Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:43:03

LOGOUT.hu

Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6889) sti10p


sti10p
senior tag

Sikerült kipróbálnom ma egy 50e-es Aria-t, a következőket tapasztaltam:

1. Az E húr mellékes rezonanciája elenyésző volt még az alsóbb bundoknál is, ebből az következik számomra, hogy az én CD-140S-em bizony beállításra szorul. Ha jól olvastam a fender-magyarország GYik-jéből és a fórumából, akkor elvileg ha oda beviszem akkor ingyen meg kell csinálniuk, persze kérdés hogy megéri e nekem az utat Pestre, nem jobb e egy helyi hagszerészt kifogni, mert ugye még az is kérdés hogy mit kell vele egyáltalán csinálni.

2. Ennek a kis Ariának a húrjai meglepően könnyen jártak, kevesebb erőkifejtéssel kellett rajta játszani mint az CD-140S-emen, nem is fájt tölle az újbegyem. Ezt is a rossz nyakbeállítás rovására írhatom, vagy a 12-es húrok miatt lehet?!

(Amúgy a bejáratás szerintem az én gitáromnál már megvolt, mivel ha bizonyos szögből esik rá a fény és közelről nézem (úgy egyébként nehét észrevenni), akkor látszik egy csomó pengető karc a koptatón, de még alatta is (nem tudom ez mennyire normális vagy ahogy Szten fogalmazott: maga Hulk játszott e rajta :F ), valamint a húrok bevonata is kopásról árulkodik, egy ideje már elfekvőben lehetett, remélem nem azért mert tré volt és ezért nem vette meg senki...)

Jön a hagszerész fejezet, remélem 10k alatt és kockázatok nélkül megúszom, mert klaffogás ide vagy oda egész megkedveltem ezt a gitárt mióta nállam van, remélem ne fázok rá vele és megéri még egy "kicsit" belfektetni...

[ Szerkesztve ]

XY

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.