Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Én meg feldíszítettem a karácsonyfát.
Boldog karácsonyt minden húrtépőnek!
W | W | H | W | W | W | H
-
doc
nagyúr
válasz Ctrl+Alt~Del #50301 üzenetére
Ez Qrvajo
-
consono
nagyúr
válasz Ctrl+Alt~Del #50305 üzenetére
Engem meg az vett meg
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
fattyu
veterán
válasz Ctrl+Alt~Del #50309 üzenetére
2018 as képem-...
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
benvolio
őstag
válasz Ctrl+Alt~Del #50301 üzenetére
Boldog karácsonyt mindenkinek! Nekem ilyenkor le kell mondanom a kedvenc szobadíszem látványáról, mert eltakarja a karácsonyfa: [kép]
-
doc
nagyúr
Nálunk megjöttek a szülők, apám meglátta a gitárt, onnantól vége volt, orak óta bent tolja
-
consono
nagyúr
De jó!!! Nálunk csak én zenélek, sajnos. Bár most feleségemet megleptem egy tongue drummal, olyan mint egy kisgyerek, nem bírja letenni... Nagyon régóta szeretett volna már egyet
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Smiley
addikt
Boldog Karacsonyt Mindenkinek!
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Ba cy lus
addikt
Sziasztok! Valaki erősítse meg, hogy cube 15x-nek csak a tiszta csatornája használható jól pl. fuzz pedállal, distortion/overdrive pedállal? Vagy igazán ott sem jó? Sajnos nincs igazán összehasonlítási alapom (legfeljebb a blackstar fly 3 mini ).
-
doc
nagyúr
válasz Ctrl+Alt~Del #50318 üzenetére
Hat, o igazából az a fajta akit mindig is érdekelt a zene, gyerekkoromban volt egy 3/4-es nejlonhurosa meg egy elektromos, aztán pár éve karácsonyra kapott tőlünk egy SX stratot erositovel, szokott rajta játszani, se sosem tanulta rendesen, leginkább fül alapján meg másokat figyelve próbálkozik.
szoval elég “sloppy”, de imádja, nagyon lelkes. Tegnap 5 órán át itt voltak, abból szerintem legalább három es fel órán át a gitart nyuzta, akkor is csak azért hagyta abba mert elkezdett fájni a csuklója. Mondtam is neki a hatalmas tapasztalatomra (lol) alapozva hogy tartsa egyenesen, ne törje meg. Arra meg azt mondta hogy ja, csak o már így szokta meg, valószínűleg így marad
A Zoom G1 four multieffekttol teljesen készen volt hogy milyen qrvajo, nyomta adobgepet, mutattam a looper is neki, meg próbálgatta a csillio effektet. mondtam is asszonynak hogy megvan a következő ajándék neki[ Szerkesztve ]
-
DrDoktor
senior tag
válasz Ba cy lus #50317 üzenetére
Általában minden erősítőnek a tiszta csatornája jó csak torzító platformnak főleg ilyen kis digit cuccoké.
Torzítós csatira ha ráraksz még torzítót akkor használhatatlan anti hang lesz.
(Mondjuk én ezt is tudom használni ha éppen ipari zajzenét tolnék heheh.)
Torzított csatornát max picit boostolni van értelme .Amúgy a kérdésedre nincs igazán jó válasz csak a próba mert lehet egyik fuzzal még okés hang másikkal nem.Szerintem látatlanban a tiszta jó bármire. Azért tiszta te magad állítod be a rádugott pedál potival meg az erősítő "'csavargattyúival "A szerelem az szerelem ahogyan a propaganda is propaganda ukrán és orosz oldalon is!
-
consono
nagyúr
Hát, ugyan úgy lehet rajta játszani, mint bármelyik más hangszeren Rendesen skála van a nyelvekből, másfél oktáv, azt hiszem F Moll. De egyelőre még csak az ismerkedés megy.
-
doc
nagyúr
válasz Ctrl+Alt~Del #50325 üzenetére
Annak az Ibaneznek brutal VÉKONY a nyaka
-
doc
nagyúr
válasz Ctrl+Alt~Del #50330 üzenetére
Bizony. 19 mm a nyak tetejénel, a kozepenel is csak 21, brutal vékony
-
DrDoktor
senior tag
válasz Ctrl+Alt~Del #50329 üzenetére
Aaz nem csöves .Yamaha digit.
A szerelem az szerelem ahogyan a propaganda is propaganda ukrán és orosz oldalon is!
-
consono
nagyúr
válasz DrDoktor #50332 üzenetére
Jaja. A THR szerintem a leganalógabb hangú modellező volt sokáig, csak mindig sajnáltam rá a pénzt Pedig jobb lenne az asztalra, mint a BlackStar...
-
doc
nagyúr
válasz Ctrl+Alt~Del #50334 üzenetére
Az más az Ibanez sok nyaka 43mm széles, a megszokottabb 42-hoz képest, vagyis plusz egy milli, kb 2 százalék. Majd ha meglesz végre az S szériás Ibanezem, kiváncsi leszek érezhető-e a különbség pl az A durnal
-
SidCorky
őstag
válasz Ctrl+Alt~Del #50329 üzenetére
Ahogy a kolléga is mondja az egy modellező cucc, Yamaha THR10II, csak pofás kis narancs LED-ek vannak benne. Bár sokat még nem használtam, de egyelőre jobban tetszik a hangja, mint a Code 25-é, amit előtte használtam (és panelbarátabb is), bár az árkülönbség sem kicsi, ezért sem ezt vettem elsőre.
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
consono
nagyúr
válasz SidCorky #50336 üzenetére
Én most az 5W-ost nézegettem megint, de még mindig bizonytalan vagyok, mert 80-90%-ban fülhallgatóval játszom, a maradekra meg túlzás lenne. A BlackStar sem volt bekapcsolva hónapok óta...
-
marcusa
addikt
válasz consono #50337 üzenetére
Milyen fül vagy fejhallgatót használsz? Én is arra vagyok sajnos kényszerülve és nincs igazán jó fejhallgatóm, van egy nagyon alap AKG és egy HyperX Cloud2 még a régi, ami Takstar fejesen alapul. De valahogy egyikben sem érzem elég dinamikusnak a hangzást. Simán a Headrush phone kimenetéről használom őket.
[ Szerkesztve ]
:-)
-
consono
nagyúr
válasz marcusa #50338 üzenetére
Igazán semmi különös nincs, hol egy Superlux HD-681-t használok (ez olyan lehet, mint az AKG-d), hol az iPhone fülesét. A Superlux talán jobb a kettőből. Nagyon a BlackStar ID Core 10 sem szól jobban, mint ezek...
-
m3tr0
őstag
Sziasztok,
olvastam a a topik egy részét már, de én is -mint pár kezdő - kezdek kicsit összezavarodni.
Szeretnék gitározni (saját magam szórakoztatására) és majd tanárhoz is járni, de ehhez kellene egy gitárt vennem.Oszt' azonkívül,hogy elektromosat és stratot szeretnék lövésem sincs,hogy nekem mint kezdőnek amatőrnek mit kéne vennem.
Kellene hozzá egy erősítő is, de mivel társasházban lakom gondoltam jó lenne olyan megoldás amivel fejhallgatót is meg tudnék hajtani,hogy megkíméljem a szomszédokat még az elején.Néztem a használt piacot is de ott attól félek,hogy mivel rohadtul nem rétek hozzá kb.bármit eladnak,hogy "ezt vedd meg,mert ez neked teljesen jó lesz 50 ezerért" aztán meg foshalmaz lesz.
Ibanez termékeit nézegettem,találtam olyat ami tetszene de jön a kérdés,hogy kell-e nekem kezdőként 100 ezres gitár?
[link] [link] [link]
Ha kell,akkor milyen erősítő/kombó kell és mennyiért érdemes nézni??Kicsit el vagyok veszve.
[ Szerkesztve ]
-
m3tr0
őstag
válasz benedekco #50342 üzenetére
Mindent ami rock, nem a nagyon zúzóst. (főleg Dire Straits,Eric Clapton és társai ami minden mennyiségben jöhet zenét illetően)
A keret mondjuk valahol 150 ezer forint körül lenne de igazából nem nagyon van.
Itt inkább az a kérdés,hogy mi is az ami már megfelelhet nekem megtanulni de már minőségi is valamennyire. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Üdv. a klubban, Master Chief!
Én pont ugyanezt éreztem, mint te, egy évvel ezelőtt, ha olvastad a topikot, akkor talán olvastál erről is némi információt.
Nekem az eddigi utamon itt a topikban nagyon sokat segítettek, nem akarok ujjal mutogatni, de konkrét gitárom is van, amit topiklakónak köszönhetek.
Olvasol majd itt hideget is, meleget is, új vs. használt, olcsó gitár vs jobb gitár. Én használtat nem vettem és nem is vennék.
100 ezer forint alatt nagyon értelmes elektromos gitárt nem kapsz, hacsak nem rendelsz Thomannról egy Harley Bentont kezdésnek, amíg kitalálod, mit is akarsz kezdeni ezzel az egésszel.
Amit javasolnék, hogy nézz el egy-két hangszerüzletbe, és fogdosd meg ott a gitárokat, bár kezdőként sok mindent nem fogsz tudni kezdeni velük, max annyit érzel, hogy a nyak kényelmes-e, vagy a forma. Én ezt anno kihagytam, pont ezért, mert cikinek tartottam, hogy elkérek egy gitárt, és gyakorlatilag azt sem tudom, hogy kell megpengetni.
A másik dolog, amit javasolnék, hogy fogadd meg, hogy az olcsó dolgok a legdrágábbak valójában az életben.
Annyit költs erre, amennyit szívesen költenél és tudsz, rossz érzés nélkül. Te tudod, mi a büdzsé, de én azt javaslom, ne az legyen a cél, hogy minél olcsóbban megúszd, mert csalódni fogsz. Nem fogod azt az érzést, hangzást stb. kapni, amit vársz.
Ha én újrakezdeném, akkor néznék egy gitárt 150-200 között, meg ahhoz egy ampot. Az olcsó gitárkombós kísérletezgetést kihagynám.
[ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
Annyiból kijön használtan egy Squier Classic Vibe, az már közelít egy igazi strathoz, és egész jól el is lehet adni, ha mégsem jönne be. Kevés pénzből inkább Harley Benton ST-62-t érdemes venni.
Sajnos a mostani Harley Bentonok nagyon nehezek, és a közhiedelemmel ellentétben ez nem a minőség jele a gitároknál, hanem inkább annak, hogy sajnálták az időt a faanyag rendes kiszárítására. Ha jól befestik minden oldalról, akkor konzerválják is ezt az állapotot. Egy barátom vett egy HB stratot, leszedte a festéket, hogy újrafesse nitróval, és elkezdett száradni a faanyag, érezhetően könnyebb lett. Viszont a hirtelen száradás miatt meg is repedt egy kicsit. Persze amíg be van festve, ilyen nem történik vele.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Időközben megoldódni látszik a looper problémám, ugyanis a Spark footswitch egy applikációval tudja a looper funkciót.
Így gyakorlatilag 2 ezer forintból megvan a looperem, már csak egy USB-Lightning átalakító kell, és be is üzemelem. Holnap ez megtörténik majd. Kíváncsi leszek.
-
m3tr0
őstag
válasz Ctrl+Alt~Del #50345 üzenetére
Igen,olvastam...
El fogok menni hangszerboltba, de pont ahogy te is írtad,nem sok mindent fogok tudni megállapítani egy gitárról.
Nem cél,hogy olcsó legyen...bár akkor lehet nem jól gondoltam,hogy egy Ibanez már esetleg jó lehet a linkelt modellek közül,plusz egy kombó.
Mivel hajlamos vagyok átesni a ló túloldalára ezért itt meg kell húznom egy bizonyos összegbeli határt.
Én ha veszek valamit általában próbálok elsősorban jót venni, aztán ha eleget kutatok általában jó áron is.Tanárhoz a belépő,hogy legyen hangszerem.
-
doc
nagyúr
Nagyon jók ezek az Ibanezek, bár én első körben tremolo nélkülit néznék, sokkal kevesebb lesz vele a probléma, jobban tartja a hangolást.
Ha meg nem volt a kezedben gitar, akkor sokmindent nem tudsz kipróbálni, de azt meg tudod mondani hogy melyik tetszik jobban, ami fontos szempont, kell hogy szeress a gitárt, úgy szívesebben és gyakrabban veszed kézbe. Meg kell nézni hogy nincs-e erős neckdive-ja (nem húzza -e le a feje).
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest