolás miatt lett kicsit deformált az oldala.
Sőt, jövőre kétség sem fér hozzá, hogy lesz olyan ember, aki szó nélkül el fogja vinni, amikor tavasszal eladom.."Less but better" - Dieter Rams
-
ecet66
újonc
Golf 5re 7Jx16 ET59-es alufelnit fel lehet szerelni? Van elég hely 205 55 R16 -os guminak?
-
tabaga
tag
válasz Vesztor87 #14740 üzenetére
Kép alapján nem tűnik vészesnek, de a szálszakadás elég alattomos dolog.
Az előbb pótkerék helyett télit írtam. Szóval hiába öreg a pót, ha nincs vele ilyen baj akkor inkább az. Hol volt tárolva eddig? Ha a csomagtér fedél alatt, akkor egy fokkal azért jobb a helyzet, legalább nem kapta sót, sarat az évek alatt.
Szerintem minimum el kellene menni egy ottani gumishoz, megmutatni neki a kerekeket (pótot is), vázolni a szituációt. De én ezzel nem kockáztatnám meg a családdal való hazajövetelt. Akkor inkább a pót + venni egy még használható gumit, aztán szép óvatosan hazagurulni vele.Amúgy elég fura, hogy mindkettő első ilyen. Felnin nem látszik valami? Hátsók is ugyan ilyen fajta gumik? Belső oldalukat akkor érdemes lenne megnézni.
-
Vesztor87
senior tag
Sziasztok!
Ha egy minimális dudor van a gumi oldalfalán (inkább úgy jellemezném hogy egy ponton mint ha egy vízszintes vonalban be lenne nyomva)->gondolom szövet szakadt lehet (nyári 6 éves barum) akkor azon kívül hogy picit ráz lehet baja? Hétfőre megpróbálok időpontot kérni a cserére, de most 1000 km-re vagyok Magyarországtól.... Köszi -
Qru
MODERÁTOR
válasz lama_lamm #14719 üzenetére
Ha szemre sem sérült és nem üt, nincs benne nyolcas akkor meglehet venni. Tegyél fel gépre aztán kiderül a többit meg látod, ha repedt vagy le van ütve a széle.
Tomcsi: Az még nem túltárolt én ha jó áron van bevállalnám 15-ös dot-al is. Pl ahol én vettem ott ez van a CC-nél a megjegyzés rovatban:
DOT: 1415-2216
Németország#nincsbennetarcsi
-
choco01
addikt
válasz superTibcsi #14722 üzenetére
Azér írtam mert nekem ott a legolcsóbb+ free shipping a gumibrokernel.
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
choco01
addikt
válasz superTibcsi #14720 üzenetére
Gumibrókernél es gumiabroncs.hunal nezted?
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
superTibcsi
aktív tag
válasz tomcsi23 #14718 üzenetére
Én is pont ezen rágódom.
Esetleg az akciósgumik.com-ról an valakinek tapasztalat? 18600+645 a szállítás a CC-re, csak a DOT szám kérdéses. Azt írja hogy telefonon nem adnak információt a DOT számmal kapcsolatban.
Max megrendelem és beleírom hogy ha nem 2016-os, ne is küldjék.
[ Szerkesztve ]
Under construction!!!
-
lama_lamm
aktív tag
Köszi mindenkinek.
Használt felni vásárlásakor mire kell figyelni? Nem magánszemély, hanem egy gumis cég (Gomma autógumi Kft., ha esetleg valakinek van tapasztalata velük kapcsolatban), szóval talán nem adnak el hibásat, de azért inkább tájékozódom előtte a biztonság kedvéért.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz superTibcsi #14716 üzenetére
Teljesen korrekt bolt, nyugodtan rendeld meg onnan.
#nincsbennetarcsi
-
superTibcsi
aktív tag
Emag-ról gumit venni mennyire rizikós? Most 19900 Ft a CC 195/65 R15 méretben. 2015-ös DOT számú. Ingyenes szállítással
Under construction!!!
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Focushoz a gyári felni mérete 5x108, kf:63.4, ET50. Ugyanaz a gumi egy ET52.5-ös felnire rámegy?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz johnny82 #14704 üzenetére
CC inkább nyári keverék a Vredi meg inkább téli.
Jóval többet megyek nyáron mint télen, kb 2/3-1/3 az arány és ha nagy hó van (nincs már itthon, de ha lenne) akkor meg el sem indulok vele.
mod:
choco01: Viccen kívül amúgy igen, ez a helyes megfejtés.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Kornel #14698 üzenetére
Szüzen a Conti PC2-m se tapadt. Meg azért ez egy 4 évszakos, ne várj tőle csodát és főleg ne egy high-end nyárihoz hasonlítsd. Plusz ez a lowbudget kategóriában versenyez... Vészmegoldásnak jó vagy ha nagyanyónak kell boltba járni a literes Suzkára.
mod:
choco01: 1,5 éve van fent nekem a CC nézem a kopását jól bírja, 6 szezont elfutok vele simán.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest