Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nap
addikt
Múltkor meghirdettem a jazzmastert, volt 4-5 érdeklődő.
Most 1,5 érdeklődő volt. (Az egyik csak a nyakat akarta.)browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
sanzik
senior tag
Én 1 hónapig hirdettem egy peavey vypyr 30-as kombót, senki nem jelentkezett érte.
Befizettem 1000 Forintért kiemelt hirdetésre és rá 1 napra egyből elvitték, a múlt héten.
Azt mondta a fickó, hogy nem is látta eddig a hirdetést.
Most vagy szerencsém volt, vagy érdemes tényleg a kiemelt hirdetések közé tenni a portékát. -
sanzik
senior tag
kb. 300-an látták a hirdetést, mielőtt megvették.
Mondjuk jóval olcsóbban adtam el, mint szerettem volna.Ráadásul megkértek, hogy vigyem el, kifizetik a benzint. Elvittem és az Andrássy úton megszegtem egy kötelező haladási irány szabályt, ahol kamera is van. Most várom az 50 ezres csekket emiatt...
Szóval ha nem viszem sehova és ráragasztok az erősítőre egy 20ezrest, majd kihajítom az ablakon, akkor most ugyan itt vagyok és nem kellett volna kocsikáznom 1 órát.
De hát ez az én hülyeségem volt.... -
uncgeo
csendes tag
Szioasztok !
Eladó Fender Squire Stratocaster elektromos szóló gitárt keresek.
Köszi a segítséget.
-
fecaga21
senior tag
Egyéb:
Foo Fighters koncertre megy valaki, vagy esetleg tudna olcsón?
-
Kobe
veterán
nézegettem GS-t, hirdetéseket, Lovrek 11e ftos skypeos gitároktatásán biztos tódulnak a népek....
nem tudom idehaza ilyenre mennyire van kereslet -
Eastman
addikt
Bakker, kerti party van valamelyik sokadik szomszédomnál. A gitáros egyszerre játsza a Hey Joe-t, a Sweet Home Alabamát és a Janie's Got A Gun-t. Értsd; egy dalban, és konkrétan egy akkordmenetben. Aztán szépen átúsztak belőle a Highway To Hell-be, majd Smoke On The Water. A dobos nagyon kutya, ezt Apám is mondta délután. Az eggyek helyett a pergőt üti. A bőgős folyamatosan nincs hangnemben. Annyi van hat óta, hogy közben bebaszcsiztak. Úgy átmennék dobolni. Talán a bőgős is magára találna.
Az a gáz, hogy Soltész Rezső a szomszéd utcában lakik, a Bojtorján roadja meg a másik egyik szomszédunk. Gondolom ők most jobban sírnak. Bár a Rezső.
Republic van már, ez kicsit jobban megy. Ja, meg ülhet ott egy jó gitáros, mer' kilenc előtt nagyon kente a Bluest. Csak hát a többiek nem tudnak menni utána. Illetve a dobos után végképp nem.
Mindegy jól érzik magukat. Pont ma aludnék korán, de fülelek.
Szerk:
Az is lehet, hogy a bézgitár kontaktos, mer' csak minden negyedik-ötödik hangot pengeti.
Mos' megin' SOTW. Gitár rendesen G-ben, a béz meg E-ben. Sebaj! Bontok én is egy sört.
Szerk 2.:
Jobb cumójuk lehet mint az Omegának mer' csörömpölnek itt a poharak. Fiatalság, bohóság.
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Eastman
addikt
Most minden tábortűzi el akarja játszani a SOTW-t, de valaki átvette a bézt, mer' G-ben teszi alá. Az összes kutya ugat az utcában. Ők meg el akarják énekelni. Na, most a Blues-gitáros visszavette a hangszerét, keni rendesen a fingerpickinget. Ez jó.
(Valaki hívogatja a kutyáját, úgy tűnik, hogy közben elszökött.)
Drukkolok a bandának, de nem hiszem, hogy a pálinka-sörtől jobb lesz a helyzet. (Előkerülhetett egy Wah pedál.)
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Tubi2
senior tag
Sziasztok!
VOX Stomplabbal van valakinek tapasztalata? Szobába akarok AC/DC-s hangzást. A csöves erősítő tervezéstől jutottam ide.
- Tubi // 06-30-kettőhatnulla-3922 // Debrecen
-
Moleman
addikt
válasz Eastman #28765 üzenetére
Nagyon jól hangzik, minden amatőrségével együtt, szívesen hallgatnám.
Itt is karcol a Telecaster, 2 hét múlva Belsőség találkozó, meglehet, hogy újra fellép a Pajkos Polipok szalonzenekar, gyakorolni kell.
-
Eastman
addikt
válasz nikkel111 #28771 üzenetére
Kb. két hete próbálnak így itt a srácok, szerintem az egyik ház garázsában. Tényleg bejelentkezek dobolni, ha így folytatódik. A gitárosuk elhúzott mellettük, de még mellettem is. Legalább 6-8 féle módon játszotta a mocskos delta-Bluest. Rossz hallgatni a szétesett eggyeket alatta. Már azzal is tanulnék tőle, ha zörögnék mögötte. Várok még két hetet, aztán becsöngetek. Remélem, nem az ütős lakik itt.
Volt valami rossz hollywoodi filmben egy olyan jelenet, hogy LA-ben egy csóka gitározott a saját teraszán, aztán a dombok mögül valaki válaszolgatott neki szintén gitáron. Kicsit kevés hozzá a motyóm itthon, de lehet, hogy kitekerem majd és odaaszok neki, ha hallom legközelebb a pentatóniát itt a fák között. Hát így élünk mi.
-
Eastman
addikt
válasz FockeWulf #28773 üzenetére
Kb. 20 éve van itthon valamilyen gitár. Jellemzően heti 1-2x veszem az ölembe. Két éves korom óta hallgatok Purple-t, Hendrixet, Rock n' Rollt. A szüleim masszív Rock rajongók. Kezdésnek a Népstadion AC/DC - Monsters of Rockon mindannyian együtt voltunk. Lényegében egy Blues kocsmában nőttem fel, Jazz, Blues, Rockzenészek között. Hozzájuk képest én inkább gitártulajdonosnak gondolom magam, és bőven van még mit tanulnom...
-
theiron320
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy új gitárt. Mielőtt megveszem szeretném leellenőrizni, hogy minden rendben van e vele. Sajnos hangszerész barátom nincs igy egyedül kell leellenőrizzem. Mit ajánlotok amit feltétlenül érdemes ellenőrizni?
Ha számit valamit a gitár: Sterling JP100D.
Köszi szépen előre is!
[ Szerkesztve ]
Nem a győzelem a részvét, hanem a fontos!
-
Eastman
addikt
válasz theiron320 #28777 üzenetére
Ha jól látom az árát, az alapján nem hiszem, hogy szerkezetileg gond lenne vele. Talán csak annyi, hogy a kereskedővel személyesen pontosítsd, hogy ha gáz lenne, valóban 15 napon belül visszacseréli-e. Illetve zsír új, becsomagoltat hozz el - szerintem. A kiállított különleges gitárokat minden haver és vásárló szereti kipróbálni.
Made in...?
[ Szerkesztve ]
-
theiron320
aktív tag
válasz Eastman #28778 üzenetére
A boltban nem kapni a kereskedő is rendeli szóval remélem, hogy nem kiállitott darab lesz. Made in Indonesia.
Kérdés: Gyorsan szeretnék(gyorsabban mint most) játszani. Videót vagy tananygot tudtok ami bevállt nektek? Konkrétan ezt tanulom: Another Day Solo de a gyors rész nem megy bármennyit gyakorlom. Félek, hogy a pengető technikámmal van a baj.
-
félisten
válasz theiron320 #28779 üzenetére
Speed Kills by Michael Angelo Batio
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
theiron320
aktív tag
válasz Plazmacucci #28780 üzenetére
Köszi.
Más:
Készitgetek videókat, ha van kedvetek szivesen meghallgatnám a véleményeteket a játékomról, hogy miben tudnák jobb lenni és javitani.
[link]Nem a győzelem a részvét, hanem a fontos!
-
félisten
válasz theiron320 #28781 üzenetére
Nyújtás és vibrato amire én jobban odafigyelnék. Nyújtás nem pontos, vibrató talán túl gyors, igaz én nem tudok gitározni
-
theiron320
aktív tag
válasz Plazmacucci #28782 üzenetére
Köszi szépen! Nyújtásnál arra gondolsz, hogy nem kaptam el a hangot vagy, hogy nem csináltam nyújtás + vibrátót eggyüt?
-
félisten
válasz theiron320 #28783 üzenetére
Ja, vagy nem nyújtottad eleget, vagy túl húztad. Hamisnak tűnt.
-
MATEO6600
őstag
válasz theiron320 #28783 üzenetére
Igen az a nyújtás tényleg hamiskás, de ettől eltekintve faszán kened, csak így tovább!
-
Ragnar_
addikt
Ilyen árkategóriában nem szabadna, hogy gond legyen, szerintem gyorsba az oktávokat tudod megnézni húronként. Egyébként szerintem egy ilyen gitár tuti, hogy beállítva jön le a gyártósorról...
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
theiron320
aktív tag
Köszi szépen mindenkinek. Tippeket esetleg tudtok adni, hogy a nyújtásokon, hogyan tudnák javitani? Nem igazán hallom, hogy hol hibáztam és szeretnék javitani rajta/jobban megfigyelni, hogy én is halljam.
Sajnos a gitárvásár lehet el lesz halasztva nem tud a kereskedő beszerezni ilyen tipust.
-
Moleman
addikt
válasz theiron320 #28788 üzenetére
Ha nem hallod ki pontosan, hogy meddig kéne nyújtanod, nekem az lenne az ötletem, hogy gyakorold hangológéppel a nyújtásokat, hogy tudd, pontosan mennyit kell húzni a kívánt hangig. Aztán egy idő után izommemória lesz. A technika már ott van mögötte, nem lesz nehéz.
-
TpS
őstag
Nem ezt a típust, hanem a JP60-at teszteli Peta, de érdemes végignézni. Ezek jó gitárok. 1. rész
2. rész, ezt egy másik srác teszteli -
TpS
őstag
válasz theiron320 #28788 üzenetére
Úgy szoktam gyakorolni a nyújtást, hogy feltolom, ameddig kellene, utána meg lefogom azt a hangot, amit a nyújtással meg kéne szólaltatnom, és hallom, hogy alá, vagy fölé nyújtottam. Aztán addig gyakorolom, amíg pontos nem lesz.
Ismerősöm innen vette a JP60-at (balost), gyors volt a szállítás. Csak ez nem itthon van sajna. Angolul lehet velük levelezni, és jelentősebb olcsóbb volt, mintha itthon vette volna. [link]
A szállítással és csomagolással tökéletesen meg volt elégedve, és persze a gitárral is.Amúgy itthon honnan vetted volna? A hangszerdiszkont.hu oldalról vettem majdnem egy JP70-et, de aztán a végén inkább egy Ibanez RG-927WZCZ NTF-t vettem.
[ Szerkesztve ]
-
TpS
őstag
Megjelent a Guitar Pro 7. [link]
Próbáltátok már? Kicsit még keresni kell benne a beállításokat, mert eléggé átszabták, de egyre jobban tetszik. -
kemotox
addikt
Ha már a "másik srác" Mr Dandó Zoltán, gitáros/Babinéni
-
TedThomas
aktív tag
Sziasztok!
Gitár tanárt keresek teljesen kezdő szinttől (elektromos, szóló).
Tudom sok van a neten de gondoltam ti tudtok ajánlani valakit aki bevált.
Legjobb lenne ha lenne valaki a XX. kerületben mivel ott lakom.Előre is köszönöm!
-
Kobe
veterán
Korkerdes kovetkezik: cort z-custom2 + EMG JH-t cserelni LTD EC401 EMG 81/85-re mennyire erne meg, vagy mennyire lenne hulyeseg ?
-
TpS
őstag
-
theiron320
aktív tag
Moleman, TpS: Köszönöm szépen a tippeket.
TpS: Romániában élek egy kolozsvári üzlettől rendeltem volna [link]. Igy marad a Thomann.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest