Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eastman
addikt
válasz MATEO6600 #23650 üzenetére
Személyesen kettő embert ismerek aki teljesen panaszmentes lett gerincműtét után. Kb. 2000-es merítésből. Persze lehet, hogy Dave is a gyógyultak szerencsés piciny százalékába esik. Nem láttam a leleteit. Kínzóan szr ám a történet.
Visszakanyarodva a Flying V-re, ez a töktermesztő kamaszkorom legnagyobb ikonja. Úgyhogy like!
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Gyick
őstag
Most már inkább a Jackson Kelly fele húzok mint a Warrior fele(Naponta változik az izlésem ).Meg még örlődők hogy tremolos legyen vagy fix.Nem tudom megéri az a sok probléma ami a floyd-al(floyd-szerű jobban mondva) járÉn elég gyakran szoktam D#-re vagy Dropped D-re és utánna vissza hangolni ezzel meg ugye sokkal macerásabb..Árban olyan nagy különbség nincs a JS32 és a JS32T közt.Most ez az esélyes perpill [link] Elég egyedi szine van.Tapasztalata/véleménye vkinek erről a gitárról?
Egyenlőre csak egy Blackstar Fly 3-at veszek hozzá sztem otthon(parasznak falura ) bóven elég az a 3 watt.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Mmm... fincsi. (Gibson Victory)
Ebből sincs Mo-n 1 se az tuti.Gyick: Kelly! Királyul néz ki és fix húrlábas legalább.
-
Moleman
addikt
válasz kemotox #23655 üzenetére
A kolbászosra én is vevő lennék.
Közben csináltam superstrat verziót is:
Élő gitárból pedig pillanatnyilag belé vagyok szerelmes eléggé. A mahagóni test nem tudom, mennyire az én világom, de minden más apró részlete tökéletes (tégla tremolóbabák, csapágygolyós felsőnyereg, gömbölyített nyakcsatlakozás, kupakmentes tremolókar, gyöngyház berakás...).
[ Szerkesztve ]
-
Eastman
addikt
válasz kemotox #23655 üzenetére
Ja, ja, én sem tudok külön fekete poti sapkát tenni rá. De jó, hogy van egy Strat-formázó is. (Bár a jack plate kicsit közel kerül a hídhoz, potik is aránytalanok.) Az LP editort már korábban kimaxoltam.
Moleman
Az nagyon csibész! (pl. satus kulcsokkal...)
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
nap
addikt
-
Eastman
addikt
Nagyon izgalmas ez a Victory! Wikipédia szerint humbik vannak benne. Elírás vajon, vagy tényleg...? Kezdek a single coilról leszokni.
7/8-os, átmenő húrozású mahagóni HH Strat a második álomgitárom (esetleg Fender Strat-o-sonic gyári 629 mm-es menzúrával.). Az első itt áll a szobámban.
[ Szerkesztve ]
-
MATEO6600
őstag
válasz Eastman #23651 üzenetére
Nekik azért nem ennyire komoly a helyzet, hogy sérv miatt szorultak volna műtétre. A sok headbangelés miatt került sor. Most már cserébe nem tudják rázni a fejüket, viszont Mustaine-nek az énekhangja is megváltozott a torkához közel került fém miatt. (mélyült)
(#23652) Gyick
Nekem Jackson JS32T-m van, igaz King V de szerintem nagy különbség nincs hangzásra! Nekem kezdő metál gitárnak teljesen megfelel[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Eastman #23672 üzenetére
628mm-s strat az nagy komolyság. A tök egyszerű húrlábat is nagyra értékelem. Semmi fölös plusz alkatrész.
Am jó tudni hogy a fender is csinált Gibsonra hajazó dolgokat. Az ellentéte mintha gyakrabban előfordulna. Enyhén szólva. Pl ott a Gibson Hendrix strat copy. Az nagy poén volt.
-
bigrob
őstag
válasz Plazmacucci #23646 üzenetére
Jogos, de én ülve nem tudok máshogy játszani
Állva kényelmes minden, ülve meg szerintem nekem mennyország lenne egy Warlock vagy egy V.(#23655) kemotox
Azt a Pussymetal-t adom![ Szerkesztve ]
Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
Eastman
addikt
válasz #20655360 #23673 üzenetére
Japánok csináltak/nak rövidebbet is. Egyszer mintha találtam volna gyári Floydost-satust is. Nem Squier, hanem Fender művek.
[katt] és [katt]. Kicsi a kezük.
(...felezik a skálahosszt, tehát a 314-nek írják ami nálunk a 628-as menzúra...)
Ha nézed közben, a Fender STX-95 Floyd Rose HSH pukikkal elég csibész. Fekete mint az éjszaka. 628-as.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Eastman #23675 üzenetére
Én ezt találtam a múltkor: [link]
Japán, gyakorlatilag MIM áron, ami kemény.... hát persze hogy lakkozott a nyaka.Tehát vennék gitárt én, drágábban is akár, de egyik se tetszik, vagy nem megfelelő.
Ha a Charvel kihoz végre egy balos San dimas-t, vagy a Gibson egy classic flying v-t, nyomok egy olyan kosárba gombot, hogy belereccsen az egér. Ill. a Kramer egy Baretta-t. -
Eastman
addikt
válasz #20655360 #23676 üzenetére
Az egy szép hangszer. Van aki esküszik a japánra. Egy gondosan összerakott medium scale vagy short scale Stratocaster izgalmas lehet. Kipróbálnám. Ha bármikor találsz HH-t, vagy hardtail-t, (esetleg mindkettőt = Stratosonic ), küldd el a linket...
