Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajaki
őstag
Almeria illetve Yamaha márkákról mik a vélemények?
-
bajaki
őstag
-
Szten Márs
nagyúr
Összességében elmondható, hogy jók, igen. De ha rockos vonalon akarsz mozogni, tényleg válaszd a fémhúrosat. Maximálisan egyetértek Printszkrín kollega érveivel, plusz egyáltalán nem hiszem, hogy egy klasszikus gitáron könnyebb lenne megtanulni gitározni. Klasszikust akkor vegyünk, ha annak a hangja és kialakítása tetszik és a klasszikus gitár hangjának megfelelő zene áll közel hozzá és azt akar játszani - de nem azért mert egyszerűbb rajta megtanulni játszani.
-
bajaki
őstag
válasz Szten Márs #8856 üzenetére
Na igen, csak attól félek nem lesz elég a 43 mm a fémhúrosnál. Ha csak azt nézem, hogy ha egymás mellé rakom az ujjaimat a hüvelykujj kivételével, az ujjak végénél így is 5,5 cm-t mértem.
-
Szten Márs
nagyúr
Most megnéztem én is - 60mm nekem az ujjaim egymás mellett és semmi gondom a fémhúrossal. (Egyébként nem csak 43mm-es szemöldöknél mért nyakszélességű fémes van, vannak szélesebbek is, bár nem ebben az árkategóriában...)
Meg ha valamikor elektromosra akarsz váltani, úgyis hozzá kellene szokni a kisebb húrtávokhoz, meg keskenyebb nyakhoz.[ Szerkesztve ]
-
bajaki
őstag
válasz Szten Márs #8858 üzenetére
Az ujjak végénél annyi?
Jó hát na nekem is nagy kezem van, de ez van.
Hát ez megnyugtatott most egy kicsit.
-
Printszkrín
senior tag
Namost ezt így még senkitől sem hallottam kifogásként!
De kiváncsivá tettél, és megmértem magamat. 6.8 cm a mutató és kisúj által
határolt terület. Nem vagyok egy yngwie Malmesteen, de nekem kényelmes
így is a fémhúros gitárok nagy többsége.Amikor az állatkertben az elefánt mogyorót dobál neked, ideje diétáznod!
-
98bja
senior tag
Igen elektroakusztikus
-
bajaki
őstag
Na, ma ellátogattam egy hangszerüzletbe - az egyetlen ami van a környéken -, de nem volt túl sok gitár készleten. Ami volt az is Soundsation volt.
Az eladó, aki egyben zenetanár is, azt mondta nekem, hogy szerinte az egy nagyon jó gitár és sok tanítványa használja. Végül be is hangolta nekem és játszott is rajta egy kicsit. És nem találtam kifogásolnivalót a hangjába, szépen szólt. Azt mondta, hogy ezek a gitárok Olaszországból jöttek. Megkérdeztem, mikorra tud szerezni esetleg Cort-ot: hétfőn megy új gitárokért, de akkor sem fog hozni más márkát csak Soundsation-t.
Állítása szerint nem érdemes a Cort-okra többet költeni, mert azok Kínában készülnek, hiába a név.
Ő, csak most öregkorára szerzett be egy 250k-s Fender-t.Na most akkor mi legyen?
-
98bja
senior tag
én se bízok a soundstation-ben.... Egy haveromnak van olyan akuaztikusa és mivel rosszak voltak az alap húrjai, ki akarta cserélni őket és a húrlábon a gombok amik tartják a húrt abból 2db beletört. Jó nyilván ki lehet őket cserélni de ez a megvétel után három nappal volt!! Szal én nem vennék olyat
-
BluEyes
őstag
1.
Gratulálok, megtaláltad a legkiválóbb szakembert. Vegyed meg tőle a szándsztésünn gitárt, ami kiváló olasz termék.vagy
2.
A Soundstation azt a jól ismert üzleti modellt alkalmazza, amikor a céget az EU-ban (itt most olaszban) jegyzik be, a cég a teljesen noname termékeket legyártatja ill. megveszi valahol Ázsiában, bizonytalan minőséget produkáló, ismeretlen gyártóktól, majd saját neve alatt forgalmazza ezeket.
Ugyebár itten hatalmas hangszergyáraknak kellene lenniük Olaszhonban, ahol a katalógusukban szerepló rengeteg féle hangszert gyártják. Ámde nyoma sincs Soundstation Factory-nak sem Európában, sem máshol a világban. Ennek a cégnek NINCS gyára, ez nem gyárt semmit, ez csak kereskedő.
Ezzel szemben a Cort tud ezt-azt felmutatni. CortNo, hát kábé ennyi, annak hiszel, akinek akarsz. Sok szerencsét!
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Printszkrín
senior tag
Na most akkor mi legyen?
Veszel egy vonatjegyet, és idejössz Pestre.
A többit magadtól is kitalálod.Ilyet bakker, ez egy hangszerbolt, ahol ez az egyetlen gitár!?
Na mindegy. Jó Olasz gitárt én még nem láttam.....
A kínaitól meg meg kell tanulni nem félni, mert lassan a Gyulai kolbász is ott készül!Amikor az állatkertben az elefánt mogyorót dobál neked, ideje diétáznod!
-
bajaki
őstag
válasz Printszkrín #8868 üzenetére
Soundsation felejtős, azt lefixáltam magamban.
Látatlanban meg merjek rendelni egy Cort-ot webshopon keresztül?
-
Printszkrín
senior tag
Én nem vásárolnék gitárt kipróbálás nélkül, de ugye esetedben nem sokat jelent,
hogy kipróbálod-e mivel nincs összehasonlítási alapod. A Cort nem rizikós ilyen szempontból, viszont azt érdemes figyelembe venni, hogy ebben a kategóriában
érdemes szakemberrel megnézetni, beállíttatni, miután megvásároltad.
A webshopoknak nincs hangszerészük, ellenben a nagyobb budapesti boltokkal,
ahol beállítják a gitárokat mielött eladják neked.Amikor az állatkertben az elefánt mogyorót dobál neked, ideje diétáznod!
-
izomhod
őstag
most nézem hogy hegyaljára 6900 ft az elővételi napijegy, a helyszínen 8500 ft
ez meg sziget:
Augusztus 7.
Ákos
Dimmu Borgir (N)
Hammerfall (S)
Ignite (USA)
Lacuna Coil (I)
Moonspell (P)
Superbutt
YOUROPEN Sziget Nemzetközi Tehetségmutató Fesztivál(0. napi jegy - Ákos koncert & Metál Nap
Elővételben és a helyszínen: 7900 Ft (28 €) Online rendelés!)Superbutt, Ignite. Dimmu, ez nagyon odavágós nap lesz, ezen elgondolkodom
-
bajaki
őstag
Na végül is beszéltem a hangszerboltos csávóval, azt mondja tud hozni Cort-ot is ha azt szeretnék. Jövő héten tud menni Cort-okért. Holnap bemegyek még egyszer a boltba és megfogom az akusztikus gitárt, megnézem mennyire áll kézre és ha jó akkor hozatok egy Cort-ot.
-
Bencsizy
csendes tag
No, megépítettük a ládát, Marshallról 4101-ről mintázva a méretek a hangszóró miatt (Celestion G12-H100), a fejet meg fejjel lefelé beleépítettük a ládába, jól is néz ki, csak még kell egy kis polírozás, tehát le kell festeni, meg glittelni néhány helyen, hogy a lyukakat betömjük. Összességében jól sikerült, már csak egy kábel, meg egy nagy jack aljzat kell, és akkor fullra kész van. Képeket dobok fel később.
-
Bencsizy
csendes tag
Egyben nem engedte feltölteni, szóval így raktam fel, remélem ez nem számít floodolásnak..
-
félisten
-
Bencsizy
csendes tag
válasz Plazmacucci #8879 üzenetére
100 wattos, 99 dB az érzékenysége. Itthonra bőven elég, meg valszeg cipelve lesz most nyáron is bulikra
Ja bocs..
Szóval a fenti a hangszóró, az erősítő 12 wattos, 2 elő és 2 végfokcsővel, torzítópedált már rendezem hozzá
[ Szerkesztve ]
-
Bencsizy
csendes tag
De amúgy pont azt néztem, hogy ami ehhez a legjobban hasonlít, az a Crate BH15-112, ami majdnem 100k, ez meg anyaggal, mindennel együtt kijött durván 35-ből. Ehhez még max a festék jön, meg talán rács, meg vmi textil, de így is épphogy megüti a 40k-t.
-
Bencsizy
csendes tag
Rendben, persze
Kb másfél óra alatt összeraktuk. Még van vele munka, ugye a festés, rács, kábel a hangszóróhoz, nagy jack aljzat, meg rakunk rá füleket is. Emellett kell még egy alumínium lemez is a hangszóró, meg a csövek közé, nehogy kiégjen v kilyukadjon a hangszórón a papír. Van úgy 3-4 centi köztük, de a biztonság kedvéért, rakunk bele, azt így jobban tereli majd a hőt is kifelé.
-
Bencsizy
csendes tag
-
98bja
senior tag
Értem
-
félisten
-
Bencsizy
csendes tag
válasz Plazmacucci #8889 üzenetére
Beta Aivin DS-100
Nem nagy név, de mivel a boss pedálok nem nyűgöztek le, igy ez mellett döntöttem.
http://muziker.hu/gitareffektek/overdrive-distortion-gitar-pedalok/beta-aivin_ds-100.html6k-ért szerintem bőven jó
-
félisten
-
Bencsizy
csendes tag
válasz Plazmacucci #8891 üzenetére
Hát egyelőre igen.
Már keresgélek zenekart is, írtam néhánynak, de vagy nem válaszolnak, vagy már találtak embert, meggondolták magukat, nem tudnak bejárni próbára, nem jó nekik a hely, stb, szóval van probléma bőven...
Nekem is Budapestre kéne bejárnom, illetve én azt mondom, hogy ha nem egy megyéből vannak a tagok, akkor az a legjobb megoldás, ha bérlünk kész próbatermet a fővárosban, azt csak a hangszert visszük. Azt így itthon is lehet gyakorolni, meg próbán is van cucc.Meg alapvetően nehéz olyan embert találni, aki tényleg elkötelezett a zenélés mellett, és nem csak azért csinálja, hogy pózolhasson, meg elmondhassa, hogy ő bizony gitározik, hanem ért is a hangszerhez, élvezi és komolyan is gondolja azt, amit csinál. Ha ez nincs meg, akkor egy helyben toporog a csapat, és semmire se viszik vele.
Meg ugye a stílus is egyezzen, mert ha nem így van, akkor nem lesz "kielégülve" a tag, és akkor előbb-utóbb kilép, mert más zenéhez húz a szíve.Itthon játszogatok, meg fejlesztgetem magam, tanárra egy forintot nem költök, mert itthon is megtudok tanulni bármit, amit csak akarok, csak idő meg gyakorlás kérdése.
-
bajaki
őstag
Egyébként ti milyen véleménnyel vagytok arról, hogy valaki egyedül zenei alapképzettség nélkül akar megtanulni gitározni?
Van itt köztetek aki egyedül tanult? -
Bencsizy
csendes tag
Pl én.
Simán megtanulható, csak néha érdemes ellenőrizni, nehogy vmi rossz beidegződést tanulj meg, pl a csak lefele pengetés, nem tompítod a húrokat, zizegnek a húrok, mert hozzáérnek az ujjaid, stb.
Muszty-Dobay gitáriskolából megtanulhatsz gitározni, a többire meg ott a net.
-
Szten Márs
nagyúr
-
X2N
őstag
Szerintem itt kb mindenki zenei alapképzettség nélkül kezdett el gitározni. Menj el 1-2 havonta tanárhoz aki megmutatja hogy mit kell gyakorolni és hogy, rámutat a hibákra, és hogy mire kell figyelni hogy elkerüld a hibás berögződéseket. Az a fontos hogy lassan gyakorolj metronómra, váltott pengetéssel. Ha valami nehéz, hagyd későbbre, ha fáj az ujjad azonnal hagyd abba amit gyakorolsz. Ha elfáradt az ujjad kicsit pihentesd. Guitar Pro, Tuxguitar-t tudom ajánlani, gyakorlásra, kottákat innen lehet letölteni: [link]
-
félisten
válasz Bencsizy #8892 üzenetére
Én 3 évig próbáltam olyan tagokat keresni akik egy kicsit is komolan veszik a dolgoz és heti rendszerességgel járnak próbára. Nem sikerült. Találkoztam egoista állatokkal meg olyanokkal is akik csak késöbb váltak bugrissá. Most is épp dobost keresek, de a hírdetses módszer kudarcba fulladt. Vagyis senki se jelentkezett. Szóval most otthon nyomom vagy a gitáros társammal. Kicsit kezdem unni egyedül. Nem tud valaki pesti dobost vagy környékbelit?
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
X2N
őstag
válasz Plazmacucci #8897 üzenetére
Buckethead-nek nincs ilyen problémája Dobgépre játszik.
-
félisten
-
Bencsizy
csendes tag
válasz Plazmacucci #8897 üzenetére
Zenészaprón próbálkozz Te is szerintem. Ott van pár dobos, de hát mint írtam, lehet nem olyan zenét játszanak, mint Te, vagy olyat játszanak, de nem elég jók, vagy nem veszik komolyan. És máris a 0 közelében van a megfelelő dobosok száma...
Igen, nálunk is van az osztályban pl egy srác, akit csak az egója hajt, sweep pickinget, meg ilyesmiket tanul, a sebesség hajtja csak. De egy normális számot nem tud eljátszani kívülről. Én az ilyeneket alapból kerülöm. Egy lelkes kezdőt többre becsülök, aki szereti azt, amit csinál, és élvezi is, mint azt az egoistát, aki csak azért játszik, hogy elmondhassa, hogy jobb, és semmi más nem motiválja.
Esetleg próbálkozz konkrét zenekarhoz becsatlakozni, hátha.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- World of Tanks - MMO
- Óvodások homokozója
- Futás, futópályák
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen házat vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- FIFA KEDVELŐK FIGYELEM!! Playstation 3 Fifa 08-15-ig CSAK 2990FT
- Eladó Konfig I5-12400F 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6700XT 12GB!
- Lenovo Tab M10 Plus 3rd 4/64Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest