Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz Smiley #50448 üzenetére
A smoke-os felvételed azért kurva jó, mert TÖKÉLETESEN visszaadja, mire képes egy kezdő egy gitárral a kezében. :-D Abszolút én is így voltam ezzel, bár sosem játszottam ezt a számot.
És az a fura az egészben, hogy mégis mennyire boldog tud lenni egy kezdő, ha ezt ilyen szinten eljátssza.
W | W | H | W | W | W | H
-
senior tag
válasz Ctrl+Alt~Del #50456 üzenetére
már mér' ne?! Én csomót játszom csak kézzel pengetve...
-
arnyekxxx
veterán
Miért ne? Van akinek egész jól bejött
-
doc
nagyúr
válasz Ctrl+Alt~Del #50457 üzenetére
Én meg nagyon ajánlom. Elég sok tanfolyamot, videót, könyvet nézegettem az elején, és Justin mindet NAGYON magasan veri. Amúgy pont hogy teljesen kezdoknek a legjobb. Minden olyasmit elmagyaráz figyelmesen, érthetően amit egy kezdőnek tudnia kell, kezdve attól hogy hogyan fogd a pengetot a legprofibbaknak szóló tippekig. Nagyon látszik hogy a csavonak sokezer tanítványa volt már, és tökéletesen tudja hogy mi kell annak aki életében először fog gitárt a kezébe.
Raadasul a weboldalon mindez teljesen ingyen van, leszámítva talán a dalokat, amik viszont nagyon jók, szuperul allitgathato minden (tempó, sávok, stb).probaltam a Yousiciant is pár napig, de nekem meg pont az nem tetszett Az nem gitározni tanít, inkább amolyan okostelefonos Rocksmithnek tűnt, ráadásul csomószor nem pontos, ami nagyon dühítő…
-
doc
nagyúr
válasz Vampyr #50463 üzenetére
Amúgy ingyen is használható egy része, talán az első modul, meg egy hét Trial van. Azért ennyi idő alatt el lehet dönteni hogy megéri-e egy évre 2-3 gitártanaros óra árát.
En elég sokmindenre költöttem az utóbbi hónapokban gitar témakörben (speciel ma vettem egy Katana 100 MK 2-t GA-FC pedallal, pont a facebookot görgettem mikor felrakták, amúgy is ilyet akartam, bolti új árhoz képest egy százassal olcsóbban, nem bírtam otthagyni ), szerintem a Justin éves elofizu magasan a legjobb befektetés volt mind közül.
De mondom, a weboldalon a tanfolyam ingyen van, az appban meg ki lehet próbálni Trial módban a dalokat.
erdemes -
doc
nagyúr
válasz Ctrl+Alt~Del #50465 üzenetére
Akkor ezek szerint meg sem nézted azt az appot amit annyira “nem ajanlasz…”
Termeszetesen benne van a tananyag, hónapok óta onnan tanulok, sok-sok-sok órányi videóval, remekül strukturált napi leckekkel, a fejlodesedet rögzítő gyakorlatokkal, stb.eddig is volt Katanam, csak Mini a 100-as nem is annyira a hangja miatt kell( bár egy kicsi plusz majd jól jön ha már merek utcára kihallatszani) hanem a tudása miatt
Gondolkodtam a Catalyst és a Katana között, aztán ez szembejött…
[ Szerkesztve ]
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Az most lényegtelen, hogy benne van, ha csak az ingyen része érdekli, azért ne vegyen 40 ezerért appot, mert az a honlapján is fent van.
Én az appra azt mondom, hogy egyelőre ne ugorjon bele, bár most 24% off épp megint, 30 ezer az éves, mert lehet, hogy egyelőre másból szeretne csemegézni. Ha később szeretné, vegye meg, Justin szerintem is a legprofibb amúgy.
Ha szeretne számokat sikamikázni, akkor vegye meg, de szerintem ezt nem most fogja még rögtön eldönteni úgyse, kell egy pár hét, amíg kicsit magához tér, hogy mit is szeretne, merre bolyongani.
A Minire nem lehet patcheket tölteni, ráadásul, a 100-asban van külön FX loop, ami nekem nincs az 50-ben. Szóval azzal jól jártál, ha footswitch is van hozzá.[ Szerkesztve ]
-
DrDoktor
senior tag
MI VAN ?????
Ne kezdjél már megint végleges hülyeségeket bölcselkedni.
A szerelem az szerelem ahogyan a propaganda is propaganda ukrán és orosz oldalon is!
-
doc
nagyúr
válasz DrDoktor #50468 üzenetére
Nagyon jó az akusztikus, ma pl Netflix közben azon “ujjaztam” (jó ez az angol fingering kifejezés ), meg gyakorolgattam az akkordvaltasokat, kevésbé zavar sorozatnezes közben mint az elektromos. Ráadásul a jo kemény hurok az ujjakat is erősítik. És meg áramot sem fogyaszt, rezsicsokkento hangszer
-
consono
nagyúr
-
consono
nagyúr
B.Ú.É.K.!
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
beteg
őstag
válasz Ctrl+Alt~Del #50469 üzenetére
Tegnap még mindenkit lehülyéztél, akiknek majd kérdéseket teszel fel. Most meg már szeressünk?
BúÉK!Csak futni kell!
-
doc
nagyúr
Nem látom, nem látom, képet!
9-e hurok vannak rajta?
Az ujjfajas elmúlik, nekem talán 1 hét után már nem volt gond. Meglepően kis nyomás elég amúgy, eleinte az ember hajlamos állat módon nyomni a húrokat ami felesleges, az ujjad faj tőle és meg hamis is lesz próbáld kitapasztalni hogy mekkora az az erő ami már elég hogy szépen szóljon a húr, annál jobban ne nyomd. Eleinte persze erre nehéz figyelni, de majd kialakul.
kitartast! -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Az tök jó, én is alig vártam mindig, hogy kezembe vehessem a gityót.
Ez az erősen fogod a nyakat, erősen nyomod a húrt dolog nálam még mindig probléma, van, hogy tudok rá figyelni, van, hogy kevésbé. De még elképesztő messze van az ideálistól.
Például amikor az A dúrt fogom, a mai napig nagyon rányomom az ujjaimat, hogy oda tudjam préselni a bundok közé, és olyanko a hüvelykujjam csak úgy feszül a nyak hátán.
-
addikt
Még jó hogy Mark Knopflert akar játszani.
(Aki nem használ pengetőt.)Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
terepkigyo
csendes tag
Aki már "blokkolt" tremolót, az tudna segíteni, hogy melyik a legegyszerűbb módja? Nézegetem, hogy fadarabot méretre szabnak hátulra a hídhoz stb. illetve találtam olyat is, hogy szimplán hátul a rugókat meghúzzák aztán jónapot. Viszont ahol ezt írták, ott 5 rugó volt, nekem csak 3 van. Megtéphetem azt a 3 rugót hátul hogy ne mocorogjon a híd?
"A hangerő, életforma!"
-
arnyekxxx
veterán
válasz terepkigyo #50490 üzenetére
floyd vagy vintage?
-
doc
nagyúr
Én fadarabot vágtam a blokk mögé, ele meg egy burkolatvaltobol vágott rugalmas alumíniumdarabot tettem, a három rugóból egyet kivettem, a másik kettőt meg alaposan kilazitottam
teljesen jó lett, sziklaszilard
de vehetsz plusz rugókat is ha van neki lyuk ahova be tudod dugni[ Szerkesztve ]
-
arnyekxxx
veterán
válasz terepkigyo #50492 üzenetére
annál elég ha a rugókat addig húzod, hogy stabilan feszüljön a testre a lap, igy megmarad a lehetőség az alkalmi tremolóhasználatra csak keményebben kell megnyomi a kart. Meg ki lehet minden irányból ékelni ami nem tudom mit javítana még a dolgon de sokan így csinálják szóval tudja fene
-
Bobrooney
senior tag
Én az SX-en csak megtéptem, pedig még rozsdás is a rugó , de tökéletesen bírja. Ebben is csak 3 rugó van.
-
terepkigyo
csendes tag
köszönöm a segítséget mindenkinek, hazaérek és adok nekik.
"A hangerő, életforma!"
-
beteg
őstag
Miért a pengető kéz a jobb kéz a jobbkezeseknél?
Pengetni nehezebb, nagyobb ügyesség kell hozzá, mint a lefogáshoz?Csak futni kell!
-
chaosmonger
tag
Ezen már én is gondolkoztam, valószínűleg azért mert nem a nehézség a lényeg, hanem a dominancia. A zenében a ritmus sokkal fontosabb mint a dallam, és azt szolgáltatja a jobb kéz, ő irányít. A munkahelyen se a főnökök végzik feltétlenül a nehezebb munkát .
Próbáld ki, ha egy bonyolultabb ritmust le kell kopognod az asztalon, azt jobb kézzel fogod csinálni.
A lapátot is úgy fogod meg hogy a bal kéz van a fejhez közel, azzal emeled a terhet, a jobb kéz irányít.Pedig az akkordokat tényleg könnyebb lenne jobb kézzel megtanulni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest