Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nikkel111
csendes tag
válasz Moleman #29650 üzenetére
Egészségedre A beállításokat nem nagyon maceráltam eddig azt a kismillió presetet próbálgattam ami benne van. Még mindig nem értem a végére Amit változgattam az a cabinet hozzáadása illetve a mikrofon elrendezések bizgetése volt. Érdemes próbálkozni vele mert néha mintha jobb hangja lenne mint a hozzárendelttel .. A másik (ami miatt jobban tetszik mint az ampli 4) a beépített IR használat ... Próbáld ki ha nem próbáltad még ! Főleg metál IR-t használok de most megpróbáltam néhány Fenderest is ... Próbáld ki ! Az IR egyébként a distortiont is csillapitja itt nem is használok noise gatet..
Eddig egy problémám van vele (mint a többi komolyabb vst-vel vagy multival) már többen is írták, a tekergetés elveszi az időt a gyakorlástól ... -
Ragnar_
addikt
válasz Humbucker #29648 üzenetére
Van azért néhány slipknot szám amit el tudok reszelni, de van sok olyan is, ahová lassú vagyok. (Szercsére a Reaperben lejjebb lehet venni a BPM-et. Azon is gondolkodtam, hogy a pengetési sebesség inkább adottság, vagy fejleszthető gyakorlással és arra jutottam, hogy 70% adottság, így nem pazarlom az időmet 30% fejlődésért... Inkább játszok olyan tempójú számokat amik még mennek )
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
Ragnar_
addikt
válasz Plazmacucci #29649 üzenetére
Ez tetszetős.
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
félisten
-
nap
addikt
válasz Plazmacucci #29655 üzenetére
Nem hiába a dobos a zenész legjobb barátja.
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
Ragnar_
addikt
válasz Plazmacucci #29655 üzenetére
Ez is odabasz.
Engem kicsit a Wendigora emlékeztet. Szerintem az is hasonlóan világszínvonalú magyar progmetál banda volt.
-
Humbucker
senior tag
Azért ez a dobos se gyenge amit leművel.
-
Panzermeyer
tag
Őket milyen zenei irányzathoz lehet sorolni?
When you stop telling lies about me, I will stop telling the truth about you.
-
bigrob
őstag
-
Ragnar_
addikt
Ha már a dobosok szóba kerültek [link] (Ez már gyakorlatilag komolyzene)
[ Szerkesztve ]
-
sanzik
senior tag
Nekem most ő a kedvencem: [link]
Nagyon lelkes és ez tetszik, a többi nem érdekes... -
félisten
válasz sanzik #29664 üzenetére
Ki ez a hermafrodita?
Amúgy ha dobos akkor Veress Marci
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz brickm #29642 üzenetére
Egyetértek, "rendes" nagy cucc (amitől a "feelinget" várja mindenki) nem otthonra való, oda tetszik, nem tetszik, valami mást kell kitalálni. Otthon én is pedalboard -> PC mókával tolom, ahol most lakunk, ott nem zavarok ezzel senkit, még nagy hangerőn sem, de még mindig ott van a fejhallgató, mint csendes opció. A kicsi modellezős kombó témához igazából nem tudok hozzászólni, nekem az teljesen kimaradt. Hasonló vonalon otthonra gondolkoztam egy Ampeg Micro VR fejen, meg egy hozzávaló SVT 210 AV ládán, de ez is bőven overkill, pedig jól mutatna a szobában. Igaz, azzal nem is tudnék rendesen mp3 alá játszani (jó, jó, van AUX bemenet, de az nem ugyanaz).
-
Kobe
veterán
válasz NeoPampalini #29666 üzenetére
Azert egy dolgot altalaban kihagynak a kollegak, ha modellezos komborol vagy multirol van szo. Tortenetesen az arat. En nem tudom a sracok honnam szerzik be a cuccot, de ha igy egy az egybe pariba lehetne allitani a ket tipust, szoljanak, mert kernek rogton 3-4db joarasitott nornalis multit
merthogy ugye az van, hogy egy otthoni modellezos kombo, markstol kb fuggetlenul megall ujonnan 60-70K korul, hasznaltba 50..... Egy olyan multi ami van is olyan jo mint ezek, az ujonnan inkabb 130-150K, de hasznaltan is nem lerugott allapotban 90Nyilvan kompaktabb es kenyelmesebb egy HD500, vagy GT100, de az emberek altalaban nem a sajat penztarcajuk ellensegei. Egy GT100ast venni meg egyenesen okorseg, mert katanahoz pl van patch, amivel elohivhato az osszes GT100as effekt. Azonos markan belul, azonos digitalis effekt, ugyanabba a feldolgozoegysegbe egetve, meg lennek lepve ha nuansznyival is maskepp szolna... Akkor meg minek erte 2* annyit adni
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Kobe
veterán
válasz Plazmacucci #29670 üzenetére
Lehet mas az ingerkuszobunk, en szinte allandoan fejessel hallgatom a kombot, mivel a lakok nem nagyon toleraljak. Van egy klassz zart, dinamikus fejesem, de valahogy a hanyinger soha nem kerulgetett....
-
Moleman
addikt
Én azt nem értem, hogy miért spórolják le a fejeskimenetet egy csomó csöves cuccról. Ennyire drága lenne a hangszórók terhelését pótló dummy load?
Szombaton kipróbáltunk Eastman kollégával egy Laney Cub stacket 1 watton, tökéletes otthoni cucc lenne, de azon sincs füleskimenet. A nap meglepetése pedig egy Ibanez S970 volt, nem gondolom, hogy a mi stílusunkra szánták volna, de fantasztikus gitár.
-
félisten
-
Kobe
veterán
válasz Plazmacucci #29675 üzenetére
Van benne igazsag, de - szubjektiv velemenyem szerint - itt is erdemes azert az elethelyzethez igazitani a dolgokat, igenyeket...gondolok itt arra, hogy a zeneszek, zenelgetok nagyon nagy resze el olyan helyen, hogy oda tok felesleges a lada... Persze vannak paran akik 40nm en adnak sziget nagykoncertet
Voltam mar olyan arcnal boltolni probalgatni aki 2.5 szobas lakasban jaratta az MG100as marshallt a 4*12es ladaval, tarsashazban of course, ugy, hogy bekapcsolaskor asszony es a ket gyerek szoszerint menekult az emeletre.... A szomszedok reakcioit nem is mondanam
Ahogy pl en nem vennek 3.2es benzines bmwt vagy audi suv-t csak arra, hogy hetvegen elugorjak a szomszed utcaba a piacra, ugy ebben is inkabb a "takarekosabb" elvet kepviselem....
Ennyi -
félisten
Igaz és annyiban javítanám az előző hozzászólásomat, hogy vannak nagyon jó modellezős cuccok, csak otthonra az pont se nem kifizetődő se nem megfizethető. Én látom a POD HD limitációit, erre gondolok. A jó hanghoz karcsú, a Helix meg társai 400e+ forint.
-
Kobe
veterán
válasz Plazmacucci #29677 üzenetére
En sem azert vettem a katanat, illetve az elozo cube 30asra sem azert esett a valasztas, mert az lenne a best of (max kategoriajaban nepszeru), de nalam alapfeltetel volt, hogy kompakt, svajci bicska funcionalitassal birjon
Kicsi legyen, fejhallgato es aux bemenettel, de ha kell tudjon szolni, usb interfacekent mukodjon, es lehetoleg normalis szoftveres tamogatast kapjon.
Ezekkel a kriteriumokkal pariba volt a hd400, hd500, hd500x es tarsai, de egyszeruen az ara dontott.Kicsi lakasban lakok, otr azert nem mindegy a meret, ill nekem szamit az is, hogy hany egyeb ketyeretol tudok megszabadulni altala. A roland duo capturet el is adtam.... A rocksmith kabelt szintugy....mert minek emelle
Mondjuk egyszer egy hd500x el osszehallgatnam, de gyanitom akkora kulonbseget akkor sem hozna, hogy a 2* arcedulat bevallaljam
Mpst inkabb racionalizalas van, foleg a kis hely miatt (cortot pl dobozabol se tudom kiszedni, annyira nincs) -
consono
nagyúr
Én hasonló peremfeltételek mellett döntöttem annó a Micro Cube, most meg az ID Core 10 mellet Igazából sokáig rágódtam a multi témán, de nekem kell, hogy legyen hangszóró, nem szeretem a fülest.
Mellette meg jó, ha heti 1 órát, max 2-t tudok gitározni, kompromisszumot kellett kötni, nem éri meg (már magamnak sem tudom megindokolni) többet költeni rá...Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
félisten
-
nikkel111
csendes tag
válasz Plazmacucci #29675 üzenetére
nos ezzel maximálisan egyetértek ! Már az sem mindegy hogy egy 10''' vagy 12'' dobozbol jön a hang ...
-
Moleman
addikt
Na engem is utolért a racionalizálási kényszer, megszabadulok két nagy kombótól.
Ha valaki rákívánna egy Kox F50-re vagy egy Marshall Valvestate 8080-ra, kedvezményes elővásárlási jogot biztosítok a fórumpajtásoknak. -
félisten
-
Moleman
addikt
válasz Plazmacucci #29688 üzenetére
Még nincs hirdetés, azért elővásárlási. De képeket mindjárt csinálok.
-
félisten
-
Moleman
addikt
válasz Plazmacucci #29691 üzenetére
Nem, ő ilyen benga dög, 1-es hangerőn már kimeríti a csendháborítás fogalmát.
Még egy kisbarátom eladósorba került, topiklakóknak két mátyással olcsóbban.
-
fecaga21
senior tag
Ha ilyen metál zenét akarok játszani akkor milyen kombók illetve erősítők jöhetnek szóba?Lesz egy Ibanez Rgém hozzAá, meg van rá max 120.000 em, nagy Slipknot fan vagyok, pc s megoldás (amplitube, guitar Rig, stb) nem érdekelnek, gyűlölöm, nem az én világom szóval csak erősítő vagy kombó jöhet szóba, akár használtan is, a lényeg hogy a lehető legközelebb álljon ehhez a zenéhez a hangzása amit 120 ropiból kilehet hozni. Köszi.
-
Moleman
addikt
válasz Moleman #29692 üzenetére
Lett még egy pár, és a Kox. Többet nem szemetelek.
-
félisten
válasz fecaga21 #29693 üzenetére
Szvsz peavey vypyr vagy line6 spider ami belefér és van benne hi gain. Ugyan a roland és társaiban is van, de nem arról híresek hogy mekkora metál erősítők. Egy használt spider iv 120 vagy 150 kijön a pénzből és próbán is megszólalnak. Analóg hi gain torzító pedált nem vennék, azokban sok a zizi, a jók meg 60 ezernél kezdődnek.
-
fecaga21
senior tag
válasz Plazmacucci #29696 üzenetére
Peavyt kipróbálom, egy boltban egy srác még a Hughes and Kettnert ajánlotta metálra. Arról mit kell tudni ?
-
félisten
-
Kobe
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest