- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sajtee
őstag
válasz
izomhod #22404 üzenetére
Szerintem ők vannak a leginkább tisztában azzal, hogy rengeteg embernek mint jelent a Guns n' Roses, mint fogalom. Nem hinném, hogy céljuk bemocskolni azt, amit évek alatt építettek fel.
Persze még bármi történhet, de én mindig mondtam, hogy szerintem Axl közel sem akkora gyökér. Nem hinném, hogy elfogyott volna a pénze és mindez ezért lenne.
-
kemotox
addikt
válasz
izomhod #20599 üzenetére
Hát találtam 50 körül fasza gityókat de az utóbbi egy-két héten kicsit elbizonytalanodtam, hogy kell-e nekem basszusgitár. Inkább megcsináltatom a mostani gitáromat faszán (bundcsiszolás kell neki meg beállítás, meg a felezhető pukiknak nem ártana egy-egy push-pull poti sem).
Meg akad itthon darabokban egy csínai Strato copy, azzal is nagy terveim vannak már évek óta.
Szerk.: Miért, van valamid?
-
Eastman
addikt
válasz
izomhod #20482 üzenetére
Köszi a helyreigazítást. Hejj, nagyon szép a jávor nyakkal és a fekete téglalap pozíciójelölőkkel!
Atom jól szól a Marshall-Gibson páros így klubszinten is. Érdekes volt a sörsátorban, hogy nem ütközött a hang a falakon - nyilván -, mégis klub feelingje volt a bulinak. Ugyanakkor meg voltak hajtva az erősítők rendesen. Én nagyon jól éreztem magam. Most köhögöm fel a hangjegyeket.
...aztán meg feszes-seggű lányokkal csocsóztam a Fügében, az sem volt rossz. Eddig még nem voltam romkocsmázni, húú, rengeteg ott a gida ám!!
-
kemotox
addikt
válasz
izomhod #20450 üzenetére
Hát nemtom basszus, most megnéztem megint azt a VMet, csak 72 rongy, ezzel az akármilyen futárral is simán 80 alatt lenne, basszuuuus. Kezdek egyre jobban ráizgulni. Ami azt illeti egy ilyen natúr JB volt az első "álombasszerom", mikor még 1-2 éve kitaláltam, hogy el kéne kezdeni basszusgitározni.
Méghozzá ez miatt
Megláttam és megszerettem.
Jááj, most hogy még is csak a használt gityók mellet tettem le a voksomat hirtelen olyan bőség zavara lett. A Japcsi Ibanezeket is tök pöpecek, amiket korábban linkeltek. Meg közben szerintem megtaláltam a kolléga Cort Arona 4-ét is, az is nagyon cool. -
kemotox
addikt
válasz
izomhod #20446 üzenetére
Köszi szépen a segítséget neked is! Már elkezdtem nézegetni a használtakat és kb 80%, hogy az lesz a vége. Igazából két dolog miatt szeretnék újat:
Az egyik kicsit gyerekes, egyszerűen csak szeretek új dolgokat kibontani, leszedni a fóliát, kicsomagolni, gyönyörködni benne.
Másik meg, hogy a mostani gitáromat használtan vettem. Próbáltam mindenre odafigyelni, megnéztem potikat stb, csak épp a bundokra nem figyeltem. Akkoriban kb 3 akkordot (open) ha le tudtam játszani, így a magasabb fekvésben lévő bundok teljesen elkerülték a figyelmemet. Nagyon durván le vannak kopva. Nem tudom, hogy csiszolással lehet-e javítani rajta, majd elviszem mostmár tényleg egy hozzáértőhőz, és kérek beállítást meg mindent. A bridge babái is szarrá vannak kopva, lehet azt is cserélni kéne. De amúgy rendben van a cucc, csak félek, hogy megint 90%osan pöpec lesz a cucc, de egy valami miatt megint nem lesz tökéletes. De az is igaz, hogy már sokkal tapasztaltabb vagyok, úgyhogy valszeg ki tudom szűrni a hibákat.Szóval nem feltétlenül csak új jöhet szóba, csak nagyon nagyon örülnék, ha újat tudnék venni 80 körül, persze olyat is ami fasza. De nem félek a használttól se, sőt egy csomószor ki lehet fogni "alig használt, mintha új lenne" állapotú cuccokat is. Ez az SX is nagyon fasza, de baromi messze van
Posta meg kizárt, ilyen értékben nem veszek semmit próba nélkül.
Van egy überfaszájos VM JB is 80 ért, ami bótba 100 lenne, és tök messze van. Fáj a szívem miattaTudom ez gagyi érv, de mivel úgy is első cucc lenne, lehet azért jó lesz az Affinity, majd azért elmegyek megnézni párat. Ha már fejleszteni jó alap, az tökéletes. Szeretek úgy is javítgatni, barkácsolni. Persze ha az eszemre hallgatok, akkor meg arra jutok, hogy akkor már inkább megéri gyűjtögetni még egy kicsit, és venni egy jobbat, jobban járnék. Nehéz dolog ez
Szerintem az lesz amúgy, hogy várok picit, nézegetem a használt piacot, egyszer úgy is csak lesz a közelben (Göd - Dunakeszi - Vác - Budapest) megfelelő cucc.
-
PETEE78
senior tag
-
-
-
atomeec
senior tag
válasz
izomhod #18684 üzenetére
Na ez égő
Sebaj, csecsemőnek minden vicc új. Csak látok sok videót úgy, engem őrjítene, ha lógnának a végeik, meg karcolná a tokban a fejet...Engem is szúrt már meg, de ha sikerül jól levágni, akkor már nagyon bénán kell odanyúlnom hozzá
A barrék már egész jól mennek, azóta is gyakorlom. Már megvan, nekem hogy fekszik, sajnos tanárhoz nem tudok menni egyelőre, mert megszűnik a munkahelyem... remélhetőleg hamar lesz másik, de akkor megpróbálkozom a zeneiskolávalKöszi, hogy lerántottátok a leplet eme misztikumról
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
izomhod #18677 üzenetére
Jaja, a Tech21 jó cucc, ez egy VT Bass Deluxe (2 csatorna, 2x3 vagy 1x6 db tárolható preset), és a vicc az, hogy amikor vettem az usából, még szállítással, vámmal-áfával együtt is kb. 20,000 Ft-tal olcsóbb volt, mint bárhol ejrópában...
Igaz, hetekig kellett várni rá, de abszolút megérte.
Erősítőben nagy ugrás volt ez az SVT 6-Pro, előtte egy Ampeg PF-500-asom volt... Ez "picit" erősebb - bár ennek inkább két ládánál lenne jelentősége), plusz csöves előfok, és hibrid, csöves + MOSFET végfok, parametrikus EQ, nagyon jól testreszabható.
A CEB-3-hoz nem nyúlok, 1-2 számban van bekapcsolva, hogy picit színesítsen a hangzáson, semmi extra. De felmerült bennem az, hogy lecserélem egy "egy pedál méretű" multira, pici delay/reverb, meg chorus meg volna oldva úgy.
Láda: ez egy fEARful 15/6-os darab. Egy amerikai fickó, Dave "Greenboy" Green tervezte, és a terveket ingyenesen hozzáférhetővé tette. Van weboldal is: Katt
Az alapelv a minél hatékonyabb basszus láda megépítése volt, és az Eminence 15"-os mélynyomója és egy 18sound középsugárzó (és ízlés szerint plusz magassugárzó) köré épül.
A ládát én raktam össze, egyik fórumtárshoz hasonlóan szakmai ártalomból értek hozzá, legalábbis a famunka részéhez.Gondoltam rá, hogy építek egy másodikat is, mert miért ne, de a mostani deviza árfolyamok mellett kb. 2x annyiba kerülne minden hozzávaló...
Basszusgitár a képen: Cort RB-5, már réges rég nem gyártják. A Cort szeret mindenféle más cégekkel, emberekkel kooperálni, ez a típus Rob Elrick design-jára épül. Nagyon kényelmes és bitang hangú gitár!
Két Bartolini (talán MK-I ?) humbucker, 3 sávos aktív EQ, jóság...
-
-
akela91
addikt
válasz
izomhod #18627 üzenetére
Kb mindenhol ezt olvasom. Én 2 hete basszerezem, eddig szólógitároztam jópár évet, tehát nekem egyből pengető állt kézre, nem is erőltettem még ujjal, de mindenképpen meg fogom tanulni. A hangzás is sokkal jobb pengetővel számomra.
(#18631) sza.sa : Ha elhasználtam a DR-t kipróbálom majd ezt is.
-
-
-
akela91
addikt
válasz
izomhod #18623 üzenetére
Jelenleg egy kölcsöngitárt nyúzok, a héten hozzák a hangszerboltba az ibanezt, előleg már ki van fizetve.
Beállítósoron most megy keresztül, tehát napok kérdése. (sikerült egész olcsón hozzájutni)
Egyébként győzködöm magam, hogy metálhoz jó lesz csak pengetővel tolni (mert ugye elvileg gáz pengetővel basszerozni), de amikor megláttam ezt a videót...
Valami ilyesmi hangzást keresek, de hihetetlen amit a 3 ujjával művel, kicsit sem megeröltetve magát...
-
raven12
senior tag
válasz
izomhod #18601 üzenetére
Készülj fel rá, hogy nagyon sok tanulnivalód van még, ez nem lesz egy egyszerű menet...
Az, hogy működésre bírod, hogy szóljon, egy dolog... Az egy másik, hogy a töméntelen mennyiségű amp simulator-t megnézegesd, majd azokban a hatszázezer komponenst végigbogarászd, hogy olyan tónust kapj, amilyet szeretnél (ha egyáltalán sikerül).
Leegyszerűsítve is az Amplitube-ok, Guitar Rig, meg egy vagon VST áll előtted.
Persze, ha nincsenek nagy igényeid, hamar találsz jót, ha meg túl nagyok, sose találsz elég jót (sajnos velem ez van). -
raven12
senior tag
válasz
izomhod #18594 üzenetére
Én egy miditech GuitarfaceII-t használok, de az 24 volt újonnan. Ennél olcsóbban nem nagyon találtam "értelmes" USB kártyát erre a célra.
De meg kell mondjam, Guitar Rig-gel zajos.Az az igazság, hogy a belső SB Audigy2-m majdnem ugyanezt a szintet (zajosságot) hozza LineIn-ről, pedig annak az impedanciája nem gitárhoz való (10kohm-os, pedig 1Mohm-ot ajánlanak).
Lehet, eretnek dolgot mondok, de ha belső kártya is jó, vegyél egy Asus Xonar-t, vagy, ha sztereó is jó (csak gitározásra kell), akkor E-MU-t (1212 vagy 0404), utóbbiknak ráadásul 1Mohm-os a line-injük, ezek olcsóbban is megvan. -
-
-
freelanced
addikt
válasz
izomhod #18424 üzenetére
Értem, kösz a választ. Igazából egyelőre csak ismerkedni szeretnék az akusztikussal, gyakorolgatni, aztán ha tényleg érdekel úgy is veszek egy jobbat. Az hogy mi van ráírva abszolút nem izgat, tehát ebből a szempontból mindegy. Némelyik képek úgy tűnik mintha más lenne a külseje a kettőnek a Fender valahogy fényesebbnek tűnik a Corthoz képest. A Natural verziót néztem mindkettőből.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
izomhod #18419 üzenetére
Azért, mert a Win7 másképpen kezeli a hangrendszert, mint az XP. Nálam is ugyanez volt, de áthidalható a probléma. Nekem Realtek chip-es alaplapi cuccom van, még pluszban szükség van a rendes kezeléshez a Realtek HD Audio Manager-re is.
Csatoltam egy képet, hogy nálam a Win7 hogyan van beállítva. Felső sor a felvétel, alsó a lejátszás.
Az RHDAM-ben csak annyira kell figyelni, hogy két bemenet van, a Recording szól ASIO alatt, a Playback pedig normálban, és mindig csak az egyik legyen használva!
Ja, ha netán arra vetemednél, hogy ASIO-t használnál (mittomén, Amplitube, Reaper, ilyesmi), akkor felejtsd el, hogy mellette mondjuk youtube-ról szól valami és alájátszol. Nem fog menni, mert az XP-től eltérően a Win7 csak és kizárólag 1 darab audio stream-et kezel! Fos, de ez van, vegyél USB-s hangkártyát mellé, akkor nincs gond...
-
-
-
atomeec
senior tag
válasz
izomhod #18309 üzenetére
Azért kérdeztem itt, mert ti tudtok gitározni, nálam biztos jobban
A srác egy zenekarban basszusgitáros, több mint 10 éve játszik. Próbálom követni, de egyelőre nagyon zörgősek a lefogásaim. Többet nem tudok gyakorolni, mármint minden nap egy fél óra-órám van rá. Remélem javul majd idővel, ha csak erősödnöm kell hozzá, de kicsit kiábrándító, hogy nincs nagyobb keze, ugyanolyan görbék az ujjai, ráadásul a gitáromon is könnyű játszani (mármint mindenki másnak). Igyekszem, csak jó lenne azon a szinten lenni, hogy...elmondhassam, nem totál kezdő vagyok
Köszi srácok!
-
AeSDé Team
őstag
válasz
izomhod #18295 üzenetére
Van két ismerősöm is, az egyikkel neten ismerkedtem meg, ő elektromos gitáron játszik már jóideje, megpróbál segíteni amennyire tud így neten keresztül. A másik egy volt tanárom, fiatal és szereti azt a stílust amit én is, valószínüleg ő tudna segíteni a vásárlással kapcsolatban. Vele megpróbálom minél előbb felvenni a kapcsolatot, ha ráér elugrok hozzá
Akkusztikus vagy elektromos? A végső cél az elektromos gitár lenne, szeretem a rock zenét, de úgy gondoltam két lépcsőre bontom a folyamatot, először beszerzek egy olcsóbb akusztikusat, majd ha jól megy akkor váltok elektromosra. Erről mi a véleményetek, jó ez így vagy kezdjem az elektromossal?
-
-
-
-
-
-
BluEyes
őstag
válasz
izomhod #18267 üzenetére
Nehéz ügy. Leginkább semmit. Saját magamról pl. nemigen tudom elképzelni, hogy valami finn, német, szláv, vagy román nyelvű zenét 1-nél többször betegyek a lejátszóba, ugyanígy lehetnek a külföldiek a mi nyelvünkkel.
Na de ha mégis, akkor talán a Tátraitól valami szépséget, mondjuk a Hajnali szél albumot. Bízva abban, hogy a célszemély ráérez legalább az egyik zsenire. -
delta9
senior tag
válasz
izomhod #18047 üzenetére
Választhat... de nem választ. Embert nem ismerek, aki ezeket kihasználná. Újonnan eljátszik vele, nyomkodja, mert érdekes, aztán kb. max 5%át se használja ki. Amúgy hol van ilyen használtan 12-ért, mert én 18-20-ért láttam ilyeneket, bár az már régebben volt?
Ez miért offtopic itt, hiszen szerves része a gitározásnak, hogy ki min, hogyan gyakorol, nem?
-
Eastman
addikt
válasz
izomhod #18012 üzenetére
Axl kapkodja a levegőt rendesen.
Itt egy „tisztább” verzió. Jó, jó, hát 52 éves. ...kb. negyvenet végig ivott.
-
válasz
izomhod #18012 üzenetére
itten van
. Ez már sikonyálás a javából
..
Az a gitáros nagyon szimpatikus
..majdnem egy slash
-
izomhod
őstag
válasz
izomhod #18012 üzenetére
sweet child inrto
27:20-tól
pricelessmit csesztek el?
-
kisgabor87
tag
válasz
izomhod #17960 üzenetére
Én is erősítőbe dugnám a gitárt, 2-3 millió forintot simán el tudnék költeni különböző kütyükre, aztán belelóg a kezem a bilibe. Kérdés, hogy valaki, aki még gitárt sem fogott a kezében az mit fog kihozni belőle? Nyilván semmit. Inkább vegyen 10-12e ft-ért egy gagyi erősítőt, amin van clean meg overdrive csatorna, aztán 4-5 hónap múlva rájön hogy ez neki kevés? Sokkal egyszerűbb az erősítő szimulátor programokat használni, jobb hangjuk is van, mint az ilyen tizenfilléres Fender frontmanaknek, meg a hasonló szaroknak. Tanulni tökéletes, és itt a tanuláson van a hangsúly. De aki 40e-ből kihoz egy jó gitárt meg egy jó erősítőt, azelőtt le a kalappal. Én inkább azt mondom költse az egészet gitárra, aztán mikor kezd kialakulni a stílusa, meg körvonalazódik hogy mit akar, akkor fektessen be pénzt egy általa választott erősítőbe.
-
-
atomeec
senior tag
válasz
izomhod #17935 üzenetére
@atidzsiforc LINE6 POD 2.0 FBV verzió, bocsi
Egy-egy presetet be tudok állítani, el tudom menteni, de ha valami új van, akkor azt nekem kell "kikeverni".
Én egy próbateremben a pár darab riffemmel csak recsegnék egy jót nagy hangerővel
Ezt a részét teljesen értem, illetve videókból is egyből lejön, hogy nem mindegy mekkora hangfalból jön vissza a hang. 10 ezer forint nagyon sok egy kábelért, főleg, ha nem szolgál egyelőre nagy célt. Az alap elgondolás az időmegtakarítás lett volna. Lehet az előképzetlenségem, a nagy lelkesedés miatt vannak ezek a dolgok, alakul folyamatosan, tapasztalok akár magam, akár a fórumon keresztülKöszönöm a válaszokat, egyelőre akkor marad így ahogy van.
-
atomeec
senior tag
válasz
izomhod #17928 üzenetére
@Plazmacucci: Nem a hang kell, az jön az erősítőből.
Igen, kívnácsiság, meg teszem azt, felváltva csinálom, hogy gyakorlom az akkordokat, meg a ritmust (ezt kéne igazán, mert bánázom csak...) viszont ha megunom, akkor youtube-on nézek számokhoz leckét, és oda a hangzást magamtól állítgatni néha időigényes és az nem sok van...ezért lenne jobb, ha a mások által szerkesztett fájlokból tudnék válogatni, így több idő marad a gyakorlásra. Amiket én állítgatok, oké, hasonlít, de valahogy nem az igazi. Gondolom ez is fog fejlődni idővel, hogy ha hallok valamit, akkor majd felismerem, mit tekerjek, hogy jobban hasonlítson.
De ha esetleg van valakinek javaslata olcsó MIDI kábelre, ami működik a POD 2-vel, az lenne tökéletes
2. szerk: Tanár még egyelőre nincs, találtam egyet, amelyik olcsó és tud angolul, de nem válaszol az üzenetemre (lehet mégsem tud angolul
)
-
B1T3
addikt
válasz
izomhod #17895 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Ez a Fender nincs is rossz árban az újhoz viszonyítva, viszont ha személyesen ki akarnám próbálni, annyit kéne utazgatásra költenem, hogy inkább egy újat lenne érdemes vennem.
Ha már ez a kettő került említésre, a kettő közül melyik a jobb (ha van egyáltalán számottevő különbség):
– Fender CD-60 (34 a legolcsóbb újonnan);
– Cort AD810 (29-ért láttam valahol puha tokkal újonnan)? -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- E-roller topik
- Facebook és Messenger
- Milyen videókártyát?
- Formula-1
- Filmvilág
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged