Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Az első három kedvencem az óraszámlapok között Galaxy Watch6-on
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bucsupeti
senior tag
válasz Bencsizy #9051 üzenetére
Nem írtam, de nem csak szobametálra kell. Van egy hobbibanda, évente lehet akár két fellépés is, de semmi komoly zenélés. Szóval ezért vannak célkeresztbe ezek a 40 watt körüliek. De fontos hogy halkabb üzemmódba is aránylag jól lehessen használni.
"Nem gond ha nem vágod a párologtatók bináris nyelvét..."
-
98bja
senior tag
válasz bucsupeti #9055 üzenetére
Hát sztem az árát nagyon megéri.. Van benne egy 12Ax7-es előfokcső ami rengeteget dob az egészen. Hihetetlenül jól szól. A neve azért lett 20+ mert az alap 20w-ról lehet egy szabályzóval felhúzni 30w-ra. Èn U2 és Green Day-t játszok amik ugyye két külön stílus és mindkettőben tökletesen megállja a helyét. A tiszta csatorna az Tényleg tiszta a torzított csatorna az telten torzított. A www.hangszerdiszkont.hu-nál most pont akciós, a házhozszállítás is ingyenes. Érdemes elolvasni a véleményeket alatta idézek egyet ami tetszett nekem: "a hasonló árú Roland Cube 20xl egy repedt fazék ehhez. képest". És télleg sztem jobban is néz ki, mindenfajta stílusra jó, színpadon még nem próbáltam de biztos jó arra is + még ami nagyon fontos hogy ez a 12AX7-es cső már ebbe a legkisebbe is benne van míg a Roland Xl sorozat legnagyobb tagja is tranzisztoros... Én mindenképpen ezt ajánlom! De ugyis te döntöd el, menj el egy hangszerboltba és próbáld ki mind2őt..
De most látom hogy ott van a Vox vt40+ ami ugyanez csak 60w-ig lehet felhúzni. (57.000Ft)
Ja és annyit nem mondtam mEg hogy ezzel a teljesítményszabályzóval le is lehet állítani tehát használhatod 5w-on is de akár 10w-on is
[ Szerkesztve ]
-
izomhod
őstag
kinéztem tegnap a kampusz fesztivál nulladik napra
7kor megnéztem egy helyi 4 csajból álló rocksulis bandát. inkább esztétikailag nyújtottak élményt, bár a szólógitáros egész jól tolta, meg tetszett ahogy állt a gitárral, vagány volt a másik gitáros csak állt végig fapofával, nagyon lehangolt, lehangoló volt. szódával elment, fiatalok még
aztán fresh fabrik.
a gitárból alig hallatszott valami, laptopról nyomtak alapot, sampler vgay mi a franc, gyenge volt nagyon, az utolsó számban az énekes is gitározott, az már hallatszott, drive my hand, na az ütött, de ennyiaztán az eső miatt maradtam abban a sátorban ahol addig, valami the grenma következett, annyit mondott haverom, hogy valami punkrock, és csaj a basszeros. na oké, lássuk. első 2 számra beindult mindenki, a tinik üvöltötték a szöveget, mozogtak rendesen, csak lestem. ez nekik olyan, mint nekem az alvin volt 10-15 éve. aranyos kiscsaj, egyszerű gitárriffek, jó szövegek. komolyan mondom, hogy végig járt a lábam, ha lett volna bennem pár sör, bementem volna középre kicsit lökdösődni
átmentem egy másik sátorba, funky zenét nyomott egy 9 tagú zenekar, nem is rossz emberekkel, de mivel a lábam nem mozdult meg negyed óra alatt sem, átmentünk egy nagyobb színpadhoz, ahol nemtom kijátszott, valami nő a guano apes-es csajt majmolta, elköszöntem a haveroktól, gó haza
láttam még a haverokat, folk elemekkel tarkított rockzene, voltak ők is vagy 7en, de nem állt ossze a hangzás
na azt akartam kihozni ebből, hogy most is bebizonyosodott, hogy a kevesebb több
ma folyt köv, péterfy bori, alvin, real mckenzies, folk error, frogshow, kíváncsi vagyok
[ Szerkesztve ]
-
hNp88
aktív tag
üdv,
egy ilyen hangszóró szerintetek jó egy kiszköccégvetészű-occó házi építésű kombóba? esetleg túl jó is? ha meg nem, akkor mit ajánlotok helyette?
Beatam Mortem Expectans. "kötél&diófa - business solutions"
-
BluEyes
őstag
Nem jó. Gitárcuccba gitárhangszóró kell!
Az elektromosgitár hangja önmagában értelmezhetetlen, a gitárhangot a gitár-előfok-végfok-hangszóró lánc hozza létre, ebben a láncban minden elemnek megvan a maga szerepe, amivel hozzájárul a GITÁRHANG végső formájához. A hangszóró feladata itt - a megszólaláson túl - a hangrendszer frekvencia-átvitelének a beállítása. A gitárhangszórók jellemzően kb. 5 KHz-től fölfelé meredeken vágnak, azaz a torzítókből kijövő bántó, halláskárosodást is okozó magastartományt nem szólaltatják meg, ezáltal válik a torzított gitárhang emberi fogyasztásra alkalmassá.
Egy esetben lehet jó ez a Vidi hangszóró, nevezetesen ha a gitárhangszóró magaskorlátozó hatását egy elektronikus "hangszórószimuláló" áramkörrel helyettesíted, akkor ez az elektronika vágja le a magastartományt, így az nem is kerül ki a hangszóróra, ezért nem lesz probléma annak 20KHz-ig terjedő átvitele.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz bucsupeti #9055 üzenetére
A Vox VT-k finom kis cuccok, funky, jazz, blues, a laza hardrockig bezárólag nagyon jól áll nekik, effektek jólszólósak, a csóvecske is teszi a dolgát, nem dísznek van. Mötálra viszont alkalmatlanok, azt nem tudják.
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
bucsupeti
senior tag
Épp most jöttem a Hangszerdiszkontból és a Vox VT40+-t próbáltam (illetve a Roland Cube 20XL-t). Nekem tetszett mindkettő, de valóban a VT40+ az pöpec kis cucc. Tényleg érződik rajta az előfokcső. A teljesítmény szabályozás is nagyon jól működik.
A másik ami még tetszik az a Peavey Vypyr 30. Nagyon tetszik az ahogy a Peavey kombók szólnak. A Bandit hangját nagyon megszerettem és azt a karaktert hallom ki a Vypyrből is.Kár hogy a VOX-ban csak 10" hangszóró van, viszont a pedál (VFS5) az nagyon kényelmes hozzá a vízszintesen elhelyezett 5 gombbal.
A Vypyrhez a Sanpera I-et fogom megvenni ha az lesz a döntés, de annak az elrendezése nem tetszik igazán, viszont van rajta paraméterpedál (hangerő, WAH stb...) és 12" hangszórója van.A kettő közül fogok dönteni....
[ Szerkesztve ]
"Nem gond ha nem vágod a párologtatók bináris nyelvét..."
-
98bja
senior tag
Értem én a Voxot ajánlom mivel nekem is az van Majd tájékoztass hogy melyiket vetted meg!
-
98bja
senior tag
https://www.youtube.com/watch?v=qb5500QUEgw&feature=youtube_gdata_player
Itt amit Billie Joe játszik 1:56-tól annak a számnak mi a címe?? Meg hogy mi a neve annak a szólózási fajtának amikor mind a kettő kezünkkel a nyakon "matatunk"??
-
M@trixfan
addikt
válasz bucsupeti #9061 üzenetére
Itt van még pár: Blackstar HT1, Orange Micro Terror, Laney Cub. HK Tubemeister 5 és 18 sajnos túllóg már a kereten, pedig van bennük Powersoak. ENGL Gigmaster 15 is a barátod lenne... Cornford Roadhouse crunch hangjai olyan "szövetesek" lennének amit a modellezők távolról sem tudnak ugatni, de ez már 500 GBP Andrtons-ról de nem is "Fisher Price" kategória
A 10" nem baj, van aki nagy ládába is olyat szeret tenni. Kisebb teljesítménynél előnyös is, jobban tud hangszóróként viselkedni, de megmondom őszintén ilyen hangerőn tökmindegy. Szerintem vedd is le a szempontok listájáról!
Azért lenne jó valamilyen "rendes" erősítőt használni, mert ég és föld a tiszta csatorna pedálbefogadó képessége. Lehetne a tiszta csatornát használni pedálokkal és egész jó hangot lehet kapni. Ez az otthoni "sound" sajnos a legrosszabb macera ami csak van Családi házban érdemes elgondolkodni egy lemikrofonozott izolált kabinet építésén a sufniba.
A tökéletes kompromisszum létezik, csak ezek már ipari cuccok, ipari árron. Nyilván nem ezt javaslom most 70000-ből, de leírom, hátha érdekel valakit a pro irányzat:
1. Gitár processzorok terén a Fractal Axe FX II és a Kemper Profiling Amplifier egyértelmű megoldások a problémára. Egyszerűen ezen az ársznten érhető el az a konverterminőség és CPU erő aminél tényleg meg van fogva még a transzformátor és a láda "attitüdje" is és nem műanyag a hang. Full stúdió minőség, sokan kizárólag az effektek miatt is vesznek egy AXE-ot, simán oda lehet tenni egy Eventide mellé.
2. Two Notes Torpedo VB-101, vagy az új, olcsóbb Torpedo Live. Ezek impulzusválaszos végfok és kabinet szimulációval ellátott terhelések. Foghatsz egy kopott, öreg plexit és használhatod szobahangerőn, monitorokon keresztül. Itt abban segít a digitális technika amiben a legjobb: az IR-alapú kabinet és mikrofonozás szimulációban.
[ Szerkesztve ]
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
hNp88
aktív tag
-
BluEyes
őstag
Nagyjából igen. Illetve azért annyira nem "sima" 5 KHz alatt sem lineáris a gitárhangszórók átvitele, és olyan szűrőt, ami ahhoz hasonlót tud, nem olyan egyszerű csinálni, bár nem lehetetlen. Valami ilyesmi
Legfölül a szimulált átvitel, alatta egy igazi (Celestion V30) hangszóróé.[ Szerkesztve ]
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
izomhod
őstag
tegnap megnéztem péterfi boriék koncertjét, egész jó volt, frankón össze van rakva a zenekar
ádám ilyen gitáron tolja, csak lestem, hogy mi az
furcsa a fazonja az biztoskinek tetszik?
-
izomhod
őstag
tegnapi fesztiválozás
jurij hozták, amit mindig: a jó bulit
lyuhász lyácint bt ez egy régi felvétel egy Jancsó filmből, azóta sokkal durvábbak, most azzal kezdzék a "koncertet", hogy a sátorban szétflexeltek egy bevásárlókocsit a közönség között, nagyon komoly volt. sok ember lehidalt a performanszon úgy láttamtankcsapda: az új gitárosra kíváncsi voltam, azt hiszem, hogy az ő játékát így 15 év után már nem fogom megszokni, de összességében jó volt, itt már több generáció ordítja a sorokat, hogy "mikor klinton beül a linckolnba" . mellettem egy anyuka, mellette a 8-9 éves kislány, nyomta az egyszerű dalt a kicsi is, ez Debrecen
ma meg olyan felhozatal lesz, hogy lehet beülök a kocsmába olimpiát nézni
(nagyszínpad: irie maffia, republic, apocalíptica)
-
félisten
-
izomhod
őstag
válasz Plazmacucci #9073 üzenetére
belenéztem, de nem az én stílusom
-
98bja
senior tag
Hogy tetszik??
https://www.youtube.com/watch?v=cQCV2qoP2UI&feature=youtube_gdata_player[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
98bja
senior tag
válasz Plazmacucci #9076 üzenetére
tudom de valami licensz miatt nem engedi megváltoztatni.. :S
-
sajtee
őstag
Barátom Stagg L320 RDS gitárja NAGYON-NAGYON SÜRGÔSEN eladó.
Dean Razorback szedôkkel, tokkal, hevederrel, friss húrozás.
Iá.: 60.000Bocs a hirdetésért, nagyon sürgôs neki.
-
félisten
-
sajtee
őstag
válasz Plazmacucci #9081 üzenetére
Nem az enyém a cucc, Dean Razorback szedők vannak benne (20.000Ft)
Egyébként érdekelne?
ui.: bocs a hirdetésért, de ez tényleg élet-halál neki.
[ Szerkesztve ]
-
sajtee
őstag
Egyébként ha már idepofátlankodtam hirdetéssel, kérdezek is.
Ismeritek azt a márkát, aminek a neve "Rock"?
Rock Amplifiers Company, USA - '60--es, '70-es, '80-as évek. Erősítőket gyártottak. Nehezen találok róluk bármiféle infot is.
Természetesen erősítőkről van szó. -
98bja
senior tag
Erről mit gondoltok? Sztem elég ígéretes kis cucc http://www.hangszerdiszkont.hu/hu/shop?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1777&category_id=1&manufacturer_id=45
-
félisten
-
98bja
senior tag
válasz Plazmacucci #9085 üzenetére
Én direkt ilyet néztem ahol single coil-ok vannak
Én a használtakban nem bízok sajnos mert már többször csalódtam bennük.. -
félisten
-
X2N
őstag
válasz Plazmacucci #9087 üzenetére
Single Coil méretű humbi bele és no problem.
-
98bja
senior tag
Haha.. ha netán arra vetemednék akkor ott van a jó öreg SG gitárocskám amin hamburgerek (humbuckerek) vannak
-
félisten
-
izomhod
őstag
az a jó, ha zizeg,mint a disznó!
-
izomhod
őstag
kampusz fesztivál szombat
a hurkatöltő zenekar koncertje után belenéztem az irie maffiába, de hamar elhagytam a területet. véletlen botlottam a szeg nevezetű bandába, leszedték a közönség fejét, nagyon lendületesek voltak!
utána skafunderz végig buli, közben kimentem, mert nagyon meleg volt benn. áthallatszott a szabadtéri republic koncert. volt valami dal, a versében volt vagy 3-4 közmondás, és amikor azt hiszed, hogy nem lehet szarabb, a refrénben rátol egy vapsubappát, kész, egyből mentem is vissza a ska-sátorba
paso pár szám, de otthagytam, mert gengszter zoltán jobban érdekelt. a kartel sátorba menet át kellett menni a nagyszínpad előtt, apokaliptika nyomta a mastert csellón meg nemtom min, elég gagyi volt, nem az én stílusom.
ganxsta se, de zenekarral akkorát ütnek, hogy agyam eldobom. feláll a színpadra főparasztba', osztja a közönséget, heccelik egymást, de annyira profi, hogy le a kalappal. toltak rage-t is, volt is bólogatás végig
koncert után belenéztem valami zz top tribute-ba, jó kis goldtopja volt a gitárosnak, de lassan 8 órája voltam talpon józan fejjel, úgyhogy hazaindultam. az egyik haverom próbált berángatni dj bárányra vagy ki a picsára, de finoman nemet mondtam (haggyámá menjen akinek 6 anyja van és mind a hat kurva)
hazaértem, összeestem, délig alvás
nem is volt olyan rossz ez a fesztivál, mint ahogy hittem, de mint tudjuk, a hangulatot inkább a haverok adják, csak utána jön a műsor
-
félisten
-
izomhod
őstag
válasz Plazmacucci #9094 üzenetére
negyedik napra már elfáradtam
szerdától minden nap 6kor kinn voltam, éjfél-1ig, reggel meg meló
kivett ez belőlem sokatha nincs munka, akkor tolom végig reggelig mindegyik napot sörrel, de most nem úgy alakult
-
félisten
-
izomhod
őstag
válasz Plazmacucci #9096 üzenetére
amikor nyaranta nem volt suli, toltuk úgy, hogy hegyalja, következő héten efott, hétre rá meg kotta fesztivál
kiselejteztük az agysejteket
no mon, no fun
-
izomhod
őstag
ja holnap G3, ki megy?
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.