-
törölt tag
-
törölt tag
A mai utolsó link:
[link]Annyira csodálatos, hogy nincsenek rá szavak. (mondjuk ára is van)
-
Moleman
addikt
Pénteken tervez valaki Hangfoglalásra menni? Én 4-7 között ott leszek, ha minden igaz (és a vállalat is elengedi időben a lelkemet ).
-
Moleman
addikt
válasz #20655360 #23676 üzenetére
Ehhez mit szólsz? Vékonyan lakkozottnak tűnik a nyaka, de nekem nagyon rákívánós.
-
törölt tag
válasz Moleman #23685 üzenetére
Szép darab, de tényleg gáz a lakk. (majdnem) Minden egyes technikai fogyatékosságomért az az átkozott lakk a felelős szinte. Sok évbe telt mire rájöttem és most már nem engedek belőle. Aki izzadós ezt hipp-hopp érti. Ragad mint a légypapír!! Húzod végig a kezed és néhány centinként konkrétan megakad, ezzel erősen korlátozva a mászkálást a nyakon. Egyszerűen nem vállalhatok be egy ilyet, mert akk maradna minden a régiben.
Lehet amúgy hogy egy vékonyabb lakkréteggel már sokkal jobb, de nem tudom.
-
Moleman
addikt
válasz #20655360 #23686 üzenetére
Egyszer kéne szervezni egy közös fórumos próbatermelést, szívesen megmutatnám a csodagyereknek hitt 40 ezer ft-os superstratomat, vékonylakkos nyakkal, hogy mennyire jön be.
Nekem a vastag poli lakkos nyak a sustainrablása miatt nem bejövős annyira, nemrég mondták egy Andertons videóban a Classic Vibe-ra, és akkor összeállt a kép, tényleg tapasztalom a Telémmel.
-
törölt tag
válasz Eastman #23688 üzenetére
Tudom, de még mindig japó/us hangszerre pályázok elsősorban. Tudod, ez nagy álmom.
Csiszolással am gond nincs, donorgitár (gyakorlásnak)+eszközök. Minden megvan.
szerk: Na ja! Ez egy komoly szempont! Hogy mennyivel is esik úgy az ára, ill esik-e egyáltalán stb...
[ Szerkesztve ]
-
Zoli133
addikt
Lenne egy kérdésem, van egy úgy ahogy karbantartott, olcsó start copy-m. Igazából pickup csere után (ironstone platinum ment bele), teljesen korrekt hangja van, de a nyakat nem tudtam belőni, nos rá kellett, jönnöm, hogy azért mert meg van csavarodva az egész és elég vacak amúgy is.
Felnéztem GS fanatic-ra, vannak a mostaninál (mostani nagoyn gáz, kvázi csomós fából van a nyak....) jobbnak tűnő nyakak 10k alatt, ezek vajon emnnyire élhetőek?
Msáik, hogy a jobbos nyak ha szimmetrikus profilú (többség tudtommal az), akkor belemegy a balos testbe gond nélkül jól sejtem, ugye? (nyilván a hangolókulcsok iylenkor lefelé lesznek)Tudom, tudom, olcsó start copyt ki is dobhatnám, vehetnék gitárt is, de gitárnak ott az ibanez rg370-em, ez afféle lightos hobbiszerű valami amellé.
"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
Eastman
addikt
válasz Zoli133 #23692 üzenetére
Lutrinak gondolom, ha nem vagy profi nyakász. Vagy adj egy esélyt egy hangszerésznek, aki beállítja a jelenlegit, vagy vegyél egy jó nyakú megunt donor gitárt amit még összeépítve kipróbáltál, vagy rendelj egy zsír újat pl. a warmoth.com-ról. Azzal nem lesz baj.
Nem hiszek a használt nyakakban. Azér' az más mint a puki.
-
félisten
-
Tommyka21
tag
http://www.jofogas.hu/csongrad/Vintage_v100_hibatlan_allapotba_i_55931202.htm?first=1
Üdv!
Vintage fanoknak tolok egy hirdetést !!
Bár ha jó a gityó akkor 45 ezer zsetonért ajándék sztem ...
Szép napot!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Plazmacucci #23694 üzenetére
Szexi!
kemotox: [link]
Kicsit túlárazták mondjuk. -
Moleman
addikt
válasz #20655360 #23698 üzenetére
Én már kb mindenhonnan vásároltam, a Mezzoforte, a Coda, a Hangszerker és az Árkádia részemről ajánlott. Az Eldorádó nem, más árakkal dolgoznak, mint ami a neten van, és helyből sokkal drágább, csak a nyitvatartása jó. A többi kicsi boltot abszolút nem ajánlom, tavaly végigjártam az összeset, mikor gitárt akartam venni, arra sem méltattak, hogy visszahívjanak az árajánlattal, vagy akár az infóval, hogy nem tudnak szerezni olyan gitárt, amilyen kell.
Az Andertons meg maga a paradicsom. Bár a 20 fontos pólójukról az első perctől kezdve hámlik a felirat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest