Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
csadi0011
őstag
Megrendeltem Kesztler Lőrinc Összhangzattan című könyvét. Ma jött meg. Valaki olvasta már, tanult már belőle?
-
félisten
-
Eastman
addikt
„FELDOLGOZZÁTOK?
Szeretnél szerepelni a novemberben megjelenő dupla feldolgozás albumon? Van egy ’kiadó’ helyünk! Keresünk egy olyan - eddig még - ismeretlen zenekart, aki úgy érzi, van egy jó Tankcsapda feldolgozása. Küldj(etek) nekünk egy hangfelvételt (próbahelyi, otthoni, koncert stb… is megfelel, vagyis nem feltétel, hogy profi cucc legyen) egy olyan ’csapda feldolgozásról, amivel szívesen szerepelnétek ezen az albumon. Fontos: BÁRMILYEN zenei stílus érdekel minket! Az MP3 fájlokat vasárnap (09.11.) éjfélig várjuk az info@tankcsapda.hu email címre. Az általunk kiválasztott zenekar számára mi biztosítjuk a profi stúdiót, profi hangmérnökkel. Érdekel?”
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
gpvd
csendes tag
Hello. Vettem egy irig 2 és letöltöttem a huawei p8 lite ra az amplitube ot. Ezzel a programmal nem működik. Leszedtem egy másik programot de ott nagyon késik a hang. Vélemény? Azt írta a dobozon h működik az androidos telókon
kuss a pofádnak!!!!!!!!
-
csadi0011
őstag
SteveTerreberry - MAJOR Songs In MINOR!
Nem ismertem az első számot, de nem is tetszik így ez után, ahogy ő előadta. -
FockeWulf
tag
Meg lett a hiba...Szóval a nyakpálcán lévő anyacsavar volt laza és az zizegett be......Ki gondolta volna..de lényeg, hogy most már jó!
-
Eastman
addikt
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Eastman
addikt
-
haxiboy
veterán
Sziasztok! Ismét én, az lenne a kérdésem. Epiphone féle Les Paul modellek között.
Főleg a Standard, Standard Plustop Pro, és az Ultra (főleg utóbbi kettő közötti különbség érdekelne)
Illetve volt még a Standard Quilt Top pro, de az kifutott, de hátha lehet még kapni valahol, limitált volt, ráadásul jó olcsón (110k alatt).Előre is köszönöm!
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
félisten
-
BluEyes
őstag
Én mondjuk csak messziről ugatom az androidot, butafont használok, de azt azért látom, hogy a droid a legkevésbé kedves platform a gitárosok számára. Ugye a szoftver működtetéséhez kell a kompatibilis hardver is, ami vagy van, vagy nincs a droidos eszközben. Ezek a kütyük, mint az iRig2 is, elsősorban Apple gépekhez passzolnak, illetve a droidon is mennek, ha a készülékben a Samsung Pro Audio, vagy legalább arra hasonlító hardver van.
A kérdés, hogy a te telefonodban van-e ilyen hardver?
Másik kérdés persze, hogy mért pont androidos telefonon akarszszívnigitározni, miközben annyi más, sokkal alkalmasabb eszköz létezik erre a célra?Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
törölt tag
Nézegetem a gitárokat, mivel már régóta szeretnék egy értelmes hangszert.
Nem semmi hogy elszálltak az árak. Egy mexikói Fender 200k+. Azért ez nem semmi. Az amcsik meg ilyen 500 körül mennek. Durva. (balos gityó árakat néztem)10 éve, amikor kezdtem 130-40k volt egy balos mexi, ha jól emlékszek...
[link]
Kb az egyetlen új, 400k (ez a limit) alatti gitár Mo-n ami megfelelne. MIJ, talán tartja az értékét, de még utána kell néznem. Nem vagyok biztos benne, h megérné.Mondjuk már most tom, h nem lesz belőle semmi. Kipróbálás nélkül rohadt necces.
Meg ennyi erővel már külföldi rendelés is lehetne olcsóbban...A használt piacon természetesen semmi értelmes nincs... Csak a szokásos.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Moleman #23322 üzenetére
Egy olyan hangszert keresek aminél már nem kell komolyabb. Érted: USA vagy Japán.
Nem sznobságból, hanem egyszerűen azért mert pl. az előbbi alig veszít az árából. Utóbbinál nem tom.
Viszont 400k manapság úgy néz ki már kevés USA gitárért. Ez van.A Carvin custom shoppal is szemezgetek, de USA-ból még nem rendeltem. Fogalmam sincs milyen plusz költségek lennének.
Vagy maradna ez a MIJ strat. A Thomannál pl. 283k-t ír, jóval olcsóbb mint a magyar ár. (fogalmam sincs egyelőre, h van-e még vmi pluszköltség) Azért sztem nem rossz, (szexi ) de nem vagyok biztos benne, h kell.A Charvelek, Kramerek (The 84.. Ahhhh) tetszenek a legjobban, de pontosan NULLA darab balos modelljük van. Ezeknél kb nem izgatna honnan származnak stb. Marha faszák.
Igazából pár napja jutott eszembe, h mi lenne ha újra nekikezdenék. (1,5 év kimaradt)
Korai fázisban van ez a keresgélés.[ Szerkesztve ]
-
Moleman
addikt
válasz #20655360 #23324 üzenetére
Abszolút megértem, az American Standard Stratoknál én is mindig úgy érzem, hogy hazaértem. Szerintem sem sznobság, az árkülönbséget nem mindig indokolja, de valahol belül nagyon érződik a különbség.
A Les Paul Studiomban nyilván nincs meg az az eye candy, mint a milliós Standardekben, de érzésre már ennél is azt érzem, hogy Les Paulból nekem már nem kell komolyabb.A Fenderek tényleg nagyon elszálltak, jobbkezesből még van American Special 320 ezer körül, ami nekem nagyon tetszik (HSS konfigurációval tudom elképzelni a jövőt). Viszont Highway One-ból volt balkezes, azok is jó gitárok, talán már 200 alatt is láttam használtan, bár egy balosra valószínű éveket kell vadászni.
A Thomannos ár nagyon jónak tűnik, én is bíznék a japánokban, bár még nem játszottam egyen sem, inkább vintage jellegű cuccokat gyártanak ott, én pedig a modern C nyakú Stratokat szeretem.
-
consono
nagyúr
válasz Moleman #23325 üzenetére
Én pár hónapja vettem egy 2009-es 60s series stratot (mexikói), mióta megvan én is úgy érzem hazaértem. Ez az elsô stratom, elôtte volt már elég sok minden, csak strat nem (vagy 20-25 éve vagyok kezdô gitáros ), ezt meg megfogtam és tuttam, hogy kell, pedig ellentéte mindennek, amirôl azt hittem szeretem. Vintage nyak, vékony bundok, mégis...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
törölt tag
válasz Moleman #23325 üzenetére
Ó igen, a Highway széria. Volt belőle balos.
Régebben az volt az álmom, de akk meg zsetonom nem volt sokáig.
Emlékszek, majdnem lett am akkoriban egy mexi telém, de elvitte előlem valami piszok.
Másik meg nem volt eladó.Am vintage japán Squier-ek 100-150 körül mennek használtan ha jól emlékszek. Itthon inkább a 150-hez közelebb.
Na mindegy, nekem ez a japán Fender inkább nem kell.
Összesen 1 darab értelmeset találtam használtan:
[link]
Már az is durva, h ESP, pluszba még balkezes is és custom.
Hát persze hogy ez meg 600k...[ Szerkesztve ]
-
impalaman
aktív tag
válasz #20655360 #23327 üzenetére
Nézz körül eBay-en vagy itt: Southpaw Guitars. Esetleg még itt is: Rakuten Global Market.
Én egy balkezes Fender Jag-Stang-et vadászok hónapok óta, azt "kicsit" nehezebb találni mint egy Stratocastert.
-
Moleman
addikt
válasz #20655360 #23331 üzenetére
A japánnak viszont majdnem biztos, hogy gloss nyaka van.
Amúgy meg lehet szokni, nekem a superstratom nyakán van vékony lakk (még a rózsa fogólapra is jutott), a Classic Vibe Tele nyaka pedig vastag poli lakkos, valóban tapadós, de most már hozzá tartozik a játékélményhez. -
törölt tag
válasz Moleman #23332 üzenetére
Kár, h a Schecterek nem tetszenek. (vicc nélkül mondom, inkább egy pink strat, mint ezek!!) Annyi van belőlük mint a franc balosban. Még 7-8 és 9!!! húros is. Néztem még Chapman bácsi cuccait is, 200k alatt koreai gitár manapság nem rossz sztem, de maradnék az eredeti tervemnél inkább.
