Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
2016-os Focushoz keresek téligumit 205/55, R16-os méretben.
Főleg országúton és pályán lesz használva és mivel viszonylag sokat megyek a hajnali órákban télen is, szeretnék valami olyat, ami az esetleg éjjel lefagyott és még nem járt utakon is biztonságos lesz majd.Nokian WR D4-et néztem, de arról nem találtam rendes tesztet, csak a D3-ról. Gondolom azóta rosszabb nem lett.
Egyéb alternatívaként a Hankook W320-at, ennek tetszik a mintázata, de mintha szarabb lenne mint a D4.
Vagy vegyek egy Conti TS850-et, aztán kész? Csak nem véletlen lett az ADAC győztese.Az ára nem olyan lényeges (ész szerű keretek között persze ), szeretnék egy megbízható gumit, ami sokáig jó és nem kopik el akkor se, ha csak 3 havas nap van egész télen, egyébként meg száraz minden.
Tippek, tanácsok?
Köszi előre is
[ Szerkesztve ]
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
A hibridfelniknek vajon mennyi értelme van? Téligumihoz keresek új kocsihoz felniket és ahogy nézem, egy új lemezfelni kb 13k körül mozog, egy ilyen hibrid meg 18k, szóval nem vészes különbség. Szabad esetleg alufelnit télre? Vidéken mozgok főleg, így talán kevesebb a városi sózott latyak. Nem tudom mennyire tenne tönkre, ha vennék alu-t télire...
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
2016-os Focus, gyári 17-es mérete 215/50. Egy 225/45-ös csak 2% eltérés egy váltóméret kalkulátor szerint, szóval gondolom felmegy ugyanarra a felnire.
Kérdésem az lenne,hogy mennyire szivola az a 2%, meg úgy általában mennyivel rosszabb egy ilyen peresebb gumi hétköznapi használatban?
Kb 15e Ft különbség van guminként a két méret között, ami azért nem kevés...Köszi előre is
-
lama_lamm
aktív tag
válasz Killer01 #14624 üzenetére
Érdekelne, hogy végül miért a D4 mellett döntöttél? Nekem is jelenleg ez a 3 gumi ami között vacillálok, de nem bírok választani.
Plusz még a mintázat miatt erősen gondolkozok egy WR A4-en is, de nem tudom, hogy van-e értelme egy aszimmetrikus mintának.[ Szerkesztve ]
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Focushoz a gyári felni mérete 5x108, kf:63.4, ET50. Ugyanaz a gumi egy ET52.5-ös felnire rámegy?
-
lama_lamm
aktív tag
Köszi mindenkinek.
Használt felni vásárlásakor mire kell figyelni? Nem magánszemély, hanem egy gumis cég (Gomma autógumi Kft., ha esetleg valakinek van tapasztalata velük kapcsolatban), szóval talán nem adnak el hibásat, de azért inkább tájékozódom előtte a biztonság kedvéért.
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Gyártanak szerintetek még Nokian WR D3-at? Vagy már csak a 4-est és csak 2015 körüli DOT-ost kaphatok D3-ból?
-
lama_lamm
aktív tag
-
lama_lamm
aktív tag
Úgy néz ki, hogy a téli gumikat a nyári alufelnijére leszek kénytelen felrakni. Van esetleg valami tipp, trükk, hogy egy kicsit felkészítsem a felniket a téli használatra?
-
lama_lamm
aktív tag
-
lama_lamm
aktív tag
válasz modflow #15164 üzenetére
12 cm akkor lenne, ha 205/60-as gumid lenne és nem lenne felnin, mert az nyilván elnyel valamennyit.
9,5 cm 11,2 helyett az szerintem pont annyi amennyi a felniben van.
A 205/55 még mindig kisebb, mint a gyárid amúgy, 3% felett van a differencia, lehet, hogy ez már akkora különbség, amit megérzel vezetés közben.[ Szerkesztve ]
-
lama_lamm
aktív tag
válasz modflow #15167 üzenetére
Pl. 215/55 lenne az.
Itt meg tudod nézni amúgy. [link]Egyrészt kisebb a kerület, ami által a sebességmutatót nem pontos (100 km/h-nál 103-at mutat majd).
Nem erre az abroncsméretre van tervezve a futóműved. Hosszútávon nem, hogy ideális, de hogy ez pontosan mit jelent, azt nem tudom sajnos, valamelyik Gumidoktor poszt-ban olvastam.
Amit én a hatalmas fizikatudásommal hozzá tudok tenni, hogy mivel ugyanazt a forgatónyomatékot kisebb kerék veszi át, szerintem jobban fognak kopni, de ez lehet, hogy oltári marhaság.[ Szerkesztve ]
-
lama_lamm
aktív tag
válasz modflow #15169 üzenetére
Azért várd meg míg valaki más is ír valamit, de gyorsan átpörgettem a Totalcart és ezt találtam neked.
"Kedves Levélíró,
A gyári abroncsok helyett annak váltóméretei jöhetnek szóba téli használat esetén. A váltóméret azonban azt jelenti, hogy az új méret átmérőjének és a gyári méret átmérőjének különbsége legfeljebb 1% különbséget mutat.
Van még egy fontos szabály, nevezetesen az, hogy sokkal jobb a gyárinál kicsit (1%-on belüli) nagyobb kerékátmérő, mint a kicsit kisebb. A tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy a - főleg az 1%-on túl - kisebb kerékátmérő instabilitást, rossz egyenesfutást okozhat. Azaz a konkrét esetben nem javaslom a tervezett méretcserét pont a fenti okok miatt."
A tiéd 3,1%. :S Szóval elég esélyes, hogy azért érezted amit éreztél.
[ Szerkesztve ]
-
lama_lamm
aktív tag
válasz choco01 #15212 üzenetére
Mennyire lehet jó amúgy ez a W452? 205/55-ben keresek én is télit. Főleg országút, meg autópálya, havi kb 1500 km. Nokianokat néztem még, de a D4 az elég lágynak tűnik, valószínű, hogy ettől a használattól eléggé kopna, főleg ha megint enyhe telünk lesz. D3 esetleg jobb választás lehet? Azt nagyon dicsérik mindenhol.
90k Huf/szett az lélektani határom.[ Szerkesztve ]
-
lama_lamm
aktív tag
Nokian WR A4-ről valami tapasztalat, vélemény? Egy rohadt tesztben sincs benne valamiért...A3-as egy elég jó gumi volt elvileg, de erről semmit nem találok.
-
lama_lamm
aktív tag
Helló!
Hát a 215/55 méret az elég drága, de ha mindenképp olyat akarsz, akkor egy Nokian WR D4 jó választás lenne. 225/45-nek váltómérete 16"-ban a 205/55, az meg az egyik leggenerikusabb méret, kb 10k-val olcsóbb a gumik darabja. WR D4 itt is megfelelő.
Én is alut használok télire. Oda kell figyelni, mert ha lepadkázod, akkor a ridegebb fém miatt könnyebben sérül, meg megkezdheti a sós latyak a fényezést, ezért gyakran kell pucolni.[ Szerkesztve ]
-
lama_lamm
aktív tag
Magyar forgalmiban nem szerepel a gumiméret, legalábbis én úgy emlékszem, de nincs előttem most.
Amíg megfelelő váltóméretben raksz a kocsira kereket, addig senki nem tud belekötni. Erdélyben szerintem jó lenne az említett Nokian. Havon top, vízen kicsit gyengébb, de még ott is bőven megfelelően tapad. -
lama_lamm
aktív tag
Na akkor az lenne a kérdésem, hogy mi van akkor, ha olyan gumi van, ami a matricán nincs rajta, pedig megfelelő váltóméret?
Adott egy Ford Focus Mk3,5. 205/55R16 van most fent, de tavasszal akarok venni 17-es felniket. A gyári mérete 17-ben 215/50, ami egy viszonylag ritka meg drága méret, viszont a 225/45 a kalkulátor szerint pontosabb váltóméret 17-ben, mint a 215/50 és mégse hivatalos, wtf?
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
7"-es felnire rámegy egy 225/45-ös gumi (R17)? Ami itt van a köszöntőben, ott 7,5"-es az ajánlott méret, de valahol írják, hogy jó a 7-es is,így nem tudom mi a valóság..
Köszi előre is
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
2000 km-es, 2516-os DOT-os Michelin Primacy 3 szettért reális ár 80k HUF?
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Már egy ideje lent vannak a kocsiról a nyári gumik, csak eddig tök elfelejtkeztem róluk :S...
Hogy érdemes tárolni őket (nem felnin vannak), meg mivel tanácsos lekenni így télire?Köszi előre is
-
lama_lamm
aktív tag
válasz BigBlackDog #17780 üzenetére
Ugyanez van nálam is. Egész télen dicsértem, hogy mennyire f@sza, de amióta ez az idő van nagyon puhának érzem én is. Valamennyire számítottam rá, tekintve, hogy a jó havas tulajdonságokhoz lágy keverék kell, de már kezd egy kicsit zavaró lenni... Fogyasztás is több szerintem, amióta enyhült az idő. Azt hiszem lassan eljön a csere ideje.
-
lama_lamm
aktív tag
Kérnék segítséget tőletek.
Vettem ebay-en "stainless steel" fém szelepsapkákat, ami persze marhára nem volt stainless és a sapkák elég jól rágyógyultak a szelepre egy kivételével. WD40-nel próbáltam már befújni őket, de nem segített. Flex-en kívül valamit tudtok ajánlani? TMPS-es szelepek, szóval jó lenne, ha nem a kukában végeznék. :S
-
lama_lamm
aktív tag
válasz BigBlackDog #17788 üzenetére
Azt még nem, de megpróbálom, köszi. Maga a szenzor úgyis a felni másik oldalán van, szóval amíg a műanyagot nem eszi meg, addig sok bajt csak nem okozhat.
-
lama_lamm
aktív tag
Mi az a határ amitől már tényleg nem éri meg amúgy?
Én is most vagyok nagy dilemmában, mert kuka a téli is, meg a nyárit se lehet már visszarakni jövőre és csak 1 szett 17"-es alufelnim van.
25k-t megyünk egy évben, de ebből 18-20k autópálya szerintem (Corolla TS 2.0).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Milyen videókártyát?
- Akciófigyelő: Most kell bringát venni? A OneSport akciósan kínál két biciklit is
- Vezetékes FEJhallgatók
- Automata kávégépek
- Interactive Brokers társalgó
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest