Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Gaming notebook topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#19505) TheNewDawn


TheNewDawn
addikt

Szóval akkor a Lenovo Y520 asomról röviden :) Lassan kerek 4 hónapja, hogy használom, talán már tudok róla releváns tapasztalatokkal is szolgálni.

Specifikációi : 1050 TI I5 7300HQ 8GB RAM

1: Kinézet : ez ugye teljesen szubjektív, számomra 9/10, biztos van akinek 1/10 lenne, a fekete szin és a visszafogottság alkalmassá teszi arra is, hogy esetleg megbeszélésekre vagy majd konferenciára bevigyem, egyetlen kirívó elem a piros billentyűzet, de nekem ez még kellően izléses és visszafogott.

2: Teljesítmény : Túl sokat erről nem tudok mondani, nagyjából hozza azt fps be, ami ettől konfigtól elvárható, de számomra mégis pozitív meglepetés volt, néhány % al többet is kaptam a vártnál.

3: HŰTÉS: Hát igen, ezen áll vagy bukik kb sokminden, itt is 8/10 vagy 9/10 et kell adjak, 3óra witcher 3 vagy 2óra Assasin Creed Origins után sem ment 80 fok föle se a kártya, se a CPU, semmi, throttle pedig csak néhány pillanatra keletkezett, ilyenkor az órajel visszaesett elég jelentősen, de 99% ban tudta tartani.
Futtattam rajta még félóránál picit tovább Aida Stress tesztet is, ekkor is 76 fok volt csak a maximum hőmérséklet, az átlag még jóval kevesebb.

4: Ventilátor, hangerő 7,5/10
Ha az alap működés mellettit nézzük, akkor 10/10 nagyon csendben és jól teszi a dolgát, számomra pl szempont volt a vásárlásnál, hogy odahajoltam közel, és mig az Acer Vx és as Asus Gl553 nak jól hallhatóan ment alapjáraton is a ventije, a Lenovo full csendes volt. Komoly terhelés mellett viszont illdomos bekapcsolni 1-2 óra után pár percre a Lenovo Nerse Senset és az extrém hűtést, ez persze igen hangos és zajos, de szerencsére kis idő után kikapcsolható.

5: Billentyűzet 9/10 A másik fontos szempont amiért megvettem. Kényelmes, pont megfelelő nagyságú, jól reagál a leütésekre, szép a 2 fokozatú világitás, maximálisan elégedett vagyok vele, az elrendezés volt furcsa csak eleinte.

6: Touchpad 2/10 Na ez viszont no komment, ronda, nem kellemes használni, a kiakalitása is ordináré, egyetlen pozitivum benne, hogy nyilván sohasem használja az ember, hiszen ott az egér+bill+ kontroller.

7: IPS Panel , képernyő 5/10: Szerintem erről mindenki tud teszteket olvasni, 68 fokos betekintési szög, minden rendben vele, de vannak a kategóriában sokkal jobbak is.

8: Színek : 5/10 Ugyanezt tudom elmondani, szolid, teljesen átlagos, semmi különös sem rossz, sem jó értelemben, vannak jobbak és roszabbak is a kategóriában, a drágábbak pedig értelemszerűen sokkal jobbak ezen a téren.

9: Hangzás : 6/10 Az Y700 hoz képest jelentős visszalépés, hiába a mélynyomó, a Harman meg a Dolby Surround, egyszrűen közel sem képes olyan hangerőt adni, mint elődje. Ezzel együtt szolid és semmi panasz rá.

10. Aksi 4/10.
45W.... Egyszer próbáltam csak hogy GTA 5 özök rajta high grafikán úgy hogy nincs bedugva, nos..38 percig bírta... Ha csak net és youtube videók, úgy 3,5 óra, hálistennek nem kívánom töltő nélkül használni az esetek 95% ban. A Dell 7567 ezen a téren keresztbe lenyeli pl.

11: Ár-érték arány 8/10

Úgy gondolom, 250 ért nemigen találhattam volna olyan gépet, ami ilyen felszereltséggel bír, és nagyjából mindenben megfelel elvárásaimnak ( ezen szerkesztem asztali helyett most az excel és powerpoint doksikat, fényképalbumokat is, no meg játszom is rajta a legújabbb címeket ). Persze ezzel együtt is ott marad a kérdőjel, a TMX es garancia, szóval ha valaki gondolkozik rajta, én csak ajánlani merem, de azért azt ne feledje el, hogy lehetnek a vásárlásban kockázatok is, egy HP vagy Dellnek nagyságrendekkel jobb a szervizszolgáltatása, persze ezzel együtt az ára is.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Gaming notebook topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.