[ Szerkesztve ]
-
Moleman
addikt
-
törölt tag
Ezt tök véletlenül találtam:
[link]Most már vágom miért tiszta rozsda az összes pickup rögzítő/keret csavarom a gityóimon.
A húrokról meg ne is beszéljünk.
Létezhet ilyen?Ami meg a gitár keresgélést illeti, egy verzett használt straton kívül eddig semmi.
-
gpvd
csendes tag
válasz BluEyes #23318 üzenetére
A szemét dolog az h igazuk van hogy működik a legtöbb androidos telón de a Samsung galaxy, note, edge, iPhone kívül szinte mindegyiken késik a hang. Azért akartam használni mert jelenleg nem engedhetem meg magamnak h ilyen olyan erősítőt, effekteket vegyek magamnak. De ha tudsz mondani alternatívát akkor természetesen köszönöm a segítséget. Üdv
kuss a pofádnak!!!!!!!!
-
Moleman
addikt
válasz #20655360 #23337 üzenetére
Létezik, egyszer hangfoglaláson volt egy olyan gitár, amin a lakkot marta meg az izzadság.
Nekem hálistennek csak a basszusgitárom egy pickupcsavarja lett relic kicsit, amin mindig támasztottam az ujjam, a többi gitáromon nincs rozsda. A húroknak sem ártok különösebben, legtöbbször sima Daddariot használok, kb évente cserélem. Az Elixir hangja tetszik, de nem látok olyan eshetőséget, hogy ennyit szánjak rá. Viszont ha rozsdásra izzadnám őket, valószínű én is beruháznék. -
törölt tag
válasz Moleman #23339 üzenetére
LOL, tiszta király. Mintha vmi leégett házból szerválták vna. Milyen lakk lehet az?
Am az a legfaszább amikor annyira izzadsz, h kicsúszik az egész gitár a kezedből. XD
Pedig nem vagyok egy zsírdisznó. Tegnap történt meg.Sima Daddario-val tolom én is am. Tónusra sztem szar (frissen nagyon occsó hangja van, be kell járatni), de nem szakad az E1 és ez a lényeg. (10-46) Gyakorolni jó.
-
-
törölt tag
Nem fog menni a dolog. Nem fogja bírni a cpu az integrált hanggal. Ezek az átlag consumer 2 magos csodák nem erre valóak. Hacsak nem felső kategóriás laposod van. A másik, h hova dugod rá? Mikrofon bemenet? Az gáz. A nagy vaskos gitárkábel meg kettérepeszti a lapos házát?
Külső interfész, bro. 15-20k körül vannak már.
-
haxiboy
veterán
ASIO driverrel minimális lesz a késés, bár nekem izmos gépem van, de nagymamám 1000 éves amd csodájával is működött élvezhető szinten, nálam 14ms a késés, nála olyan 30 körül volt, de még azt sem mondanám vészesnek.
Átalakítóval használom, semmi probléma nincs. Ha csak 1 jack csatit van a notin, akkor kell egy splitter ami külön választja a mikrofon és a fejhallgató bemenetét, 500 forintos tétel az átalakító és a splitter is.
Edit : Pontosítok azonos hangkártyán belül maradva 8.5ms a késés, 14 ha gpu-mon keresztül küldöm ki a jelet.
[ Szerkesztve ]
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
törölt tag
válasz haxiboy #23345 üzenetére
Vmi nem kóser. Én már 8-9 évvel ezelőtt is 3-4ms-sel toltam, audigy hangkarival.
8ms okés, a 30 viszont kua sok. (sebesség buzi player here )Az audigy-m mondjuk csak 1 adott verzióval volt hajlandó normálisan működni. A többivel nem tudtam ilyen értékeket elérni. 2014-ig használtam, jóféle holmi volt.
gpvd: Nekem nincsen, nem is volt, a pc-re közvetlenül dugtam rá mindig is. Most speciel csak egy tranyós kombón gyakorlok. (nemrég kezdtem újra)
Gondolom 1 inst/line bemenetes elég. Keress ilyen modelleket és olvass visszajelzéseket,teszteket stb., h mennyire okésak gitárhoz. A bemeneti jelszinttel lehetnek problémák feltételezem. Jobb utánaolvasni és nem később szopni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest