Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
-
válasz
andor80
üzenetére
Látom csak nem bírod ki, hogy ne legyen igazad

Mielőtt bármilyen analízisbe ismét belekezdenél leszögezem, hogy nem fogom veled folytatni a meddő vitát, mert hiszem, hogy szándékosan nem akarod megérteni amit írtam, és némi mániákusságot is vélek itt felfedezni, úgy hogy lezárnám ezt ennyivel. -
-
válasz
andor80
üzenetére
Abban egyetértünk, hogy nélküle nem lenne ugyan az a metál színtér mint most, de ennyire ne legyünk már elfogultak, meg szemellenzősek:
"HA egy full raplemezt ad ki vocoderrel az se zavar annyit tett a Metalért miért ne kisérletezhetne."
71 éves parkinsonos öregembert nem kéne már arra használni amire nem való (kösz Sharon!).
Soha nem volt még ilyen gázul kevert és szembeötlően bénán kamillázott éneksáv Ozzy lemezen. Abba meg bele se menjünk, hogy a szakmának mi a véleménye a zene efféle megerőszakolásának.
Amúgy meg nem is értem miért vitatkozol, mikor annyira elfogult vagy, hogy ha Ozzy egy vászonra szarna, annak is tapsolnál. -
válasz
andor80
üzenetére
De én még mindig nem arról beszélek, hogy Ozzy egyetemes hangja jó e, vagy sem, hanem arról, hogy ami e lemezre van digitalizálva, meg effektezve, az pont ezek miatt kijelenthetően fos. Mert se nem igazi, se nem zenei, se nem emberi. Így nem az egyéni szűrőm alapján döntöm el, hogy jó a hangja, hanem azt mondom, hogy az az effektezett valami amit ének sávnak hívnak, szar.
-
-
-
válasz
andor80
üzenetére
Nem tudom mi van a fületekkel, de nincs egy sor a lemezen, ahol ne hallanám az autotune-t. nevetséges, hogy mit próbálnak meg "elénekeltetni" az öreggel. Szerintem ezt simán nevezhetjük hazugságnak. Csak annyira fake mint a cgi-al felélesztett halott színészek, á la Star Wars.
Megértem a törekvést és a miértet, hogy lehet a mester utolsó lemeze, de szerintem ezt el lehetett volna készíteni méltóbban is. Nem arra kellett volna törekedni, hogy olyan legyen mint "régen". -
Úgy elment mellettem Ozzy legutolsó lemeze, hogy csak most jutott eszembe, hogy már hónapok óta megjelent. Hallotta már valaki? Miért nem szabad erről csúnyákat írni? Egy magyar újságírótól sem láttam lehúzó kritikát pedig egy rém gyenge eresztés egy beteg öreg embertől aki beszélni nem tud, nem hogy énekelni. Rossz hallgatni az a fülnek természetellenes autotune éneksávot.
Be is nyomtam gyorsan a Miracle Man c. nótát. -
THU-t leher Reaperrel használni?
-
-
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Mindkettő aránytalanúl néz ki ezzel a test közepére ragasztott híddal.
-
-
-
-
-
-
Ezzel a TH-U programmal olyan hangokat tudtam összehozni amit eddig sehol semmivel. Pedig én aztán adtam vettem a cuccokat. Persze most digitális holmikról beszélek.
-
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Tökös rock hangzás [link]
-
Parametric eq és XXL láda.
Presetek felejtősek, majdnem mind szar. PC-re kötöd és az Editorral csinálsz jó kis beállításokat magadnak. Előre gyártottak közül nem fogsz találni szimpatikusat.
Keress Youtubon videót, hogy hogy érdemes használni a para eq-t. Ha hazaértem tudom linkelni. -
-
-
-
TH-U nevű szoftvert ismeri valaki? Nekem nagyon bejön. BIAS fasorban sincs ehez képest.
-
-
Srácok. Tud valaki olyan készletet, ahol a G sodrott? Mondjuk .11-54-ből?
Itt a "w" azt jelentheti? [link]
-
-
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Szerintem az minden készletben szar
Kivéve ha csavart. -
-
válasz
WolfheartGR
üzenetére
Két elemmel megoldom

-
válasz
WolfheartGR
üzenetére
Sőt már annyi mélye van így hogy nem győzöm vágni. Mondjuk csak kompjúterrel meg hifivel bohóckodok, nem rendes ládával.
18V modot még ki kéne próbálni. -
-
Valaki használt már EMG 85-öt hídhoz? Vettem egy gitárt és így van szerelve. Elég disznó mélyek vannak ott
-
-
válasz
Alexios
üzenetére
"megpróbálhatod simán bedugni a géped input jackjébe"
Ha rám hallgattok, akkor ezt ne. Nyilván ha csak oda tudja dugni, akkor az valami alaplapi realtek fos, ami sem késleltetésben, sem minőségben nem lesz megfelelő, impedancia illesztéssel is lehetnek gondok, a programok szarul fognak szólni.
-
válasz
Lokids
üzenetére
A gitár nekem tetszik, az SSH hangszedő kiosztással mindenre jó. Igaz, nem ismerem az ilyen árú Yamahákat, de nem szoktak szemetet gyártani.
Ha van jó PC-d komolyabb hangkártyábal, akkor azzal lehet használni, de egy pici digitális erősítő vagy padlóeffekt elkelhet. Az ilyen 10-15W-os tranyós erősítők csak kiölik az ember kedvét a szar hangjukkal.
Peavey Vypyr, BOSS Katana, Lin6 Spider, ezek belépő gyakorló erősítők effektekkel, stb. Nagyon nem lehet mellélőn velük. -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Gaborkik
üzenetére
Szerintem itt a gitár a gyengébb a szettből. Ráadásul torzított hangokat keresel, ez meg egy single coil strat. Gitárt mindenféleképpen upgradelnék, minimum egy olyanra, ahol humbucker van a hídnál. Aztán ha ez megvan, utána erősítőt, bármilyen olcsóbb modellezőset, ahol van sok féle torzított hangszín. Zsebbenyúlós projekt lesz. Gitárt használtan 60 körül már lehet kapni, nem is rosszakat, belépő szintű fix hidas Ibanezeket, Epiphoneokat, stb. Erősítőre azt mondanám, hogy maradsz a Rolandnál, valami Cube 30 vagy haonló, ahol már modellezős az előfok.
-
-
-
-
Aranyosak vagytok, lehet a leg kedvesebbet elrakományozom. Sajnos rég óta nincsenek elől.
-
-
-
Srácok, az élet úgy hozta, hogy feladom ezt a hobbit, és a meglévő motyók anyagi részét beforgatom egy másik projektbe. Aki tudj amilyen motyóm van és érdekelné valamelyik balta, keressen meg. Remélem nem bannolnak ezért a kommentért
-
-
Beszart a Scarlett Solo-m, feladta az USB csatlakozó. Eddig csak kontaktos volt, most már konstans nem működik. Valaki javítgatott már ilyesmit?
-
-
-
-
Tőlem a mikulás vihetné a cuccokat, kihasználatlanul fekszenek
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
WolfheartGR
üzenetére
-
Van egy Facebook csoport, az ugly guitars. Nagyon tanulságos.
-
-
-
-
-
-
válasz
chaosmonger
üzenetére
Magyar helyekről többnyire nem veszek semmit. Black Friday itthon nem létezik.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
chaosmonger
üzenetére
Elfárad a füled és aznap mikor órákig tekergeted másképp hallod.
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Kerékpárosok, bringások ide!
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Napokon belül mindenki megkapja a GeForce Now időlimitjét
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Linux kezdőknek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- Wifis fèlkonfig! Kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Biztos fasza.