- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaborbol
őstag
válasz
kemotox #48497 üzenetére
Kozben rajottem ket kulon gitart is neztem ... ... A G&L az egy pink jazzmaster volt,igaz ez egy Fender, de ugyan ez a szin, nyak [YT Video] szerintem utos.
A tele meg ami szinten bejott az egy Schecter PT Special Purple Burst ami pink-kent volt hirdetve es sokkal inkabb fakobb rozsaszin volt mint lila rengeteg barna szurke arnyalattal.
Igy szol: [YT Video]
-
gaborbol
őstag
válasz
kemotox #48497 üzenetére
Szet gugliztam magam, de se a hirdetobe nincs mar fent, es nem emlekszem a model szamra sem. Eloszor felrakta a hasznalt gitart, konkretan uj bolti aron aztan ket honapon keresztul ment lefele az ara mindig picival, ugy nez ki valaki elvitte.
Nagyon jo szin volt. Tevedek nem eggshell pink volt, hanem ilyen halvanyitott attetszo rozsaszin, nagyon jol nezett ki .
Ezt kepzeld el csak rozsaszinbe lattad az erezetet ugyan igy, es majdnem volt benne kis szivarvany hatas, nagyon utos volt.
Nem konkretan ez a modell, MT90 vagy ET 92 valami ilyesmi volt $700 dollar korul. -
arnyekxxx
veterán
-
V.Stryker
nagyúr
-
-
-
gaborbol
őstag
válasz
kemotox #44823 üzenetére
Tok egyen fuggo kinek mi jon be. En elektromoson kezdtem es mar a gitarvasarlas is “stresszes volt” Nem volt haver, tanar senki aki elesben tudott volna segiteni. Vettem egy bedugos hordozhato erositott meg volt valami alap Marshall lada… Maga a tanulas is idoigenyes, az effektek meg a kulonbozo kiegeszitok nelkul.
Az akusztikus ebbol a szempontbol egyszerubb. Kezbeveszed es elvezheto hangot ad ki barmi nelkul. Nem kell stresszelni a ladan, a kabelen, a hangjartyan a pedalon, semmin. Ez az ido a tiszta gitar tanulasra megy el.
Aztan az akusztikus a fem hurral, magasabb hurmagasaggal meg feszesseggel, megint csak meghozza a maga kihivasat, innen meg atneztem a klasszikusra.
Nem annyira meno, muanyag hur, alacsony hurmagassag, kenyelmes szepen szol nekem nagyon bejott.
Majd viszzaterek az elektromosra, ha legalabb az alapok stabilak es az osszes vonzadekara oda tudok majd figyelni. -
fattyu
veterán
válasz
kemotox #43335 üzenetére
De ezen mi a ramaty állapot? Hogy a nem polyval borított nyers ashen vannak nyomai a pengetesnek?
Nem gondolom.Azt viszont igen hogy normálisan beállítva és garanciával adja.
Eszerint lehet egy hibátlan tök jó gitár aminek az a ramatysaga hogy látszik rajta hogy használták.
Az ár egy másik kérdés, de ugye boltoknak vastagon szökik fogni a ceruza
-
sith7
félisten
válasz
kemotox #42849 üzenetére
Vas megye .... sok nagy város nincsen ...
Hát a boltosnak jó üzlet, először veszel akusztikust, aztán elektromost stb.
Szóval igen, én is azt mondom, azt vegyék ami a lánynak megtetszik, aztán akkor azon fog megtanulni
Lányomnak nehéz dolga volt , februárban kapta meg az elektromos gitárt, márciustól karantén volt, kénytelen volt, és még ma is kénytelen magától rájönni dolgokra, mert én nem tudok neki segíteni, angol oktató videók megint kilőve, gitároktató kilőve, szóval maradt ez a fórum, segítőkész emberekkel tele
Bár lehet egyikőtöknek már nagyon az agyára mentem
szerk.
+1
Amikor elektromos gitárt nézegettünk, mondom neki, azért ez jóval hangosabb lesz, mint az akusztikus , ugye ? /sima akusztikus, nem elektromos/ ... mégis csak panellakás ... azt mondja nem, az elektromos nem hangosabb ...na mondom ne b+
-
Moleman
addikt
-
Moleman
addikt
válasz
kemotox #42849 üzenetére
Tévhitnek tévhit, de szerintem historikus bullshit.
Emlékszem, hogy a 2000-es évek legelején, általános iskolában elérhetetlen álomnak tűnt egy használt csehszlovák villanygitár is, mert 20 ezertől kezdődtek. A szüleimet nem érdekelte, hogy gitározni akarok, dédmamámtól kaptam végül egy nejlonos Kremonát 9000 ft-ért. Kicsit megtanultam játszani, fél évvel később kaptam egy normális fémhúros Squiert, de tokkal-vonóval közel egy havi átlagfizetés volt az ára.
Ha innen nézzük, akkoriban valóban sátán volt egy villanygitár, főleg mivel sok szemét volt a piacon. Ha "jó" gitárnak egy mexikói Fendert tekintenénk, az akkor 2 havi fizetés volt (143k). Most 1 havi fizuból simán kijön bármelyik alap Player Strat például.
Arról nem is beszélve, hogy most már akár 40-60 ezer forintért is lehet szuper villanygitárt találni, ha már jobban kiismerte magát az ember a piacon, 100 ezerrel meg már szinte nem is lehet mellélőni.Bármennyire is úgy érzem, hogy még mindig rossz helyen élek, azért sokat fejlődött a helyzet.
-
Moleman
addikt
válasz
kemotox #42622 üzenetére
Én szeretem a GS-t, megbízhatónak tartom, sose vertek át, pedig többször előre utaltam, ahogy nekem is utaltak előre. Műszaki cikkeknél ugyanilyen mentsváram a hardverapró, járműnél a hahu, az évtizedes bizalmat nehéz helyettesíteni.
A fészbuknak tény, hogy nagyobb az elérése, de a minősége is olyan. Hónapokig hirdettem egy motorblokkot és egy hengerfejet, 19-en írtak rám, de egyiknek sem a motor vagy a hengerfej kellett, hanem sárvédő, szélvédő, lámpa... Pedig le volt írva, hogy nincs más.
Tegnap meghirdettem olcsón egy krokodilemelőt, hardveraprón 5-en nézték meg, fb-n 71-en, de még egy érdeklődő sem volt, a kísérlet folytatódik.
-
válasz
kemotox #42584 üzenetére
Perpill konkrétan azt használom. De nem érzem tökéletes megoldásnak. A középső húrok nem kapnak akkora nyomást/tisztítást.
Így a bund és a fogólap találkozását se tudom annyira szépen kitisztítani mikor rajta a húr a gitáron. Egy ilyen basszal biztos jobban odaférek, nagyobb erőt tudok odahelyezni. -
Eastman
addikt
válasz
kemotox #42199 üzenetére
Tényleg, igazad van, az interjú alapján full normális.
.
-
andor80
senior tag
válasz
kemotox #42160 üzenetére
"
tanulatlan retkes cig
Megértelek .De bakker azért a rasszista kirohanások nem igazán ide valók..Ráadásul sok tanulatlan muzsikus cigányt ismerek akik szerintem bármelyikünkek lealáznának zeneileg...A zene mindenkié a zene az a "nyelv" ami egységesít bőrszíntől,vallástól,fajtól ,lakehlytől,szociális helyzettől föggettlenűl. -
-
MATEO6600
őstag
válasz
kemotox #41585 üzenetére
Ezzel egyetértek, személyes preferencia kérdése. Ami engem érdekelt, hogy azonos menzúrán milyen húrkészlettel érjek el azonos feszességet fél hanggal mélyebb hangoláson.
9-42 esetén már nekem túl laza volt az Eb, és mivel nem vagyok jártas a téren, elvesztem a lehetőségek között, annyi féle húrkészlet van. De most már kevésbé fogalmatlanul megyek boltba, hála nektek. -
válasz
kemotox #41534 üzenetére
Ja, egy lehasznált 3/4es fix hidas strat pont jó lenne. Kicsit reszelni/csiszolni azokon a pontokon ahol a húr találkozik a fémmel, a nut maradhat is szerintem, bevágni egy hangszedőt és csók.
Én nilon húr párti vagyok, van is egy spanyol gitárom. A pöttyök azért eléggé hiányoznak nekem róla, de mindegy. De egy ilyen elektrik azért lehet leváltaná lazán.
Egy kérdés, hogy miként oldanád meg a húrozást a túloldalon. Elég hosszúak a húrok? Meg ilyenek, meg mennyi idő után szakadnak, mennyit bírnának a hangoló kulcsokon?
Pedig azt hittem Eastman csajánál ma már nem jöhet jobb. Azok a lengőtekék, azzal a léggitárral. Ráadásul találtam rendezői változatot belőle.
-
consono
nagyúr
válasz
kemotox #41523 üzenetére
Jobb a CV, mint az Affinity, nem is kevéssel. Legalább is az első széria, amivel kijöttek, az nagyon jó volt a CV 50-es Teléből. Máig sajnálom, hogy eladtam. Mondjuk azon kevés gitárom egyike volt, amin nem buktam, többért adtam el 3-4 évvel később, mint amennyiért vettem
-
nap
addikt
-
-
-
válasz
kemotox #40674 üzenetére
Nekem is ez volt az érzésem, de nem játszottam rajta.
Ez a baj, hogy sokszor a tesztek abból állnak hogy hogy szól. De nem csak ebből kell állnia egy gityónak, mert ha két hónapot bír az aljzat meg recsegni kezd a kapcsoló rövid időn belül, meg repedezni kezd meg ilyenek...
Majd keresek én is anyagot, kíváncsi vagyok. -
consono
nagyúr
válasz
kemotox #40272 üzenetére
Az lesz szerintem a baj, hogy az AUX in az line szintű jelet akar, nem mikrofont, meg a legtöbb esetben a line in hangereje nem szabályozható (főleg az olcsó, kis erősítők esetén). Lehet, mikrofon preamp+modelezős gitár erősítő line in-nel kombóban menne, főleg, ha az erőlködő FRFR hangszórókat használ.
-
andor80
senior tag
válasz
kemotox #40080 üzenetére
NE igyál több karácsonyi mustot mert tovább lustulsz.Boldog karácsonyt neked is kedves cikibá.Érdekes mindenki tök normális a forumban mindenkivel szépen elbeszélegetek akár pm ben is ha kérdeznek de te nem bírsz leállni.Mindegy mondjuk már a hangmester fórumon is ezt csináltad szétégetted magad .Ha itt is ezt akararod lelked rajta és akkor most utoljára kérlek meg nekem ne írj .Illetve bocs jöhet a videó még mindig a cuccaidról amin gitározol a a bandádban megnézném miért ekkora az arcod.Biztos a hatalmas tudásod miatt hihihihi
-
csubuka
addikt
válasz
kemotox #40051 üzenetére
Köszönöm a választ! Ahogy lentebb WolfheartGR is írta úgy vagyok vele én is, hogy tetszenek ezek
Valós oka nincs persze, hogy vegyek egy ilyet, de mégis.
Köszönöm a választ! Én is azokat nézegettem, ott láttam a nevet. Ilyen németes névvel csak nem rossz. Ha hihetünk a műszaki előítéleteknek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged